Jandarma astsubayım zaman zaman güvenlik amaçlı çevirme yapıyoruz. Ama çoğu araç sahibi tedirgin oluyor. Sanki suçluymuş da gizliyor gibi. Neden böyle acaba? Özellikle kimliği verirkenki yüz şekline bayılıyorum:DD

Jandarma astsubayım zaman zaman güvenlik amaçlı çevirme yapıyoruz. Ama çoğu araç sahibi tedirgin oluyor. Sanki suçluymuş da gizliyor gibi. Neden böyle acaba? Özellikle kimliği verirkenki yüz şekline bayılıyorum:DD
ben hiç sevmiyorum bu çevirmeleri, üstelik zaten öncelikle can güvenliğim için trafikte kurallara ve tehlikelere dikkat ederim. özellikle gün içinde bile defalarca aynı noktadan geçiyorken benim zaten terörist vs olma ihtimalim yok değil mi? emin ol o adi terörist tayfası senden benden daha iyi biliyordur çevirmeleri, noktaları falan. ya gizlice kıyılardan geçerler, ya da dağ tepe dolanırlar ve bi şekilde güvenlik önlemlerini aşarak lanet hedeflerine ulaşırlar ulaşacaklarsa. bizler vatandaş olarak sadece zaman kaybı yaşıyoruz, güvenlik görevlileri de boşa zaman kaybediyor. asıl suçlular elini kolunu sallayarak dolaşırken cirit atarken, sıradan vatandaşta bir kusur kabahat aranması ve ceza kesilmesi bana hiç mantıklı gelmiyor. ayrıca vatandaşın genel olarak ekonomik durumu belli. bir arkadaşın da belirttiği gibi -her zaman ve herkes yapıyor diye değerlendirmemek şartıyla- bazen/bazı kişilerce sıradan vatandaşa terörist muamelesi de kesinlikle büyük ayıp. milyonlarca vatandaş vergi veriyor ve bu vergiler sağlık, eğitim, can güvenliği gibi hizmetler için, personel için kullanılmakta. herkes sadece görevini yaptıktan sonra kimse bir rahatsızlık yaşamaz.
Özellikle işitme engelli birey olarak, babamın arabasıyla trafiğe çıkmaya çok korkuyorum. Bütün trafik kurallarına uysam dahi, yasak araç kullandım diye ceza alma korkum nedeniyle tedirgin oluyorum. Araba bende olsa babam rahat kullanır; ama ben babamın arabasıyla rahat edemiyorum. Diğer işitme engelli arkadaşlarım, babalarının arabalarında neden bu kadar rahat oluyor da ben rahat edemiyorum?
aslında heyecan felan yaptığım yok ama tarafınızdan yediğim gözle ve sözlü tacizler artık bayma noktasına gelmiş bulunmakta...
kimlik erkek-görsek kadın olunca kimlik size ait değil imalarıyla karşılaşmaktan fazlasıyla bıkmış durumdayım ki neyse artık kimliği de değiştirdim sizlerin bu imalarınızdan kurtuldum...
Çünkü sen jandarma ve astsubaysın. Profil resminde bile üniforma ile fotoğrafın var ve jandarma astsubay olduğun çok belli. Mesela ben jandarma da değilim, astsubay da değilim fakat sen hem jandarma hem astsubaysın. Aynı anda. Evet jandarma astsubaysın demiş miydik? Kızlar?
Sadece kızlara yanıt veriyor ahshshshs
@HaldenMüşteki çünkü o bir jandarma astsubay ve kadınları koruma özel biriminde çalışıyor
Hmmm yolda araba bekçisi gibi geldi bana daha çok 😂
Cevap
19Cevap
Ben heyecan yapmıyorum
İsminde tam tutuyor. Ahmet isimli başçavuş ile cevirmede , tartıştık, mahkemelik olmustum 2004 te. Bana her cevirmede yapmadigi pislik kalmamıştı. O yüzden trafik jandarmayi hic sevmiyorum. Trafik polisleri , insan gibi muamele yapiyor. Jandarma teröristmisiz gibi muamele yapiyor. Gecen sene arkadasimin arabasiyladik. Yolda arkamizdan gelip, arabamizi durdurdular. Terörist gibi muamele yaptilar. Arabanin her yerini aradilar. Değil uyuşturucu, silah, boş icki şişesi bile bulamadilar. Bu arada Trakyaliyim buradan terorist çıkmaz, bütün yasitlarimda aşırı milliyetçi insanlariz. Türkçesi Irkçıyiz. Biz kolluk kuvvetlerine hiç bir zaman ufacik saygısızlık etmeyiz.
Cevap verirmisin. Bu arada jandarma istihbarat ile aram mükemmel. Seni etiket yapsam nasil olursun. Bu ukalaliga devam edebilir misin...
Senin gibi egolu kolluk görevlileriyle muhattap olmam gerektiğinde hiç sallamıyorum. Ters konuşursa ben de sert konuşuyorum. Ben de sizin o yüzünüzdeki bu benden niye korkmuyor ifadesine bayılıyorum ha ha ha.
Egolu olduğumu nerden çıkardın :)
Her seferinde tam sıra bana gelince kimlik almıyorlar tamam diyorlar 1 kere şehirler arasında bakıldı o kadar o gunde belki 7 kere falan cevirmeye girdik 1 tanesinde bakıldı
Evet genelde şoförden istiyoruz
Hayır ya tek tek butun yolculara bakıyorlar soyle bir goz gezdiriyorlar genelde erkeklere bakıyorlar arbadaykende öndekilere bakıyorlar arkaya bakmıyorlar belki suçlu arkada yani bakılmamasi saçma aslında
Bence senin yüzün çok masum olduğu için gerek görmüyorlardır :))
Teşekkür ederim 😂😆
İyi yolculuklar 😄
Sağ ol
Ben hiç kasmıyorum çünkü aşırı hız dışında kural ihlalim olmaz evraklarım tam kemerim bağlı olur. Ben özellikle uzun yolda çevirilmeyi seviyorum arabadan iniyorum sohbet ediyorum uykum açılıyo dikkatim toparlanıyo
Hiçbir fikrim yok ben daha çok acil bir yere yetişmem gerekirken durdurmalarına çok geriliyorum geç kalıcaz hadi hadi gibi
Anladım kusura bakma
Kesinlikle :))
Cevirmede , arabayı kullanan kişinin konuşurken sesinin titrediğini bile gördüm. Herşeyi de tamdı. Eksik yok. Bende anlamadım 💜💜🌻🌻
Evet olabiliyor :)
Aksine çok relaxım 😅 çevirmede yaptıkları telaş ya da heyecan tuhaf bakmalarına neden oluyor, bizim toplumda böyle bir algı var maalesef.
Evet maalesef
Heycan yapmiyorum. Gerçekten j. astsubay olduğuna inanmadım nedense.
Tamam
Bu eskiden gelen bir korku bence , eskiden sucun eksigin yoksa bile ceza yazilirmis ondan insanlar tedirgin olabilir
Ben genelde oradaki görev yapan arkadaşları kesiyorum😅 o yüzden herhangi bir stres, heyecan yaşamıyorum.
Biz de sizi kesiyoruz efendim :)
Ben gayet sakin oluyorum
Fakat İKK gereği senin kendini sosyal medya mecralarında üniformalı görsel koyman sıkıntı yaratmasın. Ayrıca görevini de belirtmişsin.
Çevirme yapan polis memuruna komiserim diyorum. Yılışmaya başlıyo. Niye?
Subayım ben temizim Allah var bir sabıka kaydım yok ama ister istemez bir tedirginlik oluyor burası türkiye ne olacaği belli olmaz 4. kez ikaz yemeyeyim diye yeni kimlige geciyorum kolay gelsin
Bir heycan yapıyorsa ben şüphe ile yaklaşıp bagaj araması da yapıyorum küçük çaplı sorgu yapıyorum
Yoo ben hiç korkmuyorum. Gel çevir beni bak bakayım korkcak mıyım? Ahshsh Bu arada bu üniformalılar nedem bu kadar abaza ve yalancı oluyor.
çok rahatım..
çünkü bir problem olduğunda arayabileceğim dostlarım var..
her polis görev aşkıyla yanmıyor maalesef ki..
insan psikolojisi küçükkende okulda bir hırsızlık oldu mu herkes kendini bir sorgulardı lan acaba mı ben mı yaptım diye yapmadığı halde onun gibi
:)))
Benim hayatımda işlediğim en büyük suç sınavda kopya çekmekti. Yine de polis jandarma görünce korkuyorum. 😂😂
Polisin eline düş ama askerin eline düşme algısı olduğu için Jandarmadan tırsıyor insanlar. Heyecan yaptı diye ille de suçlu olacak değil...
Ben hiç umursamıyorum. Niye durdurdun ag bakışı atıyorum
Çünkü jandarmasın. Biri birinden gıcık kapsa ihbar etse hooop. Karakol sonra ifade vermeye. Zaten devlete güven kalmadı millet hapşursa Fetöcü ilan ediliyor.
O korkanlari ben de anlamis değilim. Jandarma veya polis beni korumak icin maas alıyorlar. Korkmak cehalettir.
Bizde korkan insanlar var ABD adamlar şarjör boşaltıyor psikopat manyak dolu şükür etmelisin
Heyecan mı. d
Kimlik kartımı verince kimin heyecan yaptığını gördüm
Emir alıyoruz sizden biraz kalp güm güm olabilir.
Estağfirullah kimliği rica ediyoruz diyelim :))
Aksine biz esprili sohbet ediyoruz.
Ne güzel :))
elbet vardır bi eksiği sıkıntısı yoksa paniklemez
Heyecan yapmıyorum sinir yapıyorum
Seni görünce heyecan basıyor
Jandarma astsubay olduğunu nasıl belli etmiş nasssılll slskdnsks
öyle bir sıkıntım yok şahsen.
SHSJMSMS
Suçluluk psikolojisi yani bende polis ya da jandarma görsem kendi kendime derim gene ne tamam diye bir tedirginlik oluyor bu arada allah size kolaylıķ versin
Amin teşekkür ederim
Çünkü ceza yazacağınızi düşünüyorlar
İnsanlık hali cimcime
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?