Cizre'de öldürülen Miray bebek, 89 günlükmüş henüz. Miray'ı öldürenlerin ya eşleri hamiledir ya da yeni çocuk sahibi olmuşlardır. Kanlı elleriyle kendi çocuklarını severken, öldürdükleri Miray için ise "şimdi değilse bile ileride terörist olacaktı" diyecekler.
Ne demişti Kur'an? "Bi eyyi zenbin kutilet? (Hangi suçundan dolayı öldürüldü?)" Evet devler vuruşurken olan hep masum halka oluyor. Ciğerim parçalandı. Dedesine de, bir hafta cesedi sokak ortasında kalan nineye de. Fakat malesef bu fotonun arka planı var malesef. Bunu da Kur'an şöyle tabir ediyor:"Onlara yeryüzünde fesat çıkarmayın denildiğinde 'biz sadece ıslah edicileriz' derler. Dikkat et. Onlar fesatçıların ta kendileridir." Evet daha bu yaz öğrencilerimle piknik yaptığımız arka dağlarda helikopterlerin sesi kesilmiyor. Evet malesef bir kaos hakim cennet vatanıma, Anadolu'ma. Ama en azından buradakiler yapmaın Allah aşkına! Kardeşi yahu biz. Ayni din aynı topraktan besleniyoruz. Neyin kavgasıdır? Bilmez misiniz ki sizin buradaki menfur ve ayrıştırıcı yorumlarınız fitne tohunu ekiyor milletimize, toprağımıza. Yapmayın Allah aşkına. Son sözü, ezilen mazlum halkımıza ithafen, büyüklerimize ve varsa bu söze kendini muhatap eyleyen herkese söyleyelim "Öyle bir fitneden sakının ki ateşi yalnız size dokunmasın"
güzel diyorsunuz ama şimdi devletin yaptığı yanlışı zulme karşı kimse bir şey demiyorsa o zulme ortak olur.. herkes hemen suçu yok işte bilmem kim öldürmüş diyor.. yahu bebek ölmüş bebek.. bebek de terörist olacak değil ya.. sözüm ona teröristleri temizliyormuş.. bebek öldürmek hangi kitapda vardır..
şimdi ben desem de siz medyaya göre zaten pkk öldürdü diyeceksiniz.. devlet öyle bir şey mi yapar diyeceksiniz ama yapıyor.. mesela : hatırlarsanız kaç sene evvel önce 4 tane asker şehit oldu dediler ama bir araştırdılar ki çavuşun biri manyak ceza olsun diye askerin eline el bombası vermiş.. hepsini öldürmüştü.. bunlar ortaya çıkmadan önce güya çatışma esnasına şehit oldu dediler.. devlet neyi ne kadar öğrenmemizi isterse o kadar öğreniriz.. hadi şimdi söyleyin o asker olayını da doğuda aynı şekilde manipüle edip sivil halkı öldürüp eline silah verip terörist oldukları için öldürdük deseler inanmaz mısınız?
İşte burada şu sokıntıyı yaşıyoruz: ortada bir savaş var ve bu durum, normal hayatta mecazen kullanılan "kim vurduya gitti"nin gerçek anlamda kullanılışıdır. Bence mesele kimin vuruğuyla değil, kimin bu hale getirdiğiyle alakalı dostum. Öz yönetim diye diye göçen vatandaşlar srbebiyle sadece özünü yönetecek duruma gelen örgüt de suçlu, bilmem kaç tır dolusu silahı görüp de "çözüm sürecindeyiz" diyerek tedbirini almayıp şimdi de şirazesinden çıkmış bir refleksle hareket eden devlet de. Peki Dostoyevski'nin kitap adı olan bu kelimenin bir karşılığınıkim çekiyor? Evet malesef mazlum halk çekiyor. Yazıktır yahu. Yazık değil mi bize dostum?
Arada takip edrrdim televizyonşarı. Sırf bu iç karartan görüntüler, iç burkan haberler ve ayrışmacı yorumlardan bıktım, bir buçuk aydır adamakıllı televizyon izle (ye) miyorum.
işte kimse bunu anlamıyor ki.. sadece sordukları tek soru şu : ölen türk mü kürt mü? .. ölen insan insan... bunu anlamıyorlar işte.. ölümlerle olsaydı 30 sene önce biterdi bu dava o zaman.. niye bitmedi.. ölümlere sevinenler olduğu sürece maalesef ki ülkemize barış gelmeyecek.. Aklıselim bir insan olduğunuz için teşekkür ederim.. en azından ortadaki bir zulmü görüp ölsün kürtler demiyorsunuz.. teşekkürler.. iyi insanları görmek bir nebze de olsa sevindiriyor beni
aynen işte bunu anlamıyorlar.. eğer böyle devam ederse sadece Şırnak ve Diyarbakır la kalmayacak olay.. Gaffar Okan ın güzel bir sözü vardı : Diyarbakır Türkiye nin şantelidir... atarsa tüm Türkiye ye atar
ağzınızdan bal damlıyor yapıcı konuşmak yıkıcı konuşmak değil.. bazı kesim diyor işte asker temizlik yapıyor.. neyin temizliği insan hayatından bahsediyoruz.. etnik temizliği Maraş da yaptınız zaten kara leke olarak tarihimize geçti.. Dersim de yaptınız daha ne kadar yapacaklar
Pkk terör örgütü, öldürdüğü insanları devletin üzerine yıkmaya alışkındır. Kürt benim kardeşimdir, canımda candır fakat pkklılar değil. Kusura bakmayın, Diyarbakır'da süren olaylarda devletin en ağır müdahaleleri yapmasından yanayım. 1 askerin bedeli olabilecek kapasitede bile değilsiniz.
@Quitepls o cocuklar katiller mahallelerine giremesinler diye barikatlarini saglamlastiriyorlar. asit kuyularinda atilan, faili mechullere kurban giden buyuklerinden farkli bir hayat istiyorlar pisi pisine olmek istemiyorlar o hendekler onun icin biliyor umursamiyorsunuz. hem 5 aylik bebekte barikat kuruyordu zaten mal bombalanan evin altinda kalan iki cocukta silahliydi zaten. ha n'apcagimiza gelince ulkeyi basiniza yikariz ! ya defolup gidecekler topraklarimizdan katiller, ya da ulkeyi savas alani yapariz bu kadar basit
:) komiksin gerçekten :) önce kendin bil de konuş. anlayabilmen için tekrar ediyorum. ambulans hendeklerden dolayı eve gelemediği için ana yola çıkın dedi. yola çıktıkları zaman da maalesef çatışmanın ortasında kaldılar. sonuç olarak pkk terörü sivil hayatı önemsemeden şehirlere inip savaş çıkartma çabasındadır.
doguda dogmussan ve kürtsen otomatik olarak terörist olarak yaftalaniyorsun bu yüzden coluk cocuk demeden, genc yasli, masum veya degil dinlemeden, görmeden katlediyor canavarlar... kabul edilir degil... irki, dini, dili ne olursa olsun bir vcdan tasiyan ve insanim diyen herkes buna gerekli tepkiyi göstermelidir
Keske olmasaydi boyle birsey gunahsiz bebek zaten hdp ye oy vermeyin acin gozunuzu pkk öldürüyor hepsini hersey bu kadar ortadayken hdpye oy vermek ne demek? Polislerin askerlerinde cocuklari var onlarda babasiz kaliyor TÜRK um gurur duyuyorum vatanimiza saldirip ve saldiranlara destek verip bizi bu duruma dusurenler utansin ama utanmazlar ki...
Evet pkk kendi halkını öldürüyor. Kürtler görsün bunları hani her biji pkk diye geziyorlar ya o destekledikleri pkk nasil analarını aglatacak görsünler.
Sende şunu adın gibi iyi biliyorsunki Pkk kendi milletini genc yasli demeden vuracak kadar şerefsiz suçu Polise atacak kadarda namussuzdur. Sen hele bunlari bir gec bakalim , sen yoksa bu terör örgütü pkkyi mi destekliyorsun onu söyle? @DengêKarkêran
Türk polisinin, askerinin bile bile bir çocuğu öldürdüğünü iddia edecek kadar aşağılık olup, PKK' ya bir söz bile edemeyen aşağılıklar... Bir gün size de sıra gelecek... Akıttığınız kanda boğulacaksınız...
ya güzel kardeşim devlet dagdan ineni affediyo o cocugumu öldrücek o hdp o pkk lı kardeşim oglu kardeşim ler 2 yasında cocugu yetim bıtakırkrn nerdesın he serefsizlr !!!
peki o zaman hep geçmişte yaşayalım. geçmişlere dönersen daha neler var neler.. geçmişte bunlar oldu diye şimdiki bebekler de ölmeyi hak ediyor mu diyelim o zaman
Evet daha neler var, bu ülke o p*clerin yüzünden mezbalar da parçalanmış bebek cesetleri buldu. Allah şahit ki, eger ki arada devlet olmasa günde 50 keyfi olarak terorist öldürürüm.
Bebek öldürmenin sebebi olamaz. Ama o bebeğin nasıl öldügü bilinmiyor.
@DengêKarkêran yahu apo daha uçakta pismanim diye zırliyordu, yakalanan tum pkklilarin itirafları var, kanıtlar var. Bebekleri oldurulen ailelerinin sözleri var. Bebeklerin katillerinin itiraflari var. Bu kadar beyinden yoksun olmayin.
var diyorsun da ortaya birşey koyamıyorsun varsa bunun yazılı olduğu bir yer olması lazım ben sana iddiamı kanıtıyla attım bunun video kaydı da var https://www.youtube.com/watch?v=WiDSDmf5OZw
@DengêKarkêran konusmalari kayit diye sayana bak. Diyorum ki pkk kendisi ustlendi zaten tartisacak bir sey yok. Her teror örgütü yaptiklarino ustlenir adlarini duyurmak icin. pkk p*cleri de bebek katili olaylarini üstlendi.
bir adet agac bir bebekten degerli neden cunku o kürt neden cunku her kürt terorist lanet olsun bu dusunveye yemin ederim bazen insanlarimizdan igreniyorum
Bu bebeğin katilini de devlet olarak ilan edecekler sonra yeni bebekler büyüyecek 20 sene sonra devlet mahallemiz de suçsuz bebeği katletti diye ortaya çıkacaklar :(
En İyi Cevaplar