7 aylık bebek kaç kilo oluyor normalde bilen var mı?
Bebeğim 7. ayına girdi ve 5.5 kilo. Az mıdır bu, 7 aylık bebek kaç kilo olmalı, 7 aylık bebek kilosu kaç olmalı?7 aylık bebeğin kilosu ve boyu konusunda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Her aile bebek sahibi olduktan sonra bebeğinin sağlıklı bir şekilde gelişip gelişmediğini merak eder, bunun takibini yapmaya çalışır.

7 aylık bebek hareketlerine bakarsak, bebek gelişiminin bu döneminde artık desteksiz oturabilir, ellerinden tuttuğunda ayağa kalkmaya çalışabilir. Sesinizi duyduğunda sizi aramaya başlar. Yerden oturma pozisyonuna kendi başına geçer O çok sevdiğimiz annnnn ne- ba bababababa ları demeye başlar artık :)
7 aylık bebek ne yemeli diye sorarsanız, bebek katı gıdalarla tanışmıştı, dolayısıyla artık bağırsakları gıda skalasının genişlemesine müsade edebilir. Patates, pirinç havuca, bezelye, fasulye ve karnabahar da eklenebilir.

Daha fazlası için:
https://www.youtube.com/embed/5yQ6Fe8rHwcErkek mi efendim? Değişiyor çünkü, cinsiyet etken.
Erkek ise, en az 6 kilo ve 62 cm boyu olması gerekiyormuş...
Kız ise, en az 5.8 kilo ve 61 cm boyu olması gerekiyormuş...
önemli olan kilosu değil sağlığıdır çok kilolu olması sağlıklı olduğunu göstermez 6 6 kg -10 kg arası olsa yeterlidir tabi burada boy da önemli
Cevap
19Cevap
7 ve 10 kilo arası ideal ama kaç kilo ve gününü tamamlayarak mı dünyaya geldi, bir hastalık geçirdi mi, vitaminlerini kullandın mı, nasıl besliyorsun? Bunlarla da alakalı
Benim bebeklerim 5 aylıkken 10 kilo oluyordu. Her ay 1 kilodan fazla alıyordu. Az bence , günde bir iki defa mama verebilirsin.
bebegin yapisiyla ilgili ol aylik kontrollerinde. doktorun soylemesi gerekir.
birdr kilolu cocuk saglikli olur diye bir olay yokki
Allahım bende hayatımın bu evresine gelebilecek miyim ya :((
Normal kilosunun altında aslinda,, ancak sağlık açısından bir problemi olmadığını doktor söylemeli..
bir 6.00 ideal diye biliyorum çok da zayıf değil aslında takma kafana
tahminime göre 3 / 3,5 aylık bebeklerin genelde kiloları o kadar oluyor 7 aylık bebege göre o kilo yetersiz gibime geliyor yani çok az..
Bana az geldi yeğenim daha 1 aylık ve 4 kilo (maşallah )
Biraz az cinsiyette onemli fakat ortalama 7-10 arasi normaldir bir doktora danisin bence
anne sütü alıyorsa devamlı.. sorun yok.. daha saglıklı olur
yedi aylık bir bebek 5 ila 7 kilo olmalıdır
bu anlamda gayet normal olduğunu düşünüyorum
Her insan ayni olmadigi gibi bebekte olmaz onemli olan dogum kilosusu ve aylarda aldigi kilo miktari
olsunda kac kilo olursa olsun yaa sorun mu ☺
Çocuktan çocuğa değişir ama az gibi.
Ben doğduğumda 5 kg doğmuşum yaa
Naptın kızım annene yazık. Tosun gibiymişsin maşallah
Kaka dahil mi? Yoksa kuru ağırlığı mı? 😄😄
valla bilmemde benim yeğenim 7 8 kilo vardı
Kaç kg doğdu?
Doktora görünmeli biz doktor değiliz
Brz az mı ne
en az 7 kilo olmalı.
Bilmiyom reis
Allah bağışlasın
6 kilo
Yerim leen
Bence normal kilosu
Normal takma kafana
Doktoruna sorsana
normal ideal
Kaç kilo doğdu ki?
bence iyi bebeğin
yeter
11 kilo
benim yeğenim 7 aylık 10 kilo
O sınır da, kilo sorunu var. 10 kiloyu geçmemesi gerekiyor...
@Bugraaltas bilmem tombul güzel ama
6 kilo çok iyi
kac kilo doğdu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Bebeklerde ideal bir kilo ve boy durumu aslında yok.
Özellikle ilk 24 ayda bebeklerin beslendikleri miktarda büyüme yakaladıklarını bilmenizi isterim. 24 Aydan sonra da anne, baba boyu ve cinsiyete göre hedef değerler yaklaşık olarak ( 5,-5cm) bulunur.
Kabaca bebeklerin ilk 12 ayda kilo alımı şu şekilde olur.
https://youtu.be/RMOt5DKo-swBazı aylarda biraz daha çok kilo alabilirken, bazı aylarda gelişen sorunlar nedeniyle kilo almasında duraklama yaşanabilir. Anlaşılacağı üzere bebeklere kilo alma hedefi için tek bir değer yokt. En doğrusu persentil eğrileri üzerinden yaklaşık olarak hangi değerler arasında olabilir kısmını konuşalım.
7 aylık bebeğiniz eğer erkek ise 6.5-10,5 kg arasında bir değerde ise noktasal olarak normal kilo aralığında denebilir.
Noktasal kilo ne demek diyebilirsiniz. Söyle özetlemek isterim. Büyüme, bir süreçtir. Eğer siz bana sadece bugüne ait bir değer verirseniz, ben bu sürecin sadece bugüne ait noktasal değerini bilebilir ve buna göre yorum yapabilirim. Eğer bana iki değer verirseniz yaklaşık bir doğru ortaya çıkar ve sonraki/önceki değerleri kestirmeye çalışabilirim. Eğer ikiden fazla değer verirseniz alt kısımda paylaştığım şekilde bir eğri ortaya çıkar ki bir buna persentil cetveli diyoruz. Bebeğinizin gerçek büyüme eğrisini bulmuş oluruz.
çok daha ayrıntılı ve haftaniza/ayınıza ait bilgiler bulabilirsiniz.
Görüşmek üzere 😊