Bu olay Erbakan Bulvarı'nda gerçekleşmiş. Ambulansın geçmesine 5 araba izin vermemiş. Para cezası yazılmış. Ceza tutarı belli değil. Sizce ceza tutarı ne kadar olmalı?

Bu olay Erbakan Bulvarı'nda gerçekleşmiş. Ambulansın geçmesine 5 araba izin vermemiş. Para cezası yazılmış. Ceza tutarı belli değil. Sizce ceza tutarı ne kadar olmalı?

Ben böyle durumlara aşırı sinir oluyorum. Allah vermesin de cidden başa gelince sevdiğin birinin yaşamı için yol vermediğinden nasıl kavga edersin ama normalde ambulansa yol vermezsin.. En ağır cezalara tutulmaları gerek cidden. En kötü 10-20 bin verseler bir daha asla yapmazlar bence.
Bir canın ölümüne sebep oluyorlar belki de 10-20k çok az
Ceza tutarı değil ama 1. dereceden akrabalarına en az 6 ay sağlık hizmeti verilmemeli... para her şey değil zengindir öder ya oğlu af çıkar yapılnaıdırır vs vs.. aynısını yaşatmak gerek o yüzden 6 ay sağlık hizmetlerinden ilaçlardan vs men cezası verilmeli.. yaşattığını yaşasın... o nnun bunun çocuğu
Ceza tutarı önemli değil. Ambulans hayat kurtarmak adına görev yapıyor. Bilinçli bir insanın Ambulans'a yer, hastaya can vermesi gerekiyor. Her vatandaşın uygulaması gereken bir vazifedir bu. Eğer bu vazifeyi gerçekleştirmiyor ve o hastanın canına kast ediyorsa, en ağır cezayı alması muhakkaktır.
Cezalar hiçbir zaman caydırıcı olmamıştır. Trafik cezası olarak yazılırsa komik bir rakam olur. Ayrıca mahkeme açılması gerek. Ama 5 araç çok. Olayda bir ilginçlik var. 1 kişi olsa anlarım veya 2 ama 5 çok fazla. Cezadan önce olayın iyice araştırılması gerekir.
Cevap
70Cevap
Bence fazla olmalı
bir canlı organizma nasıl ambulansa ızın vermez gecmesıne naısl bır toplum bunlar dini var diye ahlak gerek yok diye düşünen zıbıdık tipler.
usa gıbı ulkelerde kırmızı ısıkta gecersen , yerel mahkemeye cıkarsın , yapacan buna adam oldurmeye tesebbusten yargılama o zaman anlarlar.
Bunlara para cezası asla yeterli değil. Ehliyetlerine de el konulması lazım. Hiç bir sevdiklerini ambulans ile götürmek zorunda kalmamış davar sürüsü bunlar. O duyguyu yaşayan bir insan, bu caniliği yapmaz...
Olayın araştırılması gerek bence 5 araç birdenmi yol vermemiş bu iste bisey var gibi ama normal zamnda bilerek yol vermeyen kisilere en agir cezalar verilmeli
Çok fazla olmalı sonuçta can taşıyor araba ya da acil yaralıya gidiyor o hodukler yol vermiyor ceza ne kadr fazla olursa o kadr kurallara uygun davranırlar bnc
Bence 3 ay cezaevine atilmali, eger bir insanin gecikme yüzünden ölümüne sebep verdilerse, ceza daha agri olamli, adam yaralama, adam öldürmeketn yargilanmali
Bunlar gerçekten insan değil! Umarım kendi ailelerinden birisi de böyle ambulansla giderken kendisi gibi başka yol eşkiyaları böyle geçmelerine izin vermez de anlarlar dünyanın kaç bucak olduğunu 🤬🤬
Ankara'da embesil şöför çok genelkurmayda şöförlük yaptığımdan biliyorum. Çok yerinde bir ceza ambulanslar ve acil vakalar saniyelerle yarışıyor popon kaşıyanların anlamayacağı olay
Ambulansa yön vermeyen sürücülere ayar oluyorum. Bunlara iyi bir meblağ para kitlemek lazım ki akıllansınlar. Kendi çevrelerine veya akrabalarının başına gelse anlayacaklar durumu
iyi yapmışlar.
o ambulans ta olanlar kendi yakınları olsa acaba öyle davranırlar mı?
nasıl bir millet olduk ya duyarlı insanı mumla arıyoruz. herkes aşırı egoist ve bencil. toplum kuralları ve saygı hak getire zaten...
Hapis cezası verilmeli. Ambulans içinde biz veya bizlerin yakınları olsa ne hissedersiniz empati yapın?
Almanya da bu durumu vatana ihanet olarak karşılıyorlar. Ama Türkiye de 3 5 bin TL der geçerler.
Bana sorarsan cezası büyük olmalı.
CB makam aracı geçecek diye trafiği durdurup ambulansı bekleten polis de gördüm ben Ankarra’da. O polise ceza veren olmuş mu?
Ceza En az 10.000 TL olmalı.
ambulansın arkasına takılıp bunu fırsata çevirmeye çalışanlara da en az 10.000 TL
Caydırıcı bir şey olmalı ki insanlar böyle bir şey yapmasın. Bir cana sebep oluyorsun belki. Bazı insanlar gerçekten çok duyarsuz.
çok basit en az 10 bin tl olmalı ki akıllara başına gelsin ödemezse 6 aydan 1 yıla hapis cezasıda eklenmeli.)
ehliyetini ömür boyu men edeceksin arabaya da el koyacaksın 2 günde kaputa bağlayıp ambulans önünde gezdireceksin bunları idaaaam
İlk suç değilse trafikten 6 ay ya da 1 yıl men cezası almalı. Bir hata daha yaparsa men almalı. İpini koparan ehliyet almış.
427 lira mı ne kesilmiş okuduklarıma göre insan canının yanında bir hiç para cezası değil hapis cezası kesilmeli
Ceza az
Bu p*clerin arabasını trafikten men edeceksin...
Kasten insan öldürmeye teşebbüsten ceza vermeliler bunlara para cezası yetmez.
Maaşlarına göre zam kesilebilir. Ceza kesilmesi iyi olmuş
Bence ehliyetlerin süresiz iptal olması gerek ayrıca ölüme sebebiyet verdikleri için ayrıca tutuklanmaları gerekiyor bu bilinçli şekilde cinayet işlemekle aynı şey.
10 binlira en az olmali neden yol vermezler anlamiyorum
Ceza para tutarı değil en az 3 defa gittikleri randevularda kapıdan çevrilmeliler
Geçici ehliyete el koyulursa içine oturur bunlarin yoksa parayı borç alir yine öder hınbıl
En az 10bin olmalı.
En az o da.
Arkasına takılıp gidene ise 15binden başlamalı.
Adam başı en az 100 bin kitlemişlerdir umarım srfsizler 🤬
Para cezası yerine araçlar trafikten 2 ay gibi bir süre boyunca men edilmeli.
10112 tl. Her 112 gördüklerinde hatırlar hepsi!
Çok mantıklı👍🏼
Yüksek bir para cezası yazılmalı ki bir daha böyle bir hata yapamasınlar
3 ay boyunca trafiğe çıkamama ve 2000tl para cezası
23.740 TL olsun.
Zengin bile olsa bu sayı koyacaktır araç sahiplerine.
Araba başına 300-500 lira civarında olabilir. Arabalar trafikten men edilmeli.
Kabahatler kanununda ne yazıyorsa onu yapabilirler
Sıfır tl olmalı çoğu ambulans güzel kardeşim ediyor. Tarfikte kalmamak için siren kullanıyor
Cezaya ek olarak 6 ay trafikten men edilmeli 6 ayda ehliyetine el konulmalı...
10 bin TL en az.
Çünkü ambulans can taşıyor, mal değil.
Allahın cezaları cahiller.
Bana kalırsa cezalar son derece sert olmalıki csydiricilik olsun
Ben Olsam Süresiz Hem Ehliyetine Hemde Araca El Koyardım
Keşke ambulansın önünde kar küreme olsada böyle yol vermeyeni kenara atsa can taşıyor o araç zamanla yarışıyor bence bu ceza bile az
araçlarını ve ehliyetlerini elinden alıp 5 10 sene de hapse atmaları lazımdı.
Acıtacak bir ceza olmalı ki değsin. Araba başı 1000 lira mesela. 👍
öyle değil trafikten de men edecek şöyle bir 6 ay ya da 1 sene tam olacak
Para cezası dışında bunlarin hakim, savcı karşısına çıkıp ifade vermeleri, hesap vermeleri gerek, ona gore ek yaptırımlar da olmali
iyi olmuş akıllanırlar belki. nasıl insanlar belki kendi akrabalarına gidiyor ambülans.
Sağlam bi ceza olmalı ki 5-10 bin, öğrensinler ambulansa yol vermeyi. O ambulans şoförü laf olsun diye mi açıyor o sirenleri.
5 er bin..
tabiki can kadar önemli değil ama caydırıcı..
Bunları yağsız kazığa kıvırta kıvırta oturtacaksınız.
Para
Cezası yetmez 6 ay ehliyetlerine el konulmalı
Ehliyetlerine el konulmalı süreli olarak para cezasi
Arabaları trafikten ihraç etmeleri lazım
Acil emniyet şeridi yok muymuş?
İyi yapmış. Bir dahaki ambulansa yol verir...
Ehliyetlerine 6 ay el konulmali bence.
15-20bin tatlı olur
Adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalılar.
Araba bedeli kadar.
En az 10 k dan başlamalı
Caydiracak kadar fahis derece yüksek olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?