Her zaman yaptığı bir şey değil, dolayısıyla o kadar pratiği olmadığından çok da kötü oynuyor :). “Karnım ağrıyor!” diyor, unutup oyuncağa koşuyor falan, komikli şeyler... Biz bu yollardan çok geçtik demek geliyor hep içimden. Siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz?
Oğlum sabah okula gitmemek için bahane uyduruyor, bunu yaşadığınızda siz ne yapıyorsunuz?
Küçük oğlum Egemen kafasının agridigini söyler. Sonra ateşin yok derim karnını gösterir. Derim ses gelmiyor karnından. En sonunda okulda sınıftaki arkadaşlarının onsuz oynamayacağını söylerim ve hafta sonuna kaç gün kaldığıni parmaklarimiz ile sayarız. Her gün bir parmağın ismi var. Ayrıca. 😊
Neden gitmek istemediğini öğrenirim ben, bizde bir ara kardesim de , bahane değilde ağlamaları vardı. Nedenini de açıklayamıyordu, tabii evde rahat, oynuyoruz ilgileniyoruz vs e dersler ağırlaşinca anlıyorum onuda 😕😃 sonra anlaşmalara başladık, okuldan sonra işte istediği pastadan alıyordum veya çok sevdiği bir oyuncak dükkanı var oraya gidiyorduk vs vs zamanla unutuyor. Önemli olan yenik düşmemek 🤗
Benim oğlum şunları söylüyor bana "anne ben okula gitmek istemiyorum: Neden oğlum? Seni çok özlüyorum dünyalar kadar, orada canım sıkılıyor benim, hem ben seni çok seviyorum o yüzden gitmek istemiyorum." Bir başka bahanesi "ayakkabım ayağımı acıtıyor" der. Ben ona her zaman yanında olduğumu güzel bir dilde izah ediyorum daha bir şey demiyor.
Aa karnin mı agrıyor bu halde okula gidemezsin simdi orada arkadaslarinla oyun oynayacaksin egleneceksin falan cok sıkıcı biz en iyisi doktora gidelim cabuk iyileş diyorum hemen fırlayıp kalkiyor gerek yok o kadar da ağrimiyor zaten gecer diyo😄😄
neden gıtmek ıstemıyor ögretmenı gencımızı okula alıstırmalı korkutmamalı okula gıtmek ıstememesının nedenı vardır genelde ya ögretmen korkusu ya da okulda rahatsız eden olabılır ögretmenı degıstırın ıstersenız :)
Okulu sevdirmek ve neden gitmesi gerektiğini anlatmak gerek. Arkadaşını ve öğretmenini severse okula gider. Ben okula gitmeyi severdim arkadaşlarımı görüyorum her gün diye. Öğretmenimi zaten severdim.
Fazla üstüne gitmem gidersem inat yapar ve iyice okuldan soğur okula giderse arkadaşlarıyla neler yapacaklarını anlatırım falan filan anne olmadığım için bilemiyorum 🤷♀️
Karnın ağrıyorsa doktora gidelim ilaç yazsın alalım sen hemen onu iç ardından okula tıpış tıpış 😂yada evde varsa ağrı kesici veririm bir gün bu davranışı yapmasına göz yumsamda ertesi gün yummam
Cocuk okula gitmek istemiyorsa mutlaka okulda onu üzen ya da inciten birsey olmustur. Hic bir cocuk sebepsiz yere okula gitmemeyi istemez. Bir arastirin derim.
bazen bahanelerine dikkat etmek gerekli. Bakteriyel bir rahatsızlık olup olmadığına bir baktır. Hastaysan tamam gitmeyecen okula. O halde doktora gidecez diyerekten niyetini anlaya bilirsin.
Çocuklara yalan söylememek gerekiyor ama her gün bir iş çıkarıp bugün evde olamayacağım ya da evde temizlik misafir olacak evde olursan çok sıkılırsın diyebilirsin
Bunun mutlaka bir nedeni vardır. Çocuğun aileyle paylaşamadığı. İrdelenip tespit edilmelidir. Çocuğun okuluna gidip arkadaş ve öğretmenleriyle iletişime geçmek en doğrusu. Çocuklukta atlatılamamış sorunlar yetişkinlikte çok kötü sonuçlara yol açabiliyor. 😔
Ben anaokula sandım:) biraz daha büyük okula gitmek istemeyen yeğenime şöyle derim: her sabah ağlaman mazeret uydurman hiçbir şeyi değiştirmiyor. sen buna rağmen okula gidiyorsun ağladığınla kalıyorsun. ağlayıp ağlamamak senin tercihin. bu sonucu değiştirmeyecek.
Erkek kardeşimde bunu yaşamıştım. Çantasıyla kapının önüne koydum gitmek zorunda kaldı :P desem de inanmayın 😅 konuştum anlamaya çalıştım meğerse ödevini yapmamış beraber yaptık 3. Derse yetişti.
Şaka bir yana çevrede okula giden bir tanıdığınız varsa özendirebilirsiniz. Çocuklar küçük yaşlarda birilerine daha rahat özeniyor işte süper kahraman filmleri izlerken hepsi okula gidermiş falan diyebilirsin. Örümcek adam filmlerini açın. Orada örümcek adam okulda başarılıydı. Başarılı olduğu için örümcek adam oldu falan diyebilirsiniz. Tabi siz annesiniz daha iyi bilirsiniz ama ben yeğenime öyle yaptım.
En İyi Cevaplar