+1 yılÇocuğunu dudağından öpen anne baba onu daha mı çok seviyordur. Tabi ki hayır. Aslında anne babalar çocuklarını seviyorlarsa ve onlara fiziksel ya da ruhsal açıdan zarar vermek istemiyorlarsa, tam aksine onları dudaklarından öpmemeleri gerekir.
Çocukların dudaktan öpülmesi onlara birçok şekilde zarar verir:
1. Bağışıklık sistemi henüz zayıf olan çocuk dudaktan öpüldüğü için mikroplara daha çok maruz kalır ve daha sık hasta olur
2. Uçuk, sivilce, diş eti iltihabı gibi ciddi enfeksiyonlara maruz kalabilir ki, özellikle uçuk bebekler ve çocuklar için çok tehlikelidir.
3. Çocuklara özel bölgeleri olduğu ve kimsenin bu bölgelere dokunmasına izin vermemesi gerektiği anlatılırken, anne babanın çocuğu dudaktan öpmesi çocuğun zihninde çelişki yaratır.
4. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, başkasının da kendisini dudağından öpmesine itiraz etmez. Çünkü çocuklar için anne babalarının yaptığı doğrudur, meşrudur.
5. Bu nedenle çocuklar kötü niyetli kişilerin taciz, istismar ve hatta tecavüzüne karşı kendilerini koruyamazlar, hatta bu kişilerin davranışlarının kötü ve zarar verici olduğunu anlayamayabilirler bile
6. Babanın erkek çocuğu, annenin kız çocuğu dudağından öpmesi, çocukta cinsel kimlik karmaşası, ileri de farklı cinsel tercih, kendi cinsel rolünü benimseyememe gibi tehlikelere yol açabilir
7. Babanın kız çocuğu, annenin erkek çocuğu dudağından öpmesi anne ve baba ile ileride doğru ve sağlıklı olmayan bir ilişki yaşanmasına neden olabilir. Bu şekilde öpülen çocuk ilerde kendi evliliği ve cinsel hayatında da sıkıntılar yaşayabilir.
8. Dudaktan öpme çocukta yetişkin cinselliğini çağrıştıracak bazı simgeler içerdiği için, çocuğun hem kafası karışacak hem de gelişimi olumsuz etkilenecektir.
9. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, okulda arkadaşını, eve gelen misafiri de bu şekilde öpmeye kalkarsa bu çocuğun sosyal kabulu için dezavantajlı bir durum oluşturur.
***************28 Yorumla- +1 yıl
10. Bebeklik ve çocukluk döneminde dudaktan öpülen çocuk, ergenlik ve yetişkinlik döneminde gelişimsel, sosyal, duygusal sorunlar yaşayabilir.
Çocuklarımızı öpelim, hem de bol bol öpelim. Ama dudağından, poposundan, kalçasından değil. Yanaklarından ellerinden öpelim
Soran+1 yılCopy paste için teşekkürler :)
- +1 yıl
afiyet olsun :D
- +1 yıl
Psıkoljı öğrencisiyim 3. sınıf su yazdıklarını kım yazmıs bı belirtebilirmisin? İnternet de var ya artık insanlar birşey bilmese de 2dk ınternetten okuyup bir makele yazabiliyor.:D
- +1 yıl
@bulbul1996 www.pedagogankara.com/.../85-%C3%A7ocuklari-dudaktan-%C3%B6pmenin-10-zarari al bak kardeş oku gör... boşuna okuma o psikolojiyi!!!
https://i.hizliresim.com/9Q97m9.jpg - +1 yıl
BEnc sen her internette okudunla gelme buraya 2dakika bilgi edinip az ansiklopedi aç ATmışsın bir adet ekran görüntüsü manyakmıdır nedir. Psıkolojı okuma diyor :D
- +1 yıl
GÖrüntüde bebek olduğu için bağısıklığından bahsediyor. Ayrıca bu durum dogru bizim bahsetitğimiz insanların ayıp anlayışı. Yani Bebek bir breyin kafatasıan bile dokunmama gerekiyor fazla bastırmamak gerekiyor. Attığın ekran görüntüsünü okumuyorsun ki
- +1 yıl
@bulbul1996 Sen görüntüyle iş yapıyorsan, senin okuduğun psikolojiden adama fayda gelmez... Azıcık aç araştır... Bana diyorsun aç ansklopedi bak diye... Sen psikolojini oku, bu işler seni dişler adamım, boşver... İşine bak sen...
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuğu öprmeniz ona sevgiyi daha cok asılayacaktır. Ülkemizde babasının alnından yanagından bugune kadar hiç öpmemiş baba- cocuk ilişkileri var. İLerde bu cocuk büyüdüğünde Öpüşgen sapık bir cocuk değil. Sevginin değerini bilen. Ve gerektiği kişiye gerektiği değeri verebilen bir cocuk olur. Tutup da bunu sapıklık olarak algılayan zihniyet ile muhattap bile olunmaz. Annesin babasın ve senin genlerinden senın kanından olan bir cocuk. Masum bir öpücük Dudaktan da olabilir. Bu konuda dudaktan öpünce iş cinselliğe girmiyor. Tutup da zaten ailenle birini öperken 15dakika öpüşmüyorsun yanaktan öper gibi normal ynai..
20 Yorumla
Bebekse poposundan bile öpebilirsin, bu cinsel bir arzu değildir arkadaşım. Ben de kedimin ağzını öpüyorum, niye çünkü canım gibi seviyorum, çünkü çok tatlı. Asıl bunu sapıklık olarak gören zihniyeti sorgulamak lazım. Annelik bambaşka bir güdü, senin bir parçandan bahsediyoruz. Normaldir, çocuğunuz izin verdiği müddetçe öpebilirsiniz. Zaten bir zaman sonra çocuk bunu istemez, o da hormonların çalıştığı ve kendini keşfetme döneminde başlıyor. Tıpkı küçükken babamızın yanında donla dolaşmaktan çekinmediğimiz, zamanla bu rahatlıktan uzaklaşmamız gibi.
10 Yorumla
Valla ben şahsen çocuğumun ağzını da dötünü de öperim bikac yıldır bu çok yanlış çocuk herkese kendini öptürmeyi doğru sanır diyorlar e beni de annem hep öpmüştür kimseye gee geee öp beni gee yapmadım yani sonuç olarak bir absürtlük yok bence
23 Yorumla
Soran+1 yılDötünü niye öpüyorsun :D Bebek demedim çocuk dedim :)
- +1 yıl
😨😹😹ne psikopatsınız ya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılHiç bir şekilde normal değil bence. Çocuk bunu normal algılayabilir ve yarın bir gün bir başkası kötü niyetle öpmek istediği zaman bunun iyi kötü ayrımını yapmakta zorlanır. Hele ki bu denli tacizin tecavüzün olduğu ve arttığı bir zamanda, çocuklarımızı korumak için mahremiyet eğitimi ile birlikte dudaktan öpülmeyeceğini de öğretmeliyiz.
10 YorumlaKesinlikle değil.. Anne ve babalar bu konuda belki kötü düşünmüyorlar ve sadece çocuklarını sevdikleri için yapıyorlar ama bu çocukların olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Ayrıca kültürümüze de aykırı.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk olumsuz nasıl etkilenir mesela
+1 yılÇocuğun gelişim süreci içerisinde olduğu dönemde bunun yapılması yanlış çocuk bunun doğru bir şey olduğunu algılayıp ileriki süreçte farklı bir şekilde kullanabilir yani yapılmaması daha doğru
30 Yorumla
+1 yılbizim ülkede yemez babuş tamam mı bizim ülkede sevmek sevilmek cinsellik kadın erkek ilişkileri ilk çağlarda kiyle aynı düzeyde o yüzden bizde çocuğun ağzuna en güzel terlik yakışır boşver
22 Yorumla- +1 yıl
👍🏻 ne guzel demisin.
- +1 yıl
@Charlotte97 teşekkür ederim 1 kişide eksilemiş =D
igrenc bisey ayip ya ayip oyle openlerden allah sorsun resmen anne olmus ama cocugu istismar edio it
50 Yorumla
+1 yılYahu anne oglunu dudagindan öpsün normal diyelim baba kızını dudagından öpsün normal diyelim baska? Normal diyenler abartmayin yerim avrupasinida adetinide
03 Yorumla
Soran+1 yılSence sakıncası ne peki
- +1 yıl
Bu hangi yaşa kadsr normal sayılabilir mesela? Hangi yaşa kadar cocuk sayip dudaktan opsun baba kizini? Sonucta her cocugun gelisimi farkli. 15 yas cocuk sayilir diyelim. Bit babanin 15 yasindaki kizinin dudagindan opmesi sence normal gorunur mu?
- +1 yıl
Aynı sen Anne ve 15 yas erkek cocuhu icinde gecerli
+1 yılErkek arkadaşımı annesi öpüyor. Ben ensest ilişkiden şüpheleniyorum kızmayın ama.. Burası Türkiye. Avrupa değil..
31 YorumlaYa bilimsel olarak yanlışlıkları mevcut, tabiki anneler çocuklarını çok seviyor ama bir zamandan sonra yapıyorlarsa da yapmamalılar.
30 Yorumla
+1 yılarkadaşın annesiyle dudak dudağa öpücük atmış hali var salonlarının çerçevesinde.
resimde 5-6 yaşlarında duruyordu, o bile garip geldi.
fesat anlamadım ama yanlış buldum10 Yorumla
+1 yılAnnem 15-16 yaşına kadar nadiren dudaktan öperdi. Özellikle ateşlenme belirtileri göründüğü zaman, yüksek ateş olup olmadığını kontrol için dudağımdan öper.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Bana anlamsız geliyor.
Kücük kizimda soruyor arkadaşları yapıyormuş bazen diyorum ben mi yanliş düşünüyorum ama uygun görmüyorum babalar anneler tek yapa bilirle geciştiriyorum canım kizimi 😍00 YorumlaNormal olduğunu düşünmüyorum. Çünkü çocuk bu hareketin normal olduğunu sanıp dışarıdaki kötü insanlara karşı savunmasız kalacaktır. Çocuklara bedeninin dokunulmaz olduğu öğretilmeli
00 YorumlaTatlı yanaklar varken dudak saçma.. Hele bebeklerdeki tombiş tombiş yanaklar yok mu.. Baba olma zamanım gelmiş galiba benim 😂😂
32 Yorumlayanlıştır şimdi bunu beynine kaziyacak sonra çizgi filmlerde de böyle oluyor çocuk bunu normal bişey olarak bilecek ve bunları yapınca sapık diye hitap edeceksiniz
10 Yorumla
+1 yılTabiki normal.. bizde bile yapanlar cok.. kardesler olsa cocugun karakteri belirlemede yanlis yorumlarim ama. annede sakinca gormuyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOğlumu bende dudağından öpüyorum ne var yani bunda? O benim bir parçam. Anne olmayan o sevgi hissini anlayamaz. Bunu masum bir sevgi gösterisi olarak düşünebilirsiniz.
30 Yorumla
+1 yılbence normaldir, ben 30 yaşındayım hala öperim anamı dudağından yanak karışık bunda art niyet arayanın kalbinde sıkıntı vardır, bence ana lan anan senin o nasıl bir adamsın sın sen ya da adammısın sen diyorum normal diyil diyenlere
154 Yorumla- +1 yıl
@bebeki bende 19 yaşındayım ve annemi öperim annem o benim
- +1 yıl
Arkadaşlar yapmayın. Bunun aranızdaki yaş farkı ile de alakası var. Erkek arkadaşımla annesinin arasında 15 yaş var. Kadın oldukça genç ve çocuk 22 yaşında. Yapılmaması gerekiyor. Ayrıca biz fesatız tamam. Ama bu sizin küçük yaşlardan itibaren gelişim süreçlerinde bilinçaltınızda kalıcı ve anlayamadığınız durumlar yaratıyor. İçi kötü olmakla ilgisi yok.
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık bilmiyorum bnce karakter meselesi
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık kiz o sevgiliyi birak ondan hayir gelmez bak sana diom sonra pisman olucan
- +1 yıl
@bebeki sana göre saçma olabilir aklını belden aşağı çalıştarana saçma gelmesi çok normal
- +1 yıl
@Çayseverlady eyvallah kardeş, aklını belden aşağı çalıştıran insana normal gelmez bu
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık sana göre öyle bana göre değil, kendin de söylemişsin fesatlık bizde diye,
- +1 yıl
@bebeki sana saçma gelen bana normal gelebilir bana normal gelende sana saçma bir annnenin oğlunu dudağından öpmesi he bunu bile bile dudak dudağa öpişmek anlmayaın yanagından öperken dudaklarına değebilir dudaklarım bunda hiç bir art niyet yoktur kalpi sıkıntı olanlar hariç,
- +1 yıl
@bebeki haydi git şimdi,
- +1 yıl
@bebeki adam gibi konuşmayı tartışmayı fikrinizi sunmayı ne zaman öğreneceksiniz
- +1 yıl
@Çayseverlady sen 19 yaşındasın o 25 sen ondan daha olgun sun demek ki akıl yaşta değil baştadır
- +1 yıl
Dudaktan öpmeyi yanlış anlayanlara sorum şu bezini de değiştirmesin o da mahremiyet o da psikolojiye geçmiyo mu
- +1 yıl
@bebeki bir annenin oğluna şehvet duymasını düşünen kalp insan değildir,
- +1 yıl
@bebeki seninle uğraşmak boşa vakit kaybı git lütfen :D
- +1 yıl
@Çayseverlady aklını belden aşağı çalıştırmıyor olsaydın bu duruma yani söylediklerime bu kadar sert tepki vermzdin, insan doğrular söylenince sinirlnir kudurur senin gibi :D
- +1 yıl
çaysever yanlışlıkla sana yazmışım sen üstüne alınma bebeki isminde hayır yok ona yazdım bunları ben son yazdıklarımı yani
- +1 yıl
@hUZURVEREn bana mı dedin anlamadım ki 😂
- +1 yıl
@bebeki hala buradasın çok da inatçısın :D
- +1 yıl
Arkadaşım. Belden aşağı düşünmekle alakası yok
Şap şup yapışıyosn demiyoruz. Sen farkında değilsin ama bu senin özellikle gelişim sürecinde ilişkilerini bakış açılarını etkiledi. İster kabullen ister kabullenme. Freud okuyoruz psikoloji dersi görüyoruz boşa konuşmuyoruz. - +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık yahu 9 yıllık evliyim neyin peşindesin kardeşim sen, hiç bir şeyimi etkilemiyor
freud okuyorsun pskoloji okuyorsun, demekki senin söylediklerin freudun söyledikleri sana göre kesinlikle doğru ama dikkatini çekerim bu sana göre doğru bana göre değil anladın umarım senin doğrun freud benim doğrum ibni sina - +1 yıl
Tamam anlıyorum tabuların oldukça sağlam. Yıkılabilir bir yanı yok. Bize göre de yanlış, olmaması gereken birşey.
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık hım o zaman aynı gemideyiz :D
tabu değil inanç - +1 yıl
@Çayseverlady senin annen öpüyor. Baban öpse nolur peki? Absürd hissetmez msn? Madem anne öpüyor kız çocuğunu, erkek çocuğunu. Baba da seni öpsün. 19 yaşında ergenliğe girmiş bir genç kızsın. O manzarayı görenler ensest derler babanı lime lime ederler. Farkında mısın? Ama anne ile oğul öpüşünce problem yok. Hıhı tamam.
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık onu okuyana kadar kuranı kerim tefsiri okuyaydın!
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık insanların içinde şapur şupur yiyişmiyoruz yanaktan öper gibi babamı da öpüyorum gayet normal
- +1 yıl
@Çayseverlady ben bütün indirilen kitapları okudum. Şu yazdığın cümle seni kaale alıp cevap verebilmeme müsaade etmiyor. Üzgünüm. Eşit beyin hücrelerine sahip birileriyle tartış sen lütfen.
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık problemin bu işte bütün kitapları okuduysan herkesin eşit beyin hücresine sahip olduğunu bilirdin ve bu şekilde kibirlenerek küçümsenezdin
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık bende biliyorum edebi şekillerde çeşit çeşit küfür edip alay etmeyi ama herkesin doğrusu kendine bunu anlatamıyorum sana
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık bütün indirilen kitapları okumana gerek yok son indirilen kuranı kerimi okusaydın, freud mreud pskoloji filan bunların hepsinin hikaye olduğunu anlardın, ama nasip iste herkese nasip etmez Allah bunu okumuşssundur belki ama anlamadığın kesin kuranı, he bunun aslında konumuz ile alakası yok ama bütün indirilen kitapları okudum diyip freud saçmalığını bana öne sürüyorsan burada sıkıntı vardır,
- +1 yıl
@bebeki ulan durup duruken ana gel dudağından öpeyim demiyoruz annem yanımda değil zaten yanına gidince sarılıp öpüşüyoruz dudağı duağıma değmesinde sorun yok ben hasretle sarlıyorum sen ne ile sarılıyorsun bilemem ama
- +1 yıl
Çirkinleşmeyin. Ben seviyeyi düşürmüyorum. Siz düşünüyorsunuz. Söylediğin şeyin kitaplarla ilgisi yok şu bayan kuranı kerim okusaydın Freud okuyacağını diye saçma sapan bir cümle kurduğu için bunu söyleme gereği duydum. Hemen anlamış olsaydın falan diye üste çıkmalar falan. Sizin karakterinizi ve davranışlarınızı normal bılmıyorum
Karşıt fikirlere açık olun. Aşağılık kompleksinden vazgeç - +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık tamam bizde senin karşıt fikrine sahibiz aen neden beyün hücren eşit değil vesaire diyorsun çok çelişkilisin freud amca buna kişilik bozukluğu diyordu değil mi 😂
- +1 yıl
Sen cidden hastasın. İnanç diyor ya. Ne yazıyor kitapta ananız sizi eşşek kadar Bike sahip olduğunuzda bile dudağınızdan öpebilir mi yazıyor. Sen salak mısın gerçekten yoksa taklit mi yapıyosn
- +1 yıl
yahu delinin biri taş atmış kuyuya 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor doğru benim doğrum yanlış senin yanlışın herkesin doğrusu yanlışı kendine
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık tamam
- +1 yıl
@Çayseverlady sen gerçekten nohut büyüklüğünde bir beyne sahipsin. Onu Freud söylemiyor. Şimdi sus pilissss
- +1 yıl
anneye teyzeye babaya babanın kardeşlerine nikah düşmez yazıyor öpüşmeyin yazmıyor öpüşmek sevgi göstergesidir, ama bunu başka yöne çekenlerin kalplerinde sıkıntı vardır öpüşmekte değil,
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık o kelimeyi kullandığım kişiler başkaydı ama kapasiten zayıf
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık şu an canım olduğuna kanaat getirdim onunla ironi yaptım harbiden zeka geriliğinde firs number
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık fruedu da oku, okuma demiyoruz
ama amel etmek için freud değil kuran lazım müslümana - +1 yıl
@bebeki herkes arkasından arkadan gider 1 kerede öne geç yahu
- +1 yıl
@bebeki tamam
- +1 yıl
@bebeki tamam diyorum hala konuşuyorsun kendi kendine :D
- +1 yıl
eyvallah bye :D ama korkarım sen yine gelceksin yarın buraya :D
- +1 yıl
Ya hadi bir gidin. Sus gayrı harbi simsiyah cahilsiniz haaa ilber oltaylının dileği kabul olsa keşke..
- +1 yıl
@Fotosentezyapanbalık keşkeler yüzünden balıklar ölüyor,
- +1 yıl
kısaca,
+1 yılTürkiye'de de var doğru bulmuyorum tamam en çok çocuklar sevilmeli ama normal gosterilmemeli
10 Yorumlanormal değil çocuğun küçük yaşta kötü fikirlr sokuyorlar
10 Yorumla
+1 yılbana da tuhaf geliyor ama normal midir degil midir bilmem
11 YorumlaBunu Türkler de çok yapıyor da normal değil. Çocuğun kişiliğini olumsuz etkiliyor
00 YorumlaNormal değil çocuğun aklı yerine gelene kadar o davranışı doğru bir hareket olarak kavraya biliyor
00 Yorumla
+1 yılyani uzun uzun değil tabi ama onun dışında normaldir anne bu sonuçta
10 Yorumla
+1 yılÇocuğunu dudaktan öpen birçok anne gördüm. Ergenliğe girdikten sonra doğru değil
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılAsla.. Bir çocuk cinsel kimliğini bulamayabilir.. Bebek değilde bir çocuğu ( erkek ya da kız ) kucağa alınmasına bile karşıyım.. Sarılınabilir - kucaklaşılabilir - koklayıp öpersin Ama kucağa hiç gerek yokkk.. :(
05 Yorumla
Soran+1 yılSende abarttın
- +1 yıl
evet hiç gerek yok .. kucağa alıp dizine oturtmaya.. Sarılırsın büyük insan gibi iyice koklarsın - öpersin.. Bir çocuk aslaaa bilemez - anlayamaz gerçek duygularla mı kucağında oturttuğunu yoksa komşunun oğlunun taciz amacıyla mı oturttuğunu.. Hayatta hep sağlamcı olacaksın.. Ben bilemiyorum artık komşumun veya üstkatımdaki evli adamın neler yaptığını veya nasıl yaşantısı - özel hayatının olduğunu :( :( :( :( kimin ne olduğunu kestirmek güçleşti artık...
- +1 yıl
ben tecrübelerimle yaşar bilirim.. Çok adam çarpmışlığım vardır genelde.. sizin yaşınız henüz 18 olduğundan bilemezsiniz neyin ne olduğunu.. Kimseyede bu tarz şeyler yazmayın bence .. Artık yeni moda ; AVM lerde yürüyen merdivenlerde telefonla arkadan çekip hemen o anda internete dowload eden de var.. Umarım başınıza gelmez.. Allaha bin şükür aklıma öyle şeyler gelmedi güzel kardeşim ama dedim ya çok çarpmışlığım var.. Fena zopalarım hemde.. Herzaman dikkatli olmanızda fayda var.. Türkiyede ki gençlik elden gidiyor yavaş yavaş çünkü özellikle bu tarz konularda.. Büyüklerinlede daha düzgün konuşmanı tavsiye ederim ayrıca.. sizi tanımam hele siz hiç tanımazsınız benim kim olduğumu...
Soran+1 yılBen basitçe dudaktan öpmekten bahsettim.
Siz kucağa almayın gibi laflarla işi cinselliğe soktunuz. Asıl sizin gibi sinsilerden korkmak lazım.
Evet sizi tanımıyorum ama kötü iç dünyanızı da tanımak istemem. Uzak durun şimdi sorumdan.- +1 yıl
basit dudaktan öperek ve erkek çocuğunu bebeklerle oynatıp büyüterek bu durumlara gelindi zaten.. Zaten sorunuza yorum yapmaktan pişmanlık duydum.. Gizli olarak böyle bir soruyu sorduğunuz için.. Kimliğinizi saklayan sizsiniz asıl.. zaten daima Temkinli olmanız açısından yorum yaptım.. Ama görüş açınızın kıt olabileceği aklıma ne yazıkki gelmedi.. Uzatıp muhatap olduğum için ve Gizli sorunuza yorum yaptığım için özür dilerim...
bence belli bir yaşa kadar sıkıntı olmaz 2 3 yaşına kadar falan
10 Yorumla
+1 yılBenim ablam öptü öptü çocuk 3 yaşına girecek sapık oldu
02 Yorumla- +1 yıl
+1 yılNormaldir.
Kadının kendi çocuğu. Ağzından da öper yüzünden de.10 YorumlaNormal değil , belli bir yaştan sonra çocuğun cinsel yöneliminde bile içgüdüsel zararlar bırakabilir
00 YorumlaKüçük çocuksa normal ama yine de yapılmaması daha doğru olur.
10 Yorumla
+1 yılöpünce nolur ki öpemez mi? Belli bir yaşa kadar çocukluktan çıkmazlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonra çıkıyorlar diyorlar bu annemin iç çamaşırı vs diye sapıklar.. Yazmaya utanıyorum. Öpmesinler bence
02 Yorumla
Soran+1 yılSen ensestliğe girdin ama
Cevap sahibi+1 yılNe kadar çocuğuda olsa yanlış buluyorum dinimizde böyle bir şey yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormaldir ama sağlık açısından normal değildir çünkü sakıncalıdır
10 Yorumla
+1 yılannesidir öper ne var.. seviyo çocuğunu
30 YorumlaEtik olarak doğru bir hareket değil
20 Yorumla
+1 yılnormalleşmemesi lazım..
30 YorumlaBebeklik zamanlarında çok öptüm...
00 Yorumla
+1 yılAnnem öpüyordu beni öyle:dd
01 Yorumla- +1 yıl
Halan da bazen öpüyor yani bence normal annem o.
+1 yılBizim ülkemizde de çok
00 Yorumlaben pek normal bulmuyorum şahsen
00 Yorumla
+1 yılBebekken normal bence
00 Yorumla
+1 yılSaçmalık dötunden öpmek daha mantikli
20 Yorumla
+1 yılArsız olur Dudaktan öpülen veledler
04 Yorumla- +1 yıl
enseden öpülünce arsız oluyolar 😂😂
- +1 yıl
@FearlessRookie Dudaktan o enseden değil
- +1 yıl
enseden o işte 😂😂
- +1 yıl
@FearlessRookie tamam enseden
belli bir yaşa kadar belki
00 Yorumla
+1 yılyaş sınırına göre değişir
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun yaşına bağlı
10 Yorumla
+1 yıldogru bulmuyorum
10 Yorumla
+1 yılSanki turkiyede yok?
04 Yorumla
Soran+1 yılSuudi Arabistanda bile vardır ama Avrupa toplumunun çoğunluğu daha normal görüyor
- +1 yıl
Evet cunku din yok namus yok? Avrupa toplumunu begenmiyorsan, Turkiyeyi karsilastirma.
Soran+1 yılNeye sinirlendin anlamadım ama neyse :)
- +1 yıl
Cunki hem hollanda hem turk vatandasiyim...
hayır değil
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumla
+1 yılnormaldir ama ucuk cikiyo sonra
00 Yorumla
+1 yılHiç Tasvip etmiyorum
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumlakültür meselesi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende öperim arada ne var bunda
10 Yorumla
+1 yılnormal değil
00 Yorumla
+1 yılBence normal ya 🌺
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılBence normal
20 Yorumla
+1 yılNormal
10 Yorumlaevet bence normalll
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası