Aslında genel yapı olarak baktığımız zaman normal değil ancak belli bir yaşa kadar normal olarak görebiliriz. Bunu İleri bir yaşa kadar devam ettirirsek bu çocukta normal algılanacak kadar kötü bir alışkanlık edinmesini sağlar. Bu gibi durumları ileriye dönük düşünmek gerekiyor.
Bir anne olarak bunu normal bulmuyorum kızım arada anne duduştan öpebilir miyim diyor hayır annecim diyorum ağlıyor ama daha bunun ayıp , yanlış olduğunu idrak edecek yaşta değiller oğlum hayır bu ayıp diye net tepki veriyor. Çocukların dışarıda ki tehlikeleri farketmeleri konusunda bu konular çok hassas ve önemli evde dudağından öpülen bir çocuk dışarıda da bunu normal algılar tacizlerin farkında olmaz. kayinpederim ile bu konuda defalarca tartıştım en son çok sert bir tepki verdim pedofili gibi davranmayı kes çocuklarımdan uzak dur öperek hele ki dudağını öperek sevemezsin dedim insanları ıslah etmek gerçekten çok zor eski kafaya bunu anlatamıyor kabuk ettiremiyorsun kırmadan bende parçaladım iyi de yaptım. Çocuklar dudağından öpülmemeli.
Hayır çok hatalı bir davranış aslında dışarıdan korumak için bile olsa dudak bölgesi öpülmez mesajini vermeli ilerleyen zamanlarda çocuk istismarı farketmesi adına..
Normal değil çocukta ilerde farklı şeylere yol açabilir veya birini öpmeye çalıştığında çocuk dudaktan öpmeye çalışsa tepki alabilirsiniz bu da çocukta olumsuz şeylere sebep olabilir
Öpmesin kardeşim kimse çocuğunu dudaktan. Arkadaşımın yeğenini alıştırmışlar çocuk beni dudaklarımdan öpmeye çalışıyordu da zor kurtuluyordum. Çok sinir olmuştum vallahi
Şaka yapmıyorum cidden arabada gidiyorduk rahat gideyim diye arkaya geçtim çocuk zaten ya uyur ya telefonda çizgi filmler sandım. Baktım beni öpmeye çalışıyor deli.
Bana göre normal değil. Anne kız daha çok bu durumda normal gibi karşılanıyor olsa da, ileride kız bir arkadaşa da sevgisinden ya da sevincinden bunu yapmaya kalkışması tuhaf ve yanlış anlaşılabilir.