Honda'nın piyasalarda ses getirmesini düşündüğü "Honda Jazz Hibrit Crosstar" bugün görücüye çıkarak, showroomlar da yerini aldı..Honda Jazz Hibrit Crosstar sizce nasıl?
Honda jazz kullanıcısıyım ve yeni jazz modeller malesef yıllardır Türkiye de satılmıyor. Şimdi internette honda Türkiye ye baktım orada da yeni jazz modeller hala satışta değil. Bu modele gelince detaylı bakmadım ama özellikle dış görünüş olarak malesef tatmin etmedi. Yerinde olsam teknik detayları, fiyatı.. vs bulabileceğimiz bir link paylaşırdım. Veya direkt kopyalardım.
Merhabalar.. Öncelikle kaç model Jazz a sahip olduğunuzu, ve Jazz hakkında ki tecrübe ve kullanıcı görüşlerinizi gerçekten de merak ediyorum.. Bilhassa 2. Nesil Honda Jazz çok ilgimi çekiyor doğrusu..
Yeni Honda Jazz hakkında bayilerde şu an için bir katalog, broşür veya fiyat listesi bulunmamakta.. Yetkili bayilerde showroom larda görücüye çıktı ve hatta bayide test imkanı var mıdır bilmiyorum ama Ankara da test etme imkanı da var. (Plaka takılı olan test aracını gördüm)
Araç teknik donanım ve fiyat gibi bilgileri ve linkleri soru içerisinde paylaşmama nedenim; ülkemizde satışa sunulacak araçlarda veri farklılığı olabilir diye düşündüm..
şu an İngiltere de ki Crossstar etiket fiyatı £23,445
Bendeki 2005 LS modeli. 2005 te bunlar biraz makyaj gördü. Benimkisi düz vites makyajli kasa. Araçın artı yönleri atak olması, ses sisteminin başarısı, iç ve bagaj hacmi. Konforlu olması. Koltuklarin 2 yönlü katlanabilmesi, hatcback oldugu için yuk tasimada avantaj sağlaması, motorun problemsizligi, az yakması, benzinli oldugu için bakimin ucuz olmasi, triger kayisinin zincirli olması.. Kötü yanı sanırım sinifindan dolayi fren performansının düşüklüğü, yedek parçanın pahali olmasıni sayabilirim.
Araç ağırlığı ortalamalarda. 1300 kg civarı. Yanından hizla büyük otobüs geçtiğinde bundan etkileniyor. Ama tabi yoldan savrulma gibi degil. Sadece azıcık hissediliyor. Virajlardaki durum sürücünün kabiliyeti ile alakalı. Yani aracini tanir ona göre kullanirsan bir sıkıntı olmaz. Ki bende olmuyor. Ama aracin limitlerini zorlandığında her arac savrulup yoldan çıkar. Lpg konusunu ben de araştırdım. Taksici gibi çok km yapmiyirsan lpg nin motor ve egzos aksamina verecegi zarar, yakit tasarrufundan kazanacagini geçebilir. Yetkili servisteki motor ustaları da bunu tavsiye etmiyorlar.
Mazda 6 evet güzel bir araçtır.. Subaru almadan önce bakmıştım sonra Subaru da karar kılmıştım. Ya açıkcası araçtan yana sıkıntımız yok. Babam ve benim olmak üzere 2 adet lüks segment aracımız var.. Honda Jazz'ı kendime iş için, 2. araç olarak, şehir içi günlük kullanım için düşünüyorum.. (2011-2012 2 nesil)
Subaru farklı bir segment tabi. Emekli maaşıyla geçinen insanların segmenti değil :)) Dediğiniz modellerdeki jazzlar oldukça şık ve motor güçleri de bizimkilere oranla 17 beygir daha güçlü. Sadece otomatik alırsanız dikkate edeceğiniz konu hangi otomatik şanzuman teknolojisi olduğudur.. Zira jazzlarda bir ara farklı bir teknolojiye geçildi fakat olumlu sonuç alınamayınca şanzumanda yine değişim yaptılar. Yani kötü olanı almayın.
Çok şeker; ama bazı yerleri bir yerlerden tanıdık. A sütunu ve ön kapı cam tasarımları biraz eski Fiat Sedici-Suzuki SX4 ikizine benziyor. Arka camdan D sütununun bittiği yere kadar ise biraz Opel Crossland kopyası gibi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sağlam araba ama Türkiye de çok para yapar Honda sonuçta 😀Ben bunu Alacam kanka
250 bin değerinde bi makine kanka bu 😀 aldığı parayı hak eden bir model canavar derim ben lakabına ne arıza verir nede koltuğuna oturduğun da sana rahatsızlık verir 😀