Linçlemeyin dinime düşkünüm ama bu kolyeyi çok beğendim. Daha doğrusu haç sembolü bana çok minimal geliyor. Zaten hristiyanlıkta da hac bazı hristiyanlar için kabul görmüyor onun için kullanmıyorlar, isanın sarnıcı hac şeklinde olduğu için, ama bizim türk toplumu cahil olduğu için yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Sizce anormal karşılanır mıyım?
Haç kolyesini çok beğendim, taksam yanlış anlaşılır mı?
Türkiye’de biraz sakıncalı böyle birşey takmak.. Normalde sokakta sana kimse birşey demez ama yakın çevrenden baya tepki alırsın.. Ayrıca normalde bir kaç yerde bu tarz kolyelerin özellikle müslüman toplumu dinden uzaklaştırmak adına özendirildiğine dair yorumlara ve videolara denk gelmiştim..
Müslüamansan, hıristiyanlara ait bir kolyeyi ve onları temsil eden bir kolyeyi takman doğru değildir. Her ne kadar kötü amaçla takmasan da gene doğru değildir çünkü direkt olarak onları temsil eden bir şey ve biz ayetlerden / hadislerden "kim bir kavme benzerse onlardandır" nassına dayanarak bu doğru değil diyoruz. Bence hilal şeklinde olan kolyelerden beğenmelisin.
Cahilliğe herşeye bağlamakta cahillik olabilir sanki. Herkes istediğini takar. Illa bir anlamı gerekmez. Ama dini bir sembol olduğunu da bilmemiz lazım. Yani bu cahillik değildir.
İskilipli Atıf hoca başındaki sarığı çıkarmadığı için şapka kanuna muhalefet etmek suçundan idamla yargılandığı mahkemede, mahkeme başkanının; o kafandaki de çaput (bez parçası) bu şapka da çaput. Ne olur yani onu çıkarıp bunu taksan şeklindeki sorusuna tarihe bir tokat gibi işleyen şu cevabı vermişti. Arkanızda asılı duran Türk bayrağı da çaput ingiliz bayrağı da çaput madem dediğiniz kadar basit bir şey sizde onu indirip ingiliz bayrağı assanız oraya ne olur? Umarım bu misal meseleyi açıklığa kavuşturmaya yetmiştir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sen bu kolyeyi takıp dinime düşkünüm diyorsan ve insanlar sana laf ediyorsa onlara cahil diyemezsin. Tabi ki insanların kimseye kötü bir şey demeye hakkı yok her zaman bunu savunurum fakat böyle bir durumda insanlara cahil demek saçma olur. Çünkü hem dinine düşkün olup hemde bu kolyeyi takmak garip. Amacım sana kötü bir şey demek değil yanlış anlama. Ayrıca günah.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Haç hristiyanlığın sembolüdür. Sen hayır desende onlar kabul ediyor. Kendilerini kutsarken bile haç işaretini çiziyorlar.
Onların kullandığı bir şeyi kullanarak onlara benzersen onlardan olursun bildiğim kadarıyla. Hadis şu bak:
"Kim bu kavme benzemeye çalışırsa ondandır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, Beyrut 1985, II/50)
hristiyanlar için kabul görmüyor değil sadece bazı kişilerin sadece gösteriş için özellikle show dünyasındakilerin takmasını eleştiriyorlar. taksan yanlış anlaşılırsın evet bazıları gavur kafir der bazıları özenti :) yolda saldıran bile olabilir malum türkiye...
Kadın ları anlamak zor günah ta zina da zirve yalan iftira ihanet yuva yıkma dolandırma her yol. Sonra bunu yapsam günahımı. Hersey yap size degil sümdilij
Bir defa dinime düşkünüm deyip bunu takmak isteyip sonrada halkimiz cahil diyorsun iyi araştir bakalim önce sen bi iyi öğren neyi takip takmaman gerektiğini
Bilmiyorum benim için Bir anlam ifade etmeyen şeyi takmam ama çok beğenirsem de bu kimseyi alakadar etmez sonuçta türkiyenin geneli müslüman değil az da olsa bir kesim hristyan
Bende takıyorum ailemde görüyor sadece "aksesuar" oldugunu biliyorlar cünkü babam icin aynı şeyi söyleyemem ama annem abilerim vs. Sıkıntı yok.. Takıp dışarda da gezdiğim çok oldu haçlı küpe kolye, şahsen ben tuhaf karşılanmadım çünkü alt tarafı "Aksesuar". Buna çok anlam yüklememek lazım ama yobazlık seviyemiz hat safada :)
yav dalga geçme beee😅niyeyse öyle geldi. Neyse, haç kullan kullanma buna takılmak yanlış. Dindar veya değil seni ilgilendirir ama sokakta bir ton şerefsiz var, normal sokakta yürürken bile kıza yumruk indirenler var işte kafir, Müslüman değil midin falan diyen yaratıklar... sen bilirsin ama bence iyice düşün.. 3. ncü dünya ülkesindeki gibi bir zihniyet var bu ülkede artık. Dikkat et 🤗