Çevirmenlik önü açık bir meslek mi?
Lise mezunu kişi çevirmen olabilir mi?
Lise mezunu kişi çevirmen olabilir mi?
Yorumlara bakmaya geldim; bence çevirmenlik bitik, mütercim tercümanlık ise şahanedir. Puanı da öyle.
evet mütercim tercüman yeminli çeviri eğitimi aldıkları için önleri daha açık
Ben bir donem yapmistim , ama lisans mezunu olman referans icin onemlidir
site üzerinden home ofis mi çalışıtnız yoksa bir şirkette flian mı çalıştınız
mütercim tercümanlık okumuşmuydnz
lise mezunu isen şirketler seni işe almaz :) çok açık güzel meslek
yok şirket değil tercüme bürosu açmayı, notere bağlı çalışmayı, akademik bir kariyer yapmayı düşünmüyorum home ofis çalışılır mı diye araştırıyorum pek bir bilgim yok lise mezunu çevirmenlikteki sınırı nedir diye
bilmiyorum :) türkiyede de böyledir. benim annem türk babam ingiliz ingilterede türkiyeden mermer satın alan bir fabrikada çalışmıştım :) güzeldi
üni okumuşmuydun mütercim tercüman olma şartı var mıydı fabrikaya girmek için,
kendi isteğinle mi çıktın işten iseseydin devam eder miydin. Bide hangi dil?
yok hayır :) sigortalı değildim geçici bir meslekti resmi olarak çalışmıyordum bile babamın tanıdık sayesinde girdim
türkçe ingilizce :) türkiyeden mermer alan ingiltere dedim
hım o zamaz illaki mütercim tercüman olma şartı yok lise mezunu bir kişi de bil dilde yoğunlaşmışsa iyiyse, bir yerde çalışabilir
1 ay çalıştım :) sen ne kadar çalışacaksın
ki ben o sırada hukuk okuyordum :) yani aslında üniversite mezunu sayılırım
ben geçici ya da ek iş olarak değil, home ofis çalışılır mı onu araştırıyorum çok yapan varsa iş bulmak zor olur
Cevap
2Cevap
Kendini geliştirirsen evet açık
evde kendi kendine gelişilebilir mi kurs, üni okumak şart mı
bir şekilde öğrenilir de üni mezunu mütercim tercüman olmak şart mı onu merak ediyorum lise mezunu yapamazsa hiç başlamayayım boşuna
var ama hobi olarak yapıyorm
asıl mesleğin nedir hobi olarak yapıyorsan kısa zamanınımı alıyor ek iş olarak mı yapılır bu meslek
ingilizcen varsa her zaman yaparsın kardeş
ingilizce pek önerilmiyor bilen çokmuş çince, ispanyolca öneriliyor
çince çeviri yapacak düzeye gelmen için çok yıl lazm
yok ben çince değil çince zor alfabede harf sayısı fazla, arapça, japonca, almanca düşünyorum
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar