Tek tip beslemeyin nolur bir cesit çorbaya ya da kavanoz mamalarına talim etmeyin. Buharda havuç falan pişirin verin eline yemese bile gelişsin çiğneme yutma kabiliyeti, yutagi gelissin çocuğun. Yoğurdunu kendiniz mayalayın mutlaka ben yeğenime öyle yapıyordum. Bide keçiboynuzu özlü cicibebe ve harnup özü bulmuştum çok severek yiyordu ve çok besleyici. Annem zamanın da bir çocuk doktorunun bebeğine bakmışti o kadının özel bir tarifi vardi anneme hergün yapıp yedirmesini tembihliyordu. Bir yumurtayı haslayın katı kıvam da olucak soyup sarısını, 2 ceviz içini, 3 yemek kaşığı sütü, 3 tane de keciboynuzlu cicibebeyi rondodan geçirin kivami çok katı gelirse süt miktarini arttırabilirsiniz. Çok severek yerdi Ege ve çok besleyici bir mama bence deneyin faydali birşeyler yedirmiş olursunuz 😊
Yavaş yavaş peynirin zeytinin tadına baktırmaya başlayın. Hatta eline bir meyve verin bırakın cok cok emsin. Çünkü şimdi tatlarına aşina olmadığı şeyleri ileride de yememe ihtimali çok yüksek. Çünkü damak tadı şimdi şimdi oluşmaya başlıyor. O yüzden besinleri karıştırarak vermektense ayrı ayrı yedirin. Acı, tatlı ve tuzlu şeylerden de kaçının.
Artik 6 ayi doldurmussa iyi pişmiş ve Yumusak herseyi verebilirsin fazla aci ekşi olmamak sartiyla cayin icine ekmek dogra ver sebze yemekleri iyi pismis yiyebilir meyve ver pürelenmis sekilde disleri olmadigi icin kati yiyemez ama yutkunma ozelligi gelismis oldugundan bir cok purelenmis yiyecegi yiyebilir
verilen tarifler çok güzell vaalla, ben de bebek bisküvisini karıştırıyrum kahvaltı ve gece uyku öncesi mamalarına ama organik kullanıyorum. Lezzeti ağır değil hafif ve koruyucu olmamasına dikkat ediyorum, marka olarak bizimki hero baby organiklerdendi
Doymuyo gibi hissetme merak etme doyuyodur doymadığında zaten belli eder. Eğer yanında anne sütü de alıyosa hiç aç kalmaz. Kuzenimin de 6 aylık bebeği var yeni ek gıdaya başladı. Kendi yoğurt mayalıyo evde onu yediriyo. İçine meyvelerin suyunu sıkıp koyuyo falan. Baya da severek yiyo. Sen de öyle yapabilirsin
Biz 4 gün sonra 6 aylık olucaz inşallah pirinç unu veriyoruz muhallebi şeklinde birde arılac'a başladık haftaya havuç patates mercimek pirinç püresi yapacağız. Bnim sorum irmik versek olur mu tok tutuyormuş diyorlar?
En İyi Cevaplar