Linçleyecekseniz linçleyin ama ben bunun kutsal bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çocuğuna iyi bakan ebeveynler de kutsal değildir. Bu onların sorumluluğu zaten. Madem ki dünyaya bir çocuk getirdiniz bakmak zorundasınız paşa paşa.
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Linçleyecekseniz linçleyin ama ben bunun kutsal bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çocuğuna iyi bakan ebeveynler de kutsal değildir. Bu onların sorumluluğu zaten. Madem ki dünyaya bir çocuk getirdiniz bakmak zorundasınız paşa paşa.
Kutsal falan değil, tamamen üreme içgüdüsü.
Kutsal bir meziyet olarak görülmesi de iş insanları için ucuza çalışacak köle ordusu, zenginin malını korumak için savaşarak ölecek asker yaratmak için halklara inandırılan yalan dolan şeyler, bütün ülkelerde böyle bu iş.
Sadece eğitimli toplumlar bunu yemediği için o toplumlarda bu yalan sökmüyor, zaten onlar gelişmiş ülke oluyorlar.
Evet ben de böyle düşünüyorum zaten öyle olmalı ki insanlar kendilerini tatmin etmek için sırf annelik duygusunu tatmak için babalık duygusunu tatmak için anne baba olmuyorlar mı zaten dışardan bir çocuğa Annelik babalık yapmıyolar ki annesinin takdir edelim yani ne münasebet sırf kendilerini anne babalık ya da üreme duygularını tatmin etmek için bayağı anne baba olan insanlar yani kutsal falan değil bunu ben de böyle düşünüyorum
İnsanlar sırf kendi arzuları ve anlık hazları için birlikte olup çocuk yapıyor, ardından bu durumu 'kutsal bir meziyet' gibi sunuyorlar. Biyolojik olarak üremek veya doğurmak kendi başına bir erdem değildir; zira bunu doğadaki tüm hayvanlar zaten yapıyor. Anlık bir hazdan doğan eylemi kutsallaştırmak anlamsız
Kesinlikle seninle aynı düşüncedeyim insanların eğitim eksikliğinden dolayı anne ve baba olmayı kutsal bir meslek olarak gördüklerini düşünüyorum hatta bence anne ve baba olmak tamamen senin Vücudunun verdiği kimyasal tepkimenin bir sonucudur yani.
Sana hak vermemek elde değil, kesinlikle katılıyorum. Bir canı dünyaya getirmek büyük bir sorumluluk ve ona en iyi şekilde bakmak temel görevimiz. Kutsallık kelimesi bazen yapılan hataların üzerini örtmek için kullanılabiliyor. Önemli olan süslü kelimeler değil, sergilediğimiz özverili tutumdur. Sosyoloji profesörü dostum Profesör Bilgin ile de geçenlerde bu konuyu konuşmuştuk, ebeveynlik büyüme yolculuğudur. 🧸✨
Unutma ki, ebeveynlik madalya beklemek değil, sevgiyi karşılıksız büyütmektir! 🍼
Cevap
26Cevap
Teoride sorumlukuk kutsal degil orada Haklisin ama geleceginin ne getirecegini bilemesin , anne baba bosandiginda maalesef oyle babalar var ki cocugunu maddi manevi ihmal eden. Ve ondan sonra butun yuk annenin omuzuna biner. ( nafaka almadan ) Calisirsin , eve gelirsin ortaligi toplarsin yemek hazirlarsin. Sonra cocuguna ilgilenirsin , her gun tek basina hesap kitap yapmak zorundasin. Kimseye muhtac olmadan vatana millete hayirli bir evlat yetistirmek zorundasin. Isin en kotu tarafida senin verdigin terbiyeyi nereye kadar alir onu sorguluyosun.
Hiç doğurmamak en mantıklısı. Çocuksuz evlilik en huzurlu evlilik. Bir canlıyı hiç dünyaya getirmemek en hayırlısı. Sonuna kadar doğum karşıtlığı
Sonuna kadar antinatalizm
Biz bir grup mu kursak gençlik 😄
Kuralim
Haklısın.
Annelik-babalık kutsal falan değil, temel bir sorumluluk. Çocuğu dünyaya getirdiysen bakacaksın, seveceksin, büyüteceksin. Bunu yapınca da “kahraman” ilan edilmek abartı.
İyi ebeveyn olmak takdir edilir tabii ama kutsallık yakıştırmak işin kolayına kaçmak gibi. Asıl zor olan, o sorumluluğu her gün aksatmadan yerine getirmek. Gerisi lafügüzaf.
Evet benimkiler mesela. Ben para istesem vermezler ama valizim yırtık diye zorla valiz alirlar istemedigim halde. Yani diyorlarki biz cocuga para vermiyoruz ama para vermedigimizi disardakiler bilmesin yoksa imajimiz çizilir.
Yani buna benzer bundan daha kotu olaylarda yasadim.
Annelik babalik kutsal degil kim diyor ki bunu.
Evet zor hatta delilik bazen ama kutsaliyet olayı tartışılır evet, belki çocuk, anne babaya saygı derecesinde hisler beslemelidir ya da anne olduğum için ben beklentiye giriyorum, bizler için tartışmasızdı bu durumlar ama şimdi beğenmediği bişey yap hemen doğurmasaydın oluveriyorsun 😄😄 bilmiyorum anamız babamız çocukken ezdi bizi sustuk, şimdi çocuklarımız eziyor susuyoruz ne lanet bi nesilmiş bizim nesil ya yazık 😄😄
Sonuna kadar katılıyorum ben kendimi bildim bileli anne olmak istemedim ya
Valla bende istemedim bide bunu söyleyince ilerde fikrin değişir herkesin içinde bı annelik duygusu var diyorlar ya hani deliriyorum ya
Sormayın ya
Her anne baba kutsal değildir zaten. Çocuğu için çabalayan anne babalar değerlidir. Ama çocuklarına travmalar katan bencil narsist anne babalar olmasalar daha iyi hatta.
Öyle doğru olduğunu düşünmemek elimde değil
@Geologicalengineer anne baba hayvanlarda oluyor zira onlardan ayıracak özellikler lazım. Hem de ben kutsalım diyen anne baba da sıkıntı vardır zaten gerçekten anne baba duygusuna sahip olanlar çocuklarını sever büyütür bunu başına kakmaz. Annelik babalık zordur evet zaten başarabilen kutsal sayılır ancak dinde de.
Evet aynen öyle ben de öyle düşünüyorum ya bunu bir de dışarıya karşı sanki bir meziyet olarak kullanıyorlar ya böyle toplumda bir yer edinme aracı olarak kullanan insanlar var ya insan bile demek istemiyorum hani onlara çok da geri kafalısı vizyonsuz kişiler olarak bakıyorum hani böyle sanki çocuk doğurunca ev kadını olunca böyle ya da anne baba olunca evlenince falan böyle kendilerini toplumda böyle kaliteli insanlar var ama benim için kalite öyle bir şey değil yani onla alakası yok evlenmekle anne baba olmakla bir alakalı bir durum değil yani benim için kalite eğitim mesleği bitirmiş olduğu okullar statüsü falandır yani benim aklıma o gelir hani kimse kusura bakmasın ama bunu bir de böyle ya konudan satmak istemem şöyle söyliyim dışarıya karşı ya demek istediğimde zaten bunu dışarıya karşı meziyet olarak kullanan kişiler çok midem bulanıyor ve çevremizde o tip kişiler dolu
@Geologicalengineer Bence her ne olursa olsun bir şeyle övünüp insanların başına kakmak kroluktur. Ayrıca okuduysan diploman kendine mesleğin kendine benim anlatmak istediğim o değil. Anne veya baba da olabilir insan sadece ama en iyi anne baba olmaya çalışır. Bunu övünmek için değil de topluma faydalı çocuklar yetiştirmek için yaparsın.
Benim anlatmaya çalıştım başka bir şeydi insanlar toplum hep böyle evlenenlere çocuk yapanlara karşı düzgün aile gözüyle bakıyor kişilerin karakterini kişisel karakterini kişiliklerini hep göz ardı ediliyor ya ben buna karşıyım ve bunu anlatmaya çalıştım fikrim bu yönde ya benim bu konudaki fikrim bu yönde bir de ah dediğine katılıyorum evet eh be bir şeyleri hani insanların başına kalkmak kır olup dur yani görgüsüzlüktür ya bir de konu anne baba kutsallığına gelirsek yani asıl konumuza dönmüş olursak yani insanlar bunu zaten kendilerine tatmin etmek için yapmıyor mu kendilerini tatmin etmek için anne baba olmuyorlar mı sonuçta dışardan bir çocuğun annesiz babasız bir çocuğu evlat edinmiyorsun onla annelik babalık yapmıyorsun eğer dışardan kimsesiz bir çocuğa nelik babalık yapmıyorsam bu bir kutsal falan değildir yani kendini tatmin etmek için yapıyorsun sonuçta anne babalık duygusunu yaşamak için yapıyorsun bu kutsal falan değildir yani bana göre bana göre kutsal olan zorunlu olmayan bir şeyi yapmış olan erdemdir ve kutsaldır diye düşünüyorum benim fikrim böyle ben böyle düşünüyorum toplum bunu değil ve ben benim kızgınlığım buna kişilerin çocuk doğurması evlenmesi toplum bakış açısıyla toplum gözüyle bir aile olması demek kaliteli olması anlamına gelmiyor hani ne ailelerde duyuyoruz ya malum bana göre kişinin kalitesi bireysel başarıdır mesleki anlamda eğitim anlamında önemli olan budur diye düşünüyorum
@Geologicalengineer ben seni anladım. O konuda haklısın zaten anne baba oldun diye statün değişmez. Bende anne baba mağduruyum mesela anne kutsaldır derler hep ama benim annem hayatım boyunca benimle yarıştı durdu kendinin daha zeki daha güzel olduğunu ima etti hep ve bu değişmedi çok kötü bir çocukluk ve hayat yaşadım. Evlerinde laylaylom büyümüş bebeler bunu anlamaz onlara dersen seni linçlerler yani herkesin algısı farklı. Sen çocuğuna değer verip çabalarsan sadece çocuğun için değerli olursun ama bunuda beceremeyen anne baba da zaten saygı haketmez.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Zaten nüfus olarak kalabalık bir dünyadayız bence aksine çocuk yapmamak kutsal olmalı.
Babalık değil annelik öyle görülüyor. Sebebi hem dini hem de işte kadının işi doğurmaktır ev işidir mentali.
Senin yazdıklarına da katılıyorum
Senin gibi düşünüyorum. Tek övündükleri bu, elde var sıfır. Başka şeyleri yok ki. Halbuki anne baba her zaman iyi olan değildir, çocuğunun iyiliğini isteyen değildir. Anne baba o çocuğun başına gelmiş en büyük beladır.
Kutsaldır çünkü fedakarlık yapıyorlar , böyle düşünenleri 1. yaşına gönderip anne baba olmamış bencil 2 bireyin hanesine bırakıcaksın ki anlayacak anne baba neden kutsal
Çocuk yaparlarken yapacakları fedakarliklari da düşünsünler, düşünün o zaman bize ne?
Fedakarlık zorunluluk değil bakar aç karnına bi kuru ekmek versin doydun mu doydun üzerinde kıyafet var mı var. Aç mısın değilsin. Hadi yallah derler adama ama işte bir şeylerin mecburiyetinde de değiller.
18 den sonra kendi başının çaresine bakanlardansındır herhalde Sonuçta büyüttü sorumluluklar yerine getirildi. Sen de kendi sorumluluğunu yerine getirip hayatına bakmışsındır umarım 🙂
Ben mi istedim de dünyayı gelmeyi sorumluluk ustleneyim bunu düşünmeleri lazım degil mi? Ben niye sorumluluk almak zorundayım?
18 yasındaki herkes reşit ve kendi kararlarını verebilecek yaştadır.
Onlar dünyaya getirdi ve sorumluluklarını yerine getirdi seni büyüttü sen de sorumluluk almak istemiyorsan buna son verebilirsin veya üremezsin olur biter.
Bizim halkımızın zeka seviyesi henüz bunları sorgulayıp anlamaya yetmiyor
Kutsal değil. Ama annelik, babalığı hakkıyla iyi yapabilmek, bir meziyet ve herşeyden önemlisi büyük bir emektir.
Bir şekilde çocuğunu sağlıklı şekilde büyütmeyi başa ebeveynler, en başta çocuklarının saygı ve sevgisini hakederler.
Ap_tal bir nesil geliyor.
Etrafına bir bak, hayvanlar bile yavru doğurduğu da kendi canlarını hiçe sayıp yavrularını koruyor onlar için yemek arıyor.
Hayvanları insanlarla mi kiyasliyorsun? Kiyasladigin şeyin zaten bu insanda olmaması gerekiyor maddi durumu olmayan biri çocuk yapmasın bir zahmet sonra olan çocuğa oluyor
Hayvanlar içgüdüleri gereği bunu yapıyor ve yapmak zorundalar zaten. Ama insanlar kendileri tercih ediyorlar hayatları o kadar değerliyse çocuk yapmasınlar ve o gelen çocuk dünyaya kendi isteğiyle gelmiyor
@SorryImnotreadyyet insanlardaki annelik ve babalık duygusuda içgüdüseldir. Kendi kendine hadi bu benim evladım seveyim demezsin
haklısın, tamamen bakış açısı ve her şeyi etkiliyor.
düsünceler herkesde farklı. bu ergenlik donemi dusuncesi. ben ozelim potansiyelim var beklenti olusturururm varlıgımdan feyizlen bakısıdır. ama yıllar o fikirleri değiştiriyo sonra.
BU soruyu anne olduktan sonra kendine sor gercek cevabi o zaman bulacaksin
Yok olmam velt sevmiyorum
Çünkü çok zor eğer yeterince taktir edilmezse kimse bu yükün altına girmeye değer bulmaz ve insanlık yok olur çiftleşme güdüsü de bu amaca hizmet ediyor
ya aslimda haklisin katılıyorum cocuk yaptiysan bakacaksin ama bizim ulkede cocuk yapip cocugunada adam gibi bakan insan sayisi az oldugu icin cocuguna iyi bakan ebeveynleri abartiyolar gorevi bu
Bakmak degil eve bi cicek aldin sadece sulama ile buyur ama seversen ilgi gosterirsen o zaman cicek daha cok canli olur
Kutsal çünkü, çocuk 30 yaşına geldiği halde evden atılmıyorsa kutsal az kalır
Bu nasıl bir savunma? Çocuk yapıyorsan ömür boyu bakmak zorundasın kaç yaşına gelirse gelsin evden atma gibi bir lüksünüz yok. Ha öyle bir şey yapacaksanız vetirmeyin dünyaya kimse sizin iki üç dakikalık zevkinizin kurbanı olmak zorunda değil
Tabikide bakmak zorundalar o ayrı konu ama senin için gecesini gündüzüne katan güzel bir geleceğin olması için çabalayan insanlarda bir zahmet kutsal olsun ya
Çocuk yaparlarken akıllarına bunlar gelmiyor mu peki niye kutsal olsun
Yani normal şartlarda herkes üremek istiyor zaten pavyon kadınlarını vs mankenlerinin bile çocuğu var sevapmış gibi göstermeleri saçma
Kutsaldır kank, şimdi benim eşimde hamile düşünmesi doğumu büyütmesi geliştirmesi ,
Bu arada Ne kadar kıskançsın testimizi çözün 🥳
Söylediklerinde kısmen haklı olabilirsin ama annelik babalık kutsaldır, bazıları bunu başaramaz orası ayrı dava.
aklıma bir anda erol taş'ın tüm filmlerde kötü karakteri canlandırıp gerçek hayatta üç çocuğuna hem annelik hem babalık yapmış olması geldi
Bakmak zorundalar ama seni dünyaya getirmek için çektiği acıları seni büyütürken kaldığı uykusuzlukları yeri geldi yemek yemedi bunları yok sayamazsın
Tamam da biz mi dedik doğurun bunları yapın kendileri seçiyor
Sonuna kadar haklısın ya zaten her çocuk yapan iyi anne ya da baba olamiyor ki
Kutsal çünkü 😄 linçlemek değilde yani ciddiye alamayacağım 🤦🏼♀️
Kutsallığı anne baba nin senin için bulunduğu ozveriden ya da yaptıkları fedakarlıklardan, senin için ugrasmalarindan, cennetin annenin ayaklari altında olmasından geliyor. Düşününce çok büyük değer değil mi?
@mertben90 Çocuk yapmasınlar o zaman çocuk yapınca mecbur fedakar olacaklar çok mu büyük marifet
Yapmak zorundalar ve mecburlar. Mecbur olduğun bişeyi yapmak kutsal değildir
@sorrylmnotreadyyet o kadar haklisin ki
@mertben90 karşılıksız yapmak zorundalar zaten sen kendi isteğinle dünyaya getirdigin çocuktan bir beklenti, menfaat içerisinde mi olacaksın bir de?
Çocuk büyütmek dünyanın en zor işi dır oncin.
Anne babalık kutsal olsa güvercinler yavrularını dışarı atmazdı , kutsal olan sevgidir.
Kutsal değilde büyük bir sorumluluk. Benim hayatta en çok saygı duyduğum bı mertebe.
O kadr kötü insanlar varki herald o kadr kötülüğün içinde hala iyi birey yetistrdkleri icn sanrm
Kesinlikle katılıyorum sana. Kendi isteginle yapıyorsun neyin kutsallığı? Kutsallık cok baska bir sey benim gözümde
Ne zanediyorsunuz birdaha siz olmayacaksınızki yapın çocuk hayatınız iyi ise yapın diğer dünya filan yok bir hiçlik var tek bir hayatınız var tüm duyguları tadın bunun ikinci dünyası yokk
çünkü mantıklı bir açıklaması olmayan her şey "kutsal" sayılır toplumun statükosunu korumak için.
sen buraya boş konuşmaya gelmişsin
Evet Bravo çok Cook ve medeni gözüküyorsunuz. ne değişik bir kafa yapısı yaa iyi bir ebeveyn ise annelik babalık kutsal tabii ki
Doğurduğun zaman bunu bir daha düşüneceksin
Ya a. k başka cevabınız yok mu istemiyorum çocuk falan
O zaman asla bilemeyeceksin bilmediğin için anlamayacaksin. Bilmediğin bir şey için fikir üretebilirsin
Cidden cahilsin
Babalık değil de annelik kutsal evet
Bı anne ol ondan sonra konuş
Yok kanka olmam çocuklari sevmiyorum saol
Zor olduğu için kutsal goruyorlar
Bir birey yetiştirmek kolay bir süreç mi
Katılıyorum.
Seni el aynı düşüncedeyim
Kutsal zaten
Neye göre kime göre
Günümüzdeki nesil kendine hayrı yok
Niye costun