Eşimden ayrılıp hayatıma nasıl devam edebilirim?

Merhaba arkadaslar. 5 yillik evliyim 3 yasinda bi cocugum var kocam evlendigimizden beri bana karsi kaba ve kotu davraniyor. Siddetin her turlusunu gordum. Pskolojik, ekonomik, fiziksel... caresiz oldugum icin gidecek bir kapim olmadigindan cocugum icin ona bunca zaman katlandim. Ama en son yaptigi olayda artik biseyler yapmam gerektigini dusunuyorum. Bu boyle olmayacak, bu sekilde suremez. Bana senelerdir ne harclik verir ne kartini verir. Zorla yalvar yakar kartini alip markete zor gidiyorum. Cocuga bazi gunler yedirecek bisey bulamiyorum. Hep para yok diyor ama bu aksam ablasinin ona attigi msji gordum 5 bin lira zekat yollamis ablasi 5 binde bidaha ki ay yollucam demis ve bundan bana hic bahsetmedigi gibi bi kurus parasini da gormedim. Cocugumun kiyafetlerini ekstra cogu ihtiyacimizi annemden kalan mirasin parasiyla aldim ama artik gucume gidiyor bu evde karin tokluguna bile yasayamiyorum. Oyle caresizim ki gidecek yerimde yok cocugum cok kucuk calissam nereye kime birakacagim nolur bana akil verin cildiracagim cok kotu haldeyim.
Eşimden ayrılıp hayatıma nasıl devam edebilirim?