36 yaşındayım, öğretmenim, çalışıyorum. Eşim sebebini bilmediğim şekilde saçma sapan bahanelerle bizi bırakıp evden gitti. Şimdi hem anne hem baba olabilir miyim?
12 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 36 yaşındayım, öğretmenim, çalışıyorum. Eşim sebebini bilmediğim şekilde saçma sapan bahanelerle bizi bırakıp evden gitti. Şimdi hem anne hem baba olabilir miyim?
Cevap
47Cevap
Baba olmanıza gerek yok. Bu hala babanın görevi. Babanın eksikliğini kapatmak için kendinizi yıpratmayın. Anne olmaya anne kalmaya devam edin.
Çağ olarak annelerin de çalıştığı bir toplumdayız. Tabi hassas davranmaya dikkat edin ama bunu asla baba yerine yapmayın. Çünkü normalden daha anormal davranmak işe yaramak yerine endişelenmesini sağlar. Kendini güvende hissetmesi herşeyden daha önemli. Ona bir baba borcunuz yok ona annelik merhameti ve anlayışı yeterince doğal olabilmeniz önemli.
Bu süreçte babasını da kötülemeyin sorduğu sorulara cevap vermek için profesyonel destek ve danışma alabilirsiniz.
Bazen hayat, insanın hiç hazırlıklı olmadığı bir yerden sınar. Eşinin gitmesi elbette ağır; hele ki ardında bir çocuk bırakmış olması, insanın hem kendisini hem de hayatını sorgulamasına neden olur. Ama onun gitmiş olması, senin yetersiz olduğun anlamına gelmez. Kızının karşısında güçlü görünmek zorunda da değilsin; onun için önemli olan her şeye rağmen yanında olman, sevgini ve güvenini hissettirebilmen. Hem anne hem baba olmaya çalışmaktan ziyade, onun hayatında güvenebileceği bir ebeveyn olman yeterli. Zamanla acın hafifleyecek, hayatın yeniden bir düzene girecek. Şu an her şey çok ağır gelebilir ama bu, hep böyle kalacağı anlamına gelmez. Bazen insanın yeniden tutunacağı yer, en çok sevdiği insanın elidir.
Hemen hemene aynı şeylerden dolayı da 2 çocuğumla beraber bizde yalnız kaldık. Ben eşime doğum günü partileri verdim özel günlerinde yemeğe çıkardım tatillere götürdüm belki de gezdirmediğim çok az şehir kalmıştır yine de yaranamadım ben gidiyorum dedi ve gitti, biz çocuklarımla bu duruma alıştık varlığı evimizde bile belli değildi zaten yokluğu da çok aratmadı bize. Bazı insanlar sevilmeye değil unutulmayı hak eder. Yolunuza devam edeceksiniz Allah yar ve yardımcınız olsun 🌸💐
Yapacak bir şey yok maalesef. Bu hayatta insanın yanına yaptığı iyilik ve gördüğü kötülük kalır hayat devam ediyor..
Öğretmensin, çok değerli bir meslek icra ediyorsun. Kıymetini bilerek yetişirsin ikinize de sen. Tabi ki zor olacaktır ama üstesinden geleceksin. Kimler kimler geliyor, sen her halükarda gelirsin.
Gerçekten çok ama çok üzüldüm yaa çok garip bir anlaşılmazlık durumu. Gerçekten üzüldüğümü belirterek ifade etmeliyim ki evet anne baba olabilir ayakta durabilir ve kendiniz için kızınız için güzel bir yaşam sürebilirsiniz. Öncesinde olumsuzluklar yaşadınız mı?
Bu devirde boşanma olayları çok fazla
Allah sabır versin
Şu saatten sonra daha dikkatli daha temkinli olunur. İşiniz iyi
Yetiştirme ve geçim konusunda sorun yaşamazsınız. Hayat herşeye rağmen güzel
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun hiçbir sebep söylemedi mi
Yemek, çocuk ve temizliğe çok zaman ayırıyorsun böyle hayat istemiyorum dedi
Hmm
Peki gercekten oyle mi?
Pardon da başka neye zaman ayıracaktin bide çalışan kadınsın? Ev işlerne , yemek yapmaya, kendi çocuklarına bakmaya yardım (?) etseydi de onunla da vakit gecirebilseydin. (Ki bunları yapınca yardım sayılmıyor yaşadığı evde bir birey olarak bir baba olarak sorumluluk almış olmalıydı) Erkekler hem karım çalışsın, hem ev işi yapsın, hem çocuklara baksın, hemde beni tatmin etsin diye düşünüyor. Kurtulmussun valla bacım.
zor bi durum cidden ama öğretmenmişsin ayaklarının üstünde durursun o kızı da çok güzel yetiştirirsin. anne olamazsın belki ama o boşluğu sevgiyle ve ilgiyle fazlasıyla kapatırsın, merak etme ikinize de yetersin.
Böyle erkekler evlenmesin derim hep Allah yardımcın olsun. Mecbursun çocuğuna bakacaksın.
Olursun ama cok yorulursun bunu bil birde ögretmenlik yapiyorsun Allah yardimcin olsun
Dünya üzerinde çocuğunu tek başına büyüten kişi sadece sen değilsin, telaş yapma hemen
Tabiiki olursun
Neyseki bir isin ve düzenin var
Bir kadının güçlü olduğunu yalnızca bir kadın bilir olursun tabii o kocan olacak adamı da Allah'a havale et pislik s. refsz
Hayata tutunursunuz merak etmeyin. Zor bir süreç ama insan bunun üstesinden gelebiliyor. Mesleğiniz olmasıda sizin için bir avantaj, kimseye muhtaç kalmayacaksınız.
“Eşim sebebini bilmediğim şekilde saçma sapan bahanelerle ” burayı iki taraftan dinlemek lazım.
Şu anda hem annelik hem babalık yapmaktan başka şansın yok maalesef
Olur sun ya o konuda senden eminim nedense ve eşin başka bi kadın bulup gitmiş olabilir mi yoksa nasıl evini ailesini bırakıp gider ki adam
Bazı insanların olmaması olmasından daha iyi. Bu düşüncede biri zaten gitsin boşverin. Mesleğinde varmış. Gayette bakabilirsin.
Mutlaka birini buldu. Senin işin kolay olmayacak ama endişe etmeden bir plan yapacaksın. İlk işin bu olsun
Olursun ekonomik gücün var da çocuklar kaç yaşında? Eşin sebepsiz yere terk etmemiştir başka birini bulmuştur
Hayat kadınlara zor yemin ederim. Allah kolaylık versin bacım.
İşiniz var mesleğiniz sayesinde zaten çocuklarla iyi anlaşırsınız. Hem anne hem baba olur hiç yokluğunu aratmazsınız gidin eşiniz bir süre sonra mutlaka pişman olur.
kocan geldigi zaman sakın evine kabul etme mis gibide olursun en azından huzurun olur yastık degişiyo kader degişmiyo be güzelim
kadınlar kesinlikle evlenmemeli erkekler kendini bi halt sanıyo
Tutunursunuz allah guc verir benimde annem hem anne hem baba oldu hic bir seyimi eksik etmedi
hem anne hem baba olmaya çalışırsan kaybedersin sadece anne ol
İllaki olursun ama birkaç gün bekle belki geri döner
Bundan sonra Allah iyilerle karşılaştırsın vicdanlı, merhametli biriyle hayat kurmanı nasip etsin çok şey söylemek isterdim ama işte herkesin bir imtihanı var eş dost seçimlerinde aceleyle hareket etmeyin 🙏
Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü senin yaşadığını bende yaşadım. Senin çocuğun yanında. Benim onlar da yanımda değil. En azından bunun için şükretmelisin
Üzülme olur mu güçlü durmaya çalış en azından kızın için. her şey mutlaka yeniden güzel olmaya başlayacaktır
En azından bir mesleğin var bu durumda olan ve mesleği gidecek yeri bile olmayan kadınlar tanıyorum ve mücadelede ediyorlar
Merhabalar
Sakın kendini yalnız hissetme konuşmak istersen yazarsın konuşuruz ilk defa senin başına gelmiyor bu olay sabırlı olmanı tavsiye ederim sık sık duş alın gerekirse uzman doktor olarak yardımcı olalım
olabilirsiniz tabiki sis çok guclusunuz lütfen kötü düşünmeyon
Kaç yıllık evlisin eşimde aynısıni yaptı ama benim mesleğim yok
Hani kadınlar diyo ya bi erkeğe ihtiyacım yok diye bakın nasıl ihtiyaç duyuyo insanlar birbirine Allah yardımcın olsun
Tutunacaksın abla
Kızın kaç yaşında tayinini annenin yakınına al sen okuldan gelene annen çocuğa baksın
Sabırlı ol
Güçlü ol
Kızın kaç yaşında
Sen okuldayken ona bakabilecek biri var mı
olursun neden olmayasın. Ama neden terk etti sebebi yok mu?
İnançla, azimle, sabırla
Sakin evlenme memursun zaten kendi ayaklarin ustub de dur kadin dedigin gucludur
Olursun kşmseye minnet etme
Yapan o kadar çok insan var ki çalışacaksın kızın küçükse kreşe vereceksin gül gibi yaşayacaksın
Çalışıcak sabredicek ağlıycak savaşıcak ve kızına sarılıcaksın sonra hayat yolunu bulucak
fazlası bile olursun öyle bi babası olucagını tanımamıs sayması daha iyi
Zaman her şeyi öğretir sorarak öğrenmeyeceksin maalesef. Kızını terkeden adamı da unut
Selam. Nasıl hissediyorsun iyi misin. Ne kadar oldu gideli
Temizlikçi tutsaymis selekw
Çok zor bir süreç Allah yardımcınız olsun
Git iyi koca bul babası olsun
Anne olman yeterli
En azından işin var boş ver kendi kaybeder
Neden böyle birsey yaptı aldattın mı?
Başka kadın bulmuştur
Tabiki olursun. Borç falan birakti mi
Olabilirsin tabiki güçlü kadin
Olursun ne var
Bakıcıyla anca hocam ananne varsa ananne
Neden ki
Rabbim yardımcın olsun ne diyebilirimki
Allah yardımcın olsun
Olabilirsin tabi. Güçlü durman gerekiyor
Başkasını mı buldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın bu derin kırgınlığı ve omuzlarındaki ağır yükü çok iyi anlıyorum 🧸 Yaşadığın şokla hayata tutunmak zor gelse de sen güçlü bir kadın ve öğretmensin. Unutma ki senin tek bir görevin var, o da sadece muhteşem bir anne olmak. Hem anne hem baba olmaya çalışıp kendini yıpratma, kızının sadece senin sevgine ve huzuruna ihtiyacı var ✨ Profesör Bilgin ile de konuşurduk, çocuklar tek bir ebeveynle de gayet sağlıklı büyürler 🎒 Annelik mucizesi, yarım kalan her şeyi tamamlamaya yeter! 👶