Arkadaşlar soru yukarıda. Siz araçtan inip eve geçerken ruhsatı da yanınızda mı götürüyorsunuz? Yoksa "onun yeri sabit hem güneşliktedir" mi diyorsunuz?
-Ben eve geçerken alıyordum artık bırakıyorum.
-Ben eve geçerken alıyordum artık bırakıyorum.
Ruhsat her zaman arabada duruyor. Ruhsatın yeri güneşlikte değil torpido gözünde. Yılda 1 veya 2 kez, muayene tarihini hatırlamak, yağ değişim km'sine bakmak için eve aldığım olur. İleride durum çok değişebilir. Modeli yüksek bir araba aldığım zaman, ruhsatı cüzdan gibi cebimde taşıma modam başlayacak. Olası bir hırsızlık, yangın veya başka bir vaka durumuna karşı tedbir amaçlı cebimde kalacak. Şu anki arabam (Renault Clio Symbol) 20 yaşında, almayı istediğim araba 12-16 yaşında (2009-2014 arası) ve segment olarak üst seviyede olacak. (Skoda Superb veya Ford C-Max)
En doğrusu bütün evrakları yanına almak çünkü arabayı polis çekse veya yansa, çalınsa o an gereken ilk ve tek şey ruhsat o da arabada giderse büyük sıkıntı olur.
Nolur nolmaz eve götürmek en garantisi. Arabada bırakmak tehlikeli.
Araba çalındığında ruhsat yanınızda olmazsa sigorta işlemlerinde kıllık çıkarabilirler. Birde güvence. Arabayı çalan çevirmede ruhsatı göstermek zorunda. Adınıza sahte ruhsat da çırakabilirler orjinali ile.
Sonra uğraş dur. En mantıklısı her seferinde yanınızda evinize götürmeniz bence.
Yov yov.
EİG için çok teşekkür ederim
Normalde arabada bırakılmaması şiddetle önerilir. Arabanın çalınması durumunda sıkıntı olmasın diye. Ama ben in bin in bin kaybederim onu. O yüzden sigorta evraklarıyla birlikte sürekli arabada bırakıyorum.
Cevap
12Cevap
benım arabanın ruhsatı arabanın torpidosundaydı en son orada durur. motorsıkletın de koltugun altıdan ıslanmasın dıye poset ıcınde duruyor. problem yok full kasko var
amın sagol
benim arabamda yok ruhsatı da ama genelde o arabanın kimliği diye anıldığından arabada kalır bence yani
inşallah ya
Araba çalınırsa ruhsatı da hazır vermiş olursun. Cüzdanı var ruhsatın cebinde dursun
Ruhsatın yeri, güneşliktir.
Çalıntı durumunda, çalıntı ihbarı verildiğinde ruhsat kurtarmayacak hırsızı.
O yüzden ruhsatın arabada kalıp kalmaması ehemmiyet arz etmez..
Arabayı çalan sahte ruhsatta yapıyor. Ruhsatın nerede olduğu ya da kimin üzerinde olduğu önemli değil
Yok anahtar ile beraber kaputun üstüne bırakıp öyle eve çıkıyorum
Arabada kalabilir, malum unutulur falan
Ruhsatın yeri arabadır. bi çevirmede arabanın ruhsatı istenir çıkartamazsan uğraşırsın koy araya kalsın orada.
Arabada bırakılmalı bence çünkü çıkarken evde unutursan sıkıntı olur
Evde olması daha mantıklı
Eve getirilmeli işi riske bırakmamak lazım
Benin Hep arabada durur
arabada bırakılmalı bence
Ben alırım yanima
Yanında götürmeli
Eve getirmek lazım.
7 24 aracimda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?