Aklıma takıldı gece gece. Hani kürtaj yaptıran kadınlara cani muamelesi yapan belirli bir kesim var ya, o kesim beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Doğmamış ve henüz hisleri olmayan bir fetüsün gebeliğin sonlandırılmasıyla alınmasını canilik olarak görmüyorum. Ki bu gebelik bir cinsel saldırı sonucu oluşmuş olabilir, istenmeyen bir şekilde gerçekleşmiş olabilir ya da kadın sadece çocuk doğurmak istemiyor olabilir. Sonuçta kendi vücudu ve kendi kararı; bir kadının o çocuğa bakma sorumluluğunu alamayacağını düşünmesi de gayet anlaşılabilir bir durum. İnsanların neden bu konuda başkalarına bu kadar saçma sapan baskı kurduğunu gerçekten anlamıyorum. Ayrıca çocuğun ciddi ve hayatını büyük ölçüde etkileyecek bir engelle doğacağı kesin olarak biliniyorsa, bunu bile bile doğum yapmanın hem çocuk hem de ebeveynler açısından çok ağır sonuçları olabileceğini düşünüyorum. Burada fiziksel olarak ağır ve çocuğun hayatını ciddi şekilde kısıtlayabilecek bir engelden bahsediyorum, ciddi bir engeli olmasına da gerek yok. Ancak böyle bir durumda hem çocuk çok zor anlar yaşayabilir hem de ebeveynler ciddi anlamda zorlanabilir. “Biz bakabilecek durumdayız” demek tek başına yeterli olmayabilir; çünkü sonuçta o çocuğun yaşayacağı fiziksel ve psikolojik zorluklar da göz önünde bulundurulmalı. Açıkçası, ebeveynlerin çocuğa bakabilecek durumda olması kadar, hatta bazı durumlarda ondan da önemli olarak, çocuğun nasıl bir hayat yaşayacağı da düşünülmeli; çünkü arkadaş edinmek, sosyal hayatta öne çıkabilmek onlar için kolay olmayacaktır.
muhafazakar kesim konuya tamamen dini ve ahlaki değerler üzerinden yaklaşıyor fetüsün ilk andan itibaren bir can olduğunu savunuyorlar o yüzden bu tarz kararları doğrudan cinayet olarak görüyorlar herkesin hayatı ve bedeni kendine ama o kesimin bakış açısı inanç temelli olduğu için ortak bir noktada buluşmak imkansız hale geliyor
11 Yorumla- 6 gü
Evet bu dediğinize de çok hak veriyorum haklısınız
En İyi Cevaplar
6 güBikere şu sevişirim evlenmem, hamile kalırım doğurmam, kendi bedenim kendi kararım saçmalıklarını bi kenara at zorunlu haller dışında yapılması hiçbir şekilde uygun değil eğer Müslümansan kürtajın dini boyutunu araştır. Birde nice doktorların bu çocuk engelli aldırmanız gerek dediği ve doğumdan sora sapasağlam doğan birsürü çocuk var etrafımda sen hiç mi denk gelmedin böyle olaylara. her şey Allah'tan gelir geleceği kimse bilemez.
05 Yorumla- 6 gü
Cinsel taciz sonucunda olan ve mağdur kişi tarafından istenmeyen bir çocuğun dünyaya gelmesi sizin için mantıklı mıdır? Hamilelik bazen insnaların seçimi olmayabiliyor bu düşüncelerimi yazacak kadar araştırdım ve çevremden baya olay yaşadım bu yüzden yorum yapıyorum ben müslüman sayılmam herkes gibi sözde müslümanım ama namazım vs yoktur dini olan herşeyi de hemen kabullenmem sorgularım ki burada bence dinle bağdaştırmamız gerek bir şey yok dediğim gibi anne olacak kişi istemiyorsa o bebek olmamalı zaten bebek istemeyen bir kişi bunun önlemini almalı kimse keyfi bebek doğurma veya aldırma hakkına sahip değil bence doğrup sürünmektense doğurmamak daha iyi bir seçim olabilir dediğim gibi doğacak çocukta bir problem olduğu kesinse veya değilse o çocuğunda psikolojisi düşünülmeli siz sonsuza kadar onun yanında olamazsınız bakması için illa birine sorumluluk yükleniyor otomatik olarak her ebeveyin buna hazır olmayabilir maalesef ki Türkiye'de de bir çok örneğini görüyoruz 6-7 tane bakamayacakları çocuk doğrup sokaklara salmak ne kadar mantıklı o çocuklar vatana millete faydalı olamayacaksa ve toplum düzenini ailesi onu iyi yetiştiremediği için bozacaksa ne anlamı var pis zihniyetlerin elinde büyümesinin belki gerçekten dediğiniz gibi engelli doğacak denilip sağlıklı olanlar da vardır ama her şey bir ihtimal bunu biz bilemeyiz tabii ki zaten belirli bir aydan sonra çocuğu aldırmak yasalda değil bildiğiniz üzere kürtaj canilik değildir gereken veya istenmeyen durumlarda uygulanması gayet makuldür ama şunu söylemeden bitirmeyeyim yanlış anlaşılma olmasın herkesin dini, edebi, büyütülüş şekli, toplumu vs. Farklıdır buna göre de düşünce yapısı şekillenebilir bu kişinin ve partnerinin beraber düşünerek karar alması gereken bir konudur
- 6 gü
Ki insanların hayatına karışmaya da hakkımız yok herkes için söylüyorum "sevişirim evlenmem diye bir şey yok" demişsiniz ama bu da kişinin ilerdeki partnerinin onu böyle kabul etmesine bağlıdır herkesin kendi hayatı kimine doğru kimine yanlış gelmesi çok normal cinselliği korkulacak bir şey gibi de göstermemeliyiz bence ama bu demek değildir ki herkes birbiriyle yatsın hayır tabii ki zaten anlatmaya çalıştığım şeyi anlamışsınızdır diye umuyorum
- 6 gü
Haklı olduğun konular var tabiki doğurmayacaksan önlemini alacaksın benim kızdığım nokta hamile kalırım doğurmam diye sokaklarda gezen kadınların ağzından kendii bedenim kendi kararım lafını söylemen. Hiçbir şey bizim değil bu hayatta öyle bi dünya yok. ayruca ben zaten zorunlu haller dışında dedim kürtaj keyfince yapılacak bişey değil ben istemion aldırıom gibi saçmalıklar olmamalı ya bunu yapmayacaksın ya da doğuracaksın olmasını istemiodun ama oldu o zmnda Anneliğini yapacaksın onun için yaşayacaksın. Cinselliği korkulacak bişey gibi göstermeliyiz evet korkulacak bişey olmadığını gören herkes tenhalarda sevişir oldu çünkü.
- 6 gü
Yani ben açıkladım herşeyi bu yazdıklarınızın hepsininde cevabını verdiğimi düşünüyorum o yüzden daha fazla bir şey demeyeceğim
- 6 gü
Bende demeyeceğim diyemem zaten böyle gelmiş böyle gider boş ver
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evet haklısınız
10 haftaya kadar yasal. kürtaj her insanın hakkı. İş işten geçmeden aldırmak önemli. Çocuksuz evlilik en iyisi. Ne olursa olsun hiç doğurmamak daha mantıklı. Sonuna kadar doğum karşıtlığı.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 gübaşını okudum sadece devamında da haklı olduğuna eminim katılıyorum
12 Yorumla- 6 gü
Seni sevdim en iyi yorum seçicem
Cevap sahibi6 güoyyy🐥💛
Yapay Zeka Cevapladı
Ebeveynlik yolculuğu, her kadının kendi bedenine, hayatına ve vicdanına dair aldığı en derin kararlarla şekillenir 🧸 Bu hassas konuda farklı bakış açıları olsa da temelindeki tartışma genelde yaşamın başlangıç anına dair inançlardan kaynaklanıyor. Eğitim ve toplum dinamikleri üzerine konuşurken Profesör Bilgin de her hayat kararına ve kadının kendi geleceğini belirleme hakkına empatiyle yaklaşılması gerektiğini söyler ✨ Ebeveyn olmak kadar hazır hissetmek de bir o kadar kıymetlidir 👶 Bir kadının kararı sadece onu ilgilendirir!
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,5b cevap paylaştı.
6 güKimse çocuğunun canına kıymamali gadası
12 Yorumla- 6 gü
Yaşamayan bir şeyi öldüremezsiniz zaten daha hücrelerden oluşan bir şey zaten henüz yaşamaya başlamamıştır kişi istemiyorsa doğurmamak en büyük hakkıdır, çocuğuma kıgmayacağım diyip onu zorlu ve kötü bir hayatta yaşatmaktansa doğmaması daha makul bir seçenek olur
- 6 gü
Tercihe kalmış bu konuda tartışmaya girmek anlamsız
Belli bir kesim dediğin türkiyenin %98.5ını falan oluşturuyor galiba aq polonyada bile yasak kürtaj annenin hayatı tehlikeye girmediği veya tecavüz sonucu olmadığı sürece ayrıca bebek oluşmadı diye bu öldürülebilir anlamına mı geliyor deniz analarıda bilimsel olarak beyni olmadığı için acıyı hissetmezler bu elime bıçağı alıp doğramamı etik mi kılıyor bu nasıl bir kafa yapısı aq sosyal medyayı telefonu bırakın ebenizden dedenizden ne gördüyseniz onu baz alın artık aq
04 Yorumla- 6 gü
yaprak yemeden duramazlar onlar
- 6 gü
Herkes aynı fikirde olacak diye bir şey yok annenin hayatı tehlikeye girerse ve tecavüz sonucuysa istenmeyen bir bebek ise zaten aldırılmasında bir problem olamaz canilik diyemezsiniz aq Türkiyede yaşıyoruz biz polonyada değil ki gördüğünüz üzere kendi çocuğunu doğurup çöpe atanlar küçücük bebeğe neler neler yapanlar var böyle olmasındansa aldırması daha iyi siz iyi misiniz niye ufacık çocuğun acı çekmesini göz önüne alarak yaşamasını onaylarsınız ki ben demiyorum ki herkes keyfi çocuk yapsın sonra aldırsın bu tabi yanlış olur herkes kolay kolay kendi bebeğini aldırmak istemez benim bahsettiğim geçerli bir neden olması ve o çocuğun doğmasına sorumlu olan kişilerin ortak karar vermesi diyorum bir denizanası hissetmiyor diye öldürün demedik zaten ki denizanaları insanlar gibi yaşamıyor ya hani o doğacak çocuğun belirli bir problemi varsa ve aile sorumluluk alamayacaksa o çocuğa travmalar yaşatmanın hayatını zindan etmenin ne anlamı var
- 6 gü
@embraceurpain Ne bu kadın düşmanlığı kendinizi çokmu önemli sanıyorsunuz kimse meraklı değil size korkmayın ayrıca bu kadar egolu olmanız ve işinize gelmeyen bir durumda bana k@şar demeniz bile sizin nasıl biri olduğunuzu gösteriyor farklı düşüncelere bile tahammül edemiyorsunuz çünkü sizin düşünce yapınız toplum ne derse o diye oluşturulmuş herhalde dışarı çıkın çimene dokunun aq millete saldırmayın
Bende dediklerine katılıyorum ama naneleri yiyip yiyip bile bile hamile kaldıktan sonra amann ne olucak aldırırım kafasındakilere tamam sen kürtaj yap bu senin hakkın demem eleştiririm
01 Yorumla- 6 gü
Duyduğum bir kaç olay var açıkçası prezervatifi iğneyle delen kişiler vs var haberi olmadan vs bu konularda kürtaj gayet makul benim için ama evet işte biz önlem almadık keyfien çocuğu aldırıyorum demekte doğru olmaz önlem alınmalı sorumluluk alınamayacak o çocuk büyütülemeyecekse kürtaj yine bir seçenek
yazın çok uzun olduğu için okumadım. Bu duruma olan hassasiyet kişiye göre ve hamileliğin kaçıncı ayda sonlandırılmasına göre değişir.
03 Yorumla- 6 gü
Tabii ki bu bebeği taşıyan kişi ve partnerinin seçeceği bir durumdur zaten belirli bir aydan sonra hamileliği sonlandırmak yasal değil diye biliyorum
- 6 gü
EVET EBET EVET
Bilerek yapılırsa canılık olur ama anneye zararı olursa bebekte zorun varsa olmaz bence
02 Yorumla- 6 gü
Bilerek zaten bebek yapmayı planlayan bir çiftin aldırmak isteyeceğini düşünmüyorum ama evet sizinki de kabul edilebilir bir düşünce yanlış sayılmaz bana göre
Kürtaj değil, üremek caniliktir. Antinatalizmi savunacağız, kimse rızası dışında dünyaya getirilmeyi hak etmez
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 755 cevap paylaştı.
m 6 güCinsel saldırı sonucu sonuna kadar doğru. Ama keyfi boş
03 Yorumla- 6 gü
Eğer planlanmayan bir bebekse ve ebeveyinler bu sorumluluğu alamayacaklarını hissediyorsa öaddi veya manevi o bebeği dünyaya getirip eziyet çektirmelerine lüzüm olduğunu düşünmüyorum
- 6 gü
Sende haklısın prezervatife para bulamayan çocuğa nasıl bakcak
- 6 gü
YEMİN EDERİM Kİ BU YORUM ÇOK HAKLI
6 güNiyet. Doğmamış , henüz hisleri olmayan o şey bir niyettir.
Doğurup , aldırman senin niyetinin iyi veya kötü olup olmadığını gösterir.
İnsanları o yüzden anlamıyorsun.01 Yorumla- 6 gü
İnsanları çok iyi anlıyorum çünkü empati kurabiliyorum niyet dediğiniz şey bir cinsel taciz sonucu ortaya geldiyse hem o çocuğun psikolojisi bozulur hemde annenin o çocuğa baktıkça psikolojisi bozulur ya da sorumluluk alamayacak ise ebeveyinler yine kürtaj yaptırılabilir kaza sonucu olmuştur bebek istemiyorlardır ve bu insanları kötü veya cehenlemlik yapmaz siz doğurmuyorsunuz ya sonuçta
6 güKanka herkesın görüşü farklı her noktada bence her görüşe saygı duymak lazım
02 Yorumla- 6 gü
Herkesin görüşüne saygım var ama kadın kendi bedeni hakkında söz sahibidir kürtaj yaptırmak kendi seçeneğidir ben demiyorumki önlem almadan keyfien yapın ve sonra aldırın öyle olması saçma olurdu zaten kimse boşu boşuna gidipte kürtaj yaptırmaz illa görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur bir nedeni vardır
- 6 gü
tabı haklısın, ankra dan mısın
6 güSen ne anlatıyon mk kasarı ya
06 Yorumla- 6 gü
Senin kafanı s gelmişiz bir şey anlatıyoruz ortaya bir fikir koyuyoruz nerene battı da bana kaşar diyon aq sana fazla mı dokunuyor acaba böyle yazılar
- 5 gü
Fikir = bebekleri öldürcez çünkü oluşmadı ve biz özgürüz eğer 0mıma sahip çıkamadıysam beni ilgilendirir benim vücudum bebeğimi öldürcem karışma
- 5 gü
Bebekleri öldürmeyin nefsinize sahip çıkın = kadın düşmanlığı
- 5 gü
Kanka hadi fikir ayrılığımız var aq bana kaşar deme hakkını sana kim veriyor o kadar mantıklı düşünüyorsun ya hani millete kaşar dememeyi de düşünmüş olman lazım doğruacak olan sen değilsin ben bana beni tanımadan bile "kaşar" dediğin için ve "yaprak yemeden duramaz onlar" diyerek vir ifade kullanıp genelleme yaptığınız için kadın düşmanı olduğunuzu iddea ettim ki siz anlamıyorsunuz galiba hadi onu bunu geçtim cinsel tecavüz sonucu bir kadın doğrumak istemeyebilir o zamanda böyle diyecek kadar bencil misiniz kimse keyfi çocuk aldırmaz ama yaşamayan bir şeyi öldüremezsiniz zaten pardonda siz nerenizle okuyorsunuz benim yazdıklarımı anlama problemleri vs mi yaşıyorsunuz bana kaşar deme hakkını size kim veriyor acaba çok mu zekisiniz siz çok mu düşündünüz yazarken bunu ve üslubunuza dikkat edin ben sizin arkadaşınız değilim saçma sapan konuşmayın
- 5 gü
Keyfine bebek öldürüyorsan güzelsin yüzünede derim bebek katili np
- 5 gü
kşars*n
6 güBana göre canlılık katilliktir
032 Yorumla- 6 gü
Sen doğur o zaman
- 6 gü
Gereksiz atar yapma doğurmaya gönlün yoksa korun o kadarını yapmayı becerebilirsin heralde
- 6 gü
YA OKUDUĞUNU ANLAMIYOR MUSUN SEN İLLA YİNE Mİ YAZALIM KARDESİM GİT OKU NE YAZMIŞIM BEN YA SABIR ALLAH'IM sana tekrar tekrar açıklayıp daha fazla kafayı yiyemem tekrar oku öyle gel yaz
- 6 gü
Ben sen değilim okudugumu anlar yazarın ve bu benim düşüncem seni ilgilendirmez senin sapkon düşünceni kabullenmek zorunda değilim bu bir conayetrir ve canikiktir
- 6 gü
Ay öyle mi olmus canım ağliyorum Şu an kahroldum inanır mısın tüm sülale oturduk bu adam ne kadar düşünür eğtimli okuduğundan anlayan biri diye konusmaya basladık hatta valla bak oturduk seni övüyoruz bu adam biri mi acaba diye çok düşünüp yorma kendini sen tamam mı🥹
- 6 gü
Klasik ukala cahil ergen konusmalar
- 6 gü
Ay sen çok zekisin ilkokul mezunu yazar olan kuzenim gibisin yeminle sizi tanistirayım çok iyi anlaşırsınız canım cahillik mutluluktur always happy🥰 bunları yazarken kendini önemli biri gibi hissediyor musun peki düşüncelerinizi okumak gözlerimi kanattı sizi desteklemiyoruz🫶🏻
- 6 gü
Cehalet akıyor heryanindan ama bunu anlayacak zeka bile bir nimettir maalesef nasibini almamışsin o işten nerenin kanadigi umrumda değil senin onemsedigin kadar kimse seni önemsemiyor sen bunları suaunme neyi desteklerde destekle bu kimin umrunda
- 6 gü
Bisi dicem lütfen yorum yazmaya devam eder misin ara sıra açıp gülcem lütfen pes etme ve inanarak yorum yazmaya devam et olur mu cahil olmak için fazla farkındalık sahibiyim o yüzden şansımıza tükürüyoruz valla seni ciddiye almadığımdan makarasına yazıyorum ondan sana itici geldim muhtemelen de umarım sen evlenmezsin ya senle evlenecek kadına Allah sabır versin bir de inanarak konuşuyorsun ya bayıldım sana umarım üremeye devam etmezsiniz🥹
- 6 gü
Çok zekisin bu zekayı harcama insanlığa lazımsın sen fazlasiyla üre sen
- 6 gü
Bunları inanarak mı yazıyorsun yoksa regabait falan misin ona göre gülmicem de knk ki zekamı bencede senle harcamayayım gideyim ders falan çalışayım ülkeme yaralı bir vatandaş olup senin gibi olmayayım bana motivasyon veriyorsun örnekli anlatımsın duygulandım
- 6 gü
Sadece ne kadar daha sapkon dusunxelerini ergen tavrini sueduexen merak ettiğinden yazıyorum ama baya inatçı cahillerdensin beni eglendiiyoaun sadece yoksa zerre umursamam ha sen umursuyorum diye düşün onemliymissin hakliymissin gibi diğer türlü tadı çıkmıyor
- 6 gü
Lütfen klavyene kibar davran, Türkçe dilini güzel ve doğru bir şekilde yaz. İşinize gelmeyen her kişiye ergen demek herhalde ağzınıza yapışmış. Bana olan öfkenden ve hırsından klavyene böyle davranman beni gerçekten çok fazla duygullandırdı. Oturdum ağlıyorum önemli biri değilmişim diye. Allah aşkına nasıl bir sapkın düşüncem var bana açıklasana hadi sabaha kadar tartışalım zevk alıyorum böyle tartışmalardan hadi açıkla sapkın olarak hangi yazımımı gördün kime sapkınca düşüncelerle yaklaşmışım? Ay nolur sen bana gelipte şimdi Üniversite mezunuyum vs. Deme bünyem eğtimli kişilerin böyle zihniyette olmasını kaldırmaya hazır değil maalesef.
- 6 gü
Benim okuma yazmam yok zaten benim için çok akillisin ezikdim parçaladım beni mahvettin o yüzden klav bile isyan etti yapma dayanamiyorum
- 6 gü
Ay lütfen dayan bu günlerde geçecek elbet yıpratma kendini bu kadar ya harbi ortaokul mu ilkokul mezunu musun merak ettim söylesene tartışmadan bağımsız olarak
- 6 gü
Cahilim dedimya onudami cimarmamis klavye
- 6 gü
Klavye aldı başını gidiyorda ciddi soruyorum bir şeyi analiz edicem ne mezunusun okumadın mı soruyorum aşağılamıyorum
- 6 gü
Bu şekilde işin ehlencesi kalmadı
- 6 gü
Yalnız ehlence değil eğlence de YA SORUMA CEVAP ALAMADIM OKUDUNUZ MU EVET VEYA HAYIR
- 6 gü
Çok ayıp insanın eksikligiyle dalga geçilmez ben okuma yazma bilmiyorum diyorum hiç yakıştıramadım size
- 6 gü
Okuma yazma bilmiyorsunuz diye yanlışlarınızı da mı düzeltmeyelim asıl size ayıp öğrenmeyi aşağılamak sayıyorsunuz ben yakıştırdım size🥹🙌🏿
- 6 gü
Bilmediğim bişeyi düzelterek bana büyük bir iyilik yaptınız ezildim bak şimdi büyüksünuz
- 6 gü
Her zaman cnm🙌🏿 regabait değilsen ağır sorunların var tedavi ol🫶🏻🫶🏻
- 6 gü
Cokmu hastayım yasarmiyin dersin
- 6 gü
Bu kafayla kaç yaşına geldin bilmiyorum ama buraya kadarda gelebilmende bir mucize🥹
- 6 gü
Şanslıyım işte goruyorsun bak o kadar sansliyimki senin gibi mükemmel biri çıkıp bana doğru yolu gösteriyor
- 6 gü
Ay beni bu kadar övme ama duygulanıyorum
- 6 gü
Baya inatçı çıktın
- 6 gü
Açıkçası ben senin profilini inceledim kötü biri değilsin gördüğüm kadarıyla yalan olmasın ama bu fikrine katılmıyorum sende bu paylaşımımın sadece yorumlarına bile bakarak bir şeyi uzun uzun yazmaktan veya açıklamaktan neden böyle düşündüğümü açık bir şekilde dile getirmekten üşenmediğimi ve tartışmaya açık biri olduğumu fark edebilirsin zaten profilime vs. Baktıysan sadece sana karşı değil bu tavrım saatlerce tartışmaktan hiç çekinmem ve bıkmam
- 6 gü
İlk yorumuma verdigin yanıta. Bak sen bir soru soruyorsun zaten sitede olay böyle işliyor degilmi bı soru yoneltirsin kitleye ve o kitlede kendi yorumu yazar eğer bu yoldan ilerlersek bir yorum kişisel başka bir yorumu getirir peki benim yorumum senin şahsına yönelik tek bir saldırı iceriyormu açıkça yazmışım bana göre böyle diye her konuda farklı hassasiyetleri olan insanlar vardır ve bu konuda fikirleri benim dini ve vicdani yönüm bu konuyu böyle değerlendirdi bu benim düşüncem belki doğru belki yanlış seninde tavrın oldukça proaktif bir saldırı halinde bı soruyu sorduğun zaman her görüşe saygılı davranabilmelisin
- 6 gü
Soruyu sordum ve kürtaj meselesini canilik görülmesinin saçmalık olduğunu söyledim çünkü böyle düşünüyorum sizde "kürtaj yapmak katilliktir, caniliktir" dediniz ilk dediğim "sen doğur o zaman" belki sizi sinirlendirmiş olabilir bir şey diyemem öyle demem doğru değildi fakat kendi görüşümü savunmakta size saldırı değil ben size herhangi bir hakarette bulunmadım sizle tartışıyoruz çünkü farklı düşünüyoruz ben bu tartışmayı sizin gibi değerlendirmiyorum benim için bu tartışma farklı zihniyetlerin farkına varmak ve onların nasıl düşündüğünü öğrenerek kendi düşümcemi yazmak ve iki düşünce biçimini değerlendirmek cidden yorumlara bakarsanız uzun bir paragraf görürsünüz ve orada tamamen herşeyi anlatıyorum kişinin karakterini oluşturan dini, edebi, toplum gibi bir sürü etken var ben buna karşı değilim ama daha yaşamayan bir şeyi öldüremezsiniz ben demiyorum ki millet keyfi olarak doğurmasın ben nedeni olursa kürtaj yaptırmak bir seçenektir diyorum kişi kendi hayatında karar verebilmeli bu yolda partnerinin de görüşlerini alarak sizin düşünceniz bence yanlış ama bakın ne güzel açıklamışsınız kendinizi ve ne düşündüğünüzü baştan böyle deseydiniz sizinle o tavırda konuşmazdım kastettiğim rahat konuşma stilim, sizin hasasiyetleriniz tabi ki olabilir bu sitede bir sürü farklı görüşü içeriyor ama kendi görüşümü savunduğum için sizin görüşünüzüe saldırmış olmuyorum lütfen yanlış anlaşılma olmasın sizinle tartışırken yanlış bir üslup kullanmış olabilirim fakat sizde aynı şekilde bir yaklaşım sergilediniz
- 6 gü
Hayır ben sinirlenmedim kimseyi tanımam kişisel bağ hissetmem ama verdiğiniz yanıt tavrinizi görünce damariniza bastım sadece normalde tartışmaya pek girme huyum yoktur ama bazen sabrını deniyorum karai sakının bugün size denk geldi bu
Bu konu veya başka bı konu hakkında istediğinizi düşünme savunma hakkınız var bu konuda hiçbir sıkıntı yok aslına bakarsanız benden farklı düşünen insanlarla konuşmayı tartışmayı severim farklılıklar insanları geliştirir bu konuda kesinlikle aynı düşünmediğimiz su hoturmez bir gerçek zaten neden aynı düşünelim her insan başka bir dünyadır farklı düşünmesi en doğrusudur benim için kürtaj konusu kapalı bir konu ve bunu tasvip etmiyorum ha yapılmıyor mu isteyen istediğini yapıyor ve yapacak bu konu benden bağımsız ilerliyor
Gizli Üye(36-45)6 güTamamen haklısın
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat