Güney Kore'de bu uygulama başlamış. İnsanların sürücüsüz otobüste daha rahat hissedeceğini düşünüyorlarmış.
3 KM'lik mesafede hizmet veriyormuş. Lazer ışınları ve kameralar sayesinde belirlenen güzergahta ilerliyormuş. Rezervasyon yaparak ücretsiz biniliyormuş :) Şu anlık kısa bir mesafede deneniyormuş ancak ilerleyen dönemlerde uzatılacakmış.
Güney Kore'de ilk sürücüsüz otobüs denemeleri başladı! Türkiye'de olsa güvenip biner miydin?
Sürücüsüz araba ve otobüs aslında çok büyük bir hayal değil. Yapılabilir ve uygulanabilir bir araç. Sorun şurada sürücüsüz araçlara geçebilmek için öncelikle şu anki yollardan ve araçlardan vazgeçmemiz gerekiyor.
Yolları ona göre tekrar dizayn etmek gerekiyor. O yolun %100 Güven olabilmesi için sürücülü aracın olmaması gerekiyor. Ya da her araç sürücülü bile olsa sürücüsüz kullanılabilmeli. Bunun içinde yollardaki bütün arabaların elektrikli olması gerekiyor.
Neden? Çünkü adamlar ürettiklerine öyle bir sahip çıktılar ki. Hyundai ilk zamanlar sürekli arıza çıkarıyordu, sağlam değildi. Ona rağmen yerli malıdır diyip kullanmaya devam ettiler. Bizde durum nasıl peki? Kendi arabamızı ürettik, Devrim. Onu kabullenemediler, zoruna gitti bi kesimin. Üretim olsun diyip, üretilen şeyi kabullenemeyen zihniyeti sürdürdükleri sürece biz daha bir arpa boyu kadar yol alamamaya devam ederiz.
Ne olmus bizim de heykellerimiz var :)))))) kendi halkiyla barisik olmayan laiklik adi altinda halkin inancina savasmayi ilke edinin egitimi sadece belirli bir kesme veren yapilan gelismeleri baltalayan bir ulke politikasi ile bukadar olmamiz bile mucize
bu teknoloji türkiyede olsa adam sürücüsüz otobüsü hazır sürücü yok diye kaçırmaya çalışır ya da iyi süremiyorsun diye bağırarak sürüş dersi vermeye çalışır :D :D :D
Hayır tabiki de ne olacagi hic belli olmaz ama aklıma izledigim bir film geldi su anda ben de ona calisiyorum ögrenmeye bir hacker filmi izledim orada da vardi boyle bir sey araci hackliyorlardı
Türkiyede şöförü olan araçlara saldırıyor millet, şöförsüzü linç ederler
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Merak ettiğim şey yolcuyu neye göre alacak? Biliyorsunuz ki sürücüler otobüste parmak kıpırdatacak yer kalmadığı halde yolcu almaya devam ediyor. Bu sorunu çözer mi acaba