Anne çocuğunu dudağından öpebilir mi?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Anne çocuğunu dudağından öpebilir mi?
#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Öpmemeli.
Okuduğum yazıyı paylaşmak isterim.
Çocukların dudaktan öpülmesi onlara birçok şekilde zarar verir:
1. Bağışıklık sistemi henüz zayıf olan çocuk dudaktan öpüldüğü için mikroplara daha çok maruz kalır ve daha sık hasta olur
2. Uçuk, sivilce, diş eti iltihabı gibi ciddi enfeksiyonlara maruz kalabilir ki, özellikle uçuk bebekler ve çocuklar için çok tehlikelidir.
3. Çocuklara özel bölgeleri olduğu ve kimsenin bu bölgelere dokunmasına izin vermemesi gerektiği anlatılırken, anne babanın çocuğu dudaktan öpmesi çocuğun zihninde çelişki yaratır.
4. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, başkasının da kendisini dudağından öpmesine itiraz etmez. Çünkü çocuklar için anne babalarının yaptığı doğrudur, meşrudur.
5. Bu nedenle çocuklar kötü niyetli kişilerin taciz, istismar ve hatta tecavüzüne karşı kendilerini koruyamazlar, hatta bu kişilerin davranışlarının kötü ve zarar verici olduğunu anlayamayabilirler bile
6. Babanın erkek çocuğu, annenin kız çocuğu dudağından öpmesi, çocukta cinsel kimlik karmaşası, ileri de farklı cinsel tercih, kendi cinsel rolünü benimseyememe gibi tehlikelere yol açabilir
7. Babanın kız çocuğu, annenin erkek çocuğu dudağından öpmesi anne ve baba ile ileride doğru ve sağlıklı olmayan bir ilişki yaşanmasına neden olabilir. Bu şekilde öpülen çocuk ilerde kendi evliliği ve cinsel hayatında da sıkıntılar yaşayabilir.
8. Dudaktan öpme çocukta yetişkin cinselliğini çağrıştıracak bazı simgeler içerdiği için, çocuğun hem kafası karışacak hem de gelişimi olumsuz etkilenecektir.
9. Anne babası tarafından dudaktan öpülen çocuk, okulda arkadaşını, eve gelen misafiri de bu şekilde öpmeye kalkarsa bu çocuğun sosyal kabulu için dezavantajlı bir durum oluşturur.
10. Bebeklik ve çocukluk döneminde dudaktan öpülen çocuk, ergenlik ve yetişkinlik döneminde gelişimsel, sosyal, duygusal sorunlar yaşayabilir.
Çocuklarımızı öpelim, hem de bol bol öpelim. Ama dudağından, poposundan, kalçasından değil. Yanaklarından ellerinden öpelim.
Bilgi vermen güzel oldu
@Sedakaram teşekkür ederim 🙂
Rica ederim
Görüş
5Görüş
Merhaba,
İşte ne yazık ki televizyon dizilerinin ve televizyonların aslında bizleri içerik olarak sunduklarını göz önüne aldığımızda ne kadar insanların bilinçaltına etkileyici içerikler koyduklarını da göz önüne almış oluyoruz.
Tabii ki anne sevgisini göstermek için çocuğunu öpebilir ama bu dudaktan olmaması gerekiyor zira çocukluk döneminde yaşanılan durumlar ilerleyen yetişkin dönemlerinde de acaba annem küçükken bana böyle yapmıştı normal olabilir diyerek gidip bir arkadaşını bu şekilde öpmek isteyebilir, ya da eşcinsel olmasa bile yakın erkeklerle veya yakın kızlarla iletişim kuramayan birisi kendisine ilgi gösteren eşcinsel bir arkadaşıyla ilişki içerisinde bulunabilir o yüzden şahsen ben böyle şeyleri doğru bulmuyorum üstelik bir de bizim Türk toplumunda örf ve adetinde ne yazık ki şöyle bir şey var işte küçük oğlan çocuklarına pipini göster ondan sonra kuş kalkıyor mu vesaire şeyler diyor saçma sapan şeyler söylerler ben bunları da hiçbir şekilde tasvip etmiyorum.
Mesela benim babam ABD büyükelçiliği'nden emekli orada Amerikalılar hiçbir şekilde çocuğu severken temas ettirmezler üstelik bir de çocuk mesela boyu küçükse adam yüksekten çocuğa konuşmaz onunla aynı hizaya oturur konuşur, babam bir gün bir olayı anlatmıştı iş yerinde bir arkadaşları küçük bir Amerikan çocuğuna aynı bizim Türk çocuğunu sever gibi pipisini falan sevmiş hal böyle olunca Amerikalı ailede bunu görmüş az daha adamı işinden atıyorlardı son dakikada ikna ettiler.
Yani netice olarak gavur diyoruz yabancı diyoruz ahlakı bozuk diyoruz belki ama ben şunu gördüm ahlakı bozuk olan yabancılar değil yabancılar bile böyle bir şeye dikkat ediyorken bizim anne ve babalarımızın özellikle yeni çocuğu olacak kişilerin bunlara dikkat etmesi gerekir o yüzden hiçbir şekilde uygun bulmuyorum.
Ben sevmiyorum. Bunun özel bir şey olduğunu öğrenmeli çocuk. Anne dudaktan öpünce çocuk başkalarına karşı da buna izin verilmeli duygusuna girer
Öperim ben sevgi belirtisi bu sonucta
ister dudak ister yanak ne fark eder
sanki elalemin cocugunu mu öptk
Yani ben pek uygun bir davranış olarak görmüyorum, sonrasında çocuk başkalarına da aynı şekilde yaklaşabilir.. Keyifli günler..
bu çocuğa dudaktan öpmenin normal olabileceği hissini verir onun için yanlış bir davranıştır
Psikolojik olarak etkilenir, Sigmund Freud böyle söyler.
Öpebilir annesi o
Öpebilir herkesin sevme şekli farklıdır.
Öpmemeli
Benim annem şeyimi öpmüştü...
Opmemeli
En İyi Görüşler