Selamün aleyküm benim 11 yaşında kızım var onu her şeyden koruyorum sakınıyorum. Yan komşum bir abla var 2 kızı var 20-25 yaşlarında o da bana diyor ki "Kızım yapma böyle bak sizin gibiler çocuğu sıkınca koruyacağını zannediyor ama yanlış. Ben şu hayatta serbest ve baskısız yetişen çocuğun hata yaptığını görmedim. İki kızım da ilk alkollerini bizim yanımızda içtiler kıyafetlerine, makyajlarına karışmadık baskılamadık. Üniversite zamanı bütün arkadaşları şehir dışı diye ölüp biterken bizim kızlar şehir dışına çıkmak bile istemediler dibimizde okudular çünkü niye evden kaçmak isteyecekleri baskı yoktu. Benim çok eski komşum kızını senin gibi baskıyla büyüttü, kız 18 yaşına gelince evden kurtulmak için kendinden kaç yaş büyük adama kaçtı gitti" diyor. Benim şu an iki kızım da arkadaşları dışarı eğlenceye çağırır hiç heveslenip gitmezler niye eee zaten evde biz ailecek rakı balık günlerimiz olur diyor
53 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Aleykümselam güzel ebeveyn. Komşunun söylediklerinde haklılık payı olsa da ne tam serbestlik ne de aşırı baskı çözüm değil. Çocuk yetiştirirken en sağlıklı yol, güvenli sınırlar içinde sevgi ve iletişim sunmaktır. Baskı hissetmeyen çocuk evden kaçmak istemez ama rehberliğe de her zaman ihtiyaç duyar. Kendi dengenizi bulup kalbine dokunursan hatalar en aza iner 🧸✨ Çocuk büyütmek fırtınalı denizde kaptanlık yapmaktır, dümeni ne çok sıkacaksın ne de tamamen bırakacaksın!