1 aylık bebek boy kilo oranı nedir, 1 aylık bebek kilosu ne kadar olmalıdır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhaba,

Fiziksel gelişim, bedenin ağırlıkça artması ve boyca uzamasının yanında bedeni oluşturan tüm alt sistemlerin de büyümesi ve olgunlaşmasını içeren bir gelişim alanıdır. Gelişim yaşam boyu devam eden bir süreçtir fakat doğum öncesi ve doğumdan sonraki ilk iki yıl diğer dönemlere göre fiziksel gelişimin en hızlı olduğu dönemdir. Çocuğun bedeninin sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi fiziksel gelişimine bağlıdır.
Doğumdan sonra bebeğin gelişimi hızla devam eder. Doğum ile birlikte hayata ilk adımlarını atmaya başlayan bebeğin doğumdan sonraki ilk bir aylık süreci sağlıklı geçirmesi çok önemlidir. 1 aylık bebeğin gelişimi hakkında sizi bilgilendirmek adına 1 aylık bebeğin boy ve kilosu ile ilgili açıklama yapmak isterim.

1 aylık bebek gelişimi ile ilgili öncelikle 1 aylık bebek boy ve kilosu hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum. Ortalama değerlerden bahsetmeden önce bebeklerin boy ve kilo durumlarının cinsiyet özelliklerine göre farklılık gösterdiğini ayrıca her bebeğin özel olduğu, kilo ve boy durumlarının bebekten bebeğe farklılık göstereceğinin unutulmaması gerekir. Yeni doğmuş normal bir bebeğin boyu yaklaşık 48-53 cm, kilosu ise ortalama 2500-4300 gramdır.
1 aylık bebek boyu kızlarda en düşük 50 cm, en yüksek 59 cm olmalı ve 1 aylık bebek kilosunun 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık bebek boyu erkeklerde 51 ila 60 cm aralığında, 1 aylık bebek kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Bebekler doğduktan bir ay sonra ilk doğduğu kilosuna geri dönme durumu gözlemlenebilir. Çünkü bebek ilk doğduğunda şişkindir ve zamanla bu şişkinlik azalacağından bebek normale döneceği için kilo kaybı yaşanabilir. Böyle bir durumda hemen telaşa kapılmayıp konu ile ilgili uzman doktordan bilgi alınmalıdır.

1 aylık bebek gelişiminde 1 aylık bebekler neler yapar? sorusu akıllara gelmektedir. 1 aylık bebeğin neler yapabileceği sorusuna cevap verelim. 1 aylık bebeğin bu dönemdeki en önemli iletişim yolu ağlamaktır. Acıktığında, gazı olduğunda ya da altını kirlettiğinde bunu ağlayarak dile getirir. Bebek bu dönemde bulanık gördüğü için annenin bebeği kendisine yaklaştırmasında fayda vardır.
Bebek 15-30 cm uzaklıktaki yüzlere odaklanabilir. Annesinin yüzünü ayırt eder hatta gülüşüne karşılık verebilir. Bebekte bu dönemde kafasını çevirip meme arama, kollarını açma, parmakları sıkıca kavrama gibi içgüdüsel refleksler görülmektedir. Parmağını emme hareketi görülür. Sırtüstü yatırıldığında kafasını kaldırmaya ve yana dönmeye çalışabilir. Yüzüstü yatırıldığında başını iki tarafa döndürebilir.
Bebeği dik şekilde kollarının altından tutup, ayaklarını düz bir zemine dokundurduğunuzda adım atma eğiliminde olduğunu görürsünüz. Bu bebekteki adımlama refleksidir.
1 aylık bebek kaç kilo olmalı? En fazla 600 gram almasını uygun buluyoruz 1 ayda. Doktora gidip boy kilo baş çevresi kontrolünü yaptırın persantil eğrisinden kontrol edilsin 2 aylıkken mesela 1 aylık miş gibi bakılacak geriden geldiği için, ayrıca sütunuzun yeterli olmadığını düşünüyorsanız mama takviyesini yapınız. Bir sorun varsa fakültede doktorlar gözetiminde takip edilebilir eğer yoksa çocuk doktoruna gidebilirsiniz.
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün. Evet prematüre doğan bebeklerin gelişimi kilo alması daha yavaş olur ayda ne kadar kilo almalı sorusunun cevabını ben veremem doktorunuz sorun yok sağlıklı dediği sürece problem yoktur. Kilo alıp gelişmesi beslenmesiyle doğru orantılıdır diye düşünüyorum.
Bebeklerin hangi ayda kaç kilo olması gerektiği bebeğin doğum kilosuna göre değişiyor. 8 aylıkken 1800 gr doğduysa 9-10. aylarında yani doğduktan sonraki ilk aylarında 3 kiloya yaklaşması beklenir normal şartlar altında. Kısacası 1 aylık bebek kaç kilo olmalı, yaklaşık 3-4 kiloya yakın olmalı derim.
Senin için bir bebeğin kaç kilo olması gerektiğini gösteren tablo ekliyorum buraya. Ona göre kızının kilo gelişimini takip edebilirsin. Zaten aile hekimleri de bu konuda hatırlatma yapıyor, kontrolü sağlıyor. İçin rahat olsun derim.
Ortalama yeni doğan günde 30-35 gram alır ve tüm ay boyunca uzunluğu 1 ila 2 cm arasında büyür. Bebeklerin çoğunun, yaşamın ilk birkaç günü boyunca biraz kilo kaybettiğini ancak sonraki birkaç gün boyunca bu ağırlığı tekrar kazandıklarını, böylece bir hafta ila 10 gün içinde orijinal doğum ağırlıklarına geri döndüklerini unutmayın. 1 ay sonunda yaklaşık 3 kilo civarı olur.
Çocuktan çocuğa değişir bir de ortalama kilo alması önemli fazlası da zararlı azı da zararlı bence iki çocuğum var biri de yeni kilo alması normal ilerliyorsa problem yoktur erkek için 3500-4500 arası kız için 3300-4500 arası sıkıntı olmaz...
Cevap
17Cevap
Premature bebeklerin gelişimi yavaş olur ama emin ol ki bir kaç sonra normal bebek gibi gelişmeye kilo almaya başlar
Evet prematurelerin gelişimi yavaş olur.
Prematüre bebeklerde normal doğum zamanına göre hesaplanır kaç aylık olduğu yani şu an bebeğinizi yeni doğmuş bir bebek olarak düşünmek gerekir. Normal bir bebeğin doğum ağırlığı da 2.5 ile 4 kg arasında değişkenlik gösterir. Gelişimi daha yavaş olur demek doğru değil sadece sp gibi bazı rahatsızlıklar için risk faktörü prematüre olmak o kadar..
Ortalama bir bebek, daha sonra ilk ay için günde yaklaşık 30-35 gram alır ve altı aya kadar da ayda bir veya iki kilo alır💫
Premature bebeklerin gelisimi yavas olmaz ama biraz geriden takip ederler yaaitlarini ama 1 yasindan sonra toparlarlar aradaki farki genelde bebekler ilk bir ay icinde 1 ile 1.5 kilo alirlar sonraki aylar kilo alimi yavaslar
1 aylık kız bebeğin boyu en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması gerekir 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir
Premature bebeklerin gelisimi yavaş olur.
Mesela 8 aylik dogan bir bebegin hemen hemen 1 ay kaybı olur.
Örneğin altıncı aydan itibaren çıkmaya başlayan dişler premature bir bebekte daha geç çıkar. 1 ayı anne karninda imis gibi saymalıyız aslında.
1 kg almaliydi sanirim ilk aylarda ayy iki kucuk cocugu olan hatta 4-5 sene oncesi de bunlarla kafayi bozmus bir anne olarak nasil emin olamiyorum bilemedim🙃
Benim oğlumda 10 aylıkken doğdu bıraksak 10 ay daha durur diyodu doktor 😊 Bebek şu kadar olmalı diye bişey yoktur. Her bebek kendine özeldir. Doğum kilosunun üzerine minimum 600 gr. Eklediyse herşey yolunda demektir
Dogum kilosuna gore degisir bu. Doydugudan eminsen yani gunde 3-4 kez kaka yapiyorsa kilosunun cok bir onemi yok. Allahbagislasin..
Bol bol emzir mama takviyeside yap. sutun yetmeyebilir. ayda 1 kilo alirsa iyi. devamli emzir uyandripta. allah saglik versin yardimcin olsun insallah
Üzüldüm sana
Bende piramatüre doğanlardanım kilo almak yavaş oluyormuş ben 10 yaşındayken 18 kiloydum kan şurupları ve ergenlik etkisiyle kilo almaya başladım zamanla düzelir.
2.500 olması ya da yaklaştıysa ideal, ilk yavaş gelişim gösterirler farkı sonradan kapatırlar bildiğim kadarıyla
En ideal ağırlık 3,5 kilo. 1 aylık bebeğin cinsiyetine de bağlı olarak 3 kilodan az, 6 kilodan fazla olmaması gerekir.
Burda sorup aklinizi bulandirmayin tabiki daha hassas olucak Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah
ALLAH sağlıklı uzun hayırlı bir ömür versin sizede yaşam helal lokma sabır sıhhat versin
Allah bağışlasın canım kaç kilo doğdu 3 4 5 arası değişir..
Normalde 3.5 olmali ama her cocuk farkli tabi😊ben dogdugumda 1 kilo 800grammışım
Önceden yavaş olur sonra birden kilo almaya başlar kilolu doğan bebeklerden prematüre bebekler sonradan daha kilolu olur 😊
daha yavaş diyen var aksine hızlı diyende var doktora sormak lazım
Prematur biraz geriden gelir ancak cocukluk yaslarinda farki kapatiyormus. o yuzden dert etme
evet daha yavaş olur. şu an kaç kilo? 2-2.2kg falan olabilir 1 aylikken
ben daha yeni doğduğumda 5.5 kilo filanmışım AS:DAasd:
Her ay 1200 gram civari alirsa iyidir. Simdiki kilosu kaç?
Sizin genleriniz ile alakalı 3 kilo doğan bebek de gördüm 1.5 kilo doğan da
Sen en iyisi çocuk doktoruna zor bebisin hayirli olsun
Ayda 1 ila 2 kilo arası alması lazım
Benim yegenim 4 bucuk kiloya ulaştı. 2 kilo 900 gram dogmustu. 4falan normal heralde
3 3.5 olur zaten 2.5 alti degildir onlari yenidogan yogun bakıma aliyoruz
Allah anali babali buyutsun :) kilo hakkinda diyecek birseyim yok sadece bir masallah demek istedim :)
3 kilodan falza olmalı
3/3.5 arası olması gerekir normal doğumla...
nicin erken dogum oldu sezeryanmi oldu
bebek deməyin yaa duygulaniyorum
Doğum kilosuna göre en az bir kilo almış olmalı
4 5 kılo arası olmalı saglıklı bır bebek
Dünyaya geldikten sonra her bebek kilo veriyor
doktora gitmiyormu kontrollere ?
Bunu en iyi çocuk doktorları bilir
Doktora sorman da fayda var
4 kg ve üzeri olmalı.
Saçmalama fasulye kadar daha
4 falan bence
😍😍😍Küçüücüük