Kürtaj yaptırmak cinayet midir, değil midir ?
Bazen bu yolla istenmeyen gebeliğe karşı operasyona girer bayanlarımız.
Sizce bu ne kadar doğru ?
Bazen bu yolla istenmeyen gebeliğe karşı operasyona girer bayanlarımız.
Sizce bu ne kadar doğru ?
Eğer ki zina sonucu hamile kalındıysa vatandaşların 2 dklık zevkinin acısını çocuk pi. damgası yiyerek çekmek zorunda değil.Ama bu çocuk adamakıllı bakılacaksa doğurulmalı diye düşünüyorum.Onun dışında ultrasonda çocuğun sakat olduğu tesbit edilmişse o çocuğunda alınması gerekir diye düşünüyorum.çünkü sakat çocuğa annesi babası bakar.Ama öldükten sonra o çocuk ne hale gelir,kim bakar bunları düşünmek gerekir.Ama genel olarak ele alırsak kürtaja karşıyım.Çünkü bebeğin minicikte olsa elleri kolları kafası kısacası tüm vücudu oluşuyo.ve kürtaj sırasında tüm vücudu cımbız gibi bir aletle parça parça koparılıyo.Nasılki büyük insan öldürüldüğünde bunu cinayet olarak görüyorsak kürtajı da cinayet olarak görüyorum ben...
her şart kendi sonucunu doğurur ve bu sonucun etik yapısı bize uyabilir/uymayabilir. kürtaj yaptıran bir kadın da kimseye açıklama yapmak zorunda değildir, kendinden başka.
kişisel fikrimi soracak olur isen; doğum kontrol yöntemi gibi kullanacak kadar aklını yitirmediği sürece bir insan, beni hiç alakadar etmez...
genel anlamı itibariyle anlaşılır ki hoş bir durum değil. aslolan karar verme aşamasında ne için ve neler göze alınarak yapılmaktadır. bu durumda zorunlu haller dışında bunu kabullenmek bence doğru değil. ancak hata insanlara mahsustur. hatalarımız da bizi biz yapandır. dilerim yapacaklarımıza karar verdiğimizde doğru olduğunu düşünerek yapıyoruzdur.
olaya günah mı sevap mı açısından ise bakmak bile istemiyorum. artık teknoloji çok ilerledi. bir cenin ana rahmindeyken daha bütün hastalıklar belirlenebiliyor. önemli olan ne yaptığımızı bilmemizdir. akıl var yakın var...
3 ayı geçmediyse cinayet değildir. tıbbi olarak kendisi henüz bir canlı değildir. birtakım sıvı ve kan parçacığıdır.
Cevap
6Cevap
kesinlikle simsim gibi düşünüyorum. bir anlık zevkin cezasını o melek çekmemeli. ya korunacaksın ya doğuracaksın.
Bebek anne rahmine düştügünde 40 günlükken ruhu üflenirmiş. Cinayet. Bir canlının canına kıymak denir nedense, nedense anne yavrusunu öldürdü denmez. Anneyi yavruyu etkileyecek herhangi ciddi bi hastalık gibi durumlar dışında canice buluyorum.
Sevişmeyi biliyorsan korunmayı da bil.
aldırmak için gereken süreyi aşmadıktan sonra cinayet değil.ve kesinlikle gerekli bişey..tecavüze uğramış bir kızın nefret ettiği adamdan çocuğu olması daha büyük bir travma yada yaşı çok küçük evlilik dışı bebeğin doğması kızın ailesi tarafından dışlanması öldürülmesi gibi sonuçları da doğuracaktır. ancak artık doğum kontrol yöntemleri konusunda bilgi sahibi olmayan ayıplanır halde..araştırmalı ve uygulamalı..böylece kürtaja gerek de kalmaz di mi?
Durumu göre değişir, tecavüze uğramış bi bayanın bunun sonucunda hamile kalmasıyla bebeğini aldırması gayet mantıklı bir davranıştır bana göre. Fakat evli bir çiftin maddi durumumuz kötü, ilişkimiz kötü gidiyor, aman kariyerimiz tehlikede gibi saçma sapan bahanelerle kürtaj uygulamaları tabi ki cinayettir.
bedene ruh üflenmemişse cinayet değildir yani 3 aylık olmadan aldırmak lazım 3 aydan sonrası cinayete girer.sonuçta parçalayarak almak zounda kalıyorlar.ve bebek bunları hissediyor.dinende caiz değil zaten.
hayır ruh sonra üflenir.önce sperm falan döllenme olaylarını biliyosun zaten döl oluşur o küçük şey büyümeye başlar ve et oluşur kemikler olsun falan vücut şekle girdikten sonra ruh üflenir.olmayan bedenin nesine ruhu üfliceksin dimi ya.önce beden olacakki sonra ruh üflencek.o yüzden 3 aya kadar vakit var.3 aydan sonrası cinayete girer.
kürtaj yaptırmak iyi birşey değil zaten.Allah akıl vermiş kullancaksın düşüneceksin yapmadan önce.bu durum özellikle kürtajdan sonra kadınlarda psikolojik rahatsızlıklar görülüyor.çoğu kadın bunu atlatamıyor.erkeğin işi daha kolay.ama kadın bunu yaşıyor.ve o olay olurken inanılmaz acı çekiyor.tabi teknolojinin son harikalarıyla bu acı indirgenebilrmiş.ama Allah bunu affetmez.ve o can öbür tarafta hesabını sorar.elbet bir şekilde birgün insanın karşısına çıkar bu durum.o zamanda vicdani acı olur.
Ben iki noktadayım. Embiro oluşmuşken candır. 1-1.5 aylıkken kalbi atıyor yahu, görüyorsun yani :( Benim bulunduğum noktada 3 ay sınırı yok, hamile isen orada can vardır.
3 ay sınırı kadın sağlığı nedeniyle diye biliyorum çünkü kadın hayatını riske edecek durum yokken riske edilmiş oluyor.
Ada ruh bedene 3 ayda değil bazı alimlerin hadislere dayanarak söydikleri 2 mevzu vardır 1.si 120 güne kadar bebeğin canlanmadığını bildiren hadislerdir. 2.si ise anne karnına düştükten 40 gün sonra Allah o bebeğe bir Melek gönderir. Ve tek?mül eden mudgaya (şu) dört kelimeyi yazması emrolunur ki : onun işini, rızkını, ecelini, şak? veya sa?d olduğunu yaz! denilir.Bu konu üzerine bakıldığında bebeğe ruh 40 gün sonra nefl ediliyor yani üfleniyor.Konu açıklaması daha uzun tabiki...
ona bakılırsa bedenimiz biyolojik olarak gelişmiştir dimi ama uykusunda ölen biri ruhu çekilerek ölen biri..bi düşün..bedeni yatakta duruyor ama ruhu onu bırakmış gitmiş.e şimdi sen ona canlı diyebilirmisin? sonuçta biyolojik olarak gerçekleşmiş birşey nasıl canlı değildir dimi.ruhun ne zaman konulup ne zaman alınacağınada Alalh karar verir
belli bir süreyi aştıktan sonra özürlü olması dışında ve cinsiyeti "erkek" değil diye aldırmak elbette cinayettir
fakat doğduktan sonra ki yaşamı ölümden beter olacaksa daha büyük sorunlar olacaksa,süresi dahilinde yaptırmayı ben cinayet kapsamına almıyorum.
Kurtaj yaptirmaktir, cinayet degildir. Yoksa adi cinayet olurdu di mi? Hic kimse herhalde durup dururken kurtaj yaptirmaz. Iyi bir nedeni olmadan bunu yapanlari da vicdanlari ile hesaplasirlar zaten.
Bence çok canice ama zorunlu kalındığında yapılması gerekiyor tabiki bakılamıycak çocuğu doğurmak daha da canice.
Cinayettir kimse yok çocuğu bakamıcam yok öyle böyle bahaneler arkasına gizlenerek insanlık dışı bu olaya göz yummamalı yumamaz. ailesiz çocuklar için bile bir yer var yaşam hakkı en büyük haktır.
çocuk istemiyorsan dikkatli olacaksın ve korunma yollarına başvuracaksın... eğer hamile kaldıysan yapılan hatanın sorumluluğunu alacak ve çocuğu doğuracaksın... bence yalnızca tecavüz sonucu gebe olan bayanlar cocuklarını aldırabilir. onun dışında aldırmamalılar...
geleceğini kuramıycan kazayla istek dışı yapılan çocuğu dünyaya getirmek asıl cinayet olur aslında olmaması daha iyi ama adı üstünde kaza geliyorum demiyor işte...
Tabikide cinayet insan kendi evladına kıyar mı öldürür mü cok canı ve cahılce.. İlerde bunun hesabini nasıl veriri bi insan bu yukle nasıl yasar benım için cok zor bi durum allah korusun o durumlara dusurmesin..
cinayettir tabiki kendi kanından canından olan bir varlığa nasıl kıyabiliyorlar o sana o kdr sıkı sıkı sarılmışken onu senden koparmalarına izin vermek vicdansızlıktır yaa bunu yapan insan olamaz ztn.
baştan önlemini alacak arkadaş ,küçücük zevkin bedelini o yavrucak ödemesin .dinimizde anne sağlığını veya çocuk sağlığını tehdit etmiyorsa kürtaj büyük günahmış
3 ayı doldurduktan sonra cinayet oluyor eğer 3 ay doldurmadan aldırılırsa bu cinayet olmaz tabi ama günahtır.
evlilik dışı çocuk ise ne olursa olsun istenmez de yinede cinayettir tabiki
Cinayet değil ama zamanı geçtikten sonra kesin cinayet...
kesinlikle cinayet madem bebek istemiyolar korunarak yapsınlar ne yapcklrsa
allah kimseyi o duruma koymasın. ama biraz da insanın elinde.
cinayett. onun canı var yaa... Allah'ın verdiği canı nasıl alırlar? madem doğurulmayacak önlem alınmalı...
yanlış, ters...
Cinayettir fakat bakamayacağın bir bebeği doğurmak acımasızlıktır.
bence cinayet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar