Cumhurbaşkanı Erdoğan: “TOGG 2023'ün ilk çeyreğinde yollarda.”
— Pusholder (@pusholder) August 15, 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “TOGG 2023'ün ilk çeyreğinde yollarda.”
— Pusholder (@pusholder) August 15, 2022

Bütün sorunlar, her türlü çözüm, tüm yöntemler ne hikmetse hep 2023 yılında piyasada olacak. Belki yıllardan beri gökten inmeyen yolcu uçağımız da 2023'de yere iner.
Fiyatı ne olmalıdan ziyade eğer bir araba üreteceklerse halkın da alabileceği bir model yapmaları gerekir.
Kur korumalıya paralarını yatıran zenginler servetine servet katarken devlete maliyeti Temmuz ayında 60 milyar TL yi geçmiş! (eski parayla 60 katrilyon!!!)... Gıdadan enerjiye her şeye zam yaparak bu açığı kapatacak devlet... Kur korumalıya yatıranlar o arabaları alıp binecek, biz devletin açığını kapatmak için ekstra vergi ödeyeceğiz.. Hiç bu kadar düzensiz bir döneme denk gelmemiştik
Cevap
70Cevap
1 milyon olabilir
Ülke batmış. TOGG gelse ne yazar. Saç ekimi ile övünüyoruz. Yabancılar saç ekimi için ülkeyi tercih ediyormuş. Vay vay vay ne gurur kaynağı ama değil mi? Ama detaylı düşününce saç, sakal ektirebilen kaç kişi var? Ben sakal ektirmek istiyorum ama parasızlıktan ektiremiyorum. Bir sakal ekimi 15 bin tl civarı. Türkiye ekonomik olarak batmış. Kusura bakmayın ama binemeyeceğim, alamayacağım bir yerli üretim herhangi bir şey için çok da sevinemiyorum bu yüzden.
Togg turkcell, anadolu grubu, zorlu holding ve tobb ortakliginda ozel tuzel kisilikli bir marka bunun akp ile ne alakasi var lan.. bu Turkiyedeki insanlarin herseyi ezber evet devlet tesviki var ama akp nin mulkiyetinde degil akp olmasada yarin bu togg devam eder... bu sirketler zaten Turkiye de laf degil icraat yapmis firmalar.. youtube da twitter da bu togga saldiranlarin bir tane Turkiyeye faydasi olmamisken... cidden bu Turkiyedeki kafayi anlamak mumkun degil..
Çinli markalari engellemek icin gumruk vergisi geldigine gore 1.3 milyonun ustunde olacak. Çinli markalar daha iyi araclari ayni vergiyle getirse 800 bin oluyor. Ama maalesef ayni vergi degil. Gumruk vergisi yardimiyla yuksek otv sarmalina sokup o markalari 1.3 e yukselttiler.
Milyonu geçecektir. Yüzde 10 ötv li fiyatı üstelik,..
65.000 lira olmalı.
Amerikada 2500 dolar ortalama asgari ücretli kia sorento 2022 yi 30.000 dolara alabiliyorsa 5500 lira maaş alan Türkiyedeki asgari ücretlide 65.0000 liraya aynı suv kategorideki togg suvu alabilmeli.
*65.000 olacaktı klavyeye bile hayal gibi geliyor 🤣
Fiyatları Allah tayin ediyor kardeş 😂😂 noktayı yanlış attı ama ben anladım 😂 650.000 hayırlı uğurlu olsun
650.000 başlangıç fiyatı olursa Hep beraber tövbeye gidiyoruz
Yani Maliyete bakarsan hakkı odur ama gel gör ki bu arabayı o fiyata vermezler ama seçim den dolayı belki verirler ama sonrası için aynısını düşünenmem daha çok siyaset Belirleyecek durumu
Siyasetin herşeyin merkezindedir zaten herşeyi belirlerde işine gelmeyince suçu başkasına atar. Adamların 1 yıllık maaşlarıyla alabildikleri arabayı biz 42 yıllık maaşla alabiliyoruz
Ona bakarsan Türkiye ölmüş ya ne ev ne araba nede hayat her şeyden çalınıyor bundan 4 yıl önce 50 bin Türk lirasını sattığım araba 10 bin dolar civarı ederken şimdi o araba piyasası 330 bin bandında 18 bin dolar ediyor 10 doların altına düşmesi gerekirken daha çok değerlenmiş boş bir köpük anlayacağın bir gün patlayacak ama bakalım bu böyle gitmez
2023 e patlar fiyatlar dışarıdan sadece dolar ile baksan bile 4-5 kat daha pahallı ama maaşlar yerlerde dedim ya adam 2500 dolar alıyor 30.000 dolar etki var sorentonun amerikada. Türkiyede adam 300 dolar maaş alıyor ama 105.000 dolar etiketi var aynı arabanın. Çıldırmamak elde değil.
Valla öyle kardeş ama yapacak bir şey yok ya kaçıp terk edecen ya da sessiz sakin hayatta kalma mücadelesi verecen
İmkanı olan kaçmalı olmayanda, sıkıca seneye patlayacak balonlardan tutunmalı. Yılbaşından sonra çok film olacak gibi
Alıştık artık zamsız bir şey alınca şaşırıyorum aa zam gelmedi mi diyorum buna dolar artı diyorum
Artık dolar yerinde kalsa bile artıyor. Ekim 2021 de dolar 18 e dayanmıştı yakıt litresi 6-7 lira civarıydı. Ağustos 2022 de dolar ara iniş çıkışlarla yine 18 e dayandı ama yakıtlar 30 liralara dayandı. Ekonomoik şaibeler kazdıkça ortaya çıkıyor.
O zaman brent petrol ucuzdu şu an 100 dolar üzeri o yüzden öyle o
Virüs çıktığı ilk dönemler de 15 dolar civarı işlem görüyordu hatta 3 4 lira ya aldığımız zaman daha pahalıya veriyordu devler dolara göre
Varil fiyatıda düştü yeşil enerji hikayesine bizde çok fena fırsatçılık var. Zaten hükümette o fırsatçılar ne diyorsa ona göre kanun düzenliyor. Olan garibana oluyor
Ee Sonuç Tayyip Bizlere Sen Ekonomi Durumundan Haber Var Düzelme Olacak mı? Togg Geliyor Ama İnsanlar Rahat Alabilecek mi? Bundan haber ver Yine Pahalı Ulaşımı imkansız durumda olacak sa hiç konuşma
Bence devlet eskı aracını getırenlere takas yoluyla hem elektrıklı hemde yerlıye ınsanları yoneltsın boylece hem cevre kırlılıgı denılen olayada el atılmıs olunur. makul fıyatla ev oder gıbı takastan sonra taksıt yontemıyle rahatca yuksek satıs yapabılırler
Yerli araba nedense bana komik geliyor. 😀
Şimdi biz yerli malı araba mı üretiyoruz? Fiyatı en az, arkadaşın dediği gibi 1 milyar. Halkımız doya doya yerli arabaya binsin. 😂😂😂
ÖTV + KDV + TOGGV + damga pulu + zart vergisi + zurt vergisi + yerli vergisi ile yaklaşık 2.5 melyoon
Ne olursa ol büyük bi gelişme teşvik edilmeki Ticari taksilerin hepsini Togga çevirmek mantıklı geliyor kulağa
Muhaliflere 2 Milyon, AK Partililere beleş... Cahapelilere TOGG yok.. Onlar gavuru malına binmeye devam etsin :D
Ötv ve mtv indirimi yapılırsa 400.000 TL ideal. Ama minimum paketini 900.000 TL'den başlatacaklar.
Bir programda fiyatını sorduklarında o konulara hiç girme mesajı vermişti. Yani sözde yerli araçlarda sadece zenginlerin işine yarayacak anlaşılan.
Kendi segmentindeki arabalarla hemen hemen aynı olacaktır. Rekabet anlamında ufakta olsa biraz daha uygun olur
Bu araç yerli degil olacak fiyat 1 milyon bu millet alamadiktqn sonra nie ise yaramaz zaten bunun yerine baska araba alirim
Ulan bari 21 yıldır hiç yapmadiklari bir güzellik yapsalar da arabasız gençlerin bilmem kaçına bedava dağitsalar gençler olarak araba göremeden yaşlanıyoruz
30 Şubat 2022'de ilk üretimleri yollarda göreceğiz inşallah
Ucuz olsun anasını satayım, arabaya hasret millet, bari yerli milli kendi arabamıza binelim.
Bir asgarî ücretlinin altı aylık maaşı kadar olmalı
Hangi yollarda olacak? Saray ve ay arasındaki yolda mı?
Enflasyonu ve kurları göz önünde bulundursak eğer 2.000.000 civarı olacğaı bir kesin üstüde olabilir
O paraya Tesla al daha iyi
şu an Tesla 2.5 milyon
Anladım anladım ben bu zamana göre demiştim zaten 2023 te neler olur Allah bilir
İnşallah yanılıyorumdur ama bütçemizi ciddi anlamda aşacağını düşünüyorum
Yüksek bir fiyatla başlayıp, sistemi oturtulmalı, sonra kademe kademe fiyatı düşürülmeli.
Kesin yollarda olur. Nedense seçim sonrasına tarih vermiş 🤔
millet şahin alamıyor bu denyolar TOGG diyo , yok olum öyle bişey
Peki bu araça ne kadar vergi ödeyeceksiniz ondan haberiniz var mı?
Knk konuyla alakasız ama üzerindeki kimono cok güzelmis cok yaksımıs
Ezik ruhlu mankurt sürüngenler binemesin. O yüzden 2 milyondan asagi olmasın fiyati
Yollarda olsa ne olur, halk bunu alamaz milli gelir oluşursa yeter...
Arabadan kazanma devri bitecek. Ne millisi ne geliri. Geç kaldık araba için. Boş iş tamamen şu.
Bu sekmentte araba 1.3-2 eder mecbur öyle olur ama 1 m olsa alırlar
hala bu... nın yalanlarına inanan var mı yaaa. ulan sağdan soldan toplama arabayı çıkarıp millete şov yapacaklar
işlemcisine chipine kartlarına kadar sıfırdan yerli imalat olduğunu biri garanti ederse ayakta alkışlarım
Togg açın halinden anlamaz biz binemeyiz o arabaya..
Çıksa da alsak abi. Bıktık yabancı araç kullanmaktan. Ay sonunda kalan 200 300 TL de boşuna gitmemiş olur hem.
1 milyon dan çıkarsa almayı düşünüyorum ama nerde çakallardan bize sıra gelmez
100 bin TL olmalı en fazla herkes almalı yerli milli devlet destekli çünkü
Halkın evet alacağı seviyede olmalı ama 100 de olmaz bu piyasada bu segmente çok az, 300-400 bile olsa alan çok olur fazlasını kimse veremez...
Turkiyede en kötü araba bile 450 bin₺ olmuş. Niye tepki yok hala. Benim arabam turkiyede 4.5 milyon ₺ ediyor kim alabilir bu arabayı. vergiyle yönetilmez bir ülke
1 milyonun altında fiyat beklemesin kimse.
Hala gerçekten Erdoğan'a inanan var mı yaaa? 😂
1 Milyon olacak fiyatı en az
İşe bakar mısın? Ülkende, ülken araba üretecek ama ülke insanı alamayacak 🤣 bunu garip görmem acaba bende bir zihinsel sorun olduğunu mu gösteriyor?
Yerli ve milli ama minimum 1 milyon en sevdiğim.
750 ile 1.500 arasında oynamalı paket doluluğuna bağlı olarak
Bazilarinin zorunaa gitmisss😂😂. burada anirmak istiyen bir cok kisi vardi nerdeler acabaa
Reisim araçı çıkarsında alalım heyacanla bekliyoruz
Bence yapsınlar 100 bin millet alsın.
Şahin fiyatı max ederi
1,5 milyon bandı olacaktır
1 milyondan aşağı çıkmaz
Araba çok güzelmiş begendim
fiyatı 1,5 m civarında olıur.
2 milyon olur kimse almaz
Fiyatı Kallavi Olur
gelsin bakalım alırık sakız alır gibi aşgım
Çok güzel keşke benim olsa
En az 600 bin tl olur