Olabilir normal
Asla olmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çocuk psikolojisi o kadar farklı ve hassas ki..
O yüzden çok dikkat edilmesi lazım, özellikle belli bir yaş aralığında..
Çocuk şahit olduğu en ufak şeyi bile beklenmedik şekilde kodlayabiliyor hafızasına..
Belli bir dönem Freud'un oedipus ve elektra kompleksi adını verdiği, karmaşık bir aralıktan geçiyor çocuklar.
Erkek çocuğun anneye, kız çocuğun ise babaya gereğinden fazla ilgi duyması durumu bu..
Bazen durum o kadar ciddi bir hâl alıyor ki, erkek çocuk annesinin babasıyla uyumasına dahî müsaade etmiyor, onu babadan kıskanıyor.
Neyin ne olduğunu henüz ayırt edemeyen çocuk, ebeveyne son derece masum gelen bu "dudaktan öpme" eylemini çok farklı şekilde algılayabiliyor.
Ki anne - babanın yavrusuna sevgisini ve şefkatini göstermesinin birçok yolu var. Sarılması, yanağından öpmesi, ona sevgi sözcükleri söylemesi ve en önemlisi birlikte vakit geçirmesi..
Bütün bunlar varken, eşler arasında mahrem bir an olarak yaşanan "öpüşme" olayı neden çocukla da yaşanır ki?
Gerek tv, gerek internet, gerekse çevresinde gördüğü kadarıyla çocuk şunu düşünmeyecek mi; "dudaktan öpüşme eylemi sadece birbirine aşık olan iki kişi arasında yaşanır. Öyleyse annem / babam beni neden dudağımdan öpüyor?"
Sözün özü, bilinçli anne - baba çocuğunu dudaktan öpmez. Pedagogların da kesinlikle tasvip etmediği bir davranıştır zaten.
Kesinlikle ciddi bir konu.
Çocuklar neredeyse her şeyden etkilenirler, ki birde genelde bu şaçmalığı yapanlar, anne babalar oluyor. Bu çok acımasızca. Bu insanlara göre küçük hareket çocukların cinsel eğiliminden tutun, kişisel alan anlayışına kadar bir çok şeyi zedeliyor.
Ya hu, onların yanaklarını öperken bile izin istemeliyiz. Ki çocuk, bedeninin ona ait olduğunu, başkalarının ona dokunmaması gerektiğini öğrensin diye. Eğer anne babalar buna dikkat etmezlerse onların çocuklarında açtıkları bu koca deliği, insanlar genişletirler. Şunu bilin ki, ne kadar yansıtmasa da, o çocuğun psikoloji kesin bir yıkıma uğrayacaktır!
hayır ne alaka şimdi modernmiş değilmiş ne alaka arkadaşım siz geri zekalısınız diye o öpenler modern mi oldu yani düşünecek başka bişeyiniz mi kalmadı ya bu saçma sapan şeyleri düşünüyorsunuz e abi o zaman kızını elinden tutup okula götüren babanın da elini keselim kızlara yahut erkeklere alışkanlık yapmasın.. ya da anneyi dövelim lezbiyen felan olur mazallah... Salak saçma boş boş konuşuyorsunuz işte, kendi canı kendi kanı neresinden öpmek isterse orasından öper senin haberin bile olmaz.. Ha çocuk istismarını da yapan aileler yok mu var tabi ama bu onların içinde kendi orros*pu cocuklukları. Gelmiş anne babanın çocuklarını dudaktan masum bir öpücük kondurmasına da cinsellik gözüyle bakıosanız çocukalırınız olunca tekrar düşünün, ha ben öpermiyim asla neden çünkü benim ağzımdaki binbir türlü mikrobun çocuğuma bulaşmasını istemem yoksa bunu cinsellik olarak algıladığımdan değil.
cinsellik gözüyle bakmak değil olay. bir pedagoga danışarak bunun çocukların kişilşkleri üzerinde yapmış olduğu tahribatı öğrenebilrsiniz. en basidi bari internetten araştırın :)
@cheekystaff aynen öyle, 4 yaşındaki yeğenim ile çarşıya çıktığımda elinden tutup herşeyi ona anlatmaya çalışıyorum, markete girdik dangalak bir karı koca ben ekmek alırken geldiler çocuğun yanına sıkı sıkıya tembihledim beyza yanımdan ayrılma tamam mı bir tanem ben sana istediğin çikolatayı alacağım dedim çocuk anladı tamam dedi, çocuk gitmiyor yanımdan ama öküzler bebeği çekiştiriyorlar döndüm hayırdır? diyip elimi belime attım ceketin altında birşey var sandılar anında özür dileyip ikilediler. Bunlar gizli pedofiliydi, o çocuk bir birey olmayı öğrenirken herkes tarafından öpülüp çekiştirilemeyeceğini öğrenmesi lazım, ben bile beyza seni öpebilirmiyim dediğimde istemezse çocuğa dokunmuyorum ve sadece yanağından öperim her normal insanın yapması gereken gibi, amcasıyım doğrusuda bu. ama karakterinin oluştuğu yaşlarda yapmak istemediği bir şeyi yapmamayı dirayetli durmayı öğrenmeli.
Hayır diyemeyen kullanılan mutsuz bireyler ortaya çıkıyor...
bence olmasa daha iyi. annenin öpmesi kız cogunu bilmiyorum nedir ne değildir. ama babanın erkek çocugu öpmesi iğrenç diyebilirim. 2 taraf içinde. erkek cinsi kendi cinsini öpmeyi sevmez. babanın kızını öpmesi de bilmiyorum. yani birşey demek istemyiorum buna. yorum yapmasam daha iyi. erkekleri abazan tuttugunu cüker algısına hizmet etmek istemiyırum. annenin oğlunu öpmesi ise de farklı. yani baba bir kere kızabilir. ben acıkcası karımı kimsenin öpmesini istemem. ben öperim sadece:D yani anne baba özel bir konumda olmalı. cıvıma olma ihtimali var yoksa
Ben 12 yaşındayım ve erkeğim kendimi bildim bileli babam beni dudağimdan öper
Cevap
103Cevap
İnsan evladını öperken içinde nasıl kötü niyet barındırabilir, bunlar nasıl sapıkca düşüncelerdir şok oldum resmen. Çocuk bu kendi canın dudağından da öpersin yanağından da. En geç 3 yaşında herkesi dudağından öpmemesi gerektiğini kendisi anlayacaktır zaten!!!
Çok yanlış bir davranış. Dudaktan öpmek sevgi, tutku, arzuyla yapılan bir etkileşimdir bence sevgili/eş ler arasında olan. Evladına olan sevgi eşine olandan farklıdır ve farklı olarak gösterilmelidir bence. İlerde çocuğun kendi cinsel kimliği, yönelimini (ensest) ve psikolojisini kötü yönde etkileyebilir.
normal görenleri anlayamıyorum. dudaktan öpmenin çağrışımı bellidir, bunu çocuklara yaparak nasıl bir zihin karmaşası yaşatacağınızın farkında mısınız? hem yaşlarından önce cinsel çağrışımı olan bir faaliyeti öğrenmiş olacaklar, hem de büyüdüklerinde bunun asıl yerini öğrendiklerinde ebeveynleriyle yaşamalarına anlam veremeyecekler. bence çok yanlış.
Pedagojik Formasyon dersi alırken hocamız demişti. Anne ve babanın çocuklarını dudaktan öpmemeli çünkü ilerde çocuğun cinsel kimliği bozulmaya uğruyor hem büyüdüğünde sapık ruhlu adamlar yaratıyoruz hem de hemcinsine ilgi duyarak sosyalleşmesini olumsuz anlamda etkiliyormuş. Hatta hocam biraz aşırıya gitmişti, çocuklarınızı yabancı birinin ellemesine sevmesine izin vermeyin demişti. Bu bile çocuk da olumsuz etki yaratıyormuş.
Bölümün ne
@calimera06 Tde
O ne
Edebiyat
pedagoglar bunun sakıncalı olduğunu açıklamış. çocukların başta cinsel gelişim olmak üzere her türlü gelişimi açısından sıkıntı doğurabilir. ayrıca çocuk bunun gayet normal bir davranış olduğunu düşünerek dışarıda başkalarını da dudağından öpebilir ki bu da toplum tarafından daha küçük yaşta dışlanmasına sebep olacaktır.
Yanlıştır. Her bebek belli bir dönemden geçer. Mesela 3 7 yaş arasında kız çocuklar babaya, erkek çocuklar anneye düşkün olurlar. İşte bu dönemde aslında çocuk ilk karşı cins duygusunu anne babasında arar. Bu dönemde bir çocuğun dudağından öpmek ilerde anne babasına ilgi duyan bir çocuğun yetişmesine katkı sağlamak demektir. Çünkü çocuk hangi dönemi olması gerektiği gibi atlatamazsa ilerde o dönemin sorunları ile karşılaşır mutlaka. Kısacası cinsel gelişim için olmaması gereken bir davranıştır.
Yarın sapık bireyleri görmek istiyorsanız A yıl seçersiniz ve seçtiğiniz gibi de uygulayın demekle olmuyor :D Ben B den yanayım, terbiye diye bir kavram var ve bu terbiye her nesilde bozulmaya başladı iyice de bozulmasını isteyen taraf değilim. Bizim ülkede görmedim daha böyle bir şey ekstra Avrupayı örnek alın eyvallahta benzemeyin kardeşim bu nasıl soru ayrıca da senin buna karşılık düşüncen ne merak ediyorum?
kardeşim 20 yaşında hala arada dudaktan öpüyorum küçüklükten alışkanlık o kadar tatlıydiki keşke hep küçük kalsaydı. abartmislar yorumları travmalık bir durum yok sonuçta ortada sapıkça bişey yok bu bir sevgi gösterisi. kardeşim çok da karakterli bir kız şu an
Mk 'Amcana pipini göster' diye çocukların pantolonunu indiren milletin evlatlarındaki triplere bak.
Şu milleti hiçbirşey değilse bu ikiyüzlü kofti duyarlılığı yokedecek. 'Batı özentiliği' diyen mi ararsın yoksa 'Bu modernlik mi' diye çemkireni mi.
Küçük bir bebeği öpebilir fakat ileride büyüyünce çocuğu yanlış şekilde yetiştiriyor olabilir. Yanlış şekilde yetiştirdiği için normalleşecek. Ya bence bebeklikte sevme amaçlı olabilir masumca fakat biraz büyüyünce saçmalık ve yanlış diye düşünüyorum.
Allahimm bir cinselliktir gidioo.)) Cocugu o yanagindan opmek kadar normal birsey dudagindan opmesii,, zihniyetlerii temizleyinn ,, cocuk daha cinsellik nedemek bilmioo ogrendgindede ayy annem benii dudagimdan opuoduu demicekk.)) Opusmekk varr opmekk varr hanii.)))
Kesinlikle karşıyım eşini dudağından öpersin çünkü onun sende yarattığı bir cinsel çekim vardir. Cocugu neden dudagindan opeyim ki? Openlerin cocuklarida simdi hoslandigi cocukla-kizla sevgili olup ilk gunden opmeye basliyor bu kadar siradan birsey degil bu.
anne baba çocuğunu istediği gibi öper ama yine de sık yapılmamalı. ayrıca başkalarının bu şekilde öpemeyeceğini çocuğuna öğretir bilinçli bir anne baba. dudaktan öpmek özeldir, insanın evladıyla olan ilişkisinden daha özel bir ilişki olabilir mi bence hayır. tabi ki yanağını öpmeyi tercih etmeli ama o şeker minik varlığını istediğinde o şekilde öpmeyi de seçebilir insan.
pedagoglar çocukların gelişim ve algılama durumu olumsuz etkileyecek bir biçimde olacağını söylüyorlar. . bence doğru bilinen yalnışlardan
Kişilik bozukluğu olan, olgunluktan '' batılılık kisvesi altında '' uzak ve kesinlikle cahil ebeveynlerin yapabileceği şeyler bunlar; araştırıp acaba bakıyorlar mı bu tip davranışların sonuçlarına hiç internet yahut farklı kaynaklardan?
şahsen benim halalarımda bu şekilde... 3 kızı var 19 ve 36 yasları arasında baba tarafımın hepsi dudaktan öper birbirini... çok saçma bir durum küçük yegenlerimide o şekilde dudaktan öpüyolar cocugu küçük yasta cinsellige itiyo bence
Anne-baba, teyze-hala, amca, nine... ve bilimum kimsenin kesinlikle yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Hatta düşünmekle de kalmıyorum kesinlikle yapılmaması gerektiği bilimsel olarak her açıdan kanıtlanmış birşey.
çoğu 20li yaşlardaki arkadaşlarımız bebekken bişi olmaz demiş. Nolur yapmayın bilinçlenin, yarın öbürgün anne baba olucaksınız. Aasıl bebekken tehlikeli. Bakın doktorlar bas bas bağırıyor bebekleri anne babası bile dudaktan öpmemeli diye. bir sivilcenizden farketmediğiniz yeni çıkan uçuktan mikrop kapsa neler gelir başına? Yapmayın çok çıktı böyle vakalar !
Psikolojik sıkıntısı zaten ayrı. Ama lütfen olaya her açıdan bakın.
Asla olamaz.. Bu sevgi gösterisi değil kepazelik.. Ensestin kapısını açan anahtar böyle modernlikler!
Öpülmez kardeşim öpülmez öyle aşkım falan de denmez bunlar çocuk açısından hiç olumlu değil ki biri söylemiş zaten hele de 3 yasindan itibaren yapıyorsan... o yaşta çocuğun cinsiyet gelişimi başlıyor. O yüzden kesinlikle yapılmamalı böyle birşey.
Olabilir ama olmaması gerekiyor. Çocuğun psikolojik açıdan müstehcen yerlerine dokunmak ve normalde olmayacak bir şeyi (dudaktan öpmek gibi) yapmak onların yönelişlerini de bozabiliyor. Prof. Dr. Melapis sundu.
yani bebek ve kucuk cocukda olabilir halamin kucuk bebisini ara sira bende dudakdan öperim ama mesela buyuk olan biriyle hala bu opusme gerceklesiyorsa buyuk skinti
@The_Queen bla bla bla sanki 7/24 dudagina yapisigim 😂
Normal bence, sonuçta fransız öpücüğü vermiyorlar. Çocuk da belli bir yaşa geldiğinde fransız öpücüğü ile normal öpücük arasındaki farkı anlayabilir.
Çocukların gelecek hayatında birey olarak kendini korumasını becerememesine neden olur. Asla yapılmamalı...
Anne baba bebegini istediği gibi opebilmeli bunun altinda o pis düşünceleri aramakta bir okadar igrenc! Buyudugunde zaten kendisi de anlar bilincli ebeveynlerde bunu öğretir cocuguna.
Bunu ahlaksızlık olarak nitelendiren her görüşün sahibinin ruhunun derinliklerinde gizli bir tacizci ve tecavüzcü yatıyor. Evlat ulan o ayağından da öpülür dudağından da. Bir kez daha nefret ettim bazı üyelerden.
öpülür ama en fazla 2 yaşına kadar.. 2 yaşından sonra da öpülmez çünkü çocuk kendi varlığının farkına varıyor ve dudaktan öpmeyi iyi bir şeymiş gibi anlıyor.. fotoğraftaki gibi bir yaştaysa kesinlike öpülmez zaten
@The_Queen bebeklerin bünyesi çok sağlam.
@The_Queen evet onlar yalan ben doğru ne sandın
şu an bu yaşımda anne babamı dudağından öpüyor muyum? Hayır.
Kardeşimi? Hayır
Arkadaşlarımı? Hayır
O zaman gelişim dönemindeki bir çocuğa bunu yapmak yanlış.
Kesinlikle öpmemeli hatta annesi ozel yerlerini korumayi ögretmeli babasi banyo yaparken cocuk bakmamali ilerde herkese hayir diyebilsin ve kotu yollara dusmesin mazallah bunlarin yanlis ve sadece kendisine ait oldugunu anne söylemeli
Kesinlikle olmamalı. Ayrıca anne baba dahi çocuğunu ondan izin almadan öpmemeli. Çocuk kendi bedenine kim olursa olsun onun izni olmadan dokunulmayacağını öğrenmeli ve bilmeli.
yanlış bence, çocuğa dudakta öpmenin normal olduğunu aşılıyor, dışarda bir başkası öpse çocuk bunu normal olarak algıladığı için annesine söylemez bile
Çocuk sağlığı için iyi bir şey değil olmamalı yapılmamalı çünkü yanına yabancı birisi geldiğinde tecavüz vs dokunmaya kalktığında kalktığında bunu normal karşılayabilir
Kesinlikle yanlış bir şey. Bu çocuğun psikolojisini de bozar
çocuk gelişim uzmanlarının araştırmalarında sakıncalı olduğunu belirtmişlerdi
Onlar için çok normal bir şeymiş gibi başlayarak ilerki dönemlerinde her his duydukları ile dudaktan rahatlıkla öpüşebilecek düşüncesi yer alacak akıllarında.
öyle bir dedinki sanki her önüne geleni öpmüyormuş dicektim bir anlığına..
@botegakbote kim için
Yanlış bence, çocuk kaç günlük, aylık olursa olsun. Asla olmaz, yanağından öpersin en fazla! Ama işte, insanlar çok değişti.
İsterse poposundan öper. Siz ne kadar içi fesat, beyni bokk dolu insanlarsınız lann
@The_Queen belli bir taşa kadar böyle şeyleri tartışmak bile saçma. Ben 20 yaşındayım. Annemin beni dudağımdan öpmesi tabi ki normal değil. Küçük çocuklardan bahsediyoruz burda. Bırakın bu psikolog işlerini falan. Kişi kendinden bilir işi
Pardon ne demeye çalışıyorsun? Git biraz pedagog dinle. Ama tabii onlar nereden bilecek ki değil mi? Ayrıca sonuna pediatristi de eklemiştim. Psikolojisini geç haydi, peki o bebeğe ağız yoluyla bulaşabilecek bilimum mikroplar? Maşşallah yeni neslin terbiyesi yerlerde.. Kişi kendinden bilirmiş işi de bırakalım bu işleriymiş de... He siz herşeyi biliyorsunuz görüyoruz. O kadar biliyorsunuz ki burnunuzun dikine gidiyor enine boyuna düşünmüyorsunuz. Bebeğin bünyesi ile sizinki bir değil, kusura bakma. Biraz araştırın öğrenin.
@The_Queen çok uzun yazmışsın okumadım
@The_Queen harika açıklamışsınız herşeyi, elinize ağzınıza sağlık bazı şeyleri yazmaya yoruluyor insan yazdıklarınızla herşeyi dile getirmişsiniz rahatladım. <3
Bu ne lan. Türkiye'de sevgiliyle bile dudaktan öpülmez onlar çocuklarıyla öpüşüyo.
Çocuğun cinsel gelişimi açısından yanlış, yapılmaması gereken bir hareket.
Yanlış olduğunu demeye gerek yok. Hiç bir anne baba bunu çocuğuna normal bir şeymiş gibi aşılamamalı.
Birşey diyemem herkesin yetişme kültürü farklı burda ki durum çocuğun geleceğinde nasıl bir etkisi olacak önemli olan bu
Annesi babasi degilmi sonucta bu nasil bir soru yok bunun altinda nasil bir mana ariyorsunuz ayy afakanlar basti
Gereksiz anlamsiz bana eşler arasında olması gereken bişey derken benmi tuhaf düşünüyorum yoksa diyorum
Eger cocuk bebek yaslarindaysa olabilir. Ama 6 yasina gelmisse yapilmamadi gerekir cunki cocugun ruh sagligini bozar. Yalnistir.
sadece psikolojik olarak bakıyorsunuz ki onun için bile 6 yaşına kadar çok geç. Herkes bebekken olabilir demiş nolur yapmayın bilinçlenin asıl bebekken çokk tehlike bütün doktorlar söylüyor anne babası bile dudaktan öpmemeli diye. Bebeklerin bünyesi bizimkiyle bir değil hemen mikrop kapar hastalanırlar
asla yanlış örnek olur bence farklı cinsel eğilimlere yol açabilir
Bir, birbucuk yaşına kadar normaldir sevgiden dolayı öperim ama cocuk benliğini kazandığı andan itibaren yanlış karşılıyorum kısaca ümmühureyre güzel yazmış
Bir cocuga hicbi zaman yapilmamamli ygenimi iki yasina kada dudagindan optum Şu an bes yasinda zor biraktirdim opiyim dedigim zaman dudagimi opuyodu cocuklarin psikolojisin bozmayalim lutfen
Senin ağzını burnunu yerim derken iyi. Bunlar eyleme geçmiş işte. Hiç de rastlamadım (bebekler hariç)
5 yaşından küçükse neden olmasın. 21 yaşındayım. Babamla öpüstügümü düşünemiyorum:D ıyğ
Guldurdun saol 😂😂
@MeraklııHatunn sende saol :)
Kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu yüzden de cocuklarimla bu tur bir iletişim kurmadım aramda.
"Ensest pislikler" şeklinde yargılanacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Fakat çocuğun bedenine isteyen herkesin dokunamaması konusunda hemfikirim.
Nolucak Allah aşkına çocuğu onun canından bir parça
Gitsin kocasını öpsün ya öpcek başka yer mi kalmamış
Yengem öperdi. Sonra cocuk bana saldirinca opmek icin anladi yanlisini😂 kucuk kuzeni opmedi hic
Yanlis bisey yani...
Olabilir normal ama yobazlara sorsan hemen wow haram tarzı cevaplar alirsin
@The_Queen tek kelimeyle ağzına sağlık
@The_Queen keşke burada boş laf yapacağına biraz kitap okusan
Burada boş laf yapanın kim olduğu apaçık belli zaten, kendini yorma daha çok belli etmek için. Kimin kitap okuyup okumadığına neye göre karar veriyorsun bilmiyorum ama asıl sen boş lafları bırak da biraz bilimsel kitaplar oku. Sen okuyorsan da anca masal okuyorsun heralde. Hiçbişeye saygın yoksa karşındakinin yaşına saygı duy ya da en azından başka bir insan olduğu için.
çok yanlış olduğunu bir çocuk gelişimi belgeselinde izlemiştim
Dudaktan öpüşme sevişmede yaşanır. Çocuk normal bir şey gibi algılar ve dudaktan öpüşme doğal gibi herkesi öper. Saçmalık ya geri kafalılık degil bu asla olmamalı
Vala bu konuda kararsizim cocugum olmadan pek bir fikir sahibi olabilecegimi sanmiyirum nesesem on yargi olcak. Ama her dudaktan opme sapkinliga yormamali sonucta annesi babasi
Dostum olaya o şekilde bakma çocuğun Kendi özel alanı var bu alana kimse müdahale edemez kişisel gelişim açısından doğru olan bu. Sapkınlık gibi gören arkadaşlar olacaktır ama olmamasi gerektiğine asıl cevap özel alandır. Gelişim psikolojisi görmüş biri olarak bu yanlış bir hareket ilerde dikkat etmeli herkes
@Genciletisimci ağzına sağlık yukarıda laf anlamayanlara da anlatsan keşke. Neymiş kişi kendinden bilirmiş işi. Saygısızlığa bak. Ayrıca bebekken de sakıncalı doktorlar uyarıyor ve karşılaşılan vakalar var mikrop bulaşıyor. Sizin farketmediğiniz bir uçuk mesela vs o çocuğu ölüme bile götürebilir.
@The_Queen evet kesinlikle diyelim anne mesela sigara içiyor ya da bu şekilde hastalık bulaşma ihtimali de var biliniyor ki bebekler hassas. Şu an size 100 tane zararini söyleyebilirim isteyen çocuğuna istediği gibi yaklaşır biz doğru olanı yapalım da
@Genciletisimci teşekkür ederim. Bitane bilen ve anlayan duymak görmek de rahatlatıcı. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali ne laflar yedim şu postun altında. Ama yapıcak bişi yok ben bunu o bebekler için yaptım bana laf saydıran cahilliğe körü körüne devam edenler için değil. Seenin de dediğin gibi ben elimden geleni yaptım yapıcak bişi yok isteyen istediğini yapar..
@The_Queen ön yargıları düşünceleri yıkmak çok zordur biz doğru olani söyleyeceğiz ama birilerini inandırma konusunda asla ısrarcı olmamak gerek maalesef ki doğruyu düşünmeyen değil doğruyu söyleyen tepki alır
@Genciletisimci çok doğru
@The_Queen arkadas yeter gidin ozelden mesajlasin yahu
😁😁
Bazı ülkelerde çocukken değil her yaşta anne ve özellikle kız çocuklarının dudaktan öpmesi doğal karşılanıyo. Ki bence art niyet aranmamalı. Ülke olarak alışık olmadığımız durum sadece
@The_Queen tamam evet haklısın yapılmaması gereken bir çok şeyi ülkece değil dünyaca yapan canlılarız zaten. Sevgiyi bir şekilde belli edecekler. Kişisel bir tercihtir o rusya da falan anneler kızlarını öpüyor vs vs bize uzak geliyo sağlıksal olarak yanlış olsa bile
benim annem öperdi benim küçük kız kardeşim en küçük kardeşimi öperdi
İzmir aga normal
iğrenç bir durum dudak ne alaka yani yanağı alnı elleri eyeklerı dururken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar