Kendisi Mercedes'in AR-GE bölümünde çalışan bir mühendis.
TOGG'un bataryası için 12 kişilik ekibini de almış Almanya'dan Türkiye'ye gelmiş.

Kendisi Mercedes'in AR-GE bölümünde çalışan bir mühendis.
TOGG'un bataryası için 12 kişilik ekibini de almış Almanya'dan Türkiye'ye gelmiş.

Umarım başarılı olur.
Otomobilin geleceği artık elektrikli araçlarda yani iyi bir ivme yakalanırsa arkası gelebilir.
Ekibe katılan yeni mühendisler ile ilgili olarak da şunu söyleyeyim ki zaten Togg şirketi otomobil sektöründe 5 yıldan az deneyimi olan mühendis almıyordu yani bu işe girecek olanlar daha çok farklı firmalardan gelecek olan mühendisler olacaktır.
Bu 5 yıl tecrübe konusuna da kesinlikle karşıyım çünkü bu mantık yeni mühendisler yetiştirme konusunda sorun çıkartacak bir mantıktır. İşi bilenlerin yanında bu sektörde pişecek mühendisler ve elemanlar olsun ki hem istihdam artsın hem de yeni şirketler de kurularak yerel otomobil markaları da oluşmaya başlasın.
TOGG yerli değil, diyen gezi zekalılara, Mercedes'in sadece %17 si Almanya da üretiliyor... Kalan %83 ü Türkiye de dahil dünyanın birçok farklı ülkesinden ithal ediliyor. TOGG ise bu başlangıcı %51 yerlilik ile yaparken 3 yıl içinde %78 e çıkarmayı hedefliyor, diyerek sözüme başlayayım...
Hyundai Koreli bir demir-çelik şirketi olarak sanayiye adım atmış, satış zorlukları nedeniyle "mecburen" otomobil sanayiine giriş yapmış, uzun yıllar dünyanın en kalitesiz aracı olarak görülmesine rağmen, Kore dahil, fakir ülkelere ucuz otomobiller satarak yakın zamana gelmiştir.. 2014 Yılında, büyük paralar karşılığında BMW nin tüm beyin ve mühendis takımını kendisine transfer ederek, bulunduğu 10. ligden 2. lige çıkmayı başarmıştır..
Halen Türkiye'de yerli üretime inancı olmayan, aslında kişisel özgüveni zayıf, eleştiri yaparak kendini zeki hisseden, özünde ise tam bir gezi zekalı olan sopalık takım var. Tabi bunları ciddiye almıyoruz, insan yerine koymuyoruz. Biz yolumuza heykel yaparak değil, Atatürk'ün "Türk Öğün, Çalış, Güven" sözü ile devam edeceğiz. Kötü de olsa yapacağız, daha iyisi için çalışacağız..
Transfer edilen ekibe başarılar dilerim... Allah yollarını açık etsin.
togg un basarili olmama gibi sorunu yok zaten 3-5 tane dunyada rakibi var tesla disinda cokta guclu rakibi yok.. bu arac klasik icten yanmali motorlu araclardan degil... Turkiye de bunu anlamayan bir kesim var... tuslu telefonlarda telefon iphone da telefon ama ikisi ayni degil bu arac endustri 4.0 mekatronik ve IoT teknolojili elektrik itkili bir arac.. endustri 2.0 ve 3.0 daki bugun hala uretilen kullanilan araclarla gorsellik ve bazi mekanik ortak teknolojiler disinda alakasi yok.. bu dunyanin yeni nesil otomobil teknololojisi ve Turkiye bu sefer tam zamaninda yatirim yapti... Şu an dunya global koklu otomobil markalari bile yeni yeni bu yeni elektrikli araclara yatirim yapiyor.. o yuzden Turkiye bu yeni otomobil piyasasinda cok rahat yer bulabilir ustelik jeopoltigi geregide pazarlama avantajlari var... mesela çinli rakiplerinden cok daha avantajli konumda..
Vatandaş alabilecek mi bu arabayı... Yerli Milli arabamızı alıp kullanabilecek miyiz... Örneğin Almanyada üretilen bir aracı, bir alman kolayca alabiliyorken, Bizde bu aracı kolayca alabilecek miyiz. Bırak end.2.0 yok 3.0 filan. Vatandaşa, "ben yerli araba kullanıyorum" dedirtecek mi? Alım gücü yetecek mi... ? Buyrun.
2021 yilinda bile pandeminin 2. yilinda 737.350 arac satilmis dogal olarak alabilecekler...
www.memurlar.net/.../...satan-araba-modelleri.html
Turkiye de 25 milyon arac sayisi var bu almanyadan fazla..
t24.com.tr/.../tuik-turkiye-de-trafik-kaydi-yapilan-arac-sayisi-25-milyon-22-bini-gecti,988288
demekki alabilecekler sorun yok
tabi ki endustriyel teknoloji siz Turkiye icin cok fazla yuksek konular sonuc olarak 1930lardaki icten yanmali motorlari hala uretemiyorsunuz yil 2022 daha br tane v moturunuz bir tane sirali motorunuz yok.. bir tane diferansiyel sisteminiz yok... bunlar amerika da avrupa da 1930larda uretildi... simdi birden bu yuzyilin IoT teknolojili AI tabanlı ve elektronik itkili bir araci sizin hayallerinizi baya zorluyor... ustelik bu TOGG girisimide turkceell gibi zorlu honding gibi kuruluslara ait.. bu sirketler Turkiyenin dar vizyonunda cok onemli isler yapmis kuruluslar...
:) Hııı... Şu verilerin gerçekliğine inanıyorsun yani... tüikin açıkladığı enflasyon oranınada inanırsın sen :)
Ayrıca Almanların ısınma sorunu değil konumuz. Alım gücü... Togg elbette güzel bişiy. Elbette gurur verici bişiy. Ama ülkede yaklaşık 1.000.000 TL verip yerli araç alabilecek kaç tane insan. var. Sen alabilir misin, var mı bu alım gücün... Eğer varsa, zaten bizden değilsin, anlamazsın bile bizi. O yüzden zaman kaybına gerek yok. He yok alamazsan, sendede yoksa bu alım gücü, karşıma geçipte, diğer insanların aldığı rakamları bana sunup, alınabilirlikten bahsetme... Nokta
arkadaşım konumuz vizyon darlığı genişliği değil. belli ki seni vizyonun dar ve tek bir konuya saplanmış kalmışsın. Ben diyorum ki, alım gücü alım gücüüüüü... :)
@ÇıldırmışÇıldırık birader fransada da bugatti uretiliyor degeri 3 milyon euro ve fransada sadece 740kisi de var 70 milyonluk fransada bu yuzden bugatti ye senin gibi garip muhalefet olan insan var mi?
almanin arabasina milyon veren insanlar var bu milyon birakta yurticinde kalsin..
ayriyetten bu basit bir otomobil degil bu bir ekosistem... bunun yan sanayi gelisecek.. argesi gelisecek.. parakendesi gelisecek.. enerji uretim ve dagitim altyapisi ve arz istasyonlari degisecek... ilerde 5G teknolojisyle entegre olarak gelecegin otomobili bu tur mekatronik endustri 4.0 urunleri.. Turkiyenin alim gucunun artmasini istiyorsan bu tur projelerin cogalmasini desteklemelisin...
sen o almanlar gibi ne zaman yuksek teknoloji urettin ne zaman dunyaya teknoloji patentli verdin ki onlar gibi alim gucu istiyorsun? hem birsey yapmayacaksin hemde almanlari gibi kisi basi gelirim 50 bin dolar olsun diyeceksin.. yok oyle bir dunya..
ayriyetten fiyatida daha henuz aciklanmadi..1 milyon olsadabu ulkede 1 milyonu verecek birsuru insan var avrupanin en zengin insanlari Turkiye de yasiyor zaten..
niye üretmediler madem. hı. neden Almanlar sanayide devrim yaparken, Biz bu kadar geri kaldık madem. Onlar 50.000 birime alırken, biz neden milyonlardan konuşuyoruz madem. Hı...
@ÇıldırmışÇıldırık çünkü almanlar içten yanmalı motorlar ve gaz türbünlü motorlar otomobil ve altsistemlerimi, elektronik sistemlerini bunun fiziki ve metaruljik sistemlerini araştırıp geliştirirken sene 1930larda sen şapka taktın heykel diktin önünde marşlar andlar okudun... cumhuriyet olduğun halde 3 kez askeri darbe yaptın.. dünya 1971 de bugün ki otomobillerin ve 1970lerden sonraki otomobillerde çip icat ederek otomobillerde ve diğer ensdutrie de mekatronik devrime imza atarken sen 1971 de askeri muhtıra yayınladın halkın seçtiği meclisi bastın... milletvekillerini tutukladın..1980lerde işletim sistemleri icat edilerek o otomobil ve mekatronik ürünlere yazılımsal olarak komut verirler sen gene izledin..90larda web 1.0 ile dökümantal interneti icat edildi sen popüler kültür ile her corç versene borç oynama şıkıdım şıkıdım ve magazin progmalarıyla geçiştirdin... dogal olarak sen hicbirsey yapmazken senin çıktıgın savasin 2incisini yapip butun sehirleri yikilan almanlar calisti sen marslarla sapkayla balolarla çakma modernligini yasadin.. sonra gelip almanlar gibi kisi basi gelirim 50 bin dolar olsun istiyorsun.. sen ne yaptin ki ne istiyorsun..
zamaninda devrim arabasina bile sen kimsin otomobil uretiyorsun diye hergun eskisehirdeki muhendislere kufur ettiler...
ben sana ne soruyorum sen bana ne anlatıyorsun. bana tarih anlatma. ben bunları zaten çok iyi biliyorum. tarih sormadım sana. sebep sordum sebep... Neden almanlar veya diğerleri devrim yaparken, Bizim ülkemiz yapmadı diyorum... Anlatabildim mi. Daha nasıl anlaşılır sorabilirim ki... Yani sen soruya cevap vermek için değil, içindekileri yazmak için yazıyorsun. ve zaman kaybına sebep oluyorsun. bunları ilk yazışında değil biliyorum. sen her yerde aynı şeyleri yazıyorsun. bir ezber yapmışsın, millete ders verdiğini sanıyorsun. bak tekrarlıyorum. tarih sormuyorum sana ben. Sebep soruyorum sebep...
@ÇıldırmışÇıldırık sebebi zaten yazdiklarimin oltayi tutan soracaksin bunlari baliga degil..
İşte cevabı verdin :)
cunku cogu kisi bilmiyor herseyin bu zaman oldugunu bu tur yuksek teknolojilerin anayasal demokrasilerin hukuk devletinin bir temeli var bugun avrupa amerika birden cikmadi ortaya sen 100 yildir hicbirsey yapmayip onlar gibi yasamaniz komik olani asil suclulari degil bugunleri sucluyorsunuz... apartman dere yatagina yapilmis mutahite laf yok ama yeni gelen yoneticiyi sucluyorsunuz... mutahit dere yatagina yapmis binayi kacmis... apartman surekli su aliyor sel goturuyor ama mutahite laf yok yoneticibayram efendiyi sucla dur... bu su alan apartmana da cozum veya yeni birsey yapmak isteyene de bos muhalefet oluyorsunuz... o yuzden de kronik sorunlariniz bitmiyor 100 yildir dededen ogula size yarinda bu kafayla torunuza kadar gider..
bu arada sen neden hep siz diye konuşuyorsun. sen başka ülkede mi yaşıyorsun.
@ÇıldırmışÇıldırık ben fransiz vatandasiyim dijonluyum karaman Turkuyum tc vatandasi degilim.. dedemin babasindand a Turkiyeyi cokiyi biliyorum kimlerin sahtekar oldugunu dedemin banasinin aglyarak terkettigini o Turk topraklarini kimlerin Turk gibi kendini gosterdigini hepsini cok iyi biliyorum.. sizin tarihinizde sahte zaten..
senin ülkeye bi hizmetin olmamış, ülke hakkında yorum hakkında olamaz. hadi yoluna aslan parçası. yalanladığın bu tarih, yaşadığın toprakları titreten tarihtir. kimlerle ne kadar alçak planlar içine girdiğinizi herkes çok iyi biliyor. toprağında efendi gibi otur. Tarihime laf etme. tarihin unutturur sana TÜRK MİLLETİ
@ÇıldırmışÇıldırık haha senmisin Turk ben senden 10 kat daha Turküm ustelik ne biliyorsun o faydam olmadigini? senden daha faydali projelerde calisiyorum ustelik ben rolls royce da calisan mekatronik muhendisiyim ve Şu an Turkiyedeki ismi lazim olmayan bir firmayla 3 kez turboshaft motor ve turbofan motor calismasina katildim.. zaten Turkiyedeki o kamu kurusu kendi teklif etti belcika haniutta, 6 kez turbun ve rotor calismasina katildim ay sonunda goklerde olacak turkiyedeki bir helikopter icin.. ve bu senin hayal edemeyecegin konular... neyse senin gibi bos cahil ve statukocuya anlatacak konular degil.. benim atalarim zaten Turk karaman Turkuyuz biz benim atalarim o topraklarda senden fazla var kayitlari bile var hem yunanistanda hem o kin ki tbmm hukumetinde yani bilmedigin konular bunlar.. neyse daha endustriyel teknoloji bilmiyorsun, ulkenin yakin tarihini bilmiyorsun.. dunyadaki jeopolitigi bilmiyorsun klasik neyse muhalefet olmadigini bilmeyen garip tursun.. once bilgi sahibi ol sonra fikir sahibi olursun...
Tatlım. bu konuştuğun adam, isveçte yaşıyor ve volvoda mühendis. bakıyorum ki, bunu senin karşında söyleme gereği bile duymamış :) asilliğe bak adamda ki :) ama sen ek iş olarak showmen likte yapıyorsun. Eğer bu komik showunu sahneye taşımak istersen, burdan haber ver bana... en önden bilet alacağım :) Söz...
Üstadım, bilinen gerçekleri böyle güzel bir dille anlatan pek çıkmıyor. Gayet güzel ve özenli konuşmuşsun. Fakat Türkiyede muhalefet yapacağım diye, bir türlü eziklik hissinden kurtulamayan bir kesim var. Bu siyasi bi muhalefet de değil üstelik. Kendi partisi iyi bir işe kalkışsa bile iktidara yaranıyor derler..
Belge ve bilgiler ışığında sarf ettiğin sözler için tekrar teşekkür ederim şahsım adına.
@deneme112 yorma kendini genç adam.
Ezik ruhlu mankurtlara laf anlatılmaz
Onların tek bir vazifesi var; havlamak..
Keşke olsa, ama basit bir elektrikli araba bile siyaset malzemesi oldu, insanları kutuplaştırmak için kullanılıyor. İktidar cenahı, İHL mezunu kadrolarının aşağılık kompleksiyle TOGG üzerinden muhaliflere giydiriyor, muhalifler "elalem Mars'a gitti, siz bir elektrik motoru 4 tekerle övünüyorsunuz" diyor. 700.000 TL fiyatla, param olsa alır mıyım? Almam. Servis ağı nasıl olacak, batarya ömrü, batarya ömrü dolduğunda yenileme maliyeti ne olacak (10 yıl sonra yeni batarya seti aldığınızda fosil yakıttan sağladığı tasarruf buhar olabilir), bunlar henüz bilinmiyor. Çarpışma testleri yapıldı mı? Bilmiyoruz.
@Mehlay Bu mühendis, Mercedes'i bırakıp Türkiye'ye gelmiş değil. Daimler'de staj yapmış sadece. Sonra 1-2 arkadaşıyla atık pillerin geri dönüşümü için şirket kurmuş, otomobil bataryası geliştirmek bu gençlerin harcı değil, milyonlarca dolar yatırım gerektirir. Ayrıca, Stuttgart bölgesinde bir Diyanet camisinin gençlik kolları başkanı. Ooooo Mercedes'ten möhendis transfer ettik diye büyütülecek biri değil. TOGG işini böyle toy mühendislerle götüreceklerse o iş olmaz. Uykudaki düşük zeka seviyeli ümmeti ve seçmeni kandırmak için yapılmış bir hamle. Ümmet mümmet ayağına TOGG'un ekmeğini yiyecek bir akboy işte, çok da şeyetmeyin.
Ahahaa size yeni bir bilgi, Mercedes'te mühendislik yapmamış bu arkadaş, yönetici asistanıymış, eski deyişle sekreter 😂😂😂
Cevap
64Cevap
Evet başarılı olur
Erdogan 10 yıldır yerli araba diye diye bu kadarını yapabildi demek ki hükumet baska biri olsa araba yapamicaz. Iha siha vs yapabiliyoz onu da yapabilmek için adam reyizle akraba oldu yoksa onu da yapamiyoduk bizde işler çok değişik ilerliyor ya
Inşallah başarılı olur içten yanmalı motor trenini kaçırdık fakat elktrikli trenine mutlaka binmemiz gerek sadece binek otomobil olarak değil ağır vasıta hafif ticari traktör vs de marka veya markalar çıkarmamız güçlü bir ekonomi için olmassa olmazı
Görüşleri okudum da, eziklik ruhlarına sinmiş çoğunun. Gurur duyalacak bir proje ve gelişmeler varken 'yapamayız, edemeyiz, bize değmez, batacak, rant' gibi sığ insanları görünce iyi ki yapmışız diyorum.
Bu aracın yapılmasına prensipte karşı değilim.
Ama bunun bir çeşit milli ülkü gibi lanse edilmesine karşıyım.
Sonucunda eğer kar etmeyecek, zarar edecekse yapılmaz. Sırf Erdoğan üzerinden seçim propagandası yapsın diye girildi bu işe
Ücretini ödemişler getirmişlerdir ya da mercedes isten çıkarmıştır. Mercedes 96 senelik bir marka dünyanın her yerinde her kademeden çalışanları var. (başlığı abartılı bulduğum için böyle yazdım)
Şu anda fiyatının ithal arabalardan bir farkı yok, madem ucuza alamayacaksam gider alman japon arabası alırım en azından kalite konusunda rahat ederim.
Önemli olan Şimdilik aracın bizlere ulaşması değil, kamu kurum aracı, makam aracı vs kullanımı düşünsenize binlerce mersedes vb Avrupa menşeli araç yerini Togg a bırakacak buda fazlasıyla katma değer demek, ayrıca bu fitili atesleyecek cesaretlenen başka üreticiler bizlere daha uygun araç üretecekler
Bwn halen dizeldwn yanayim zati off road tutkunu biri olarak dizel harici verim almam cok zor ama siradan sehir ici aile vb amacli kullanim icin gayet basarili bir goruntusu var
1500 milyona satılacakmış hangi kişi alıcak vergi vermiyip bari bundan alalım diyenler başka bilmiyom ya paradi cok olanlar alir ya da aklı olmayanlar
herşeyi yurtdışından ama “yerli” 🤫😃
onu geçtim bu arabayı hangi kesim alabilecek acaba? Yerli malı yurdum malı diyemiyeceğiz bile türk halından hariç herkes alabilecek :) üzücü gerçekden üzücü..
Mandacılar yazacak buraya yine
Ama bir kete bu yola girildi
Ve hayırlısı ile basarılı olacak hepimizin istedigi odur...
Orta sınıf alamaz bence, fiyatı alman arabalar ile yarışacaksa teknik olarak başarsalar bile pazarlama açısından başaramazlar.
Lafla peynir gemisi yürümez önce "yerli" ürün ortaya çıksın sonra 100-150 bin anahtar teslim fiyatıyla satılsın alkışlarız.
Evet çünkü burada onlara ve ekibince gerçekten güzel şeyler maaş verilmiştir ki gelmişlerdir. Artık daha da iyisini yapmalıyız ülke olarak
Bunlar daha başlangıç. Çok daha güzel ve fazlası olacak. Bekleyelim biraz...
tasarımı italyan diyorlar
e peki Renault'u Bursa da üretmekten farkı ne?
hayranım böyle turklere ama bu millete degmez kadir kıymet bilmez bizim millet
Başarılı olur inşallah, ülkecek tonla para ödedik😬
Belki AK parti hükümetini sevmeyebilirim ama ülkemiz adına faydalı olur inşallah
Ver mehteri kesin vatan aşkıyla geldi zaten başka bir ihtimal olamaz
İhracat ve ortaklık yapısı üzerine kurulan bir şirket olduğu için başarılı olma şansı çok yüksek. Yanlış tanım ise halk için yapıldığının sanması
Sonu hüsran olacak gibi
Şu şartlar altında başarıyı fiyatı belirleyecektir
Olur olur çok başarılı olur İtalyada fuarda bile beğenilmeyen araba
Ondan sonra malumlar nede olsa kimse bu modeli bilmiyor diyerekten getirip yerli! Diye yutturdu yine birilerine
Başaralı olur mu bilmem ama Taha iyi para kaldıracak gibi bu işten
Dizayn olarak yan cam cerceve durumu çok benzer olan küpler var. Kendine has durmuyor
Bu arada satılır mı , evet tutarda ama ben dahil insanımızın çoğuna pahalı gelir
Hayaller, hayatlar.. olacak bir hikaye sadece.
Otomotiv sektoru lokomotifleri asirlardir yurudu, bugunki yeni markanin isi cok cok zor.
Gerçekten insanları anlamakta zorluk çekiyorum. Ben mi g. ri z. kalıyım acaba?
@Hülyalımm İsterse 500 kişilik ekip getirsin. Batacak proje için değer mi be Mercedes'ten ayrılmaya.
@Hülyalımm Çek ekran resmini sakla lafımı. Görürsün nasıl battığını
@Hülyalımm Bak kardeş, Mercedes diyorum. Neden mi diyorum? Adamlar bu güveni sağlamak için 100 senedir çalışıyorlar. Sen daha dün bir projeye başlıyorum diyorsun, yaptığın ürünün yarısı yabancı ortak ve aracı kime satacağını bilmiyorsun. Üstelik aracın yedek parça için altyapın yok, 2981 tane elektrikli araba şarj istasyonun var. Almanya'nın yüzölçümü Türkiye'nin yarısı kadar ve 45 bin istasyon var. Böyle mi elektrik araba sektörüne giriyorsun?
Volkswagen 12 milyon araç satıyor yılda. Sen kaç adet satacaksın?
Tamamen senin gibileri kandırmaya yönelik bir proje ve ne geleceği var ne altyapısı.
İşsiz kalmanı tabii ki istemem ama eğer biraz mantığın varsa kendine daha güvenilir iş bulmaya bak. Yersiz milliyetciliğin kimseye bir faydası yok.
Mercedesi bırakan kişi de muhtemelen işten atılacağını düşündüğünden buraya gelmiş yoksa akıl kârı bir hareket değil.
Bu neye benziyor biliyor musun? Apple'in CEO'luğundan ayrılıyorsun ki, ben Vestel Venüs satımına gireceğim :D
Kardeşim senin kafan basıyor mu gerçekten? Firma 5 ortaktan oluşuyor hangisi yabancı? Ayrıca Vw elektrikli kaç araba satıyor 12 milyon diyorsun? Ve bir ürün ortaya çıkmaya çalışıyor o zaman mercedes var diye dünyada başka araba üretilmesin. Dosyalarca fizibilite çalışması var ortada senin gibi bakkal hesabı yapıp yola çıkılmadı. Hadi bir işine bak.
@Hülyalımm Göreceksin, körü körüne milliyetcilik yapanlardansın. Kendi çalıştığın projeye kötü demeni beklemiyorum zaten. Kim kendi tavuğuna kış der ki?
@Hülyalımm Ha bir de sizin bir uçak vardı ne oldu o iş?
Logosu bile başka firmanın aynısı gelmiş bana başarıdan bahsediyor. Batınca görüşürüz
Başarılı olur olmasına ama mesele pazarlama iyi bir şekilde dünyaya açılmak lazım
fiyat konusunda daha ekonomik araçlar üretirse başarılı olur elbette
Böyle boş muhabetleri yapmayin 120 sene önce araba cikti
Başarılı olurlar İnşaAllah
Başarılı olacağına inanıyorum
Bırak togg doğan slx alamıyorum
Olsa bile biz alamayiz
Yine zenginler için üretilmiş bir şey daha.
Insallah basarili olur
Biz satın alamadiktan sonra başarılı olsa ne olur
THa paranın mna koycak :D
fiyatı uygun olur umarım
Hayırlısı olsun diyelim, Allah utandırmasın.
Hayırlısı inşallah.
Halk fakir ki kim alacak
Gurur verici bir eylem
Elektrikli araçlar başarısızlığa mahkum
Sen çok şey bilen birine benziyorsun.. Anlatsana bi...
Genel kesinti oldu ne yapacaksın? Kumanda pillerini söküp bağlamaya çalışırsın artık:)
Hocam sen neden bahsediyorsun? Hangi genel kesinti... ? Elektrik enerjisine ulaşmak mı daha kolay, petrole mi? ABD parmağını kaldırsa, 1 gram petrol bulamazsın, genel kesintiden bahsediyorsun.. Elektrik üretimi için ise onlarca farklı kaynağın var... GES, HES, RES, NES, vs. vs.. biri yoksa diğeri var.. Yetmedi mi, evinde kendin bile elektrik üretebilirsin. Yetmedi mi, batarya teknolojisi her gün hızla geliştiriliyor.. Depolarsın... Yetmedi mi, bu kafa ile sana uzay gemisi verseler, sen eşekle yola devam edersin..
100 yıldan fazladır elektrikli araç teknolojisi var. Aşşağı yukarıda aynı teknoloji. Bugünkü araçların menzili 2 kat arttı sadece. Tutacak olsaydı tutardı.
Bu işin artık tutup tutmayacağı tartışılmıyor... Ülkeler zorunluluk getirdi geçişe..
Neden olmasın ki araçta yerli parça hiç yok
Yorulmustur yatarak para kazancaktir.
Olmasını temenni ediyoruz.
Olacak oluyorda. Adım adım izliyorum fabrikasını
V1 Connect olurdu başarılı olsaydı
Başarılı oldu farz edelim yerli değilki arak bu
yurt disina satamazsa kotu olur
Alin Teri var vatandasimizin insallah olacak
İnşaAllah. Ben inanıyorum
Bir skkkmmmm olmaz öyle birseyde yok zaten.
Alllah neden yok önce bunu anlayalim
Anlamadığım şeyler hakkında yorum yapmayayım 🤣
Umarım başarılı olur.
Gereksiz
olur olur
Haykırdım 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?