Aklimda bir çok araba var ama bir türlü içime tam sinerek tamam bunda karar kıldım diyemiyorum. Ozellikle kullanan arkadaslar fikirlerini ve araclarin olumlu olumsuz yönlerini yazarlarsa sevinirim. Sizce hangisi, neden?
Honda Civic 1.6 i vtec
Peugeot 508 1.5 bluehdi
Audi a3 sedan
Chery tiggo 7
Peugeot 3008
Peugeot 2008
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu nasıl fikir hocam. Hiç bir modelin diğeri ile alakası yok bir kere. Hepsi ayrı segment ve ayrı amaca hizmet eden araçlar. Kafanız karışmamış siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Bu şekilde araç alınmaz. Araçların biri tam ekonomi, biri sportif aile, biri kompakt, biri yayla tarzı genişlik, biri suv kafasında, biri minimaliz ve yerden yüksek. Size ne lazım asıl soruyu kendinize kendiniz sormalısınız.
Araç alırken bakılanlar;
YOL TUTUŞ - GÜVENLİK - YALITIM - KONFOR - GÜÇ/HIZ - YAKIT - İÇ HACİM - BAGAJ - KULLANIŞLILIK - MALİYET - KRONİK SORUNLAR - SERVİS AĞI - DONANIM SEVİYESİ - KULLANIM HİSSİYATI/ARAÇ GERİ BİLDİRİMİ - NEREDE/NE AMAÇLA gibi şeylerdir.
Bu yukardaki verdiğim maddeler ile sizin seçtiğiniz hiçbir araç arasında bağlantı yok maalesef. Önce bu maddeleri sıralama yapın size göre en ilk ne ile başlıyorsa tek tek sıralayın sonra aracı tekte önerelim.
Iste tam olarak bulundugum durum bu. Genel olarak kullananlardan dusuncelerini öğrenip yelpazeyi daha da daraltmak. Hangisine tam yönelsem diğeri hakkinda aklimda hep bir acaba oluyor. Dogrudan sahis fikirleri almak icin sordum soruyu
Öncelikle kısıtlamaya gidelim sizle beraber. Ben sorayım siz cevaplayın, önereyim.
1- Kaç kişilik ailesiniz, aile yaş oranları ne ve ortalama boylarınız kaç?
2- Bulunduğunuz şehirde yol durumu nasıl? (Aşırı yokuş, bozuk yollar, vb.)
3- Bulunduğunuz şehirde hava şartları nasıl geçiyor? (Kış, bahar ve yaz)
4- Bulunduğunuz şehirde trafik yoğunluğu 10 üzerinden kaç ve park yeri boşluğu ne durumda?
4- Yılda kaç kez uzun yola çıkacaksınız? Yıllık ortalama kaç kilometre yaparsınız?
5- Bagaj size ne kadar lazım oluyor ve ne kadar eşya atıyorsunuz?
6- Ekonomiden mi, konfordan mı yanasınız?
7- Araç kullanırken hızlı, seri ve keskin mi kullanırsınız? Yavaş, sakin ve durağan mısınız?
8- Aracı uzun süre mi kullanmayı planlıyorsunuz, birkaç sene kullanıp satıp yenisini almayı mı?
9- Bir araçta hangi özellikler olsun istersiniz? (Koltuk ısıtma, masajlı koltuklar, otomatik far ve yağmur, esp-abs-tcs gibi güvenlik donanımları, hız sabitleyici ve adaptif sürüş, v. b)
10- Bir aracın iç ve dış tasarımdaki görüntüsü sizin için ne kadar önemli?
11- Aracı sadece siz mi kullanacaksınız yoksa eşiniz, ailenizden her hangi biri de kullanacak mı?
12- Araç kullanmayı ne kadar seversiniz?
12 soruyu benim gibi yazarak cevaplayın. Bende size şunu alın diyeyim.
Valla supersin üstadım.
1- 5 kisilik aileyiz ailede 1.80 uzeri 3 kisi var
2- İstanbul yollari iste.
3- yine İstanbul
4- yasadigim ilcede park yeri buyuk sorun
5- bagaj genelde lazim oluyor
6- limitim 1.2 milyon ona gore alınabilecek en iyisi diyelim
7- yerine gore her ikisi de
8- en az 3 yıl
9- guvenlik donanimlari yeterli
10- tabi ki goze de hitabetmeli
11- kardesim ve ben kullanacagiz
12- arac kullanmayi severim ozellikle trim sesi yoksa daha bi baska severim
Sessizlikte cıvıc gitti. Genişlikte A3 gitti, fiyatta 508 gitti, tasarımda tiggo7 gitti, İstanbul olunca da park problemi ile 3008 gitti. Ben olsam bunlar arasından 2008 alırdım. Bence sizin aracınız 2008 olmalı. İster benzin, ister dizel alın o sizin tercihiniz ama donanım olarak öncelik GT olmaz ise Allure alın altına düşmeyin. Gerçekten sizin aradığınız 2008.
Vakit ayirip ilgilendigin icin cok tesekkur ederim. 2008 de cok begendigim araclardan birisi.
Rica ederim. Hacim, bagaj, konfor, sportif sürüş, yol tutuş, hafiflik, yakıt, kullanışlılık ve donanım, tasarım olarak bence rakiplerinden önde. Bakım maliyeti düşük, kronik fazla değil. Bakımlı olduğu sürece asla üzmez. Temizine denk gelirseniz şimdiden hayırlı olsun. Total sundukları ile B suv içinde alacağım ilk model olurdu sanırım.
Audi kullandım güzel
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!