Benden önce baba olan bir arkadaşım, "çocuğumu ilk kez gördüğümde, tüylerim diken diken oldu. Bütün vücudumun titrediğini hissettim. Gözlerim doldu" dediğinde dalga geçmiştim. Ama aynı şeyleri ben de yaşadım. Bu çok farklı bir duygu. Babalar anlamaz bilmez diye genelleme yapmayalım lütfen. İnan8n Türk erkekleri de çocuklarını ilk gördüklerinde ağlayabiliyor...
Baba olmak kadar güzel bir şey var mı ya? Tabii ki kutsaldır. Şimdiden, ilerde evlendikten çocuğumun olacağı düşüncesi bile mutlu ediyor ve duygulandırıyor 😊
Babalık kutsal değildir. İnançlı biri olmadığım için bunu söylüyorum. Ama illa babalık kutsal olacaksa çocuklarına elinden geldiğince en iyi şekilde babalık yapan kişi kutsal olurdu. 5-10 çocuk doğurup çalıştıran, başka kadınları taciz eden adamlar benim gözümde kutsal mutsal olamaz
Hamileyken hiç baba gibi hissetmemişti. Ama eve gelip ona teslim ettiğimde anladım çok iyi bir baba olacağını. İkincide ilki kadar sevmemişti hemen ama sonra alışınca. Çok güzel vakit geçirir çocuklarımızla. Bence anne kadar kutsaldır.
Mutlaka baba olmak da çok kutsaldır. Ama babalar geç öğreniyor baba olmanın hissiyatına geç varıyor. Doğum da ağlayan baba eşinin duygulu anlarına şahit olduğu için duygu yoğunluğu yaşar bana kalsa.
Elbette kutsaldır bir çocuk annesiz büyüdüğünde birçok şeyi eksik öğrenir ama babasız büyüdüğünde gururu şerefi kendine olan güveni eksik kalır baba aslında gerçekten oldukça kutsal ve önemlidir
En İyi Cevaplar