Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
O cenin o rahimde yer ettiyse ve daha mini minicikken tutunduysa rahimde o artık bir canlı. Ve bana göre bu bir cinayettir. Haa bazı durumlarda kürtaj ister istemez gereklilik olabiliyor. Mesela çocuğun yaşatılması yani kürtaj yapılmaması annenin canına zarar verecekse olabilir bir durum. Bunun gibi kimi gereklilik haline gelen durumlar var. Ama geri kalanı ile ilgili çok bir bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu konuyu herkesin kendi özgür iradesine bırakıyorum. Eğer tecavüz, istismar gibi insanı derinden sarsacak olaylar sebebiyle bir hamilelik meydana geldiyse elbette annenin bu çocuğu dünyaya getirip getirmemek kendi kararıdır. Kendisine zorla sahip olan bir adamın çocuğunu dünyaya getirmeyi isteyecek kaç tane kadın vardır ki? Diğer bir bakış açısı ise çiftlerin evlilikte ya da ilişkide o an ki maddi şartları, aralarındaki ilişkinin boyutu veya hayat şartları bir çocuğu dünyaya getirmeye hazır olmayabilir.
60 Yorumla
+1 yılÇünkü öldürme. O bebek hayata gelebilecekken onun şansını elinden alıyorsun. Anne rahmine tutunamayıp düşenler var. O bebek tutunmuş ve yaşıyor. Sinirleri var. Onu parça parça çıkarırken hissediyor. Acı çekiyor ve sesi çıkmıyor diye hiç birşey hissetmedi diye kendimizi kandırıyoruz. Bu katillik. Elinin kanlı olmasına gerek yok. Kürtaj yapan bir anne bebeğinin katilidir.
813 Yorumla- +1 yıl
Neremden uydurmamı? Yasal olmayan yolla yapan yerler var. Bu yöntemi kullanıyorlar hala.
- +1 yıl
Yapılıyor ama. Ne kadar büyüdüğü umursanmadan yapılıyor. Insanlar devletin kabul ettiği dışında bunu da mesrulaştırmaya çalışıyor
- +1 yıl
Hastahanelerde bile gizlice yapılıyor bu. Down sendromu gibi durumlarda aile bakamayacak durumda ise kabul edilebilir ama sırf kendi sorumsuzlukları yüzünden yeni oluşan bir canlıya zarar veremezler. Bir adam akıllı nedenleri olmalı.
- +1 yıl
Dediğim gibi suç olduğu gerçeğini yine değiştirmiyor ayrıca zaten bu işi yapıp suç işleyen insan için kürtajın tamamen yasaklanması anlam ifade etmez. Ayrıca biliyor musun bilmiyorum ama hiçbir doğum kontrol yönteminin garantisi yoktur. Yani kazara gebe kalmak çok olası bir durum. Ve açıkçası pıhtıya bile yaşam potansiyeli deyim zaten var olan bireyin yaşam hakkından üstün tutup buna rağmen down sendromlu gebeliklerin sonlandırılmasını meşru görmen tutarsız
- +1 yıl
Bakamayacak durumda olanlar var. Doğuranlar da var. Böyle insanlarla çok karşılaştım. Bebek ölsün demiyorum zaten. Ne olursa olsun karşıyım buna. Ama ailenin maddi durumu yerinde değilse, kadın tek başınaysa o bebeğe bakamaz. Soruluyor bakabilir misin bakamaz mısın diye? Kabul edip etmemek onlara kalmış. Sen bir bebeğe pıhtı parçası diyorsun ama benim dediğim mi garip geldi?
- +1 yıl
Meşru görmedim katillik katilliktir. Sadece bu bebek isteğim dışında oldu aldıracağım demek yerine down sendromluydu bakamıyordum demek makul. Aldırmaması taraftarı olsamda buna karışamam. O bebek sen yokken hayata nasıl tutunacak bilemem.
- +1 yıl
O senin deyiminle pıhtı parçası ileride canlanacak. Bak Down sendromlu olan bireylerin eğitim alması makul. Ve senin fikrin bu konuda haklı. Yanlış düşündüm ama diğer konu da haklı değilsin. Ileride canlanacak, yaşama hakkı olan bir bebeğin bu hakkını elinden alıyorsun. Benim katillik dediğim bu. Seninle fikirlerimiz tam tamına zıt olsa da down sendromu konusunda bilgi sahibi olmamı sağladığın için teşekürler. Ama her ne olursa olsun anne rahmindeki bir bebeği öldürmek katilliktir.
- +1 yıl
İkimiz de fikrimizde sabitiz. Ben birşeyler öğrendim. Yine de konuşmak güzeldi. En azından farklı bir fikir görmüş olduk.
+1 yılRuh o bedene üflenmiş bir kere...
Onun yaşam hakkını kimse elinden alamaz.
Kalp atışı var ve o artık dünyaya gelmeye hazırlanan bir canlı.
Sokak hayvanlarının öldürülmesine deliren insanların kürtaja normal bakması bana çok tuhaf geliyor.341 Yorumla- +1 yıl
Yaşın benden küçük ama bu yoruma aya kalktım ve elini saygı ile öptüm.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
64Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanı yaratan ve öldüren Allahtır... Siz eger bir cana kast ederseniz bu insana tanınan özgürlük alanı dısındadır... vucut benim değil mi doğurmam kime ne demek... Allahın sana emanet ettiği bedenin gerçek sahibine ihanettir. Buna inanmak zorunda değil tabi doğmamış çocuğu öldürüp evde kedi besleye bilir isteyen sonucta her sevabın her gunahın hesabı ayrı sorulacak.
10 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Oldurmektir. Cenin olsun fark etmez
30 Yorumla
+1 yıl- Öldürme çünkü
- Cenin, canlı ve ruhu üflenmiş bir varlık.
Dış dünyada yaşamaması, yaşamadığı anlamına gelmiyor.
Bu yüzden; bir cenini aldırmak cinayet işlemektir, evet ama
kimse bir tecavüzcünün çocuğunu doğurmak zorunda değil, örneğin.
Sonuçta, biri gelip ailemizden birini öldürse biz de gidip onu öldürsek bu da cinayet.
Hukuken yanlış olabilir, yapmamız gereken bir şey olabilir, cinayet olabilir ama insanız.
"Nefs-i Müdafaa" dediğimiz durumda da karşımızdakini öldürmüş olabiliyoruz: cinayet
Katil olmuş oluyoruz, aslında. Yine de kimse bizi onu öldürdüğümüz için suçlamıyor. İdam da bir cinayet, örneğin. Ancak, şeriatta yeri var. Hukuken de tartışmaya açık.
Cinayet işlemek, sebebi ve sonucu ne olursa olsun kaçınmamız gereken bir davranış.
Ancak; sebebi ve sonucu ona yaklaşımızı büyük ölçüde değiştiriyor, diye düşünüyorum. Hem iç huzurumuz hem toplum düzeni için son çare olarak bile 1000 kere düşünmeli.10 Yorumla
+1 yılKalp atışı varsa ruhu var demektir... yasama hakkını kimse ondan alamaz ,, asıl bu insanlara nasıl normal geliyor ben de onu anlamıyorum ,, bu da can ,, illa elinizle dokunmaniz,, yürüyüp hareket etmesi gerekmiyor ,,, beni öldürme diye direnemiyor diye bir hiç olarak sayılıyor yazık çok yazık... kim ne derse desin benim gözümde cinayettir,, bir insan bir can bir bebek cinayeti... tecavuz vb istisnalara amenna o psikoloji kimse anlayamaz,,,, ama iki dk lık zevkine tedbir alamıyorsun diye ,, o can-ı öldürmek bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum cinayet bu başka açıklaması yok gözümde...
10 Yorumla
+1 yılÇünkü kimi hamile kadın var. Yanlışlıkla bebek yapar ve bebek istemediği için yani bebeğe bakmak istemedigi için ya da nasıl nitelendirilmek isterseniz bunu. Bu sebepten ötürü bebeğe sokağa atarmış gibi bebeği kurtaj olarak aldırdigi için.
Hem buna cinayet denir. Çünkü o da 1 canlı ne kadar küçük olsada 1 bebek ona bunu yapma hakkı vermez. Yani demek istediğim çocuğa bakmak istemecekse insan bosuna hamile kalmaya gerek yok hem doğuracağı çocuğa yazık dünyaya 1 canlı getiriyor hem de çocuk oyuncağıymis gibi onu aldırmak nasıl deyim buna cinayet de denir, vicdansızlikta. Yazıktır, günahtır.. hemde en büyük günahtır. Öteki tarafta hesabını verecekler ama bunu yapanlar.10 YorumlaBencede haklısın. Sonuçta 3 aydan sonra ruh geliyor. Onu geçtim bu demek değilki 1 aylık bebeği oldürün hiyuvv. O da bir canlı. Ama cenin bilmiyorum daha minicik o canlı sayılıyor mu? Galiba sayılıyor. Ama bence cinayet değildir. Ya da cinayettir. Ulan çok kararsızım şu anda.
17 Yorumla- +1 yıl
Kalbi atıyor yinede. Kafası kesilirken hiseediyor. Annesinin onu öldürmeye çalıştığını hissediyor. Acı çekiyor sadece sesi yok. Bu yüzden katillik. Hem de bir annenin bebeğinin katili olmasi bu.
- +1 yıl
@ZarifÇiçek 10. haftaya kadar yasaldir öyle kafa kesme felan yok vakumla tüm olarak çekiliyor. Kurtaj olmak zorunda kalmış anneleri etkilemeyelim boşuna🙂 daha ileri gebeliklerde de dogum yaptirilak alıniyor bebek.
- +1 yıl
Annem hemşire ve buna şahit o. Annenin vücudundan çıkarmak için kesmek zorundalar bebeği. Biyolog tanıdığım var ve o da onayladı. Anne zehirlenebilir yoksa. Uzuvları çabuk oluşur bir bebeğin. Etkilemek değil ama gerçekler bunlar. Kendilerini kandırmaları bir işe yaramaz ki.
- +1 yıl
@ZarifÇiçek benimde teyzem jinekolog sizin dediginiz yöntem çook eskilerde kaldı, kazıyarak alınma yöntemi artık tarih oldu🙂
- +1 yıl
Bildiğim yöntem hala böyle. Büyümüş olanlar da yasal olmayan yollarla yapılıyor. Bu yöntem tarih değil hala bazı hastahanelerin arka taraflarına geçebilirsen o siyah poşetleri görebilirsin. Ve bu yüzden oturup ağlayabilirim
- +1 yıl
@ZarifÇiçek yasal olmayanları kastediyorsan haklısın ve bu gerçekten igrenç.
- +1 yıl
Bu yüzden katillik diyorum. Ne kadar küçük veya büyük olsun farketmez her bebek hisseder. Annesini tanır hepsi. Ve inan hiçbiri annesinin kendi katili olmasını istemezler. Minik bir bedene kıymak... bunun vicdan azabı yakasını bırakmaz ki insanın.
Anne belki istismara uğramıştır ve öyle hamile kalmıştır. Böyle yıkıcı bir durumda annenin bebeğini dünyaya getirmek istememesi doğaldır. Veya evlilik dışı hamilelik söz konusudur, kendini hazır hissetmiyordur, geçim derdi, bebeğe bakamama korkusu vardır. Bir sürü sebebi olabilir. Anne sevgisinden mahrum kalacak bir çocuk dünyaya getirmektense aldırmak daha yararlıdır. Ve şu da unutulmamalıdır ki hiçbir anne bebeğini güle oynaya aldırmaz, ardından bir yıkım bırakır..
64 Yorumla- +1 yıl
@iremozgur Katil diye yüklenmek ağır olur. Dediğim gibi hiçbir kadının bunu keyfi olarak yaptığını sanmıyorum. Sizin başkasının bebeğine 'masum bir çocuk' demenizden daha şefkatlidir annenin çocuğuna olan bağı.
- +1 yıl
@iremozgur Allah bağışlasın. Fikrinizi değiştiremeyeceğime göre uzatmanın alemi yok, saygı duyarım.
Cinayettir, eğer ki anneye zarar veriyorsa sağlık sıkıntısı oluşuyorsa bu canilik değil mecburiyet. Yok eğer insanların bilinçsizliği ise eve caniliktir. 3 kuruşluk zevkler için değmiyor gerçekten, korunun yani. Ha şuna da değineyim :Tecavüz sonucu oluşan çocuğun kürtajı bana göre canilik değil. Bir tecavüzcünün çocuğunu doğurmam, isteyen yanlış desin.
30 Yorumla
+1 yılBir canlının dünyaya gelme hakkı elinden alınıyor. Biyolojik olarak canlı olmadığını belirtmişsiniz. Anne karnında ölen bebek nasıl ki anneyi olumsuz yönde etkiliyorsa demek ki o da canlı ki ilerleme kaydediyor. Umarım kafamdakini yazıya dökebilmişimdir.
43 Yorumla- +1 yıl
Nerde biyolojik canlı degildir demişim?
Sadece biyolojik canlıdır. Biyolojik canlılığı izah etmeme gerek yok sanırım😊
Kürtaj sadece anne sağlığını tehlikeye attığında ve bebeğin ölmesi halinde sağlık hizmetidir. Aksi halde kürtaj yaptırmak keyfi bir harekettir. İlk sperm anne karnına düştüğü an bebeğin ruhu üflenir ve canlıdır artık. 20 yaşındaki birini öldürmek ya da kürtaj yaptırmak birbirinden çokta farklı değil. Bunu anlamayacak kadar IQ seviyesi düşük olanları kısırlaştırmak lazım aslında
21 Yorumla- +1 yıl
Ilk sperm anne karnına düştüğü an bebeğe ruh üflenir demissin ama bazı kaynaklar 40 bazıları 120 günlükken üflenir diyor?
şu an 3 çelişki var.
+1 yılKürtaja doğru bakmıyorum. Sonuçta rahme düşmüş o cen denen melek. Bir kişinin yaşam hakkını kimse elinden alamaz. Bu bakımdan doğru değildir kürtaj. Çocuk istemeyen kişi önlemeni almalı. Kazayla istenmeyen bir gebelik olur orası ayrı bir konu ama kürtaj doğru değil. Çok mecburi durumlarda kürtaj olunmalı. Aslında oda doğru değil ama.🌺
20 Yorumla
+1 yılBen aldıracak bir düşünceye giremem ama kayınpederim aldırmamız için sürekli uğraştı hastaneleri özel doktorlara filan götürdü illa alınacak diye alınmadı diye hala kızgın. 4 ay doldu enazından eskisi gibi uğraşmıyor yüzüme bakmaması benim için daha iyi. Başkalarından hamile kaldı deyip yalan konuşmalar çıkartması ve o konuda uğraşıpdurmasından iyidir
10 Yorumla
+1 yılRuhun üflenmesi ile alakalı bir durum değilki burada özel bir durum söz konusuruh üflenmeden canlı oluyor cenin aynı bitkiler gibi bitkinin ruhu yoktur ama canlıdır.
Biraz genetik kodlamayı araştırın
Eğer cenin cansız olsaydı annenin tükettiği besinden gelişim sağlayamazdı sperm ete dönüştüğü anda canlıdır.
Canlı olması cinayet olarak kabul edilmesi için yeterli bir sebep,10 Yorumla
+1 yıl22 günlük ceninin kalbi atmaya başlıyor.. Kondom kullanın hap kullanın hamile kalmayın ama bir cana kıymayın.
82 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yıl“Daha canlanmamış/ruhlanmamış” lafı yanlış.
Ruhlarımız biz doğmadan bize var olmuş oluyor zaten her şey den önce.
Ayrıca embriyo 3. Hafta yaşam belirtileri göstermeye başlıyor bile.
Doğurmak istemeyen önlemini almalı bence. Kürtaj bana göre doğru değil.30 YorumlaYasalara göre cenin ana rahmine düştüğü andan itibaren yaşam hakkı vardır ve hukuk karşısında bir birey olarak kabul edilir. Kürtajın yasak olması da bu yüzdendir.
12 Yorumla- +1 yıl
10. haftaya kadar kürtaj yasaldır
Çünkü gerçekten öldürmek.
Eğerki anneyi öldürecek türdeyse, sağlık sıkıntısı yaşatıyorsa anneye, onda bir sıkıntı yok ama keyfine her şeyi yaşayıp sonra hamile kalındığında "dur ben bir şunu aldırayım" demek cinayettir.40 Yorumla
+1 yılEvet çünkü kalbi ilk andan itibaren atmaya başlıyor yani bir birey olarak ele alınıyor ve bir kan pıhtısı kadarken hayata tutunmaya çalışıyor onun o çabası hiçe sayılıp zorla oradan alınıyor kürtaj ne kadarlık olursa olsun cinayettir!
411 Yorumla- +1 yıl
Alınmıyor sadece. Parçalanıyor aletlerle. Ilk kafası kesiliyor ardından kol ve bacakları. Ve bebek hissediyor. Herşeyi. Annesinin onu korumayıp öldürmeye çalıştığına kadar herşeyi.
- +1 yıl
Biliyorum sonuç olarak alınıyor bir yerde okumuştum bebeğin hissettiklerini yazıya dökmüş bir pedagog ve çok etkilenmiştim okurken ağlamıştım
- +1 yıl
Ben de cesetlerini gördüm. O siyah poşetlerin içindeki ezilmiş bedenlerini. Kopmuş uzuvlarını bu iğrenç birşey.
- +1 yıl
Hiçbir kadın kaldıramaz bu görseli zayıf küçük bir çocuk görünce bile içim acırken o görseli görmek kahreder beni
- +1 yıl
Kahrediyor zaten. Bir mezarları bile yokken bir makineden geçirilip çöpe atılıyorlar.
- +1 yıl
Boşuna demiyoruz cinayet diye.
- +1 yıl
Maalesef ki bir cinayet. Yasal göstermeye çalışıyor ama insanlar.
- +1 yıl
Yetkililerin bu konuyla ilgili hâlâ daha bir yaşa çıkartmamış olması ilginç gerçekten uluslar arası bir yasa olması gerek bununla ilgili hâlâ daha yasal olduğuna inanmak istemiyorum gerçekten 4. Aya kadar süre vermişler bide deli gibi
- +1 yıl
Ülkemizde yasa çıkmasını ancak rüyamızda görürüz. Bazı yerler 8. Ayda olsa bile yasal olmadan alıyor bebeği. Her uzvu tamamlanmış bir bebeği bile alıyorlar anne karnındaysa
- +1 yıl
7 aylık bir bebek bile yaşıyor ya 8 aylık bebeği almak ne
- +1 yıl
Yasal olmadan alanlar var :')
Gizli Üye(30-35)+1 yılSoru sormak için soruyorsunuz eğer müslümansanız cevabı açık ve net kaynaklarla belirtilmiş düşüncelerin bı önemi yok. Ha ben müslümanım ama aldırırım diyorsa kişi hesabını verecektir tabi verebilirse. Dinimizde, özürsüz çocuk aldırmak haramdır, yasaktır. Hele fakirlikten korkarak, rahmindeki çocuğu öldürmek, haksız yere cana kıymak, yani cinayet olduğu gibi, evlat hakkını da tanımamaktır, büyük günahtır. Ananın veya süt emen diğer çocuğun ölümüne sebep olan bir özür varsa, uzuvları teşekkül etmeden çocuk aldırmak caiz olur. Kütüb-i sittedeki, (İnsan, anne karnında nutfe olarak 40, aleka olarak 40, et parçası olarak da 40 gün kalır. Bundan sonra ruh verilir) mealindeki hadis-i şerifini de esas alan âlimler, bir özürden dolayı, 1 aydan 4 aya kadar kürtaja izin vermişlerdir. Göründüğü gibi sebebi olmadan haram diyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Sorup konuşalım bu konuları , bilinclenelim ne güzel işte.
Ayrıca dediğiniz doğru ama bir kısım alimde 121 gün olarak kabul eder canlanmayı ve bu süreçte kürtajı haram görmez.
Ben yaptırmam şahsen. Ya korunurum ya da hamile kaldıysam doğururum. Ama kürtaj yaptırana da bir şey demem..
70 Yorumla
+1 yılBence değildir. Ama bu benim duygusuzluğumdan kaynaklanıyor da olabilir. Bebek, çocuk falan sevmem. Bir de zaten aldırılması düşünülen bir çocuğun doğması mantıksız çünkü aile istemiyorken doğarsa çok iyi bir hayatı olma ihtimali zayıf. Gerçekten ebeveynler çocuk yapmayı istediğinde doğsa daha mutlu bir hayatı olur.
20 YorumlaO anne rahmine düştüğünden itibaren canlıdır. Sonuçta her geçen gün büyüyüp gelişiyor. Bir canlının hayatını elinden almak ne kadar doğru peki?
Onun yerine korunmak varken katil olmaya ne gerek var.30 Yorumla
+1 yılİzin vermemek de öldürmektir🙄
yani bırakırsak bebiş olucak sonucta 🤗
birkaç kürtaj videosu izletmişlerdi ünide hala zihnimde tekrar tekrar oynuyor,, ben kesinlikle buna sebep olucak ya da onaylıyıcak biri olamam🙄30 YorumlaNice kadın var anne olmak isteyip olamaz.
Nice kadın var ona bu kudret verilmiştir ama istemez.
İnsanları anlamak çok zor..
Bu istememenin içine neyi koyarsan koy. İstersen durumun olmasın, eşin istemesin, yasak aşk meyvesi olsun, ailenden gizli olmuş olsun ne olursa olsun farketmez. O sana emanet edilmiş bir candır. Ufacık kalbi ile içinde ritim tutan. Doğmak için gün bekleyen bir candır. Ve sen onun elini tutmayıp kürtaj denen illeti çocuğuna mübah görüyorsan katilsindir.
İnsan kendi canından kanından bir varlığa nasıl kıyar anlam veremiyorum..10 Yorumla
+1 yılBelli bir gün aydan sonrası uygun değil zaten. Öncesinde gerekliyse tabiki alınması en iyisi.
21 Yorumla- +1 yıl
10. haftaya kadar yasal evet🙂
+1 yılNeden cinayet olsun belki yanlışlıkla oldu insanız neticede o kadın o yanlışlığın bedelini ömür boyu çekmek zorundamı çocuk sahibi olmak istemiyor belki kaldı ki korunsa bile hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz güvenli değil ki herkes bir tutturmuş cinayet diye kürtaj haktır yaptırıp yaptırmamak insanın kendi insiyatifindedir yanlışlıkla hamile kaldı diye doğurmak zorunda değil
00 Yorumla
+1 yılCanlanmadığını ruhlanmadığını nerden biliyorsun? Tabiri de cinayettir. Cenin canlıdır, doğduktan sonra genetik ve biyolojik olarak nasıl bir insan olacağı daha embriyo ve zigot iken bellidir. Cenini öldürmek, insan öldürmek demektir.
10 Yorumlaİstenmeyen gebelik sonucu bu yola başvuruyorlar kadınlar ama çocuk istemeyen kadın/erkek bunun önlemini alır arkadaş bir sürü doğum kontrol yöntemi var ya. Cinayet mi? bence cinayet ama orası tartışılır.
10 Yorumla
+1 yılNiye? Diyelim çocuk yanlışlıkla oluştu ve ikisi de ebeveyn olmak istemeyen çocuk bakmayı bilmeyen insanlardı veya maddi durumları yetersiz kendilerini bile doyurmayan su bile bulmayan insanlardı 2 günlük yeni doğmuş çocuğa nasıl baksınlar hepsini geçtim belki ebeveyn olmak istemiyorlar? bu cinayet değildir.
211 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir düşünce olamaz çocuk istemeyen korunur! Durumu olmayan birisi zaten çocuk yapmaz. ALLAH verdiyse rızkını da verir. Çok saçma ve kendini kandırıcı bir düşünce. Kürtajın her türlüsü, senin durumun ne olursa olsun cinayettir.. Bir çocuğa kıyıyorsun kendinden bir parça bunu yapanın vicdanı yoktur zaten.
- +1 yıl
Ya bir uza cahile ne anlatsan anlamaz
- +1 yıl
Belki bakmak istemiyorlar zorla mı baktıracaksın ben olsam bende aldırırdım
- +1 yıl
Belki yanlışlıkla oluştu çocuk, belki kondom patladı? Buna ne diyeceksin?
- +1 yıl
Bunlar kondom kullandı diyelim?
- +1 yıl
Bu kadar ucuz olmamalı bir çocuğu istememek hepsi bir bahane aslında sende farkındasın o kadar isteyip anne olamayan var ne yazık ki Allah istemeyene veriyor cehennem boşuna değil canlı örnekleri bu düşünceyi savunanlar daha da uzatmayacağım nasıl istiyorsanız öyle yapın.. Ama katil olacağınızı asla unutmayın.
- +1 yıl
Benimde çocuğum var ve öyle ahım şahım korunan birisi değiliz eşim çocuk istiyor ama ben yetişemiyorum hepsine bu yüzden istemiyorum ALLAH isteyene versin diyorum kaldı ki hamile olduğumu duysam asla böyle bişeye kalkışmam ALLAH'ın emaneti der bağrıma basarım onu da.. Herkesin düşüncesi farklı ama sonuç hep aynıdır. Kürtaj bir bebeği öldürmektir. Be sonuçta o anne olmayı hak görmüş şahıs kayildir.!
- +1 yıl
Ya neden katil oluyolarmıs bir açıklasana
İstenmeyen bir bebeğin dünyaya gelmesine pek sıcak bakmıyor.
Düşünsenize dünyaya gelmişsiniz ama sizi en yakıninız anne-babanız istemiyor ben olsam beni geri sokun derdim.20 Yorumla
+1 yılbelki istemiyor çocuğu dünyaya getirecek kişi belki ona iyi imkanlar sağlayamayacak veya o çocuk zorluk içinde büyüyecek bu açıdan bakamıyorlar düz mantık bizim Türk halkı
22 Yorumla- +1 yıl
@Kanks3453 yine sana katılıyorum adagsgfa
Her haltı ajite ediyolar işte. Üç beş hücre yığını işte.
510 Yorumla- +1 yıl
Bebek için hücre yığını dediysen bir ara sende hücre yığınıydın.
- +1 yıl
Yine de sinirleri oluşmuş acıyı hissedebilecek bir birey o. Anne karnında olmasi onu bir birey olarak saymamıza engel olamaz.
- +1 yıl
@ZarifÇiçek ceninde ağrı duyusunun gelişimi 18. haftada tanımlanır. Türkiyede kürtajın yasal sınırı 10 haftadır. Yani söz konusu dönemde dönemde acı çekmesi gibi bir imkan yoktur. Ayrıca beyin gelişimini 28. Haftada tamamlar. 10 haftalık plesantadan ayrı yaşayamayan hiçbir sistemi tamamlanmamış hücre yığınının birey olmakla uzaktan yakından alakası yoktur.
- +1 yıl
Bak ne olursa olsun o bir canlı. Ve öldürülüyor. Bunun daha yeni oluşmuş olması vb. Alakası bile yok. Büyüyecek ve bir birey olacak. Ama öldürülüyor. Ailelerin sırf dikkat etmediği için bir cana kıyılıyor. Onu yerinde olabilirdin. Bebekler annelerini hisseder baştan beri. Annesinin onu öldürmesi vicdansızca.
- +1 yıl
Bu drama değil. Herşeyi dram sayıp alaya almanız. O ne olursa olsun bir insan. Ve anneside onu katili olacak. Böyle bir durumu dram deyip küçümseme. Ipin ucu bir bebeğin hayatını elinden almaksa anne katildir.
- +1 yıl
@ZarifÇiçek insan değil işte insan falan değil. Konakçı olduğu canlı olmadan yaşayamıyor. 1.5 cmlik fetüse bebek muamelesi yapıyosun tabii ki drama bu. Ayrıca senin söylediğin şey gerçek acımasızlık. Sözümona potansiyel yaşam için halihazırda var olan insanın hakkını yok saymak insanlık dışı. İstenmeyen gebelikte kadına ne olacak peki? Kuluçka makinası olarak mı davranılacak
- +1 yıl
Umarım ilerde istemediğin bir şekilde hamile kalmazsın. Bir bebeği gözünü kırpmadan öldürürsün.
+1 yılNeden mi? Çünkü Allahin aldığı canı Allah alır sonuçta onu olduruyorsun ve bu cinayet oluyor...
100 Yorumla
+1 yılBirakin yok 1ay mis yok 2 aymis sonuc ne bana onu söleyin bebek olcak o dimi bir varlik bir karakter olcak hayatin boyunca sormicammisin doğsa nası birisi olurdu diye ayıp be korunun kardeşim
10 Yorumla
+1 yılBir fistik kadar boyu olan bir bebeyin alinmasi mantik dışı olan bir şey allah bunu sana veriyorsa buna insan nasil kiyabilir ki aklim almaz ve almiyor
10 YorumlaAma mesela sende ilk zamanlar canlı degildn ama şu an canlısın ve yaşamaya hakkın var kürtaj olanlar beni ilgilendirmez herkesn kendi karari ama yine de cinayete benzer
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 613 cevap paylaştı. Rabbim ona can vermiş sonuçta bizim ne haddimize ama Allah kimseyi düşürmesin tabi baş'a gelmedikçe konuşuruz da...
40 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılAnne karnına düşen her bebeğin yaşamaya hakkı var. engelli vs vs ne olursa olsun. kürtaj cinayettir.
40 Yorumla
+1 yılKonu gerçek ve üzücü ana rahminden 40 gün dolmadan aldıra bilirsin ama 40 ve sonrasında bir canlı ve o bir çocuk onu öldürmüş oluyorsun. Bir ağaç kesilince ayağa kalkıyorsunuz ya da hayvan ölünce ama o aldırdıgınız zaman dünya yıkılsın.
10 Yorumla
+1 yılCansiz ruhsuz diye bir seymi var bu nasil bir zihniye o senin bedenine bir can olarak giriyor Allahin verdigi cani heleki kendi canindan olan cani almak Cinayetin en buyugu hemde
40 YorumlaBen karsi degilim oldurme olarak ta gormuyorum.
Ama tabi bu durumun mesrulastirilmasinida istemiyorum cunku insanlar kendini bilmezler.10 YorumlaBunun tartışma konusu olması bile çok yersiz. Bir canlıya bahsedilmiş nefes alma, yaşama hakkını kimsenin kendi keyfi için alma hakkı yoktur.
10 YorumlaBırakırsan canlanıcak buna müdahale edildiği için cinayet.
Gördüğüm kürtaj resimleri hiç iç açıcı değildi cinayet resmen10 Yorumla
+1 yılben animasyon izledim parça parça kesip alıyorlar bebeği çok irkildim. ikincisi kasti olarak öldürmek cinayete girmez mi sence
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 396 cevap paylaştı. Çünkü bu olay başlamış bir yaşamı bitirmek olayıdır o nedenle cinayettir.
20 Yorumla
+1 yılbence çok abartılıyor kişi istemiyorsa aldırmak gayette hakkı ayrıca istemediği bir bebeği ömür boyu süründürmek öldürmekten beter
72 Yorumla- +1 yıl
keşke istememe isteğini önceden düşünseydi elinde olan bir şey
- +1 yıl
herkes hata yapabilir insana mahsus sonuçta
+1 yılKürtaj haktır diyenler izleyebilir mi?
https://twitter.com/_Muptedii_/status/128713656321484800100 Yorumla
+1 yılyaşatmakmı oluyor bir can daha dünyaya gelmeden aldırıyorsun ve bu cinayet değil diyebiliyorsun
10 YorumlaTıbben alinmasi gereken durumlar disindaki gebeligi bitiren faliyetler bence insanlik suçudur
10 YorumlaCinayettir 3 kuruşluk zevk için olmaması gereken bir olaydır.
Ya yapmayın ya önleminizi alın..!10 Yorumla
+1 yılBenim için cinayet. Anne karnında veya doğduktan sonra öldürmenin arasında hiçbir fark yok.
10 YorumlaEğer gerçekten gerekliyse yapılmalı, keyfi ya da inat için asla derim
10 YorumlaBen kürtaji daha çok insanin kendi parmagini, kendi ayagini kesib aldirmasi gibi tamamliyorum. Cunki kurtajda insanin kendisinnen bir parcasini bile isteye aldirmasi demek. İnsan bunu yapmamali.
40 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çok geniş ve fikir ayrılıkları olacak bir konu bu :)
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle bir yanlışı düzeltelim istersen,, bebek anne karnına düştüğü anda ruhu uflenmistir,,, ve eğer sonucuna katlanmayacaksa ilişkiye girerken gereken tedbirlerini almalı
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılbence cinayet bile bile hata yapılmaz çünkü hamile kalma ihtimalini biliyorsun. ona göre korunarak seks yaparsın. ama keyfi şeyler yapıp sonra aldırmak cinayet
10 Yorumla Bence olmaması lazım diyoruz ama ben de yaptırmıştım zamanında işime
10 Yorumla
+1 yılCanlanmis bir bebeği anne rahminde sesini duymazsin ama Allah duyar dogurmuycak ve bakmayacak olanlar zevkleri uğruna cana kiymasinlar ya da dikkat etsinler
20 YorumlaKürtaj ne durumlarda yapılabilir ve yapılamaz videomuzu izleyebilirsiniz.
https://youtu. be/zjuWsdgkGBQ00 Yorumlabizim ülkemizde kürtaj cinayet olarak adlandırıldığı için her kulpu takarlar tabiki günahını sevabını Allah bilir her işin 🙏
10 Yorumla- Devamını Gör (50)
Devamını Gör(95)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem