Kürtajı canilik olarak gören bu kesim neye dayanarak böyle sert tepki veriyor?

Aklıma takıldı gece gece. Hani kürtaj yaptıran kadınlara cani muamelesi yapan belirli bir kesim var ya, o kesim beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Doğmamış ve henüz hisleri olmayan bir fetüsün gebeliğin sonlandırılmasıyla alınmasını canilik olarak görmüyorum. Ki bu gebelik bir cinsel saldırı sonucu oluşmuş olabilir, istenmeyen bir şekilde gerçekleşmiş olabilir ya da kadın sadece çocuk doğurmak istemiyor olabilir. Sonuçta kendi vücudu ve kendi kararı; bir kadının o çocuğa bakma sorumluluğunu alamayacağını düşünmesi de gayet anlaşılabilir bir durum. İnsanların neden bu konuda başkalarına bu kadar saçma sapan baskı kurduğunu gerçekten anlamıyorum. Ayrıca çocuğun ciddi ve hayatını büyük ölçüde etkileyecek bir engelle doğacağı kesin olarak biliniyorsa, bunu bile bile doğum yapmanın hem çocuk hem de ebeveynler açısından çok ağır sonuçları olabileceğini düşünüyorum. Burada fiziksel olarak ağır ve çocuğun hayatını ciddi şekilde kısıtlayabilecek bir engelden bahsediyorum, ciddi bir engeli olmasına da gerek yok. Ancak böyle bir durumda hem çocuk çok zor anlar yaşayabilir hem de ebeveynler ciddi anlamda zorlanabilir. “Biz bakabilecek durumdayız” demek tek başına yeterli olmayabilir; çünkü sonuçta o çocuğun yaşayacağı fiziksel ve psikolojik zorluklar da göz önünde bulundurulmalı. Açıkçası, ebeveynlerin çocuğa bakabilecek durumda olması kadar, hatta bazı durumlarda ondan da önemli olarak, çocuğun nasıl bir hayat yaşayacağı da düşünülmeli; çünkü arkadaş edinmek, sosyal hayatta öne çıkabilmek onlar için kolay olmayacaktır.

Kürtajı canilik olarak gören bu kesim neye dayanarak böyle sert tepki veriyor?