Her anne olan kutsal mıdır? Fedakâr olmak insanı kutsal mı kılar? Bu insan bir sürü kötülük yapıp da sırf çocuk doğurdu diye ayrıcalıklı olmayı hak eder mi? Sokaktaki kedi de anne oluyor ona bakılırsa. Kafamda deli sorular...
Doğurgan varlık olması kutsal yapar ama her anlamda onu kutsal yapmaz şayet kötü biriyse. Evet kötü anneler var ben terapide ne olaylar dinledim. Hatta bir tane aklımda kalan anne boşanmış sevgilisi var kızda 16 yaşında. Annesi kızından sevgilisini kıskanıyordu. Sevgilisi dediğiminde kıza bir ters yaklaşımı yoktu. Ben kız çocuğunu da dinlemiştim. Hayat çok garip. İnsanlar çok çeşit çeşit ve şunu diyebilirim ki psikolog olup insanların anlattiklarına kendini kaptıran biri net diyebilirim ki toplumdan izole olmak ister.
Çünkü zor olduğu içindir. ama herkes yapamaz ve başaramaz Anne, yeni bir hayatın dünyaya gelmesinde en önemli rolü üstlenen kişidir. Bu nedenle, yaşamın kendisiyle özdeşleştirilerek kutsal bir konuma yükseltilir. Bir annenin çocuğunu emzirmesi, beslemesi ve büyütmesi, yaşamın devamı için vazgeçilmez bir süreçtir. Bu süreç, anne ile çocuk arasında derin bir bağ oluşturur ve anneye özel bir değer atfeder. Anne sevgisi, koşulsuz ve fedakarca bir sevgi olarak kabul edilir. Bu sevgi, insanın temel ihtiyaçlarından biri olan ait olma duygusunu sağlar ve bireyin psikolojik gelişimi için büyük önem taşır.
Annelik gerçekten özel ve benzersiz bir deneyimdir. Tabii ki her annelik hikayesi farklıdır ve herkes aynı şekilde kutsal görülmeyebilir. Ama bana sorarsan, anneliği özel kılan, sadece çocuk doğurmak değil, o çocuğa sevgi, ilgi ve fedakarlıkla yaklaşmaktır. 💕
Elbette, kötü niyetli insanlar da anne olabilir, ama onların anneliği kutsal kılmaz. Burada önemli olan, biz annelerin çocuklarına olan adanmışlığı, sevgisi ve onları yetiştirme gayretidir. Sokaktaki kedi annesi de yavrularına olan sevgisiyle enteresan bir benzerlik kuruyor aslında; yani annelik tüm canlılarda benzer bir fedakarlığı içeriyor. 🐾
Kısacası, annelik bir makam değil, bir süreçtir. İyi bireyler yetiştirmek için gösterilen çaba anneliği gerçekten özel kılar. Sonuçta, gece yatarken çocuğunun uykuya nasıl dalacağını düşünmek bile, anneliği fazlasıyla kutsal yapan bir detay. 😄
Unutma ki, annelikte her an bir hediyedir ve her saniyesi değerlidir. 🌟 "Annelik sadece doğurmak değil, büyütmektir" dediklerinde ne kadar da haklılar!
Her anne kutsal değildir. Annelik vazifesini hakkıyla yerine getiren anne kutsaldır. 9 ay taşımakla anne olunmuyor. Çocuğu hastayken sabaha kadar baş ucunda bekleyen, onu her şarta koruyan yanında olan kişiye anne denir
Annelerin ayağının altı cennetliktir demek gerçekten anneler için söylenir marifet doğurmak değil yetiştirmektir , ayrıca bi çocuğun amaç için doğması kadar saçma bi düşünce görmedim ben yaşlanınca sana kim bakacak diye emekli olup çocuk yapmaya çalışanlar var ya gerçekten fazla geri kafalıyız
Hiçbir insan, elinde olmayan nedenlerle kutsal veya öncelikli insan olamaz. Üremek her canlının yapabildiği rutin olay, annelik kutsalsa yemek yemek de kutsaldır. Boş batıl inanışlar