Annelik kutsal mı yoksa abartılıyor mu?
Annelik kutsaldır
Doğurmakla kutsal olunmaz o kadarını kediler köpeklerde yapıyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Annelik kutsal mı yoksa abartılıyor mu?
Anneler değil ama annelik kutsaldır doğru. Kanınla canınla besliyorsun. Doğururken canından can gidiyor. Büyütürken ayrı büyüyünce ayrı bölünüyorsun kaç çocuğun varsa. Çoğu koca da çocuk gibi yük olur zaten karısına.. Kadınların annelik maratonu ölene kadar bitmez bu yüzden..
Kadınları hor görüp, sokaklarda öldürme rekorları kırdıktan sonra "cennet anaların ayakları altındadır" türünden vicdan rahatlatma işleri...
Tabi bir de "ya sen annesin işte. Bu çok kutsal bir şey. Okumana, çalışmana, gezip dolaşmana gerek yok. Otur oturduğun yerde" gibi davranışların da gerekçesi olabilir.
Doğurana değil büyütene anne denildiği gibi her annelik kutsal değil.. ama nedense bazen görüyorum kendi için hiçbir şeyi başaramamış sadece çocuk doğurmuş kariyeri eğitimi olmayan çoğu kadın bekar kadınlara karşı ego geliştiriyor zavallı muamelesi yapıp bir nevi hava atıyor o duruma eğreti oluyorum..
o kadar muhteşem anlatmışsınız ki en iyi görüş sececeğim yüreğinize sağlık kadının dünyada tek başarısı çocuk doğurmak çocuk gelmiş 15 yaşına hala doğum anılarını aş erdiğini anlatıyor çünkü başka başarısı yok bence biz onlara anne kutsal deyip egolarını şişiriyoruz doğurmaksa mesele o kadarını kediler köpeklerde yapıyor
harika bir yorumdu teşekkürler
Cevap
24Cevap
Annelik kutsaldır tabi ki de.. ama her anne iyi değil maalesef.. bazıları çok kötü oluyor bu yüzden de biraz şanstır
Anne olmak kutsal ama her doğuran kutsal değildir.
Örnepi kendimden verecek olursak, otizm spektrum bozukluğu olan bir evlada sahibim. Doğduğu an itibariyle sağlık problemleri her gün hastanelere tedaviler eğitimler şu an 5 yaşında. Herşeyine tek başına koşturmaya çalışıyorum. Kendime zaman ayırınca vicdan azabı duyuyorum. Çalışmam gerekiyor ama eğitimleri sebebiyle dışarıda çalışamıyorum. Hayatımı ona göre planladım. Çok yorulup çok düşüyorum ama sadece onun için ayakta kalmaya pes etmemek için yürümeye devam ediyorum. Yaşadığım iyi veya kötü nasıl bir ruh halim varsa ikinci plana atıyorum ki ilk önceliğim onun kendine yetebilen bir birey olması. Tim hayatımı ona adadım abartı denenebilir ama evlat çöl farklı. Hı sorsan bir daha anne olmak ister misin diye kesinlikle hayır derim. Allah isteyene versin benim yüküm çok ağır.
amin buda imtihan Allah şifa versin
Annelik kutsal değildir. Kutsal olursa, anne olamayanlara ve olmayanlara ne diyeceğiz? Annelik, fedakarlıktır, sevgidir, değerdir.
Köpeklerde doğuruyor yani annelik kutsal mı bilmem ama her doğuran anne olamıyor
Merhabalar
Anneler kutsaldır ama bazıları anneliği fazla abartıyor mesela ben şu an annem kardeşim anneannem dedem teyzelerim ve kuzenlerle 7 yıldır görüşmüyorum umrumda değiller
Bence her annelik kutsal değildir. Çünkü her kadın doğurabilir ama her kadın anne olamaz
Annelik zordur ama doğurmak istemeyenleri kafir ilan etmeleri saçma bir de ateist, yahudi, hindu hepsi çocuk doğuruyor bunlar sevap mı işliyor şimdi hayır soyun devamını sağlıyorlar o yüzden anne olmak istemeyenlerin üstüne varmayın…
Dogurmakla kutsatlik olunmaz o kadarda kediler köpekler yapıyor
İnsanın yapamadigini
Kendi annem örnek mesela
Annelik kutsal zaten. Doğruran kedide, köpekte insanda "annelik" yapınca kutsal oluyor. Dikkat çekiyorum anne olunca değil, annelik yapınca.
Tabikli de Annelik te
Babalık ta
Abla Abilik te
Kutsal dır
neden?
Kutsaldır anneler hamilelikten başlıyor her şey ve hiç bitmiyor
neden?
Yani az bile söyleniyor topluma bir nesil kazandırmak ne kadar önemli bir şey fatihleri yetiştirenler de annedir
Kutsaldır. Ama sadece doğuran anneler değil. Doğurup emek veren anneler, annelik kutsaldır
Annelik kutsal felan değildir... Sokak dolu enik gibi pırtlatılmış çocuk başı boş...
Annelik kutsaldır da bu zamanın kızları bunu ne kadar yerine getirir orası muamma
Annelik kutsaldır. Doğurmakla değil, evladına anne olmakla anne olunuyor.
Kutsaldır tabi. Annelik duygusu ve içgüdüleri öyle herkeste , her kadında bulunmaz.
O mertebe kutsal ama herkese yakışmıyor.
Her kadın doğurabilir, ama her kadın anne olamaz.
Her anne annelik yapamıyor
Annelik kutsaldır. Abartılması da abez değildir.
neden?
Evet kutsaldir
neden?
Annelik çok kutsaldır abartılmıyor.
neden peki
Anne olunca anlarsın 😬
anne değilim ve olacağımı sanmıyorum bir köpeğim var Allah ona sağlıklı uzun ömür versin
Değerini bilen abartmaz hakkını verir
Anne olabilmek kutsaldır doğurmak değil.
Anne gibi anneyse kutsal
İyi bir anne olmak kutsal, anne olmak değil.
Kediler ve köpekler bazı insanlardan daha iyi bir anne orasıda kesin.
Abartılmıyor tabi ki de.
Her anne kutsal değildir.
Kutsaldır tabi ama sadece doğurmakla annelik olmaz
Kutsal tabi ama annelik yapabilene.
abartılıyor
Kutsal
neden kutsal sizce
Annez olunca o çocuğu sahiplenmesi bakması falan. Cennet annelerin ayağı altindadir diye hadis de var
annelik kutsaldır
neden kutsal sizce
bir insanın doğumunda ve yetişmesinde en çok emeği geçen varrlik
kutsaldır
sizce neden kutsaldır
anne olduğu için 9 ay karında taşıyor emek
kimse başına silah mı dayıyor
Kutsal bence çok zor çünkü
Annelik kutsaldır
neden?
Bence kutsal değil
Anneler değerlidir