Son açıklanan verilere göre en az arıza yapan araç sıralaması şu şekilde (Azdan çoğa doğru)
1- Mazda
2- Toyata
3-Acura
4-Hyundai
5-Honda
6-Mitsubishi
7-Subaru
8-Buick
9-Mercedes
Birçok dev marka bu listeye girememiş bile. Şaşırtıcı…

Son açıklanan verilere göre en az arıza yapan araç sıralaması şu şekilde (Azdan çoğa doğru)
1- Mazda
2- Toyata
3-Acura
4-Hyundai
5-Honda
6-Mitsubishi
7-Subaru
8-Buick
9-Mercedes
Birçok dev marka bu listeye girememiş bile. Şaşırtıcı…

Yani Tabi Ne Kadar Az Sorun çıkaran araç olursa o aracı Tercih Edip Almak Çok Daha Mantıklı Bu Konuda Japonlar çok iyi Adamlar Şimdi Tamam Teknoloji de Geriden geliyorlar Biraz ama bunu Neden Yapıyorlar Daha az sorun için şimdi ne kadar donanım sensör Herşeyin ömrü var ömrü dolunca bir yerden ariza veriyor Bizde Opel Vectra C Kasa var Alman otomobili Bu Araç Ama Maşallah Kilometre düşük olduğundan mıdır bu zamana kadar sorunsuz Hizmet etti sadece 2 Defa Beyin Arızası Çıkardı Onun dışında sorun görmedi Bu Beni mutlu etti çünkü Vectra C Düzenli bakınca gerçekten sağlam otomobil olduğunu anlıyor insan Kendine ait Düşünüyorum zaten

Bu biraz goreceli bir kavram. Ornek verecek olursak araclarin hedef kitleye hitaben uretim mantalitesi ile kullanim yeri tezat olusturursa ariza orani artar diğer turlu minimuma iner.
Cok basit ornek verecek olursak. Gecen sene karadeniz bölgesinde Ordu da bir fabrika kurduk danisman olarak orada ben vardım ve şahit oldugum bir detaylardan biri suydu. Makina parkuru surekli pas yapıyordu. Cok enteresan yillardir ayni isi yaptım ayni sektorde cok firma gezdim ama hic karsilasmamistim. Sonrasinda yagislardan kaynaklanan seller vs nedeniyle fabrikayi farkli bir lokasyona tasimaya karar verdik. Bu sefer sahilden uzaklasmayi rakim olarak daha yuksek yere kurmaya karar verdik. Denizden 20 km uzakta bir nokta. Bu defa pas ve cikan urunlerde kalite sorunu yasamamaya basladik. Ve tahmin ettigim sonuc ortaya cikti ki nem orani uretim parkurundaki makine ve ürünlere fahiş oranda etki ediyordu.
Kaldi ki bu mantalitede bakildiginda iklim olarak sürekli don olayindan etkilenmemesi icin rus mensei olan araclar hidrolik (yag) sistem yerine pnomatik (Hava) sistem coktur. Bunu opel marka araclarda da goze çarpan ozelligi olarak fren sistemi yağ sarfiyatini tetikler.
Netice olarak coğrafyanın ve iklimin etkiside kullanım kulturunude surecin icine sokacak olursak sonuc ve oranlar degiskenlik ciddi anlamda degisir.
2017’ye kadar Honda sahibiydim.
2017’den bu yana kadar Hyundai kullandım.
Bu yıl Toyota aldım.
Hiç birisi beni yolda bırakmadı.
Asyalılar bu işi biliyorlar.
Hiç dikkat etmem Leman hanım :)) Kullanmasını bilmediğimiz her araba potansiyel arıza demektir bence.
🤣
Cevap
10Cevap
Etkilemez
Dıkkatıni çekerim çoğu Japon ama arıza oranını bilmek vereceğim kararı değiştirmez
ROVER 220 TURBO COUPE

Nerden nasıl sardı bilmiyorum w220 Peugeot 307 207 ve e60 kullandım yukarıdaki arabayı hepsinden çok seviyorum sanırım özel bir tasarıma sahip olması ve turkıye de sayılı olmasından ötürü
Benim için önemli olan, dayanıklık, yakıt ekonomisi ve şıklık
Mazda, Toyota, Lexus üçlüsü benim düşüncelerimi karşılıyor.
Listede tek şaşırdığım hyundai'ın 4. Olması. Çünkü Kia ile birlikte acayip çok bozulma yorumları alıyorum hep çeşitli insanlardan
BMW de listeye girmeli. Ben F10 BMW kullanıyorrum. Çok sorunlu bir araba.
Hmm. Tamam
Ciao
Bu sıraya göre alan nadirdir ancak ekspertiz raporu daha önemli.
Çoğunlukla etkiler. Hayalimdeki arabamın Hyundai i20 olmasını isterdim. En az arıza yapan markalar listesine girmiş bile.
Renault var bende hiç arıza yapmadi (süreklii bakım şart)
Kesinlikle etkiler. Mesela Alfa Romeo hayatta almam
Yaklaşık 18 senelik bir Mazda 323 var babamda modelini bilmiyorum ama doğdum doğalı bizde ve şimdiye kadar sanayiye girdiğimiz sayılıdır
Tabiki etkiler
Etkilemez kesinlikle.
Tabiki de etkiler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?