Bebeğim şimdiye kadar anne sütü ile beslendi ve artık istemiyor. Ona kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri olarak ne hazırlamalıyım. Ve ara öğünlerde olur tabi. Nasıl bir beslenme planı yapmalıyım. Ne tür gıdaları severek yer sizce tabi faydalarını gözeterek önerin.
Sana çocuk gelişimci olarak söylüyorum mutlaka çocuğunu emzirmeye bak bu onun ileriki hayatı için çok önemli ama illede yemiyorsa kahvaltı olarak haşlanmış yumurtanın sarısını çavdar veya tam buğday ekmeği ile verebilirsin ara öğün olarak cam (bebek) rendesi ile püre haline getirdiğin meyveleri verebilirsin ama alerjik meyvelerden uzak dur sakın peynir vb. süt ürünleri verme 1 yaşından sonra bu ürünlere başlamak daha sağlıklı bebek tarhanası yapabilirsin baharatsız tarhana yani içine ekmekde atabilirsin havuç ve patatesi haşlayıp püre haline getirerek 1 çay kaşığı yak atıp bebeğe yedirebilirsin gün içinde su vermeyide unutma sakın ekstra çorba olarak şehriye çorbasıda verebilirsn tuzsuz baharatsz salçasız olucak yine 1 çay kaşığı yağ ile sebze ve protein ağırlıklı bir program yapmalısın yağsız etten çok ince kıyma çektir ve yedir tatlı tatlardan uzak dur şimdi uygulayacağın beslenme programı damak tadını belirleyecek unutma kolay gelsin😀
mama verme kesinlikle :D cocuğunu düsün vereceği zararı düsün meyveleri püre halinde yedirmeye çalıs birde su da önemli bebek için günde 250 300 ml su da önemli ama 6 aydan önce bişey gerekmiyormuş
2 yasina kadar yine anne sutunu kesme derim ben. Farkli ogun olarakda bence kendi yedigin yemeklerden tabi dokunmayacak hafif yemek olanlardan kucuk kucuk dilimlere ayirtip yedirebilirsin😊 Ve bunu kesinlikle annelere sor sonucta onlar tecrubeli😊
-Sabahları rafadan yumurta hazırlayabilirsin, -ara öğünlerde ev yapımı yoğurt ver ama içine şeker felan koyma! -öğünlerde de çorba hazırla ve yine baharat koyma, baharat gaz yapabilir ve 6 aylık bebek için çok zararlı. Sadece çorbasına birazcık tuz koy. -Bana kalırsa çok yemek verme yine ara ara mama ver.6 aylık çok küçük daha... Doktora gitmeni şiddetle öneririm
Ben ve kardeşim Çay veya ıhlamurun içine ekmek doğruyorlardı içerisine zeytin peynir reçel yumurta koyup yiyormuşuz. Kardeşime öyle yapıyorlardı. Bana da aynısını yapmışlar. Ablamda aynısını yapıyor kahvaltıda bebeğine her gün muz yiyor emzik gibi bir şeyi var delikli meyveyi içine koyuyor yiyor. Pirinç unu yiyor çorba içiyor. Birde maması var onu içiyor.
anne değilim ama :D bende bir iki yorum yapayım inek sütü verme yavruşuna onu tok tutar hiç birşey yiyemez anne sütüne devam et meyveleri püre yap yedir :D çorba yedir herşeyi püreli yap boğazına kaçmasın ve çocuğu ye ye diye zorlama ne yiyeceğine sen karar ver ama ne kadar yiyeceğine o karar versin :D her ağlamasında emzir yemek yerken dinlene dinlene yedir yoruluyorlar yemek yerken :3
Her gıdaya başlamadan önce az ver düzenli olarak çünkü alerjisi varsa rahat anlarsın Yoğurt gibi tekli gıdadan sonra sebze çorbası gibi çoklu gıdalara geç Yaptığın besinleri 2 saat içinde vermeye çalış İstemediği gıdalar için zorlama sonra tekrar dene İlk kez verecegin besinleri bebek acken dene 12 aydan önce bal verme Biberonla besin verme Bunlara ek anne sütüne devan et. Sekersiz muhallebi yoğurt meyve suyu verebilirsin. Yumurta sarısı yedirebilirsin (beyazı alerji yapar ve yapışkan)
Ben 10a doğru emziyorum sonra öğlene doğru meyve püresi veriyoum biraz ek gıda olarak, sonra ikindi gibi tekrar emziriyorum akşama doğru hero baby ile yaptığım organik bebek bisküvili sebzeli püresini veriyorum. markayı da verdim çünkü sebzeyle iyi gidiyor ve kızım daha iştshlı yiyor. akabinde tekrar ana öğün gece yatmadan 1 saat önce kendi sütümle bebek bisküvisinden yaptığım rezeneli mamayı veriyorum. Genelde bu şekilde ilerliyor beslenme düzenimiz, tok tutuyor bisküviyle..
Ben anne sütünden devam ederken ara öğünlere bebek bisküvisi ile yaptığım mamaları ekledim. Benim en önem verdiğim konu bebeğimin gerekli besinleri alması, yeteri kadar vitamin almayınca zaten anlaşılıyor enerjisinden. hero babyydi bizim kullandığımız. İçerisine kimi zaman süt, bazen yoğurt katarak ara öğünlerde bebeğime veriyorum. Doyurucu oluyor bebekler için çok sıvı olunca açlık hissi geçmiyor
Anne sütüne devam et ara öğün olarakta kendi yaptığın çorba ya da sebze yemeklerinin suyuna küçük küçük ekmek doğra ki çiğneme alışkanlığı gelişsin hemde tatları öğrenir
En İyi Cevaplar