Çin'de, sürücüsüz otobüsler test sürüşüne başladı.
— Pusholder (@pusholder) August 16, 2022

Çin'de, sürücüsüz otobüsler test sürüşüne başladı.
— Pusholder (@pusholder) August 16, 2022

Geçenlerde olan Otokar mevzusunu yaşamak isteyenler güvenebilir. Otonom sistem sanıldığı gibi sadece sürüş kontrol yazılımı değil sabotaja kadar birçok etmene dayanmak zorunda yoksa yüzlerce insanı her sn riske atarsınız. Bu sebeple alanda olan bir insan olarak en mantıksız bulduğum programlardan bir tanesi. Metroda veya benzer hafif raylılarda denenebilir ancak serbest manevra alanına sahip toplu taşımada olması için ciddi çalışmaya ihtiyaç duyar.
Güvenmem. Şoför sürerken öbür şoförle biz göz teması oluyor iletişim oluyor yol verme durumları, robot bunu nasıl anlayacak. Dümdüz trafik kurallarına kurulmuş ne yapabilir olası bir anda insan beyni uretkendir, zekidir. Bir robot ne olursa olsun bir insan beyni kadar zeki ve çözümcü olamaz. Bir yerde illa ki hata yapar. Güvenmemek gerekiyor. Sorun bakalım çin halkı mutlu mu ama buna mecburlar. Nüfus o kadar yüksekken nedir bu insanları işsiz birakma
Ülkemizde Karsan'ın bir otobüsü de test edilmişti; ama trafiğe kapalı alanda yapılmıştı. Eş dosttan bilgi ve tavsiyeler almadan binmem. Binmem bayağı zaman alacak. Hemen binersem ilk başlarda korkarım her an kaza yapar diye.
Cevap
20Cevap
Sürücülere ne kadar güveniyoruz ki zaten. Denerdim evet. Keyifli günler..
Güvenirdim ama insanlara güvenmezdim
Binmem emekçiler kazansın :D harbiden bu teknoloji bir çok insanı işsiz bırakacak 10 20 sene içinde
tam olarak neye güvenmeyeceğiz onu anlamadım. yapay zeka kullanıyor bu araçları ve son derece efektifler
Binerim, trafiğe çıkmışsa gerekli önlemlerin de alınmış olması gerekir
Ülkemiz trafiğinin buna müsait olduğunu sanmıyorum. Ama zaten sürücüsüz metro var ve kullanıyoruz.
El freninin yerini görmem lazım. Yanlış yere giderse hemen çeker durdururum
"Ming Son Yang marketin oradan geçer mi" diye sorduğunda kim cevaplıyor
Binerim tabii makineler daha güvenli çalışır eminim
Sal beni
Togg geliyor artık herkes togg alır toplu taşımaya gerek kalmaz
otobuse degıl karsıdakı surusulere guvenmem :)
Komik misin sen? Sanki Türkiye de ki otobus şoförleri insana benzeyen bi tarafları var
Binerim ölceksemde robotun elinden olsun
eminim bizim soforlerden daha iyidirler binerdim
Binmem ben oyle seylere
Japonya yapsa binerdim de Çin olmaz.
Şöförlerden daha güvenilir olduğu kesin
Bizim burada çalarlardı kesin bunu
Japonyada olsa bile binmem
Evet binerim
Binerim
Binmem
Binerdim ya neden binmeyim :)
Binerdim