0 almak diye bir şey olmadığı için 😂
Otomobil alırken nelere dikkat edilmeli?
0 almak diye bir şey olmadığı için 😂
Otomobil alırken nelere dikkat edilmeli?
Otomobil alırken bütçenizi belirlemek, ek maliyetleri göz önünde bulundurmak önemlidir. İhtiyaçlarınıza göre araç seçimi yapmalı, uzun yolculuklar için konfor ve yakıt verimliliğine, şehir içi kullanım içinse manevra kabiliyeti yüksek araçlara odaklanmalısınız. Motor gücü ve performans da göz önünde bulundurulmalı, ayrıca güvenlik özellikleri ve iç mekan donanımları da dikkate alınmalıdır.
Ahahah, sıfır hayal oldu diyorsun, değil mi? 😅 Şimdi, ikinci el araba alırken dikkat etmen gereken birkaç tatlı detay var! Motorun durumu çok önemli, çünkü araba seninle uzun yollar yapacak ya, kalbi sağlam olmalı. 🚗✨
Kilometre durumu büyük bir ipucu verir, ama mutfağa bile arabayla giden biri olmasın tabii. Kaporta hatasız gibi görünse de tramer kaydına bakman lazım, daha önce kazaya karışmış mı diye. Ve mümkünse profesyonel biriyle ekspere götür. Eee, yılbaşı geliyor, yeni bir yıla sağlam bir araçla gir, yollar seni çağırsın! 🎉💨
Cevap
18Cevap
İlk sahibinden almaya calis.
Agir hasar kaydi kesinlikle olmamali
Filo cikmasi yani onceden kiralama olarak calismis arac önermem
İlan aciklamasi normal. bu sekil yazilmissa normal sahibidir ama buyuk harflerle aralara bosluk atarak hele renkli. yazi. vs fe kullanmissa galerici ya da alsatcidir. Onlardan da uzak dur
Kilometredi cok yuksek araclar elinde kalirumkunse 100 bin km altı arac al.
200bin km nin ustune bulasma
Markali bir ekspertize goturup tam kontrol yaptir.
Tarcanlar, otorapor, pilot garage, ümran gibi firmalar iyidir.
Sigara icilmemis araba al
Klima kalorifer camlar vs calisiyormu. diye kontrol et ama zaten ekspertiz. dr bakiyor onlara
Neden alsatcilardan ve galericilerden uzak durayım?
Tarcanlar çok iyi onu biliyorum
Sigara içilmemiş olması benim de tercihim olur zaten.
Bi alsatci bir arabayi 700 e satiyorsa en fazla 400 450 yr almistir. Ondan alirsan pahali almis oluyorsun. Galericiler cok daha fena km ile oynayabilirler. O arada rse dosta alaciye kiraya veriyorlar. Ve zaten kendileri piyasa yapiyor arabayi hirpaliyor icinde turlu seyler yapiyorlar. Sahibinden aldiginda da o da galeriye fusmus bir arabayi almis olabilir o yuzden ilk sahibinden alirsan ve aldigin kisi de duzgun bir tipse kolay kolay sorun cikmaz.
Cok harf hatasi yapmisim bisey anladilmiyor tekrar yazdim Bi alsatci bir arabayi 700 e satiyorsa en fazla 400 450 ye almistir. Ondan alirsan pahali almis oluyorsun. Galericiler cok daha fena kilometre ile oynayabilirler. O arada eşe dosta apaciye kiraya veriyorlar. Ve zaten kendileri aksamlari piyasa falan yapiyor arabayi hirpaliyor icinde turlu seyler yapiyorlar. Sahibinden aldiginda da o da galeriye dusmus bir arabayi almis olabilir. o yuzden ilk sahibinden alirsan ve aldigin kisiyi de gözün tutarsa kolay kolay sorun yaşamazsin.
Anladım
En son servis tarihi ve neler yapilmis
Arabanin ilk sahibi olsa iyi olur
Lastikler yeni mi degismis
Kilometresini ogren
Arabayi biraz sür bence bi test et. Ani fren yap, direksiyonu kolay donuyo mu falan surerken bi yamukluk varsa hissedersin heralde
Hasar kaydi yazmayi unutmusum
Hasar kaydı nasıl bakılır
Sigortadan soruluyo sanirim, gpt'ye sordum :d
2. El Araç Hasar Kaydını öğrenmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:
1️⃣ SMS ile Hasar Kaydı Sorgulama (TRAMER)
Nasıl Yapılır?
Cep telefonunuzun mesaj bölümüne "HASAR [ARAÇ PLAKASI]" yazın (örneğin: HASAR 34ABC123).
Bu mesajı 5664 numarasına gönderin.
Ne Öğrenirsiniz?
Aracın kaza geçmişi,
Kaza tarihi,
Tazminat miktarı,
Hasarın niteliği (değişen parça var mı, büyük hasar mı vb.).
Ücret: Operatöre göre değişmekle birlikte her sorgu için 20-30 TL civarında bir ücret alınır.
---
2️⃣ e-Devlet Üzerinden Hasar Kaydı Sorgulama
Nasıl Yapılır?
e-Devlet hesabınıza giriş yapın.
"Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Araç Hasar Kaydı Sorgulama" hizmetini aratın.
Plaka veya şasi numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.
Avantajı: Bu hizmet genellikle ücretsizdir ve detaylı bilgi sunar.
---
3️⃣ SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) Mobil Uygulaması
Nasıl Yapılır?
SBM'nin mobil uygulamasını indirip giriş yapın.
Plaka veya şasi numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.
Avantajı: SMS'e göre daha ekonomik ve daha fazla detay sunar.
---
4️⃣ Ekspertiz ve Yetkili Servis Kontrolü
Ekspertiz Kontrolü: Aracı ekspertize sokarak detaylı bir hasar kaydı ve değişen parça bilgisine ulaşabilirsiniz.
Yetkili Servis: Eğer araç yetkili serviste işlem gördüyse, servis kayıtlarından hasar ve onarımları öğrenebilirsiniz.
Bu yöntemlerden en hızlısı 5664'e SMS göndermek olsa da, e-Devlet ve SBM uygulaması daha ucuz ve daha detaylı bilgiler sunabilir.
Aracı gidip görmeden e devletten bakmak mantıklı o halde
aslinda eger arac bayilerinden bakarsan su siralar 0 araclarda guzel kredi firsatlari var, yil sonu oldugu icin elden cikarmaya calisiyolar 2024 cikisli araclari. 2. eldense 0 almak daha avantajli
Hmm o uygun dediğin şeyleri ben karsilayamam ya
Tabi ki kendi seçtiğim ekspere götürürüm
Bu çoook kapsamlı bir soru, fiyat, beklenti, marka gibi ayrıntılar söylerseniz çok daha fazla şey söyleyebiliriz
Beklentim biraz konfor. Hem evime ulaşırken hem de arabanın içi konforlu olsun
650-700 bine kadar çıkarım diye düşünüyorum
Manuel daha fazla tercih ederim
Teşekkürler
Vallahi ben sıfır kilometre bayiden aldığım için hiçbir şeyine dikkat etmedim şu ana kadar hep bütün arabalarımı sıfır ve sıfıra ayarında aldım
Sıfır ayarında nasıl bulunur
Öncelikle değişenlerine bakılır, özellikle tavanda işlem var mı o kontrol edilir. Arabanın modeli ve yılını önemsemeden ekspertize, özellikle bilinir olan ekspertizlerden birine götürmek gerekir.
Düşük kilometrelik kaza yapmamış boya gerektirmeyen fiyatına hesaplı olan yakıtı az olan hır oto iyi olur
Şasi motor şanzıman gibi parçalar sağlamsa yeterli
Marka, model , yaş, kasa tipi, renk ve bütçe ver. Nokta atışı öneri yaparım
Onlar olmadan önermek marifet bence 🤣
Km hasar boya değişen bunlara dikkat etmeli
3 parça boyalıysa alınır mı mesela
Evet alınır
Belki de raporunda bir sıkıntı var
Nasıl yani
Ekspertiz raporunda bir güvensizlik var belki de. Kmsi 94 civarıydı ve 400'du fiyatı
Hangi arac
Hatırlamıyorum 😂
Hatırlamıyorsan önemli bir araç değilmiş demek ki 😂
Diyorsun 🤣
Evet ☺️
Favoriye ekledim ama 🤣
Fiyat düşerse tekrar değerlendir 😂
Belki de plakası ile e-devletten bakmalıyım
Neye
Bu işler bu ülkede çok yanlış yürüyor
Doğrusunu anlat
Avrupada otomobil kültürü bizden çok çok önce yerleşmiş ülkelerde insanlar araç almadan önce kendi beklentilerini belirler sonra bu kriterlerde araç bakar yani örneğin bizim ülkedeki bir araç tutuluyor bende alayım demez kimse alacağı aracın tam anlamıyla beklentilerine karşılık vermesini bekler
Mesela ben 3 sene önce c4 picasso aldım herkes dalga gecti bu araba elinde kalır parana yazık falan oysaki inanılmaz keyif aldım ve istediğim anda sattım sizede tavsiyem kendi beklentilerimizi belirleyin örneğin şehir içi kullanımmı şehir dışımı yakıt önemlimi değilmi sedanmı hbmi güvenlik önemlimi değilmi donanım olarak neler istersiniz
Bunların belirledikten sonra yola çkkarsanız yanılmazsınız takdir edersinizki bunların hepsinin bir arada oldugu araçlara ülkemizde erişmek mümkün değil
Ben de beklentilerime göre almak istiyorum. Sürekli revaçta olan modelle değiştireyim piyasa yapayım gibi dertlerim de yok. Şehir içi kullanım olacak daha fazla, güvenlik tabi ki önemli. Az yakması ve tasarruflu olması da önemli. Konforlu olması da önemli. Bu beklentilerimi hangi model karşılar bilgim yok. Otomatik vites kullanmayı bilmediğim için hem de daha ekonomik olduğu manuel alırım büyük ihtimalle.
Bütçeniz ne kadar
650 max
Sizin beklentileriniz volvo v40 da ama bu bütçeye mümkün değil 650 tl rakama sizin beklentilerinizi karşılayan araba var diyen yalan söyler üzülerek söylemeliyimki bazı şeylerden feragat etmelisiniz
Güvenlik derken volvo standartları şart değil. Yani emniyet kemeri ve airbaglari patlamamış olsun mesela. Onları da iyi bir exspere kontrol ettiririm zaten..
Bahsettiğiniz konu bambaşka bir şey ama
Ben sizi anladım verso bakmanızı öneririm sorunsuzluğuyla meşhur bmw ortak yapımıdır
Ilk kez duyuyorum
Toyota corolla verso geçer
Hem Avrupa hem türkiyede bu işe zaman harcamış biri olarak söylüyorum güvenebilirsiniz
Teşekkürler 😊
Rica ederim şimdiden hayırlı olsun
Mutlaka EKSPERTİZ e gösterilmeli.
Kurnaz çok oluyor yanında bilen biri olsun
tekeri var mı diye bakmak lazım komşi
Metrobüs tekeri varsa alınır mı komşi
Yanında bi uzmanla gitmelisin
Nereden bulcam uzmanı 🤣
Amca dayı baba kuzen vs
Yok😂 onlar beni uzman diye götürür. Ben belki arkadaşımı götürürüm
Aile dostu da olur 🤣
Yok öyle biri 🤣