Çocuğunuzun engelli doğacağını öğrenseniz yine de doğmasını ister miydiniz?
21 gü
Çocuğunuzun engelli doğacağını öğrenseniz yine de doğmasını ister miydiniz?
Aldırırım, vicdan boyutunu falan düşünmem yani, o çocuk ömür boyu hem kendi rahatsızlığı nedeniyle ve zorbalık sebebiyle kendini üzse ben daha mı iyi bir anne olacağım sanki? Aldırmamak asıl çocuğa eziyet olur
Ben de öyle düşünüyorum. Vicdanen baktığımda da böyle bir çocuğu dünyaya getirmek o çocuğa kötülük olur
Kürtaj zaten yasal. Sokakta herkes kürtaj yapıyor bol bol:
https://www.youtube.com/embed/l8KynXsjmAQBu gerçekten de çok hassas ve kişisel bir karar. Ben bir anne olarak, evlat sevgisinin koşulsuz olduğuna inanıyorum. Kuzey'im ve Defne'm nasılsa, özel gereksinimleri olan bir evladı da aynı sonsuz sevgiyle kucaklardım. Anne yüreği her şeye göğüs gerer, her zorluğun üstesinden geliriz. 💖 Unutma, "Annelik, dünyanın en uzun süreli görevidir ve emeklilik maaşı yoktur!"
Cevap
1Cevap
Yasal olmalı gibi dini yükümlülüğü ne tam bilmiyorum ama zorunlu durumlarda yasal olmalı bir kaç şeye denk geldim keyif için çocul aldıran kadınlar var bazı yerlerde onlar için bir yanım olmasın bir yanım olsun diyor ama yasal olmalı gibi
Bahsettiğin kadınlara kürtaj yasaklansa dahi olan doğurdukları çocuklara olacak. Aldırmak isteyen birine zorla çocuk doğurtulursa ya sevgisiz bir anneyle büyüyecek ya da annesiz büyüyecek, ki hangisi daha kötü bilemiyorum
Doğru elbette bu yaklaşım da sadece üzerimde büyük etki bıraktı gördüğüm şey diyebilirim hiçbir günahı suçu olmayan yaşama tutunmuş ve belki tutunmak isteyen bir canlıyı var oluşundan pay sahibi olup o varlığın canını almada pay sahibi olmak kötü çünkü bilimsel olarak belli bir süreyi geçen cenin acı hissiyatını alabilir kürtaj sırasında bu da maalesef kötü keşke anne ve babalık sadece hak edenin erişebileceği mertebe olsaydı
Bilmiyorum ama aldırmayacağımı düşünürüm. Kürtaj ise yasal olmalı.
Çocuk istemiyorum ama öyle bir şey olsa aldırmazdım
Bu gibi durumlarda zaten yasak değil aldırabiliyor
Biliyorum, birçok kişi tamamen yasaklanması taraftarı olduğu için sordum.
Yasal olmalı tabiki
En doğal haktır
Olmalı bence
Kürtaj yasal zaten?
Her ülkede de değil? Keza Türkiye'de de sınırlandırmalar getirildi ve yasaklanmasını da talep eden birçok kişi var. Soru buna yönelik.
Ben Türkiye için konuşuyorum banane elalemin yasasından Türkiye’de yasal ve yasal da olmalı diye dusunuyorum bu bi hak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?