ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTISI SONA ERDİ
TÜRK İŞ'İN RESMİ ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ 9.000 TL OLDU
Asgari ücret 3. toplantısı sona erdi. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantı 3 saat sürdü. Toplantı sonrası TÜRK-İŞ'in resmi asgari ücret teklifi 9.000 TL oldu...
Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sonrası TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıklamalarda bulundu. Atalay, "Asgari ücret için resmi teklifimiz 9 bin TL'dir. Bu teklifimiz kabul edilirse imzalarız yoksa masada olmayız" dedi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba, sorunuza gelen cevaplarda asgari ücret düzeyi arttıkça kiraların ve gıda maddelerinin fiyatının da arttığı yazılmış ki bence de doğru bir tespit yani bu demektir ki yapısal sorunlar çözülmedikçe asgari ücret düzeyindeki aşırı bir artış belki de en çok yine asgari ücret düzeyinde geliri olanlara zarar verecektir. Bu konuda kamu oyunda oluşan beklenti, 9.000 -- 10.000 lira arasında bir asgari ücretin belirleneceği doğrultusunda. Elbette bu enflasyon ortamı için yeterli bir rakam değil ama yüksek bir asgari ücret düzeyi hem işverenlerimizin sırtına büyük bir yük bindirecek hem de enflasyonist bir etki yaratarak ülkedeki fiyatları daha da arttıracaktır. Ülkenin üretimi artmadığı müddetçe asgari ücrete gelen her zammın fiyatları daha da arttıracağını söyleyebiliriz. Bizim temel sıkıntımız, asgari ücretle çalışan çok geniş bir kesimin olması. Herkesin bildiği gibi, özellikle kira fiyatlarında ve gıdada aşırı fiyat yükselmeleri var. Asgari ücrete yapılacak aşırı bir zammın kira ve gıda fiyatlarını olumsuz etkileyeceği konusunda burada yazan arkadaşların kaygısını paylaşıyorum. Yüksek enflasyon oranı nedeniyle asgari ücrete de yüksek bir zam yapılacaktır ancak bu zam sonrasında ülkedeki fiyatlar genel düzeyinin artması da kaçınılmaz bir sonuç olarak ortaya çıkacaktır.