Bebeğim prematüre doğdu ama çok şükür atlattık o günleri. Şimdi 1 yaşında ama kilosunun azlığından tedirginim. 1 yaşında bebek kaç kilo olmalı?premature bebek
1 yaş kilosu ne kadar olmalı, 1 yaş bebek boy kilo kaçtır bilenler yardım edebilir mi?
Prematüre bebekler daha zayıf olabilir mi yaşıtlarına göre? Bir yaşındaki bebek kaç kilo olmalı?
Birçok ebeveyn gibi, bebeğinizin normal büyüyüp büyümediğini merak ediyor olabilirsiniz. Sağlıklı bebekler çeşitli boyutlarda olabilir, ancak gelişim seyri oldukça tahmin edilebilir. Kontrollerde, doktor çocuğunuzun beklendiği gibi büyüyüp büyümediğini görmek için çocuğunuzun boyuna, kilosuna ve yaşına bakar.
emziren anne
Yenidoğanın yaşamın ilk birkaç gününde kilo vermesi normal olmakla birlikte, bu süreden sonra bir çocukta kilo kaybı veya zayıf kilo alımı bir problemin işaretidir. Emzirilen bebekler için, bebeğin yeterince anne sütü almaması anlamına gelebilir.
Kilo alımı söz konusu olduğunda, emzirilen bebeklerin formülle beslenen bebeklerden çok hızlı bir şekilde çok fazla kilo alma olasılığı daha düşüktür. Emzirme, aşırı kilo alımını ve obeziteyi önlemeye bile yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, annede aşırı miktarda anne sütü varsa, çocuk emzirmeye çok fazla zaman harcıyorsa veya katı yiyecekler erken başlıyorsa, emzirilen bebekler çok fazla kilo alabilir.
1 yaş bebek boy kilo ne olmalı?
1 yaşındaki bebek
Doğum ağırlığı ne kadar olmalı?
Dünya Sağlık Örgütü bebek ve çocuk gelişimi için standartlar belirlemiştir.1 Yenidoğanın ortalama ağırlığı 3,2 ila 3,4 kg arasındadır. Çoğu tam süreli sağlıklı yenidoğan, 2,600 kg ila 3,800 kg arasında bir ağırlığa sahiptir. Düşük doğum ağırlığı tam vadede 2,5 kg, yüksek kilo ise 4,0 kg üzerinde bir doğum ağırlığıdır. Birçok şey bir yenidoğanın doğum ağırlığını etkileyebilir.
Hamileliğin süresi: Erken doğmuş bebekler tipik olarak daha küçüktür ve doğum tarihini geçen bebekler daha büyük olabilir.
Sigara içmek: Sigara içen annelerin bebekleri daha küçüktür.
Diyabet: Hamilelik sırasında diyabet ortalamadan daha büyük bir bebeğe yol açabilir.
Beslenme durumu: Hamilelik sırasında yetersiz beslenme daha küçük bir bebeğe, aşırı kilo alımı daha büyük bir bebeğe yol açabilir.
Aile öyküsü: Bazı bebekler daha küçük veya daha büyük doğarlar ve sadece ailede koşabilirler.
Cinsiyet: Ortalama olarak, yeni doğan bebek kızları erkeklerden biraz daha az ağırlıktadır.
Çoğul gebelik: Tek bir bebek, çoğul gebelikte doğan ikizlerden daha büyük bir doğum ağırlığına sahip olacaktır (ikizler, üçüzler, vb.)
İlk Yılda Kilo Alma
pasta yiyen bebek
Yine, her bebek farklıdır, ancak işte yaşamın ilk 12 ayında genel olarak bekleyebileceğiniz şey budur. İlk İki Hafta Yaşamın ilk birkaç gününde, hem emzirilen hem de biberonla beslenen yenidoğanların kilo vermesi normaldir. Biberonla beslenen bir bebek vücut ağırlığının% 5'ini kaybedebilir ve sadece emzirilen bir yenidoğan% 10'a kadar kaybedebilir. Bununla birlikte, iki hafta içinde çoğu yenidoğan kaybettikleri tüm kiloları geri kazanır ve doğum kilolarına geri döner. Bir aylık bebeğin kilosu ne kadardır? Bebeklerin çoğu doğum ağırlıklarına bir aylık kadar kilo verir. Bu yaşta, bebekler uykulu değildir, düzenli bir beslenme düzeni geliştirmeye başlarlar ve beslenme sırasında daha güçlü bir emmeye sahiptirler. 6 aylık bebeğin kilosu ne kadardır? Ortalama olarak, bebekler ilk altı ay boyunca her ay yaklaşık bir kilo alırlar. Altı aylık ortalama ağırlık kızlar için yaklaşık 7,3 kg ve erkekler içi 7,9 kg'dır. 1 yaş bebek boy kilosu ne kadardır? Altı ay ile bir yıl arasında kilo alımı biraz yavaşlar. Çoğu bebek doğum ağırlığını beş ila altı aylıkken iki katına çıkarır ve bir yaşına kadar üç katına çıkarır. 1 yaş kilosu, bir kız çocuğunun ortalama ağırlığı yaklaşık 8.9 kg, erkekler yaklaşık 9.6 kg ağırlığındadır.
Bebeğin Boyu Ne Kadar Olmalıdır?
bebeğin boyu
Genel olarak, ilk altı ay boyunca, bebek ayda yaklaşık bir inç büyür. Altı ay ile bir yıl arasında, bu büyüme ayda biraz 1/2 inç kadar yavaşlar.
Altı aylık bir erkek bebeğin ortalama uzunluğu yaklaşık 67.6 cm'dir ve bir kız çocuğu yaklaşık 65.7 cm. Bir yılda, erkekler 75.7 cm ve kızlar ortalama 74 cm'dir.
Bebeklerin Boyunu Belirleyen Faktörler:
Genetik: Çocuğun annesinin, babasının ve diğer aile üyelerinin yüksekliği, çocuğun ne kadar uzun olacağı üzerinde en önemli etkiye sahiptir.
Beslenme: Hem hamilelik sırasında hem de doğumdan sonra bebek için iyi beslenme, bebeğin vücudunun sağlıklı kemikler ve optimal büyüme için uygun vitaminleri, mineralleri ve proteini almasını sağlayabilir.
Uyku düzeni: Çalışmalar, bebeklerin şekerleme ve uzun uyku sürelerinden sonra uzadığını göstermektedir.3
Fiziksel aktivite: Vücut hareketi ve fiziksel aktivite güçlü kaslar ve kemikler oluşturmaya yardımcı olur.
Genel sağlık: Kronik hastalık ve çocukluk çağındaki hastalık büyüme ve gelişmeyi etkileyebilir.
9-12 kilosu idealdir kritik dönemler geçmiş bebeğinizin prematüre bir bebek olması sizin gözünüzde gereğinden fazla büyütülmüş gibi duruyor ileride sağlıklı bir şekilde hayatına devam ederken bile size göre hep bir eksikliği olacak gibi bence bu durumun etkisinin farkında olmanız güzel ama fazla pimpirik hem onun gemem sizin hayatınızı çok zorlaştırır unutmamak gerek :D kilo durumuna gelince sağlıklı bir beslenme programı ayarlanırsa iyi olabilr sizde rahatlarsınız ama sakın bu programı bir aile hekiminden almayın bebeğiniz için özel hazırlanmış olmasına dikkat edin alerjik durumlar ve anne karnında geçirdiği eksik aylar göz önünde bulundurularak bir program hazırlanmalı bir öğrencime annesi sağlık ocağından aldığı programı uyguladı ve sonuç hüsran çocuğun bir çok besine alerjisi varmış ve bu listede sadece alerjik besinler dolu! bebeklikte alerjinin sebebinin bulunmasıda tedavisede çok zor dikkat edilmesi gereken bir konu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Benim kızım 15 aylık 11 kilonun üzerinde. Yaşında da 10,5 kilo idi sanırım. Ama prematüre bebeğin belli bir döneme kadar diğer yaşıtlarından zayıf olması çok normal. Bence kilolu olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez.
pramatüre bebek dünyaya getirdim 1,300 kg dogdu 1 yaşına geldiginde 5 kiloydu neler çektiğimi bir ben bir allah bilir ama hiç bir zaman kilosunu dert etmedim sende dert etme dert edicegin şeyler sağlıgı fiziksel aktivitesi refleksleri ve zekası olsun şimdi ise 17 yaşında maşallahı var çokta sağlıklı hiç kafana takma kilosunu vs :) yeterki canı sağolsun gerisi bir şekilde yoluna giriyor
evet benim 2 yiğenimde prematüre doğdu, biri şu an 5 bucuk biri de 11 yaşında. 5 bucuk yaşındaki yaşıtlarına göre cok daha zayıf ve kısa boylu yakalayamadı.
11 yaşındaki biraz yakaladı ama yine de 9-10 yaşında gibi duruyor ve her iki cocuğunda odaklanma problemi var
Doktoru kilosu için bir şey demiyor ve sağlığı yerinde diyorsa kilonun pek bir önemi yok açıkçası. Benim kızım 1 yaşında 10 kilo falandı, şimdi 3 yaşında 13.600 kilosu. Çok kilolu değil şükürler olsun ki sağlıklı. Sende kiloya takılma.
Merhabalar benim bebişim 9 aylik ve meme emmeye bayiliyor çook seviyor fakat sütüm azalmaya başladi, az geliyor. Ek gida veriyorum doktor geceleri arilac gece ver dedi doyuyor geceleri güzel uyuyır ama eskiden göğüslerim böyle doludolu hissederdim şimdi öyle değil kelebeğimi 2 yaşina kadar emzirmek istiyodum sizce sütüm tekrar artar mı hiçte iştahim yok şu siralar ne diosunuzz😕
Burada sorarak hemde premature bir bebeğin gelişim tablosunu veya almasi gereken besinleri oğrenemezsiniz. Cocuk doktoru Vki gore gereken duzenlemeyi yapar...
Kilo çocuğa göre değişir saglikliysa sorun yok benim yegenim normal doğdu ama 2.5 yaşında yeni 13 kilo oldu bence çok takılmayın iştahı nasıl birde bebisiniz et sulari kemik sulari ile çorbalar yapin besler kilo aldirir
Benim oglumda premature olarak doğdu. 1kilo doğdu 6bucuk aylikken.. şu an gayet iyi ama. Sağlık ocagina ve hastaneye sürekli kontrole çağırıyorlar zaten. Onlar kilosu iyi ya da az diye söylüyorlar.