+1 yılBebeği düşündüğünüzden değil kadının kısıtlanmasını ve doğurup anne olmasını istediğinizden kürtajı istemiyorsunuz. Doğmadığı için bu kesinlikle cinayet değil! Kürtaj her kadının hakkıdır! Tecavüze uğrayan kadın da mı doğursun? Yok artık! Tecavüze uğruyan kadın gerekirse senin tabirinle katil (!) olmalı ama o çocuğu doğurmamalı. Hem çocuğun, hem kendisinin psikolojisi için çok zor.
314 Yorumla
Soran+1 yılKatılmıyorum hemde hiç. Dediğin şeylerde doğruluk payı var evet ama ne olursa olsun birinin yaşamına karar vermek doğru değil bana göre
- +1 yıl
Doğmadığı için karar verilir. Kadın istemediği çocuğu doğurursa hayatı mahvolur. İstemediği için çocuğu iyi yetiştiremez. Ayrıca aileler büyük çocuklarına karışıp onların hayatlarına karar veriyor bu daha büyük bir sorun. Kürtaj her kadının hakkı. Her kadın kürtaj yaptırmak isteyebilir.
- +1 yıl
Ne olursa olsun derken tecavüz uğramış da olsa diyorsun bu bebeği düşünmediğinin kanıtı. Çünkü tecavüz uğrayan kadın tecavüzle hamile kaldığı çocuğa iyi annelik yapamaz ve yapmak istemez. Tecavüze uğramayı kocasıyla yaşadığı ilişkiden hamile kalsa ve aldırmak istese en doğrusunu yapar çünkü o çocuğu istemiyor. İstenmeyen çocuğa bakamaz. Anladın mı?
- +1 yıl
Senin gibi yanlış düşünmüyoruz diye katil ilan ediliyorsak bu bir iltifat! Herkes anladı ne demek istediğini. Kürtaj karşıtlarını iyi bilirim ben.
Soran+1 yılİyi bilirim ben 😂? Neyse sen bilirsin amann sizin bu düşünceler sıkıntı ne ederseniz edin. Diğer tarafta çekmezsiniz bari umarım
- +1 yıl
Ne tarafa? Asıl senin düşüncen sıkıntı. Kadınların ve çocukların psikolojik sorunlar yaşamasını ve çocukların kötü bakılmasını istiyorsun. Kanlı canlı bir kadının sağlığı doğmamış çocuktan daha önemli. 18’den küçük kızlar da hamile kalıyor. Onlar da doğursun öyleyse ne büyük yanlış🤦🏻♀️ İnşaAllah karın evlenince aldırır çocuğunu. Evet, tabii ki de iyi bilirim senin gibileri. Bunda gülünecek bir şey yok. Buna gülerek akıl seviyeni belli ettin.
Soran+1 yılBen zaten riskli doğumlar için doğurmaya mantıklı bakmıyorum ama diğer türlü evet doğrusu bu. Bunu kendi bebeğim için değil. Dünyada doğacak olan het türlü bebek için dedim
- +1 yıl
Ne olursa olsun dedin bu yüzden her türlü kürtaja karşı olduğun anlaşılıyor. Evet, kendi bebeğin için değil, her bebek için dedin ama ben ceza olarak senin başına gelmesini istiyorum. Daha çok sinirlen diye 😄 Fizyolojik riskli doğumdan bahsetmiyorum sosyolojik riskli doğumdan bahsediyorum. Tecavüze uğrayan kadının yaşı 18’den küçük kızın doğurmasını savunuyorsun ama sosyolojik yönden yanlış fiziksel yönden de yanlış. 18’den önce çocuk doğurmak çok zararlı fiziksel olarak sosyolojik olarak da hayatı biter.
Soran+1 yıl18 den küçük de bak biraz şey ama diğer türlü sorun yok elbette dediğim gibi
- +1 yıl
Bu kadar karşıysan her ihtimali düşünmen lâzım ama bebeği düşündüğünden değil, kadının kısıtlanmasını ve kadın bedeni üzerinde söz sahibi olunmasını istediğinden dolayı her ihtimali düşünmüyorsun. Kürtaj her türlü savunulacak bir şeydir.
Soran+1 yılNe alaka yaa. Ben kadın kısıtlayıcı biri miyim? Bu sitede olan her erkeği toplasan sa benim sevdiğim kadına özellikle verdiğim değerin %1 i etmez
- +1 yıl
Kürtaj istemeyenler bu yüzden istemez. Sevdiğin kadına naptığını bilmiyorum o yüzden onunla ilgili bir şey diyemem
Soran+1 yılİyi amann banane madem zaten anlamıyorsunuz. Sevdiğim kadına hmm uğruna canımı verecek kadar da çok sevdim ama madem diyeceksek de
- +1 yıl
Biz seni anladık da sen bizi anlayamıyorsun yorumları okuyunca bunu fark edersin. Sevdiğin kadınla konunun alakası yok. Sevmen güzel tabii sevmeye de devam et. Ben sevmiyorsun demiyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılYa kadın tecavüze uğradıysa o zaman da mı dogursun diyeceksin o kadının psikolojisini düşünebiliyor musun diyelim ki doğurdu ve çocuğa baktıkça hep aklına geliyor o çocuğa yeterli sevgiyi gösterir mi mutsuz bir çocuk olur sadece ya da aynı şekilde kendini anneliğe hiç hazır hissetmeyen psikolojisi berbat birini düşün o da dogurmamali olan çocuğa olur
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılÇünki kürtaj sadece canlı bebeği aldırmak demek değil
222 Yorumla
Soran+1 yılBana göre öyle ve bu bir insanlık suçu
- +1 yıl
Yengemin bebeği karnında öldü ama bir türlü düşmedi napsın kendini mi zehirlesin gidip aldıracak mecbur🙄
- +1 yıl
Kadın mısın? Doğum mu yapıyorsun? Bir ömür sen mi çekiyorsun? Memelerin ağrıyor sen mi yaşıyorsun? Ağrısını sızısını sen mi çekiyorsun? HAYIR! O zaman karışamazsın.
- +1 yıl
9 ay doğursa konuşamazdı böyle
- +1 yıl
Sonra doğursa*
- +1 yıl
Doğumu oluyor kanaması oluyor dikişiydi kırkıydı mevlütüydü hep kadın uğraşıyor. Sizler 5 dakikada hallediyorsunu. Anneliği erkeklerden öğrenecek değiliz!
Soran+1 yılAslında karışamamam ama sende aynı şekilde. Böyle bir şeye kimsenin karar vermesini doğru bulmuyorum. Buna hakkınız yok
- +1 yıl
Ben doğuracaksam kararda veririm sen kimsin ya
- +1 yıl
Sen çocuğun oluyorda ondan kopmak mı istemiyon ha doğru söyle 🙄 ne bu inat tek taraf mek taraf
Soran+1 yılVeremezsin işte bunu anlamıyorsunuz. Sanki normal bir şey diyorsun ama bir canlının yaşamını elinde tutuyorsun ve buna kimse karar vermemeli
- +1 yıl
Senin görüşünle şöyle diyelim ozaman kimse tecavüz ve taciz etmemeli hastaysan yanlışlıkla hamile kalmamalı hamile olacak nedenlerden uzak durmalı ki cinayet işlememeli
Soran+1 yılNe alaka yav
Soran+1 yılEvet zaten tecavüz de olmamalı işte. Ki evet dediklerinde haklısın şu an aynen öyle.
- +1 yıl
Bana tecavüz edenin bebeğini doğurmam
- +1 yıl
E ne ozaman sana mantıklı bşrşekilde açıklama da yaptım kabul etmiyorsun ama kadınlarında bir canı var makine değiliz lan biz tepem attı kabullen işte
- +1 yıl
Hahaha haklısın @Hayalizehirci
- +1 yıl
@busuyukimiçtii teşekkür ederim kadınlar söz konusuysa her zaman🤭
Soran+1 yılYaa ben sana makine mi dedim kardeşim tövbe tövbe. Ben zaten asla öyle görmem ve görmüyorum. Hele ki kadınlara gerçekten saygım sonsuz her konuda. Gayet de centilmen biriyim. Neyse işte konu farklı ama o da bir canlı bir bebiş ve buna karar vermeyin bee 😇. Dünya ve insanlar ne kadar da pislik de olsa yaşamak onun da hakkı. Aşık olmak, okumak, öğrenmek, gezmek, dolaşmak... Bunu ondan almayın
- +1 yıl
Abicim tamam cinayet ama kime göre sen insanları buna ikna edemezsin çünki bunu yaşayacak kapasitede bir birey olsan anlicaz ama değilsin doğurma özelliğine sahip olmadığın ve duygusal fıtrat olarak kadınlardan daha dayanıklı yaratıldığın için bilemezsin bizim adımıza karar veren kişinin bizi anlayabilecek özellikte olmasını eğer o özelliklere sahip değilsen de bizi anlayıp bizim adımıza karar vermemelisin
Soran+1 yılİşte bunu diyen bir kadın olsa anlatsa size daha güzel olur ama neysee
Soran+1 yılKatil:
1.
insan öldüren kimse.
2.
sıfat
ölüme yol açan, öldürücü.
"
Sözlük anlamı ama gerisini sen bilirsin...
Gerisini sen bilirsin işte düşün...- +1 yıl
Yaw hehe tamam anladık sensin git doğurda gel kabul etcem bu dediklerini!
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Normal şartlarda haklısın cinayet ama dünya bu kadar iğrenç bir yer hiç doğmaması çocuk için iyiik de olabilir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı. Yasak zaten her hangi bir saglık sorunu olustırmadıgı surece almak yasaktır
02 Yorumla
Soran+1 yılHmm e aldırıyor aldıran
Ya sanane sen mi doğuruyorsun veya kürtaj oluyorsun 🤦🏼♀️
410 Yorumla
Soran+1 yılEvet banane ama tam tersine işte sanane de.
Soran+1 yılBana göre bu bir cinayet
Soran+1 yılDeğersiz mi? Nedenmiş ablacım?
Soran+1 yılŞu an saçmaladın
Soran+1 yılTeşekkür ederim ablacım teveccühünüz
+1 yılBize zorla tecavüz eden şahsın bebeğini mi doğuralım?
329 Yorumla
Soran+1 yılEvet, maalesef öyle ama yine de doğrusu bu diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Peki bunun psikolojisi. Psikolojisi iyi olmayan anne bebeğine nasıl bakacak! Sağlıklı yaşam veremeyecek! Boşuna acı çekmeye hakkı yok! Bilmeden konuşmayın
Soran+1 yılBaksın demiyorum illa ama doğurmamaya hakkı yok.
- +1 yıl
Ona yaşam vaaadedemedikten sonra aldırmak en doğrusu.
Soran+1 yılAnnen seni de aldırsaydı madem Allah Allah. Yaa sen kendi elinle birinin kaderine karar veremezsin. Bu hak değil
- +1 yıl
annem isteyerek yapmış akılsız mısın acaba. Normal bir insanmış her şey hazır şekilde anlatabildim mi?
- +1 yıl
Sen annelik duygusu ne biliyormusun doğurduktan sonra onu sevemeyecek ama ondan kopamayacak ikisinede zindan hayat
- +1 yıl
Anlamıyorsun ki
- +1 yıl
Anlamaz bacım bu
- +1 yıl
Moron
Soran+1 yılMantıksız bakıyorsunuz olaya tamamen. Sen kendi elinle birinin yaşamasına veya ölmesine karar vermemelisin bu doğru değil. Evet annen kendi isteğiyle yapmış ama başka türlü de olabilirdi veya atıyorum 60 yaşından sonra şansa da doğabilirdin ve lütraj isteyebilirdi riskli olduğu için ama hayır işte yapmadı. Sen yaşıyorsun ve kendi elinle başka birinin yaşamasına veya ölmesine karar vermemelisin.
- +1 yıl
😂😂😂 yaw doktor ona doğuracağın bebek seni doğumda öldürür falan demiyecek ya kafası rahat sanki. kürtajın tek sebebi var
- +1 yıl
Ona düzgün gelecek veremedikten sonra buna inanıyorsa anne aldırmak en mantıklısı diyorum !
Soran+1 yılİşte hayır katılmıyorum. Sen olaya tek taraflı bakıyorsun.
- +1 yıl
Ben yapmışsam. Ben karar veririm. Benim hücrelerimden oldu. Annesiyim sonuçta. Eğer düzgün bir yaşam görmüyorsam onun için aldırırım.
- +1 yıl
Babasını tedavüzcü bilmesi ne kadar ağır olurdu. Bu yüzden aldırırım.
Soran+1 yılKatılmıyorum işte. Yaa tamam bak ne kadar kötü olursa olsun ama sen kendi elinle bir canlıyı öldüremezsin hak değil bu. Ne olursa olsun onun da yaşamaya hakkı var. Bu dünya ne kadar iğrenç olursa olsun
- +1 yıl
İğrenç yaşamayı savunup, öldürmeye hakkın yok demen ironik. İkisi de kötü neyE
- +1 yıl
Neyse
Soran+1 yılTamam ama anlamıyorsun bunuuuu. Ki asla da anlamayacaksın. Farklı bakış açıları var.
- +1 yıl
O yüzden çoğunluk hak veriyor sen bilirsin
Soran+1 yılİnsanlar olaya mantıklı bakmıyor
- +1 yıl
Katil?
Soran+1 yılYeapp
- +1 yıl
Ben zorundaysa dedim. Keyfi değil
- +1 yıl
Katil sayılmam
- +1 yıl
tamam tamam allah tarafından izinlisin belliki anladık ( spastik)
Soran+1 yılEğer riskli bir doğumsa olabilir ama diğer türlü kabul etmiyorum.
- +1 yıl
Katil derken güzel ergen değilim edep diye bir şey var küfür edip kendime saygısızlık edemem ama sen bunuda anlamazsın şimdi🙄🙄
Gizli Üye(25-29)+1 yılKürtaj cinayet falan değil hayatı boktan çıkmayacak bi çocuğu dünyaya getirmemek ona yapılan en büyük iyilik, ayrıca zaten canlı bir bebek de değil, canlı bi bebek olduktan sonra zaten yasak
27 Yorumla
Soran+1 yılİşte sen buna karar veremezsin ve vermemelisin. Bu senin hakkın değillll
Cevap sahibi+1 yılSen mi veriyorsun bunun kararını, çocuğa iyi bir gelecek sağlayamadıktan sonra hayvandan ne farkımız kalıyor. Senin düşüncene göre hareket edilecek olursa o zaman korunmak da yasaklanmalı, alınırken anne karnındaki de bi hücre sonuçta, spermin de döllenme olursa yaşama ihtimali var. Doğurup doğurup salalım sokağa o zaman kediler gibi. Saçma.
Soran+1 yılOfff ne alaka aşırı saçmalamışsın
Cevap sahibi+1 yılHa senin dediğin çok mantıklı da saçmalayan benim yani. İkisi de ihtimal, sen niye yaşama ihtimali olan bir hücreyi tuvalete ya da çöpe atıyorsun? Buna hakkın yok. Boşalma.
Soran+1 yılVe mantık camdan dışarı atlar...
Cevap sahibi+1 yılSana cevap vermek için beynimi kullanmamak zorundayım.
Soran+1 yılHmm olmayan şeyi zaten kullanamazsın ama neysee
+1 yılyasaklanmayacak tabiki
33 Yorumla
Soran+1 yılİşte yasaklanmalı ama
- +1 yıl
yoo yasaklanmamalı millet doğurup çöpe atar sonra yetimhanede dayak yiyor tecavüze uğruyor çocuklar haberin var mı
Soran+1 yılVar elbette var ama yine de doğmalı işte
- Aile & Toplum konusunda 906 cevap paylaştı.
+1 yılYasaklansa çok daha kötü
120 Yorumla
Soran+1 yılNiye bee
- +1 yıl
Tecavüzden tacizden hamile kalanlar var
Soran+1 yılBak ona bir şey demiyorum ki cidden zor ama bir kişinin hayatına karar vermek hemde bu şekilde bana saçma ve iğrenç geliyor
- +1 yıl
O çocuk doğsa hayatı çokmu iyi olacak hep dışlanacak annenin psikolojik sorunları var baba yok ya çocuk esirgeme yurdunda büyüyecek ya da büyüyünce gidecek kendini bir yerden atacak psikolojik sorunlar yaşayacak.
- +1 yıl
Çok doğru açıklamışsın ama insan anlamak istemeyince anlamıyor.
- +1 yıl
@morgökyüzündeyim anlayabilmek için tek taraflı bakmamak lazım...
- +1 yıl
Evet doğru ama maalesef soru sahibi tek taraflı bakıyor ve iki taraflı bakmak istemiyor. Tek taraflı bakmak istememek de lazım
Soran+1 yılHayır aslında detaylı düşünen benim ama neysee siz bunu görmüyorsunuz
- +1 yıl
Her şeyi gören sensin ama biz hiçbir şey görmüyoruz öyle mi😂😂😂 Yorumlarımı okursan benim detaylı düşündüğümü anlarsın ama dediğim gibi anlamak istemiyorsun bu yüzden anlamazsın. Neden yasaklanmaması gerektiğini açıkça ve detaylıca anlattım ama sen görmek istemiyorsun. Ben bir sürü detay veriyorum sen habire cinayet olduğu için yanlış diyorsun başka dediğin şey yok😂
Soran+1 yılHeh cinayet olduğunu kabul ediyorsun işte bitmiştir bu konuşma
- +1 yıl
Nereden çıkardın cinayet olduğunu kabul ettiğimi? Asla kabul etmiyorum. Daha konuşmayı ve okuduğunu anlamayı bilmiyorsun😂
Soran+1 yılBen bir sürü detay veriyorum sen habire "'cinayet'" Olduğu* için yanlış diyorsun başka dediğin şey yok😂
- +1 yıl
Hâlâ anlamamışsın🤦🏻♀️ ben senin dediğin cümleyi diyorum. “Cinayet olduğu için yanlış” cümlesini kuruyorsun. Bakalım bu sefer anlayabilecek misin? 🤔 Kabul etsem bu yorumu yapmam nasıl anlayamıyorsun anlayamıyorum
- +1 yıl
@morgökyüzündeyim Bu konuyu çok büyütmeye gerek yok bence fıkıhta bile kürtaj ruh üflenene kadar yani 6 haftalık olana kadar alınabiliyorklen başkalarının ne söylediği çokta önemli değil ama şu var ki 6 haftadan sonra yapılan kürtaj ruh üflendiği için cinayet olur 6 haftadan önce cinayet olmaz...
- +1 yıl
Ben zaten büyütmüyorum soru sahibi sürekli aynı şeyi söyleyip direterek konuyu uzatıyor. Dini açıdan bakmıyorum duruma fizyolojik, psikolojik ve sosyoloji açıdan bakıyorum. 3 ayı geçene kadar tıbben aldırılır 3 aydan sonra aldırılmaz çünkü çocuğun azaları belli olur. Belli olduğu için aldırmak öldürmek olur işte o zaman aldırılırsa cinayet olur çünkü insan oluşmuş oluyor ama zaten istese de aldırılamaz anca karnında öldürmek için çabalaması lazım bu cinayet olur
- +1 yıl
Yani şunu demek istiyorum 3 ayı geçince cinayet olur çünkü o zaman çocuk oluşmuş olur
- +1 yıl
@morgökyüzündeyim amaçta ruh üflenmeden alınması diğeri söylediğin gibi cinayet oluyor bunu hepimiz kabul ediyoruz... kabul etmekte direten yanlış yapar...
- +1 yıl
Olmayan şeyi kabul edemem. Sen dini boyutunu söylüyorsun ben dini boyutuyla değil, tabbi boyutuyla ilgileniyorum.
- +1 yıl
@morgökyüzündeyim Ben dini boyutunu o açıya takılacaklar için söyledim..
- +1 yıl
Arkadaş din cinayet olduğunu düşündüğünden dolayı karşı değil kendisi cinayet olduğunu düşündüğünden dolayı karşı
Her doğan çocuğa bakacaksan yasaklasınlar :D?
04 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka yav
Soran+1 yılTamam isteme ama ne olursa olsun o çocuk doğmalı hak bu bence. Cidden maddi durumum el verse elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ama işte insanlar...
- +1 yıl
Hayvanlarda yaşamalı bence yaşam onlarında hakkı ama insanların onları yemek zorunda aynı zamanda bitkilerde canlı yaşamak onlarında hakkı ama insanlar onlarıda yemek zorunda bazen zorunda olduğun şeyleri yanlış olduğunu bildiğin taktirde yapmak zorunda kalırsın her şey toz pembe değildir bu hayatta
+1 yılKadınlar aşırı tepkili
01 Yorumla
Soran+1 yılOhoo hemde nasıl
Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. Kürtaj zaten yasak değil mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef hayıe
Gizli Üye(25-29)+1 yılBencede benim hamile bıraktığım kadin dogurmali insanın çocuğu olmasi cok güzel duygudur
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne