Uzaktan bir tanıdıktan duyduk ikiz kardeşler 5 yaşında biri kız biri erkek annesi ikisini de dudağından öpüyormuş, bununla ilgili fikriniz nedir, sizce normal mi?
Bana kalırsa bebekken bile öpülmemeli!
Bana kalırsa bebekken bile öpülmemeli!
Merhaba,
Öncelikle çocuğun mahremiyet sınırlarını ögrenebilmesi için dudaktan öpülmemesi gerektiğini ve özel bölgelerine dokunulmaması gerektiğini düşünüyorum, bu kişi anne ve babası olsa dahi. Çocuğun bakımıyla ilgili bazı mecburi durumlar dışında tabii ki.
Ebeveynleri tarafından mahremiyet alanı ihlal edilen çocuk diğer insanların istismarına açık hale gelme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Kendisine art niyetli yaklaşan birinin onu sevdiği için öyle davrandığını zannedebilir. Bu da son zamanlarda artan istismar vakalarını göz önünde bulundurursak çok tehlikeli bir durumdur. Anne ve babalar çocuklarına sevgilerini göstermek isterken çok büyük bir kötülük yapıyor olabilirler.
Küçük çocukların özellikle bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğu için hastalıklara karşı dirençleri oldukça düşüktür. Ağız yoluyla çocuklara hastalıklar çok kolay bulaşabilir. Bu nedenlerden dolayı çocukların ebeveynleri tarafından özel bölgelerine dokunulması ve öpülmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ebeveynler çocuklarına olan sevgisini farklı şekillerde gösterebilirler.
Cevap
9Cevap
Kesinlikle normal degil.
Bebekler bagiisk sistemi gelişme asamsinda olan varliklardir. Saglik olarak sikinti yaratabilir.
Iki ruhsal olarak dudaktan opusmenin normal birsey oldugunu bilincaltina koyarlar. Bu dahada kötü
12 yasındaki bir oğlan 4 yasındaki kıza taciz etmiş yani dudaktan opmenin sonucunu bu olarsk görüyorum
Burun var yanak var alın var saç var el var ayak var niye dudak yani çok saçma
Hayır... saçma gereksiz dinimizce uygun değildir...
Aynen haklısın çocuk tecavüz falan eder aman dikkat.
Ya yukariyi okumadinmi kardeşim annen seni dudagindan optumu hic ben olsam garip hissederdim
Hayır olmadı ama olsaydı da hiçbir şey değişmezdi.
Şu an gelsin opsun o zaman
Hayır, asla öpülmemeli
Anne belki bir ihtimal belli bir yaştan sonra olmamalı da baba hiç öpmemeli
Babasi zaten ostemiyo diye kavga cikarmis bizde oyle duyduk😆
Öpülmemeli ama yanlış anlamam
Bana göre hoş değil çok saçma geliyor
Normal, annesidir öper.
normal severken her anne kendinden geçer
Dudaktan opmek sevmek olmazki
kime gore neye. gore
Şimdi dudak bir suru sinir içlarini varindirio cinsel anlamda zevk veren bi yer cocugun pipisini opmekle dudagini opmek resmen saçmalik
Değil.
Bence doğru değil
Bence yanlış bir davranış
Bence normal
normal değil
Normal değil.
Normal değil
Normal değil
normal bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?