bir araba sürülüyor piyasaya adına yerli ve milli deniyor ismi togg fiyatı 1 milyon , asgari ücret 8.500 e sen neden seviniyorsun , hadi şöyle yapalım bir Tesla marka araç 42 bin dolar Amerika'da asgari ücret 2.500 dolar , hiç bir şey anlamıyorum yahu nutkum tutuluyor yeminle. Bu ülke hakkında çok büyük zeka geriliği var Allah sonumuzj hayır etsin , ülkenin gelişmesi milletin refah seviyesinden geçer bu embesiller hâlâ uçuyoruz diye biliyor ya işte orada kafalarını duvara surtesim geliyor mk
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÜretim kapasitesini ve serbest piyasadaki rekabetçi politikaları göz ardı etmişsin.
Togg'un üretim kapasitesi, sermayesi ile Tesla'nınki ya da herhangi bir yabancı firmanınki bir mi şu anda? Ayrıca, bir fabrika kurulduğunda ilk üretim sırasında maliyetler de teknoloji, know-how, lojistik vb altyapıların henüz tam olarak oturmamış olması sebebiyle doğal olarak yüksek olur. Mercedes'in fabrikası için de aynısı geçerlidir, Tesla'nın fabrikası için de. Zaman içinde üretim unsurlarının planlanması, kapasite artırımı, know-how ve teknolojik imkanların geliştirilmesi ile maliyetler de düşer. Firmanın varlığını ve rekabet gücünü koruması için de bu süreç içinde doğal olarak belirli bir kâr marjını koruması gerekir. Satış fiyatı da bütün bu unsurlar göz önüne alınarak hesaplanır, belirlenir. Kaldı ki rakip firmalara oranla fiyat/performans bakımından ucuz bile sayılabilecek bir satış fiyatı belirlenmiş.
Sen Togg'u Sovyetler Birliği'ndeki GAZ, ZİL, VAZ gibi otomobil firmalarıyla karıştırmışsın sanırım. Togg rekabetten izole bir iktisadî ortamda lineer programlamaya dayalı merkezî planlama ve %100 devlet sermayesiyle zararına üretim yapmıyor. Ayrıca, söylediklerim siyasi meselelere çekilmesin. Ben işin matematik kısmını ortaya koydum.
Sonuç olarak biraz sabır.
P. S. : Bahsettiklerim siyaset dışı bir konudur. Evet eleştirilecek çok şey var ama eleştirirken de biraz rasyonel olalım.
14 Yorumla- +1 yıl
bunlarda bunu anlayacak beyin ne gezer
- +1 yıl
@endmuhh doğru görmüşsün. Mühendisim. :) Maliyet verileri firmanın piyasadaki rekabet gücünü yansıttığından ticari sır olarak görüldüğü için firma tarafından açıklanmaz genelde. Dolayısıyla kâr marjını görmemiz çok mümkün değil ama dediğin gibi, şu süreçte çok yüksek olmadığını tahmin ediyorum. Markalaşma süreci de zaten zaman alacak bir süreç.
İlk araçlardan almaktansa biraz daha beklemek bana da daha mantıklı geliyor.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle katılıyorum, orta doğu daha doğrusu batılı ve batılıliga karşi kendince guclenen, cin iran rusya vs ulkeler haric geri kalan toplumlar aslinda emperyalist toplumlarin refahi icin calisiyor. Bu biraz toplumların kafasızlılığı ve G7 sistemin baska toplumları kabul etmek istememesi. Amerika da hurdaliga atilan araclarin Turkiye de lüks araç olarak 500-600k ya satilmasi en basit ornek. Bir toplum istedigini kadar kendi gelistirsin. İsterse anne karninda universite diplomali dogsun G7 den kabul almadigi surece bu olusum dahil dunyadaki ekonomik duzende yer alamaz. Ufak capli bazi alanlarda bir seyler yapabilirsin. Ama piyasasi daralacak bu ulkeler isterse seni cok kolay sistemden dislarlar. Ne yapilmali? BATI GİBİ KOKMALİSİNİZ. Diger toplumlar hicbir zaman olamaz, dinden irktan, tarihten hep bir on yargi olacak. Ama bu sistemin bir ortagi olabilirsin. Nasil yapacaksin? Buluşlarını G7 ulkeleriyle alanlarina gore birlikte ortak olarak ureteceksin. Yeni bir fikir mi kesfettin Abd ile calisacaksin. Savunma sanayini guclendirmek mi istiyorsun almanya ile calisacaksin ya da ikili uclu mekanizmalar. Turizm de en iyi destinasyonlardan biri mi olmak istiyorsun, kesfettigin yenilikleri Fransiz ve İtalyan ile yemeğe ciktiginda onlara anlatacaksin. Bilimde Japonya ile isbirligi yapacaksin. Bu açığını kapatmak için onlara tavizler vereceksin. Bir insani iki sey bitirir. Ego ve Kafasızlık…
00 Yorumla
Togg %100 yerli bir araç değil. Çoğu parçası ithal diğer dünya markalarında da olduğu gibi. Bu cahillerin önce bunu anlaması lazım. Cahilleri kandırmak için yerli diyorlar
Türkiyede araba almak bu hükümet olduğu sürece aşırı zor olacak. Çünkü en boş paket en düşük motorlu arabalarda bile en az %100 ÖTV ve %18 KDV var. Yüksek motorlu araçlar %200 ÖTV.
20 tl olan dolar kuruyla birlikte yurtdışında 10, 20 bin dolar olan sıfır araba Türkiyeye 200,400 bin tl olarak geliyor.%100 ÖTV,%18 KDV ile bu fiyatlar 450 bin tl ve 850 bin tl oluyor. İnsanlar 1 araba kendine alırken 1,2 araba devlete alıyor.
Avrupalı 1 yıllık maaşıyla hem geçinip hem sıfır araba alabilirken Türkiyede yaşayan 10 yıllık maaşıyla 2. El araba zor alabiliyor. Ama cahil koyun oldukları için hala oy veriyorlar.
TOGG da bu vergi fiyatlamalarına göre bakılarak fiyatlandırılmış. Orta segment arabalar 1 milyon diye aynı fiyattan satışa sunmuşlar. Halk umurlarında bile değil her zamanki gibi. Zenginler alır keyfine bakar koyunlarda alamasakta bizim yerli arabamız var diye övünür.
Fakire şükür etmesini öğretmişler zenginin düzeni bozulmasın diye.
O beğenmedikleri Hitler 1930 da Alman halkı arabasız kalmasın diye Wolkswagen Beetle (Vosvos) üretmişti ve 1 aylık maaşıyla alabiliyordu herkes.1930 Hitler Almanyası bile 2020 Reis Türkiyesinden milyon kat iyidir.39 Yorumla- +1 yıl
Yerli araç ;yüzde yüz yerli üretim değildir zaten önemli olan Marka değerinin haklarının sana aitliği he elbette pahalı bu araç çoğu insan için ama gerçekten kendi klasmanına göre uygun tabi ÖTV yokken bile ÖTV fiyatını fiyat içine yedirmeyi üstüne vergili. Fiyattan vergi almayı başaran mucitler oldukça sırtımız yere gelmez! 😀😀😀😀
- +1 yıl
Ben yerli değil demedim zaten %100 yerli değil dedim. Yerli deyince koyunlar %100 yerli sanıyor. Dünyada hiçbir araç %100 yerli değil zaten ki öyle bir şey olması mümkün değil. Herkes illaki bazı parçalarını dışarıdan alacak.
Kendi klasmanına göre uygunluğuna gelince
Tesla Model S dünyada 90 bin dolar bandında satılıyor. Diğer normal sıfır araçlar ise 20 bin dolar bandında.
Amerika ve avrupa ülkelerinde ortalama asgari ücret 2 bin dolar. Ve nüfuslarının %5 i asgari ücretle çalışıyor.
Yani bu ülkelerde 10 asgari ücretle sıfır araba,40 asgari ücretle Tesla Model S alabilirken
Bizim ülkemizde 10 asgari ücretle toros,50 asgari ücretle en boş paket sıfır araba,130 asgari ücretlede yerli araba olarak sunulan TOGG alınabiliyor. Togg almak isteyen asgari ücretlinin 11 yıl yemeden içmeden çalışması lazım. Zengine yarayacak yerli araba diyelim şuna🤣
- +1 yıl
Asgari ücretli zaten bu ülkede araç vs alamaz ki kirasını ödeyemeyecek durumda, bu arkadaşların eseri bu meseleye asgari ücretli üzerinden bakmak da çok doğru değil yeni ve iyi. Bir üni'den mezun mühendis de alamaz ve asıl sorun bu
- +1 yıl
Yani en doğal herkesin bildiği asgari ücret üzerinden değerlendiriyorum rakamları. Yoksa bu rakamlarda çok değişen bir şey yok. Örneğin üni mezunu öğretmen, mühendis, memur maaşlarınıda asgari ücretin 2 katı olarak düşünsek. Onlardada bu rakamlar sadece yarıya düşüyor. Yine avrupalının asgari ücretleri bizim üni mezunlarımızdan bile zengin. Ülkeyi batırdılar
- +1 yıl
Evet maalesef öyle ha düzgün yönetilsen dahi Merkantlalizm Le büyümüş kıta senden iyi durumda olacak zaten orası kesin ama aradaki fark acınası olmamalı 1 euro ya 1 euro 20 tl edemez
- +1 yıl
Bu sadece euro değil tüm dövizlerde bu şekilde. Yani olay avrupanın amerikanın gelişmeleride değil bizim gelişeceğimiz yerde dahada geriye gitmemiz. Topraklarının yarısını denizi doldurarak kazanmış hollandanın tarım devi olduğu devirde biz hepsinden kat kat tarım arazisi sahibi bir tarım ülkesi olmamıza rağmen kendimize bile yetemeyecek hallere getirilmemiz bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir.
Arkadaş ben 5 yıl önce ceviz diktim.
Ben cevizi diktiğimde
Ceviz 15 lira, Gübre 50 liraydı
Bugün
Ceviz 60 lira, Gübre 800 lira
4 kat artan ürüne karşı 16 kat artan gübre!
Böyle saçma şey mi olur
Bunlar geldiğinde 20 yıl önce Türkiyede 60 milyon nüfusla yıllık buğday üretimi 19 milyon tondu. Bugün 85 milyon+15 milyon mültecili nüfusla yıllık buğday üretimi 19 milyon ton.
Bu ülkede tarımı bitirmektir. Bu vatana ihanettir. Bu Türkiyeyi karnını doyumak için bile dışa bağımlı yapmaktan başka bir şey değildir - +1 yıl
Biliyor musun AB üyelik süreci gereği ülkelere tarımı bırakıran maddeler varken kendileri her desteği veren iki yüzlülerdir
- +1 yıl
Avrupa Birliğine girmek zor bir şey değil. Maddeleri bizim gibi bir ülke için çok zor veya kötüde değil. Bizim içinde gayet faydalı olur. Ama başımızdakiler faydamıza bir şey istemediği için girememiz çok normal. Gelişmiş ülke olana kadar AB üyeliğine ihtiyacımız var biz onları reddedebilecek bir Norveç değiliz maalesef. Ha coğrafyamız sayesinde Norveçten bile iyi olabiliriz ama bu cehaletle o da imkansız maalesef
- +1 yıl
Norveç değil ama bu ülke güç olarak Çin ve benzeri üretici olmaya aday nüfusu da az olduğu için refah içinde yaşar üreterek ha dolar yine daha değerli olır mecburen ama 5-6 olur siyasi gücün olur ambargo korkusu olur düşmanıının Akp 3 doğru iş yapabildi 20 sene de mavi vatana sahip çıkacal yatırım savunma sanayi yatırım bir de karabağın geri alınması... Ama bunlara katşılık binleri aişkın hata var ve bunlar hata da değil kasıtlı ihanet onlar cumhuriyet ve laikliğe düşman bu ülke ve halkına küffar bakan bu yüzden bizi soymayı gaza gören haramzadelet
Gizli Üye(30-35)+1 yılFiyatı tamamen saçmalık. Öncelikle vergi alınmaması lazım. Vergi bu araçta sıfır olmalı. Hem yurtdışından gelmiyor hemde halka teşvik olur. Yurtdışında buna benzer jipler 40-50 bin civarında satılıyor. Bizde de fiyatı 100 bin yapsınlar buna bile razıyım. Şunu avrupada 935 bin euroya satsan kimse dönüp bakmaz bile. Ama bizim millet MAL olduğu için hiç utanmadan bununla övünüyorlar. Olması gereken, asgari ücret 20 bin olmalı, bu sözde araç 100-150 bin olmalı. Ama yapabilirler mi? Tabiki hayır. Bikere böyle bir araba da yok zaten. Hepsi seçim çalışmasıydı ve sonuna geldik. Önümüzdeki 2 ayda bunun yoğun propagandasını yapacaklar. Bazı bakanlar bunu kullanabilir. Bazı şehirlerde akp reklamıyla kaplatıp seçim aracı olarak bile kullanabilirler. Piyasaya birkaçyüz tane sunacaklar italya'da yaptırtıp getirtecekler, Haziran'da yok... Eğer gerçekten bir çalışma yaptılarsa bugüne kadar, chp devam ettirir zaten. Ama ben çalışma olduğuna da inanmıyorum her şey algı çalışmasından ibaret. Togg diye bişey yok hayal satıyorlar.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
66Cevap
Günümüzde asgari ücretle çalışanlar için düşünülen politika ölmesin yeter, asgari ücretlinin araba almasını düşünen bile yok ki, togg u nasıl alacak diyorsunuz. Yerli araç olunca milletimiz 200 bin liraya satılacak diye düşündü sanırım. arabayı kantara çıkarsan hurdası daha fazla edecek o yüzden milletimiz fazla umutlandı Togg çıkacak ucuz ucuz araba alıcaz diye. Dövizin bu seviyede olduğu vergilerin vergisi alındığı bir ülkede yinede fiyatı iyi bana göre. Araç biraz lüks yapıldı ileride C ya da B segment biraz daha alt segment modeller üretirlerse belki alınabilir seviyeye gelir. Bu arada asgari ücretli yine alamaz onu düşünen yok. Asgari ücretten fazla kazandığmız halde eşimle birlikte 18-20 yaşlarında bir araç alamadık. Allah sonumuzu hayır etsin.
20 Yorumla
+1 yılBahsettiğiniz araç normal bir araç değil, elektrikli ve akıllı bir araç.
Togg un özelliklerine sahip markaların araçları 2.500 milyon.
Togg un en pahalı olanı bile bu para değil.
Boşuna çamur atmayın.80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari ücretliler ancak şahine falan biner. Arabanın sizin için hayal olmasını istemiyorsanız Türkiye de amelelik yapacağınıza gidin yurt dışında yapın ameleligi. En azından onca terinize değer söyle müstakil eviniz güzel arabanız sefalet içinde buyumeyecek çocuklarınız olur
57 Yorumla- +1 yıl
Sahin 120 bin onada binemez belki😹😹😹
Cevap sahibi+1 yıl@merakettigimdendir ahah haklısın zamanında alan almıştır simdi zordur xjjxjx
Cevap sahibi+1 yıl@İk4126 birçok yolu var arayan bulur
- +1 yıl
Ayn bence
- +1 yıl
O kadar acı ve acınaklı yorum ki, üstüne yorum da yapamıyorsun. Allah sonumuzu hayır etsin. :)
+1 yılgerekiyor ama şu an halkın ulaşacağından daha üst segment bi araç üretildi. italyanların yerli ve milli ferrariyi alamaması gibi bir şey. daha alt segment araç 2030da üretilecek. şu an egea gibi düşük segment peynir ekmek gibi satılacak bir araba üretilmesi çok zor. üretim kapasitesi yeterli değil 1 2 fabrika ile 1 2 servis ile olacak iş ddeğil onlar
10 Yorumla
+1 yılİşyerime geçen ay TOGG ile aynı fiyatta 3 makine alındı. Ne teknoloji ne işçilik ne de malzeme olarak TOGG'un çeyreği etmez. Araç pahalı değil. Yapılabilecek en uygun fiyata uygulanabilecek en yüksek teknoloji uygulanmış. Enflasyon bu günkü seviyenin 1/5 seviyesindeyken 200 bin TL gibi bir fiyattan bahsediliyordu.
10 YorumlaBirisi "Togg un özelliklerine sahip markaların araçları 2.500 milyon" demiş ama malum kitleden olduğu için laf anlatamazsın o arabaların marka ve özellikleri belli bi kere togg'un özelliklerine yakın arabalar da togg'un fiyatına çok yakın ve bu arabalarda ötv vs var yani fiyatının 3/4'ü vergi peki togg da nasıl bu durum oluyo
00 Yorumla
+1 yılUmrumda değil araba da almam evde almam 1800 tl kiramı verir otururum yok arabanın mazotu bitmiş vergisi gelmiş sigorta lazımmış bakımı yapılacakmış birsürü masraf ben bu paraya yer içer gezerim gördünüz depremde milyonluk evler yıkıldı sel felaketinde arabaları su aldı götürdü mal dediğin bugün var yarın yok insan kendine yatırım yapmalı
00 YorumlaAraba asgari ücretle alınacak 1 şey değil. Kişi ya baştan zengin olacak ya da bankadan kredi çekerek arabaya sahip olur. Bu durum yurtdışında da aynıdır diye düşünüyorum. Asgari ücretle hiç 1 yere varamazsın istediğin kadar refah seviyeye ulaşsan da... Kafandan bu düşünce silinmeli asgari ücret ile hiç 1 insan araba alamaz. 100bin 200bin tl alan kişiler hariç.
00 Yorumlae alınabilir zaten. Maaşlı çalışan değilseniz ortalama bir işletme sahibi alabilir. misal ben marangozum alabiliyorum. Herkes alabilecek gibi bir şey vaadedilmedi zaten. Türkiye şartlarında iddia edilen ozelliklere göre son derece uygun fiyatlı bir araç
00 Yorumla
+1 yılaynen öyle.
araba yaptık bilmem ne diye seviniyorsun ama o araca alayım bineyim desen başlangıç fiyatı avrupa arabalarıyla aynı fiyat.
bu ülkenin vergi politikasına delirmemek içten değil.
milleti iyice aptal yerine koymuşlar.
ben bu sektörün içindeyim.
avrupa aracını ithal ettim ondan bu fiyat diyorsun !
peki togg? onu da mı ithal ediyorsun?
(bence evet !) ama işte...00 Yorumlakesinlikle katılıyorum togg zengine yaradı orta veya alt sınıfa yaramadı ki 950 bin 1 milyonum olsa üzerine kredi miredi bir şey çeker önce ev alırım yapsaydı 350-400 binliralık alt orta sınıfa göre bir şey insanlar faydalansaydı
10 YorumlaAslında uygun.. aylık taksit ödemesi 10 bin lira olarak planlanıyor öyle olsa 2 kişilik bir aile rahat alır..
212 Yorumla
Soran+1 yılEv kirası 3 ,4 bin en düşük , dolap bir kilo kıyma 300 , ekmek 5 lira , markete gittin mi en son , 4 kişi çalışıp bogazina faturalarına zor yetiyor.. zengin var fakir var artık orta sınıf yok.
- +1 yıl
Evi kirada olan togg gibi 0 bir araba neden alıyor ki? Ev sahibi olsa neyse daha düzgün evi yok 0 araba almaktaki niyet nedir? varsayalım ki evi kira.. 0 araba alıyorsa tutumlu olmalı bu devirde her ay 300 tl ye kıyma almak zorunda değil mesela.. yani hem 0 araba almış olacak hem evi kira olmuş olacak hemde dolap full dolu olacak.. bu devirde bu zor maalesef
- +1 yıl
Avrupanın büyük bölümü kirada oturuyor ama millet sıfır araba alabiliyor. Kaldıki taşı kredisi 5 sene verilir aylık 10 bin ödersen 5 senede 600 bin TL yapar. Yine alamıyorsun. Ve öyle şunu almak zorunda değil bunu almak zorunda değil diye bir şey yok. Refah seviyesi yüksek olur almak istemeyen yine almaz. Dünyadaki standart budur. Sen hiç amerikada çalışıyorum ama araba alamıyorum çok pahalı diyeni gördün mü? Adamlar standart ucuz fiyat koymuşlar almak isteyen alıyor almak istemeyen araba sevmeyen de almıyor. Prosedür budur. Bir araba almak için bile bir ömür harcayacaksak bu ülke gereksiz bir ülkedir bu kadar basit.
- +1 yıl
Yanlış değil gayet doğru. Kıyaslarım istediğim ülkeyle. Lafa gelince ülkemiz çok iyi ekonomimiz çok iyi demesini biliyor bizim cahil halkımız. Kıyaslayınca da yok abi olmaz onlar süper güç oluyor. Sende süper güç ol? Bizim ülkenin bizden aldığı vergi kadar amerika kendi halkından vergi almıyor mesela. O kadar vergi ödüyorsak bunun geri dönüşünün büyük olması gerekiyor. Ama kafalar cahil ilerlediği sürece bir b*k olmaz
- +1 yıl
Olayın iktidar ile bir alakası yok.. türkiye 100 yıldır sadece kendi kendine yetebilen bir ülke.. bu chp döneminde de böyleydi.. anap döneminde de böyleydi.. abd son 40 yılın en büyük enflasyonunu yaşıyor şu an da mesela.. diğer ülkelere göre türkiye yine iyi bir yerde eldeki imkanlara rağmen yine de yerli otomobilimiz satışa çıkıyor.. vergiler ile bir ülke kalkınamaz.. tr de girişimcilik çok az geliştirme boyutu çok az.. sadece dış savunma konusunda iyiyiz ve yerli milli teknolojilere yatırım yapıyoruz şu an da buda mevcut iktidar sayesinde oldu.. ama dediğim gibi türkiye yavaş yavaş kendini geliştiren bir yapıya sahip bir ülke
- +1 yıl
hee bu ay 3te 1 daha fazla ödeme yaptım bu piyasa durgunluğunda kriz halinde hemde yaw nasıl ekonomi iyi diyebiliyorsunuz şaşırıyorum 2 sene önce 22.000 liralık mal 250.000 nasıl ekonomi iyi olabiliyor eyt çıktı emekli maaşı 4.500 bağkur ödemesi 3.500 sqrim emekli olmam daha iyi
+1 yıl500 bin tl'nin üstünde olmamalıydı. Her türlü vergiden kaktıracaksan ne anlamı geldi yerli milli olmasının?
İstihdam sağlayacak ve dışa giden para minimalize edilecek avantajları bu tabi.
Hayırlısı olsun00 YorumlaEkonomi batmış durumda hal böyleyken değil araç almam yaşayabiliyor olmak bile bir başarı.
Hala bizim millet de ekonomi iyi diyen var allah belanızı versin artık ne diyeyim.
4 yıl önce 30 bin olan araç şu an 400 bin oldu00 Yorumla
+1 yılGerekiyor da Türkiye bunu yapacak kapasiteye sahip değil hem iktidar hem muhalefet. Umut vermeyen muhalefet seçimi kazanamaz hadi kazandı diyelim o da gelse yine bir şey değişmez. Bu ülkenin 30-40 sene önceki hali de ortada
00 Yorumla- Arabalar konusunda 594 cevap paylaştı.
+1 yılGayet makul fiyat taksi çıkması kötü linea 300 bin Toyota çorapla 1100 milyon onlardan kat kat marifetli togg 953.. Normalde Mercedes yazsan üzerine 2.5 milyona kapisilir
10 Yorumla Asla almayacağım bir araç lakin fiyat değerlendirmesi yapmam gerekiyorsa şu an ucuz bile diyebilirim, ithal edilen motor, kablo ve ecu tesisatını baz alırsak gerçekten uygun fiyat.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de ne halk için ne işçi için ne emekçi için ne memur için? Sadece bizler kaynagiz ceylan derisi koltuklarda oturanları iyi beslemeye iyi yaşatmaya daha zengin etmeye...
00 Yorumla
+1 yılDu siru ve yorumlari okuyunca milletin ne kadar koyn beyne sahip oldugu net sekilde goruluyor. Kendinize gelin biraz toggu. Adamlar bedava mi dagitacakti.
00 Yorumla
+1 yılTogg alacağıma bmw alırım sessiz araba mı olur hem togg boş paketi 900 küsür diyolar ne gerek var aklı olan almaz seri üretime geçince kiralar biner tamam 😉
01 Yorumla- +1 yıl
🥰aferim
Eğer tamamen YERLİ üretimse uygun fiyatta olmalı. Halkın aracı olmalı.
Ama eğer sağdan soldan parçalar alınıp sadece montajı yapılıyorsa bu fiyatlarda olması normal.00 Yorumla
+1 yılHaklı olduğuna pek bi inanıyorsan gizli üye olmasaydın.
Hadi o kadar zeka küpüsün bari gizli üye tarzın senin kim olduğumu anlamayacağım kadar orijinal olsaydı 😄00 Yorumla
+1 yılÇok haklısın gene milletin cebinden hortumlayacaklar birilerinin zenginliğine zenginlik katacak amaç bu
10 YorumlaSevinmiyorum zaten. adam evini zar zor gecindiriyor arabayı napsn
21 YorumlaBro , eşeğe takım elbise de giydirsen eşek eşektir, laf anlatamazsın. O yüzden sakin ol zeka meselesi bunlar. Beyni olmayana mantıktan bahsedemezsin ;)
20 Yorumla
+1 yılAraba fiyatlarına bakıldığında fiyatının normal olduğunu düşünüyorum. Çünkü arabalara aşırı zam geldi
00 Yorumla
+1 yılCokmu gerek almayin araba toplu tasima kullansin herkes alisdilar arabaya park yeri yok heryer araba sokaklara heryere bakiyoruz araba dolu
00 YorumlaMillet 2 milyonluk arabayı alınca alıyor ya bence on numara olucak şu ikinci eli de bi dusururse bu şeyler faane olur
00 YorumlaMillet 200 250 bin derken 1500 000 den asa vermezler dediğimde bana gulen akp li arkadaslarim vardi simdi hala ucuz oldugunu savunabiliyolar
00 YorumlaDar gelirliyi iyice sömürüp, zengini iyice zengin eden ülkeden fakire hizmet mi bekliyorsunuz hala? :D Güldüm.
00 Yorumla
+1 yılCebinde 1 kg salatalik alacak parasi olmayan cok canımsın togg a seviniyorlar. Ulke koca bir aptal toplulugu
00 YorumlaHaberde gördüm adamlar ucuz cok iyi daha sakali cıkmamiş o yasta gelmiş cok iyi ucuz diyor Şu an cok fas fakir oldugumu anladım😂
00 YorumlaGerekmiyor.
Togg aracını üretilen ülkenin dışından alsalar, talep gelse bu güzel bir şey katkı sağlar çünkü maddi vb00 Yorumlazaten üretim az. yani fiyatından ziyade olay o ki bence fiyatı iyi. bu ayrıca asgari ücretli icin değil. bu suv zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖnemli olan bu sektöre adım atılmasıydı oda atıldı. bunun devamı mutlaka gelecektir. farklı farklı firmalar kurulabilir. ucuz , pahalı araçlar üretilebilir. şimdilik ford escorta binmeye devam :D
00 Yorumla
+1 yılTogg ye ihtiyacımız var mı fiyatlar yüksek kimler alacak bir grup yandaş iş insanlarımı bizim üretime hayvancılığa ihtiyacımız var önümüz karanlık?
00 Yorumlaİnsanlar kendilerini ilgilendirmeyen şeylerle ilgilenip hayal kurup sohbet etmeyi çok severler özellikle geri kalmış ülkelerde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle bizim almamız gerekiyor bir de turkiyede üretiliyor ne garip dimi bizim ülkemiz almasinda yabancilardan teklif gelsin hep adi ustu birde enflasyon demezlermi
11 Yorumla- +1 yıl
Hükümetin herşeyi yalan dolan
+1 yılAraba almasın diyemi yapıyorlar alsın diyemi ne bu fiyatlar böyle. Yerli sözde
10 YorumlaAdamın umrunda mı senin alıp almaman her türlü ayrımcılık var bizim ülkede
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de üretilen her şey çıkan her kanun zenginler için
00 YorumlaFiyatı uygun bence
şu an erişebilecek olsam hemen alcam00 Yorumla
+1 yılZenginler için o araba. Yoksul insanlar da kuru soğan ekmek yiyip şükür etsin.
00 Yorumla
+1 yılEmsallerini 3 milyon civarı alamazsinjz. ayrica ortta gelirliler için bı çalışma var zaten.
00 Yorumla
+1 yılYa * passat 1 milyonu verirken eliniz titremiyor mk
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretlinin oyunu alır ve onlara ancak makarna verir.
00 Yorumla- Arabalar konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılSevinmiyorum zaten. İnsanlar evini zar zor gecindiriyor arabayı napsn
00 Yorumla
+1 yılBu ülkenin gidişatından midem bulandı artık. Hiç bişey demiyorum
00 Yorumla
+1 yılBu aracın fiat egea dqn veya fiorino dan ucuz olması gerekiyor ki alabilelim
00 Yorumla
+1 yılKıyma 220 tl kardesim bugün görünce bende isyan ettim
00 Yorumlasivri sinek saz sazı soksan az bu partizan bedevilere
00 Yorumla
+1 yılZenginler alır kullanır daha sonra 2. el araç olarak ucuza satılır o zaman alan alır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen en azından vergi alınmaması lazımdı ÖTV KDV madeve sıfırlanmalı ki halk alabilsin
🤦♂️ yaptıkları hiç bir işi beceremiyorlar sanki ülke yönetilmiyor da zar atıp monopoly oynuyorlar00 Yorumlaalabilen alsın diye yapılmış bir araç zaten, maalesef gerekmiyor. umarım yurtdışında iyi satar.
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYazının yarısında kestim okumayı.. Adamlar ülkesi adına seviniyor demek ki alamasalar da.. Senin gibi andaval değiller demek ki.
10 Yorumla
+1 yılÖnce bir üretsinler de alınabilirliğini kontrol ederiz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAynen öyle sözde yerli ama yabancı markaya daha ucuz bulursun asgari 8.500 yemeden içmeden para biriktirsen bile 10 sene de anca alirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa görüntüsü de zaten ortalama bir araç gibi gider daha güzel görünen bir tane alırım kadar paraya gereksiz olmus bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte kafaları basmıyor reis 😅 Yerli ve milli dediğin daha uygun fiyatlı olmalı
02 Yorumla
Soran+1 yılBu mallarin haberi yok Türkiye'de meydana gelen üzerinde Türkiye yazan çam fıstığını fındığını Amerika Almanya senden ucuz yiyor türk parasına cevirsen bile gene ucuz oluyor , resmen Türk milletini aşağıyan bit hukmet var hala ısrarla bağıra bağıra cehaletini kusuyorlar.
Cevap sahibi+1 yılHalk cahil ve bir o kadar kurnaz🥺 güdüyorlar birbirlerini. Arada biz kaynadık
Gizli Üye(30-35)+1 yılParçalarının çoğu yabancı ülkeden geliyor. Böyle olunca da pahalı oluyor.
08 Yorumla- +1 yıl
Evet arızalansa dışardan parça getirtmek zaten aracın fiyatına yakin geliyor. Millet gecinemiyor çok saçma seyler
Soran+1 yılO zaman yerli ve milli değilmiş sonucuna varabiliriz.
- +1 yıl
İlk üretilen %51 oranında yerli parçalardan alınma, 2. ve 3. üretimlerde %68 oranında yerli parça kullanılacak. Ki zaten hiçbir ülke buna Almanya gibi dev otomobillere sahip ülke de dahil, tamamen yerli parçalar üretemez. Örneğin senin ülkenin demir madeni olmaz, diğerinin bakır madeni olmaz vs vs. Bu eksiklik de insanların ithal parça getirtmesini sağlar.
- +1 yıl
Konuya böyle bakarsan hiçbir marka yerli ve milli değil
- +1 yıl
Audi BMW Mercedes markalarının. Bütün parcalarinin Bursa'da üretildiğini bilmeniz gerekir, fakat hiç bir alaman sizin dedikelrinizi demiyor hazimsizlar sizi
- +1 yıl
Bugün Mercedes, Man, Daf, Volvo, Scania, Renault, Iveco, Mitsubishi, Ford, Chrysler, BMC, Peugeot markalarına ait hafif ve ağır ticari araçlar için debriyaj baskı ve diski ile debriyaj rulmanı üretiyor. Dünyanın tüm otomobil markalarına parça üreten Türk firmaları, yabancıların iştahını kabartıyor.2 Oca 2008
- +1 yıl
Bu ülke vatandaşları sizin gibimi düşünüyor acaba
- +1 yıl
Aklınıza hangi arabayı getirirseniz getirin hepsinin parçası aynı olduğu ülkeden çıkmadığını öğrenirsiniz. 1 ürünün yerli olup olmaması için o şeyin mülkiyeti bulunduğu ülkeye göre belirlenir. Parçalarının geldiği ülkeden belirleniyor öyle olsaydı 1 tane bile yerli araba olmazdı. Kısacası marka kime aitse o ülkeye ait demektir. Hacı şakir sabunu mesela türk malı zannedersiniz ama amerikan malıdır. 1989 yılında satıldı. Gidip arkasına bakabilirsiniz. Türk Malı yazmaz.
- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem