Kızım 4 aylık ve ek gıdaya geçtik. Elma ve havuç suyu veriyorum. Bazen mamasının içine eti cicibebe katıyorum. Pirinç unu ve sürekli su veriyorum. Başka neler vermeliyim? Siz ek gıdaya geçtiğinizde neler verdiniz?
4 ay ek gıda için erken, 6 aydan önce anne sütü veya mamadan başka bisey verilmez. Ayrıca bebe biskuvisi nedir yahu? Çocuğa hicbir faydası olmayan gereksiz kalori yüklü ürünler. Çocuklarım tadını dahi bilmezler. Ayrıca pirinç unu da ayni şekilde hic bir faydası yok bebeğe.. Bebeğinizin 6 ayini doldurmasını bekleyip meyve sebze pureleri, kendi mayaladiginiz yoğurt, acısız baharatsiz yaptığınız yemek suları ile başlayabilirsiniz.
4 ay için bu kadar çeşit çok bence. Sütun az ya da yoksa mama verip damak tadı olsun diye bir iki şeye tattirabilirsin. Bebek biskuvisini ben hiç vermedim, besleyici özelliği yok diye.
sütünüz mü yetmediği için ek gıdaya geçtiniz? çünkü 6 ay öncesine ek gıda önerilmez. zaten sütünüz yetmiyorsa çocuk aç kalıyorsa eğer doktorunuz neyi ne kadar vermeniz konusunda sizi bilgilendirecektir.
Ben annemin karnında zıçıp pokumu yemişim. Erken başlamışım ek gıdaya. Sonra zorla çıkarmışlar içerden beni. Kurulmuşum oraya yok diyormuşum dünya pok. Dünya istemiyorum diyormusum.
Annem bana cici Bebe vermiş biraz mallik var ben de mama vermeyin de inek sütü verin yanlız organik olsun ve inek huysuz olmasın çünkü ilerde çocuk da o şekil davranır dediklerimde ciddiyim
En İyi Cevaplar