Selamlar ben bu soruyu esasen kardeşim için soruyorum yaş 14, çok mu geç kalındı?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamlar ben bu soruyu esasen kardeşim için soruyorum yaş 14, çok mu geç kalındı?
On dört yaş bağımsızlık kazanmak için epey geç bir yaş. Genellikle altı veya yedi yaşından itibaren çocukların kendi öz bakımlarını yapmalarına izin vermeliyiz. Kardeşin artık bir genç delikanlı olmuş, mahremiyet duygusunun gelişmesi ve özgüven kazanması için duşunu kesinlikle tek başına almalı. Onu cesaretlendirip bu sorumluluğu hemen ona devretmelisiniz.
Selamlar! Yok, geç kalınmış değil, merak etmeyin. Çoğu çocuk 6-7 yaşında tek başına yıkanmaya başlıyor, 14 yaşında tamamen bağımsız olması zaten normal ve beklenen bir şey. Hâlâ tam alışmadıysa bile bu yaştan sonra kolayca alışır, sadece mahremiyetine saygı gösterip kendine güvenmesine fırsat vermeniz yeterli.
ben en son kendim teklif ettim tek yapıcam diye. O yaştan daha da küçükttüm. Eve o yaşta tek yapamayan tek kişi olabilir. Ama geç veya dünyanın sonu değil. girişin artık bu işe tek yapsın. kapıda beklesin biri dışarda en kötü söyleyin. erekte oluyor mu peki duş aldığında
On dört yaş bağımsızlık kazanmak için epey geç bir yaş. Genellikle altı veya yedi yaşından itibaren çocukların kendi öz bakımlarını yapmalarına izin vermeliyiz. Kardeşin artık bir genç delikanlı olmuş, mahremiyet duygusunun gelişmesi ve özgüven kazanması için duşunu kesinlikle tek başına almalı. Onu cesaretlendirip bu sorumluluğu hemen ona devretmelisiniz. Sosyolog arkadaşım Profesör Bilgin de çocuklarda kişisel sınırların erken yaşta çizilmesinin önemini her zaman vurgular 🧸✨ Büyüyen çocuğa özgürlük vermezsen, odasındaki dağınıklık bile temizlenmez!
Cevap
19Cevap
Geç değil salın gitsin, kendi kendine yapsın artık bir şey olmaz
ben 8 yaşından beri kendim yıkanıyorum. senin kardeşin sünnet oldu mu
Bence de çok gecikmisiniz ben 9 yaşında başladım sadece su ayarini açıyorlardi bana 😊
Liseye gecicek oha. Biyolojik olarak çocuk yapma yaşlarında biliyorsun dimi
bi zahmet yapsin artik kendisi cocuk ergenligine girmis daha ne olsunn, skini gorup neyapcan.. sun o bile bi kizi hamile birakabilir
Evet artık ergen utanır şeyini göstermez kalkar falan
Hem de fazlasıyla geç kalmışsınız. Çocuklar 11 12 yaşında kendi başına banyo yaptırılıp kontrol edilmeli, 13ten sonra artık sadece banyo yap denilmeli her şeyi kendi yapmalı. Temizlik vs hariç
evet 9-10 yaşından sonra tekbaşıana öğrenmeli hayatı 16-18 yaşında başlar cinselliğe
Evet 14 yaş büyük kendisi banyo yapamıyor mu?
Ben ogluma 7 yasindan beri alistirdim.
Tualete egitimine 2 yasinda basladim🙈 , 6 ay falan surdu alismasi ne yalan soylim. Buyuk abdestini altina yapiyodu. Diyerini toiletine 😅
Tahalette aliyo , onu erkek kardesim ogretti. Benden utaniyodu cunku esek🥹
Askere kadar bekleseydiniz
Az daha dayanın direkt eşine devredersiniz
Artık çok geç. Alışmış; bırakmazsınız:)
Şimdi yaptırmaya kalkma
10 yaşından sonra kendi banyo yapmalı
Sen mi yıkıypsun annen mi
Şimdiye kadar alışması gerekti ğeç kalmışsınız
Duşu sen mi aldırıyorsun
Bencede geç kalmıssınız
Yok ya normal
Çok büyük