İkinci el spor bir araba almak istiyorum, ilk arabam olacak ve dikkat etmem gereken hususlar nelerdir bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Öncelik iyi bir eksper firma bul. araci inceliyor. Aracın motor ve alt takımları iyi olmalı. ciddi ağır kazası olmamalı. Basit boya sorun olmaz. araç direk sahibinden noterde devri almadan odene yaoma para havale olacaksa imza atan satan kişi hesabına yolla ,3. Kişiye gonderme
10 Yorumla
- +1 yıl
Bence ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken tek şey bir hasarı var mı yok mu. Bunları iyi bir araştırmak lazım diye düşünüyorum. Çünkü vereceğin para az miktarda bir para değil. İyice araştırmak lazım. Sonra bir sorunu falan çıkmaması için.
00 Yorumla
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Kaç yakmış
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
29Cevap
- +1 yıl
Merhaba : Öncelikle ekspertizlere götürmelisin o zaten size ne olduğunu bet söyler.
20 Yorumla - +1 yıl
Ben de nacizane görüşümü belirtmek isterim dolandırıcılarda uzak dur o yüzden arabayı satın alacağından kişiyi araştır. Gerçekten dürüst ve güvenilir olduğundan emin ol. 5664 e DETAY boşluk PLAKA yazıyorsun. aracın kaskolu olup olmadığı ruhsat sahiplik yılı bu bilgileri ulaşabiliyorrsun. ekspertize de sok ve motorunu mekanik durumunu kontrol et son olarak da km sine bak tramer kaydı sorgusunu da unutma.
00 Yorumla - +1 yıl
.
Araç hasar kontrolünü mutlaka şase numarasından yapın.
Sizi kendi istedikleri bir servise yönlendirmelerine izin vermeyin.
Çok üç kağıtçı var,
Bu işlerden gerçekten anlayan bir yakınınız var ise
Mutlaka ona danışın.
.00 Yorumla - +1 yıl
Parçası ucuz bi araç alabilirsen iyi olur. Acemiliğini bu arabada atacağın için maddi anlamda da yormamalı. Ufak tefek kazalar vs ler yasayacaksin çünkü
10 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle aracın hasar kaydı olup olmadigini öğrenin 4664 e alacağın arabanın plakasını yazarak öğrenirsiniz hasar kaydının olup olmadığını kilometresi sıfırlanıp sıfırlanmadığı hepsini öğrenebilirsiniz. alacağın arabanin dışı kaporta aksamı temizse expertize gösterin geri kalan eksikleri motoru ve alt takım aksamlarini hepsini doküman olarak size verir ve kararsız kalmazsınız ☺️
10 Yorumla Herkesin zevki değişir, kendi beğendiğine odaklan.
Satmakta zorlanmayacağın populer bir modeli al.
Herkes arabadan anlıyorum der, sen expertiz firmasına götür, raporu al, için rahat etsin.10 YorumlaBoya kaporta durumu yaptığı km yaptığı kaza ve bu kazaya göre değişen var mı sonrada iç tasarım vs bunlar önemli bilen biriyle al bence
10 Yorumla- +1 yıl
Bence ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken tek şey bir hasarı var mı yok mu. Bunları iyi bir araştırmak lazım diye düşünüyorum. Çünkü vereceğin para az miktarda bir para değil. İyice araştırmak lazım. Sonra bir sorunu falan çıkmaması için.
00 Yorumla - +1 yıl
00 Yorumla - +1 yıl
Bence ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken tek şey bir hasarı var mı yok mu. Bunları iyi bir araştırmak lazım diye düşünüyorum. Çünkü vereceğin para az miktarda bir para değil. İyice araştırmak lazım.
00 Yorumla - +1 yıl
Bence ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken tek şey bir hasarı var mı yok mu. Bunları iyi bir araştırmak lazım diye düşünüyorum. Çünkü vereceğin para az miktarda bir para değil. İyice araştırmak lazım.
00 Yorumla - +1 yıl
1 hasar kaydı ne kadar pert kaydı olabilir
2 önden kazası var mı
3 km kaçta10 Yorumla Hasar kaydını plakadan değil şase numarasından sorgulamalısın
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
İlk araban olacaksa hem spor araba hem ikinci el almanı tavsiye etmem. Spor arabalar genelde çok kötü kullanıldığı için ikinci elde sorunlu oluyor. İlk araban olduğu için tamirat, yedek parça tecrüben yoktur. Sıkıntı yaşarsın...
10 Yorumla - +1 yıl
Motoruna ve otomatik alacaksan sanzumanina bakmalısın en önemli detay bunlar
10 Yorumla - +1 yıl
Ağa kabuta bak değişen var mı boya hasar var mı bunda gönlün rahatsa motora bak motor yağ yakıyor mu üfleme yapıyor mu yağ eksiltme yapıyor mu
10 Yorumla - +1 yıl
Expertiz ve kesinlikle tanıdığın bir otomobilciye göster
10 Yorumla - +1 yıl
Bence expere götürmelisin. şasi, tavan, direkler, kulelerde işlem var mı? En önemlisi bu.
00 Yorumla - +1 yıl
var mı spor araba için bütçe ne düşünüyorsun?
12 Yorumla- +1 yıl
Bence o kadar para verme
- +1 yıl
Arabam var zaten teşekkür ederim 😅
Ağır hasarlı olmamasına arabada boya olmamasına moturun sağlıklı olmasına kilpmetrenin fazla olmamasına
10 Yorumla- +1 yıl
İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken şeylere dikkat etmelisin
21 Yorumla- +1 yıl
Neymis onlar
Benim audi a veriyim getir 130 bin tl
Tavsiyem ön kısmından hasar aldıysa ve bir sıkıntısı varsa asla almaman olacaktır
21 Yorumla- +1 yıl
Ne yaptın sen sanayide mi çalıştın ☺️😂
Senin dikkat etmene gerek yok expertize götürmelisin
10 Yorumla- +1 yıl
Deyisen olmamsi model Marka
10 Yorumla - +1 yıl
Çok iyi expertiz firması bul
10 Yorumla sıfır al uğraşma ikinci elle
10 YorumlaHasar kayniz bakin exper guvrnilir olsun
10 Yorumla- +1 yıl
Güvenilir bir satıcıdan almanızı tavsiye ederim
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Tarcanlari götür ne var ne yok söylüyor
10 Yorumla - +1 yıl
Bir bilenle gitmelisin
10 Yorumla Arabalar konusunda 805 cevap paylaştı. spor diyorsunuz? bence ekonomik bi araçla başlayın
00 YorumlaEkspertıze gotur kanks
10 YorumlaOnu muayene ye götürün kontrol e
00 YorumlaŞase ve direkler de işlem yoksa problem yok
10 Yorumla- +1 yıl
Sağlam bir ekspertiz bul
00 Yorumla dıkkat et herşeyine
10 Yorumla- +1 yıl
Expertizi unutma da
10 Yorumla
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
İlk aracınız olması sebebiyle, ciddi hasarı olmayan, ancak sizin yapacağınız ufak tefek sürtme, çarpma vesairelerde oluşacak değer kaybında moralinizi bozmanızın önüne geçebilecek derecede ufak miktarlarda hasar kayıtları olan ve ilgili değer kayıplarını zaten yaşamış bir otomobil tercih edebilirsiniz. Böylece alışma sürecinizde park ederken sürtebileceğiniz tamponunuz, kapınız, çamurluğunuz moralinizi hatasız bir araç kadar çok bozmayacaktır ve kendinizi biraz daha rahat hissedeceksiniz.
Genel anlamda 2. el otomobillerle ilgili alışveriş için de bilgi vermek isterim.
Piyasada kazasız, hatasız, boyasız, değişensiz vesaire bilgilerle satışa sunulmuş, aslında pertten (ağır hasarlı/kullanılamaz duruma gelmiş) toparlanmış çok fazla otomobil var. Normal bir binicinin gözle ayırt edemeyeceği, hatta birçok eksperin dahi gözden kaçırabileceği nitelikte oyunlarla bu otomobilleri satabiliyorlar.
Eminim görmüşsünüzdür; "sigorta şişirmesi sebebiyle ağır hasar kayıtlı, ama aslında hiçbir şeyi yok" gibi ilanlar da fazlasıyla karşımıza çıkıyor. Şunu belirtmek isterim ki; sigortalar bu ücretleri kendileri karşılar, en az maliyetle ve en güvenli şekilde otomobili tamir ettirmek isterler, hiçbir sigorta hasarı ya da kazayı "şişirmez". 5664'e atacağınız mesaj ile edineceğiniz tramer bilgisi yardımcı olmakla birlikte, ilgili hasarlar sigortadan FAYDALANILMADAN, cepten ödenerek tamir ettirildiyse bu raporlara yansımayacağını da unutmayın.
Ne aldığınızı bilmekle ilgili bir şüphe yaşamamanız için ilgili markanın yetkili bir satış noktasının satışa sunduğu 2. el otomobilleri tercih etmeniz, tüm bu belirsizlikleri ve riskleri ortadan kaldıracaktır ya da bu riskleri minimuma indirecektir. Bir kurumdan alacağınız 8 yaş ya da 160 bin km sınırının altında olan her otomobili 3 ay ya da 5.000 km (hangisi önce dolarsa) garantiyle satın aldığınızı da hatırlatmakta fayda var.
Sıfır bir cep telefonu, bilgisayar aldığımızda problem yaşayabildiğimiz gibi, teknolojik dev diyebileceğimiz otomobillerde de elbette sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu olası sorunlarla ilgili riskleri en aza indirgemek ve gerektiğinde hızlıca çözüme ulaşabilmek için, yetkili satış ve satış sonrası noktalardan hizmet almanızı öneririm.
Özetle, bakımları ve onarımları sadece yetkili servisinde orjinal ürün ve parçalarla yapılmış otomobilleri, yine bahsettiğim yetkili satış noktalarından almanızı tavsiye ederim.
Son olarak; otomobilinizi satacağınız zaman da yine bir problem yaşamamak adına güvendiğiniz bir kurumdan destek alarak otomobilinizi ilgili kurum üzerinden satmanızı tavsiye ederim.
Şimdiden güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Teşekkür ederim 😊♥️
Rica ederim. Selamlar
Ne tür arabalara bakiyodnz bu arada