2021 yılında Türkiye'de satılan toplam elektrikli araç sayısının 2 bin 849 adet olarak gerçekleştiği açıklandı. 2020 yılına kıyaslandığında bu satış rakamları, yaklaşık %240'lık bir artış demek!Renault Zoe - 772 adet BMW iX3 - 663 adet Porsche Taycan - 353 adet Mercedes-Benz EQC - 331 adet Yeni BMW iX - 146 adet Hyundai KONA - 64 adet DFSK Seres 3 - 53 adet MINI Cooper SE - 41 adet BMW i3 ve i3s - 33 adet JAGUAR I-PACE - 31 adet VOLVO XC40 Recharge - 23 adet Smart EQ ForTwo - 9 adet Mercedes EQS - 4 adet Citroen C4 - 3 adet XEV iEV7s - 3 adet Peugeot 2008e - 2 adet
Ne düşünüyorsunuz bu satış rakamları hakkında? Sizin elektrikli otomobiliniz var mı ya da satın almak istiyor musunuz?
2021 yılında Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller açıklandı! Sizin var mı elektrikli aracınız?
Elektrikli aracım var ama binemiyorum lakin sürüş yapabiliyorum 1/10 ölçekli bir R/C modelim var 40km/h civarında hız yapıyor. Mutlu mesut geçiniyoruz, 37 yaşında uzaktan kumandalı otomobil kullanan birisi hanımından epey fırça yiyor bunu da belirteyim.
Elektrikli arabam yok. Almayı düşünüyorum; ama vergisi olmasa bile aşırı pahalı. Kral Motor Bello ile Yuki Tria'nın ikinci ellerini ileride bir gün alacağım.
Şu an icin dusunmuyorum dizel ve benzinli olarak iki aracim var elektrikli araclar eksikliklerini giderdiginde dusunebilurim oda bu hizla on yilinin uzeri gibi gorunuyor