Gülseren Aydın askere giden oğlundan devraldı, 14 yıldır oto lastikçilik yapıyor..
Ankara 'da 14 yıldır oto lastikçiliği yapan 51 yaşındaki Gülseren Aydın, askere giden oğlundan devraldığı dükkanda yıllardır tek başına çalışıyor. İlk gördüğünde müşterilerin şaşırdığını, zaman geçtikçe alıştıklarını söyleyen Aydın, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan kadınların desteklenmesini istedi.Arkadaşının desteğiyle oto lastik dükkanı açtığını ve oğlunun askere gitmesinden sonra mesleği iyice öğrenip iyi bir usta olduğunu belirten Aydın, “Mesleğe eşim öldükten sonra başladım. İki tane çocuğumla ortada kaldım, aç kaldım daha doğrusu. Bir kadın isterse her şeyi yapabilir diye düşündüm. Evde ilk önce mantı yaparak, sarma sararak geçimimi idame ettirdim. Daha sonra burayı oğlum buldu, buraya girdik. Sağ olsun bir arkadaşımın desteğiyle burayı açtık. O günden beri de devam ediyorum. Çocuklarıma baktım, büyük oğlum lise 3'e gidiyordu, küçük oğlum da 3'üncü sınıftaydı. Şimdi küçük oğlum üniversiteye gidiyor, birinci sınıf.
'KADINLAR İSTERSE HER ŞEYİ YAPABİLİR'Kendi ayakları üzerinde duran kadınların desteklenmesi gerektiğini söyleyen Aydın, “Aslında kadınlar her işi yapabilir. Böyle ayakta duran bayanların lütfen elinden tutsunlar, çelme takmasınlar, farklı düşünmesinler. Biz anneyiz, biz kardeşiz, biz bacıyız, biz her şeyiz bayanlar” diye konuştu.
'BENİ GÖRÜNCE MÜŞTERİLER ŞAŞIRIYOR'İlk gelen müşterilerin kendisini görünce şaşırdığını ifade eden Aydın, “Tabii ilk önce bayan olarak görünce içeriye giriyorlar ‘Usta’ diye bağırıyorlar, bayan görünce bir şaşırıyorlar falan. İlk gelen müşterilerimde böyle bir tepki oluşuyor, sonra benim çalışma tekniğimi görünce gayet güvenli bir şekilde buradan ayrılıyorlar. Devamlı müşterilerim oluyor. Çok nadirdir tanımadığım müşteri tesadüf gelirse gelir, hepsi oturmuş müşterilerimdir” ifadelerini kullandı.
Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
“İlk başlarda güç olarak tabii çok zorlandım. Ama ben bunun üstesinden gelirim dedim, çünkü bir anneydim, iki tane çocuğum vardı, yapmak zorundaydım ve yaptım. Yani kadın isterse her işin üstesinden gelir, özellikle Türk kadını isterse yapar. Tabi genelde hiç eleştiri almadım, eleştiri de alabilirim ama ben ona meyil vermedim. İşimi çok düzgün yaparım, direkt konsantre olurum işime. Çünkü bu can taşıyan bir meslek, çok özen gösterilmesi gereken bir meslek olduğunu düşünüyorum. Bayan müşterilerim daha rahat, daha güvenilir bir şekilde geliyorlar bana. Sanayi ortamından farklı bir ortam benim burası, çok rahatlıkla gelip lastiklerini yaptırıyorlar. Erkeklerde ilk başta biraz yordular beni ama şimdi onlar da oturdu, hepsinin ablası oldum. Kadınlar isterse her şeyi yapabilir. Lütfen ezilmeyin, kadınlarımıza dokunmayın, kadınlarımıza vurmayın dövmeyin ve öldürmeyin lütfen.”
Direksiyon sallayan, ekmeğini araçtan çıkaran emekçi kadınlara bir mesaj bıraksaydınız bu ne olurdu?
Kadınların iş hayatin da yapamayacagi şey yok her ne kadar önümüze set çekilse de arka plana atılmaya çalışsakta bu alan da varlığımızı son zamanlar da oldukça hissettirmeye başladık.
Evinden tutun da hayatın her alanında da var olan her Kadınların, Kadınlar Günü Kutlu Olsun🌸
Dış dünyanın kendine yüklediği anlam, beklenti ne olursa olsun, varlığında ki ışığı, üretkenliği ile dünyaya yayan duygularının yoğunluğu kolay anlaşılmasa da her şeye rağmen cesurca kendini ifade eden, yaşadığı tüm ağır deneyimlere rağmen yine de ayakları üzerinde duran kadın olmak kolay değil. Bir kadın olarak kitlelere hitap ediyor olsak da, yıldız gibi parlasak da, birçok tutum ve davranışla muhatap olsak da, çalışan, güçlü yıkılmaz dursak da ve hatta bazen kimliğimizin insan olmanın ötesine geçirilerek bize ağır anlamlar ve beklentiler yüklense de hepimizin içinde Sevmeyi, Sevilmeyi, değerli hissetmeyi, kucaklanmayı isteyen saf, temiz bir çocuk var. Kadının gücü, yaşadıkları ne olursa olsun yeniden her seferinde ayağa kalkarak üretmeye, paylaşmaya, kendini geliştirmeye açık ve farkındalıkla yolculuğa devam etmesiyle artar. Böyle güçlü kadınlar için dileğim; her kadının önce kendisinin en kıymetlisi olması. O zaman dünya da sizin kıymetinizi size hissettirir. Kadınlar Günü Kutlu Olsun 🌸🌸
Ellerini değdirdikler her sektörde çiçekler açıyor. Nezaket ve Zerafetin olması için kadınları daha çok Araba sektöründe görmek isteriz. Gerek dürüst davranışlarıyla , gerek azimli çalışmalarıyla çoğu ustaya taş çıkaracaklardır. Kadınlar siz her meslekte olmalısınız. :)
Valla işini alın terinile kazanan her insan ister erkek olsun ister kadın her şeyi hak ediyorlar. Onların önünü açabilecek her türlü imkan sağlanmalı bence.
Ne güzel konuşmuş Gülseren Aydın. “Kadınlar isterse her şeyi yapabilir” Bazen mecbur kaldığından, bazen gerçekten can-ı gönülden istediği için. Ama yapar, yapabilir. Gülseren Aydın ve onun gibi kadınların da Kadınlar günü kutlu olsun.
"Siz böyle de çok güzelsiniz elinizin değdiği yerler nasıl da çiçek açıyor. "demek isterdim tüm zorluklara inat hayata tutunan ve hayata anlam katan kadınlarımıza...