12 yaşına gelmiş olan çocuk saçlarında çok kepek çıktığı için ve kendisi bunu temizleyemediği, temiz yikayamadigi için ebeveynlerinin banyo yaptırması doğru olur mu? kendisi mi banyo yapmalı?
Görüşleriniz nelerdir?
Görüşleriniz nelerdir?
12 yaşındaki çocuk özellikle kız çocuğu ergenliğe girmiş oluyorlar, ebeveynlerinin banyo yaptırmasına utanirlar ve karşı çıkarlar,, kendisi bunu isyemiyorsa kesinlikle üstüne gidip zorlamayın,,
Çocuk 2,5 - 3 yaşlarında cinsel kimliğinin farkına varmaya başlar. Bu yaşlar, tuvalet eğitimini kazanmaya başladığı dönemdir ve kendi cinsel organının farkına varır, ona dokunmaya başlar. Dokunduğunda da haz aldığını keşfeder. Siz duş esnasında yardım edebilirsiniz :)
bence kendi kendine yıkanmayı öğrenmesi gerek yavaş yavaş öğretebilirsin mesela saçlarını köpürtürken masaj yapılması , vücudunu yıkarken çok bastırmadan dairesel haraketler ile yapılması gerektiğini söyleyerek yavaşça anlatarak beraber öğrenebilirsiniz
Cevap
13Cevap
Bence kafasını öğrenene kadar sen yıka sonra vücudunu kendi yikasin çocuk rahatsız ve yetersiz hissedebilir o yüzden sürekli yapmak doğru olmaz
Evet yardım eder ebeveynler ama mesela çocuk atlet külot ile girer banyoya saçı yıkanınca anne baba gerisini çocuğa bırakır.
Bence ihtiyacı olduğu İçin yaptırmanızda ne sakınca olacaktır ki.
Çok normal bence.
Alt çamaşırını giysin ole yıkayın kafasini oda tam çıkmadan siz duralayin oda öğrenmiş olur
Yaptırabilirsiniz, hatta yıkarken çocuğun kendi bedenini keşfetmesi konusunda da bilgiler verebilirsiniz
Kepek çıkma sebebi 1. Ihtimal su 2. Ihtilmal şampuan onluk birşey yok yani
yaş fark etmez sorun etmeyen 7 7 den yetmise yikanirken yardim alabilir de burda yeterlilik söz konusu mu? cocuk kendi basina normalde yikanmali.
Doğrudur. Bana de annem 13 yaşına kadar yıkanırken yardım etti.
Erkek cocuksa doğru bulmuyorum
Neden erkek ya da kız olarak ayrı yorumladınız?
Son çocukluk dönemi kızlar babaya erkekler anneye uzaktır bu 1. Si yani kendi cinsindeki ebeyevnleriyle daha fazla yakındır
2 si de topluma dayalı cinsiyet kalıpları bu dönemde oluşuyor. Yani ayrıştırmak değil ama biraz daha mesafe koymakda fayda var
yaptırılır ama orası kalkabilir hazırlıklı olmak lazım
12 yaşında çocuk kirlenmiyor mu
Saçlarında çok kepek çıkıyor. Kendi yıkayınca da temiz olmuyor
Üstünü çıkartma sen gir yıka nolcak ki 🤔🤔
Altında külotu varsa sorun olmaz
Kizmi erkekmi
Erkek
Annesimi
Evet
Olsun
Sizin oglunuzmu
Yaptırabilir tabi ki