Bebekler herpes (uçuk) virüsüne karşı daha hassastırlar. Herpes öpme, aynı bardağı, aynı eşyayı kullanma yoluyla bir başka canlıya çok rahat geçebilen bir virüstür. Yüzde göz, burun ve en çok da dudakları etkiler. Virüs bir insanın vücuduna bebekken girse dahi ölmez, ömür boyu o insanla yaşar! Bebekleri öpmenin diğer zararı ise yanaklarda oluşan deri kabarcıklarıdır. Mikrop kapan hassas bebek derisi merhem tedavisi ile düzelir.
Bebeğinizi öpmek isteyenlere karşı tepkiniz ne oluyor, "hayır" diyebiliyor musunuz?
Dayım eczacı ve bir bebeğin 2 yaşına kadar öpülmemesi gerektiğini söyler. Özellikle erkeğin sakalı cildini tahriş edebilir. Bebeklerin cildi hassastır aynı zamanda kemikleri de. ''Yürüteç'' aletler bile kullanılmamalı, bebek zamanı geldiğinde zaten yürüyecek. Bebeğin kemikleri de hassastır ve kendi ağırlığında yük binerse kemikleri eğri olur ve bacakları çarpık görünür.
Daha birkaç aylık bebeği ağzından öpenler var. Benim bir tanıdığım adam var, torunu oldu. Daha 1 yaşında. Denize gittiler, bebeği baş aşağıya çevirip başını suya sokup çıkardı ve ''Alışacak.'' dedi. Bazen bebek görünce ne yapacağımızı şaşırıyoruz.
Benim bebeğim yok ama olsaydı öpmek isteyenlere tepkim ne olurdu kararsız kalırdım. Şimdi her öpeni de istismarcı kabul etmek sıkıntılı ya da dur aman öpme, hastalık bulaşır filan dersem karşımdaki üzülür. Bayağa zor soruymuş ya. 😊
Bazıları ağzından öpüyor çok sinirleniyorum hiçbir çocuk dudaktan öpülmemeli ve sıkmamalı bir çocugu. Bundan yanaa çok dertliyim yakında bebeğim olacak ve kayınvalide laftan anlamıyor 😡El ve ayak öpülür ama onun dışında çok öpülmesine karşıyım. Şimdiden milleti nasıl uyaracagımı düşünüyorum.
Uçuk mikrop vs bunlara inanmıyorum temiz bakarsa bişey olmaz yabancılar bırak başkasına öptürmeyi köpeği ile bebeğinin yakınlaşmasına izin veriyor mikroptu ucuktu filan olsa o çocuklar hastalıktan ölürdü sanırım
Toplum bu konuda Yen'i Yen'i bilinçleniyor herkes öpmeye yeltenmese de bu teklifi yapanlar elbet oluyor. Erkeklere sakallar tahriş ediyor cildi çok hassas diyerek engel olabiliyorum ama bayanlara henüz uygun bir dilde reddetme bulamadım. Bu yüzden kızıma öğretmeye başladım seni öpmelerine izin vermek zorunda değilsin diyerek ama bakalım..
Ben öpmüyorum. Sadece elini öperim o da yani dudağımın ucunu değdiriyorum. Ama benim gibi düşünen insan çok az ve öpmek isteyenlere söylüyorum öpmesinler fazla diye.
Ben demekki o yüzden bu kadar çok uçuk çıkarıyorum. Çocukken önüne gelen beni opmus. Ben çocuk yapmicam çünkü herpes virüsü taşıyıcı siyim. Devlet bizi karantinaya almalı
Bebeeem yok da olsa tabi herkese öptürmem ama çok aşırı korumacı olmamak lazım bu sefer bağışıklık kazanmasını da önlemiş oluruz ama öptürmem ya benden başkası öpemez üleyn :)
Muhtemelen çoğu virüs 5 yaşından önce kapılır, bağışıklık zayıfladığında virüs uçuk şeklinde kendini belli eder. :) Evet taşıyıcı durumunda biri öpmüş olabilir :)
Sevindim inşallah hayırlı bir evlat olur sitede biliyorsun pek rütbelileri sevmem ama sen ayrısın çok iyi birisin Paşa'ya iyi bak annesi 😂 Böyle bir anneye sahip olacak şanslı
En İyi Cevaplar