Çok fazla şarj istasyonu yok Türkiye'de. Bu yüzden ilk başlarda çok elverişli olduğunu düşünmüyorum. Kullanmak isterim tabii, orası ayrı.

Çok fazla şarj istasyonu yok Türkiye'de. Bu yüzden ilk başlarda çok elverişli olduğunu düşünmüyorum. Kullanmak isterim tabii, orası ayrı.

Elektrikli araç kullananların yorumları var. Ve Gogıl’a yazdığında elektrikli araç istasyonlarının listesi var.
Şu an bile yeterli gibi. İleride daha da yaygınlaşacaktır. Bununla ilgili bir ihale açıldığını anımsıyorum.
İyi araştırma yapılarak alınmalı yine de araç. İstasyonla ilgili sorun pek olmaz bence ama elektrik kullanımı, şarj fiyatlarını da iyi öğrenmek gerekli. Çünkü farklı farklı ödemeler var.
Elektrikli otomobillerle ilgili benim düşüncem en az 8-10 yıl beklemekten yana. Şu anda batarya teknolojisinin ilerlemesi ve araç menzilinin en az 800-1000 km aralığına çıkması gerekir. Türkiye'nin elektrik alt yapısının bu araçları taşıyacak şekilde yeşil enerji kaynaklarıyla desteklenmesi gerek. Hızlı şarj teknolojilerinin gelişmesi gerek. Yaz günü klimanın, kış günü ısıtmanın bataryadan harcamayacağı solar teknolojilerin de arabalara entegre edilmesi gerek. Şehirlerarası devlet yollarında ve otobanlarda eş zamanlı en az 40-50 aracı destekleyecek derecede ve ortalama her 20-25 km mesafede bir tane olacak şekilde hızlı şarj istasyonlarının kurulması gerek. Ayrıca fısatçılık yapılmaması ve şarj ücretlerinin akaryakıt fiyatlarıyla yarıştırılmaması gerek. Yani süreç çok uzun aslında.
Bazı ülkelerde şehir kurulmadan önce altyapı işleri en iyi şekilde tamamlanır sonra üzerine şehir kurulur.
Bizim ülkede şehir kuruluyor sonra altyapı sistemleri oturtulmaya çalışılıyor. Sonrası malum, şehir içi yollar mayın tarlasına dönüyor, yağmur yağınca seller basıyor, kanalizasyonlar patlıyor..
Elektrikli araçlar için de altyapısını oturtmazsak eğer bir şekilde patlak vereceğini düşünüyorum
Cevap
12Cevap
Bence el verişli
Şarj istasyonu dediğin 2 kablo 3 lu yaparsın olur elektirik vsrmi diye soracan elektirik te vsr olacak yapılıyor ystirimlar
Mumkun değil. Bizim her seyimiz gibi bu da bir yalan. Apartmanlardan aşağıya priz sarkıtıp onunla mı sarj edecez arabalari. Pehh
bunu oturması için en az 20 sene var. almanya yıllardır elektrikli araç yapıyor hala benzin ve dizel araçları bırakamadı.
Henüz değil kasten geç geliştiriyorlar 12 yıldır takip ediyorrum gelişimlerini
bizim kiler gerilim hattindan bile ara kablo atip yapar😂
İlla ki şarj istasyonu ağı genişleyecektir.
Ama ücreti ne kadar olacak 🤔
Önemli olan o
3bin tl elektrikgeliyordu onunla birlikte 3.5 bulur
Şarj istasyonu yokmuş evet ondan elverişsiz
TR için hiçbir şey elverişli değil aslında
Bilmem onada paramız yok 😂
Zaten Elektrikli alcam
Elektrik çok pahali ona da binemeyiz
Hybridler güzel
Elverisli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?