+1 yılÖncelikle allah kimseyi imtihan etmesin böylesi bir durumla. Asla aldırmam, o da bir can ve benim canımdan bir parça. Haksız yere bir canı öldürmek, bunu yaparken de "hayatı boyunca acı çekmesin diye" bahanesine sığınmak ne bu işin günahını azaltır ne de kişinin sorumluluğunu. Allah bana engelli bir evlat verip o şekilde imtihan etmeyi takdir ettiyse o çocuk doğar ve ölene kadar imtihanım olur. Allah o çocuğa da engelli bir birey olmayı imtihan olarak takdir etmişse o da onu yaşar. Ona bu imtihanı ben vermiyorum canını almaya kalkarak da ondan bu imtihanı kaldıramam. Engelli bir çocuğun olsa, kürtaj da yaptıramadın aldın kucağına. Ondan sonra onu öldürebilir misin? Asla öldüremezsin. Belki terk edersin ama asla öldüremezsin. Karnındayken öldürmek de aynı şey.
Ayrıca hamileyken yapılan testler hiçbir zaman %100 doğru sonuç vermiyor. Çok duydum hamileyken dowm sendromlu doğacak aldırmak istiyor musunuz sorusuna hayır cevabı veren ve sapasağlam bebeğini kucağına alan anne. Düşün ki kürtaj yaptırsa sağlıklı bir cana kıymış olacaktı.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır ben doğurmazdım. Sırf cana kıyamam diyerek o çocuğa ömrü boyunca bunu yaşatamam.
51 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılEvlat ya özürlü diye vazgeçilir mi? bu da bir imtihan benim için hem benim için hemde onun için bir imtihan yaşamak onunda hakkı!
Allahın verdiği canı ''Allah'' alır..
Ona o hastalığı verende o alanda olacaktır., onun iradesi bana düşmez!
Allah bana böyle bir evlat veriyorsa ve varsa günahlarıma kefarettir..
gerekirse hayatım boyunca sırtımda taşır genede aldırmam49 Yorumla- +1 yıl
Evet şimdi sıra sende :D
- +1 yıl
Yaa haklısın aslında bide belki hayatından memlum kalacak benim yazdığım görüş biraz yanlış olmuş :/ ama bilmiyorum yaa Allah kimseyi böyle bişeyle sınamasın
- +1 yıl
@Siteninsümüklükızı Amin ;) :/
- +1 yıl
O eksileyenim amacı ne anlamadım ateist galiba
- +1 yıl
O yaradanın iradesine karşı gelmek olur yaşam hakkını elinden almak çünkü o öyle imtihan edilecek! engel olursak daha büyük girmiş oluruz eğer sabır gösterirse o da sende ahirette mükafatlandırılacaktır..
- +1 yıl
daha büyük günaha girmiş oluruz!
- +1 yıl
@Siteninsümüklükızı Olabilir ya da bilgisiz de olabilir..
- +1 yıl
Kusura bakma benim görüşümü merak etmişsin senin düşüncene saygı duyuyorum ama ben senin gibi düşünmüyorum :)
- +1 yıl
Rica ederim sorun değil :) olabilir tabii herkesin kendi düşüncesi ;)
O anki psikoloji farkli da test sonuclari onun gunluk hayatina engel oldugunu gosteriyorsa ona istemedigi nefret edecegi bir hayati yasatmak istemem ama o anki psikolojinin cok farkli oldugunu dusunuyorum
41 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Ben Böyle bir karari 4 yil önce vermek zorunda kalmistim. Evladimin 100% engelli Olup olmiyacagi belli degildi ama ihtimal vermisti doktor. Düsündüm ve aldirmayacagima karar verdim cünkü artik hamililegim ilerlemisti ve resmen Bebek formu gözüküyordu ekranda.. ellerini ayaklarini hareket ediyordu.. Ben asla kiyamam dedim onu Ilk defa öyle gördügümde ama Herkes kendisi bilir🌹
11 Yorumla- +1 yıl
Peki bir sorum olacak sonuç ne oldu yani umarım çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alabilmişsnizdir
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle aldırırım. Günah çervevesi altında böyle kötü, ufacık kusurları bile olan insanların dışlandığı bir dünyaya engelli bir çocuk getirmek istemem asla. İlerde çocuğumla dalga geçildiğinde horlandığında arkasından özürlü dendiğinde ben nasıl teselli edeceğim günahtı aldırmadım mı? Yavrumun ömür boyu acı çekmesine diğer insanlara heveslenmesine dayanamam. İnsanlar kötü ve engelli çocuklar çok masum
30 Yorumla Burada simdi gunah vs diyerekten kurtaja olumlu bakan insanlari yargilayanlar gelebilir. Cocuk felcli olsa ve dogursaniz buyudugunde size ve Allah'a bu sekilde oldugu icin isyan etse bunun hakkini nasil vereceksiniz?
31 Yorumla- +1 yıl
Ben de sana katılıyorum ben zaten aldırırdım muhtemelen ama insanların ne düşündüğünü merak ettiğim için sordum bu soruyu
+1 yılBen kesinlikle doğururdum abi ya. Ona kocişimle sevgimizi haddinden fazla verirsek , o bunu anlayacaktır sonra kedini daha iyi hissedecektir. Ayrıca onun acı çekmesine asla ama asla izin vermezdim. Onun annesiysem her zaman onu iğrenç yaratıklardan korurdum , özgüveni gelsin diye elimden gelen her şeyi yapardım.
10 Yorumla
+1 yılŞu an kaç yaşında insanım o zamana kadar fikirlerim değişir annelik duygusu farklı bir duygu sonuçta benim canım. Ama dünyaya getirme kısmı daha ağır basıyor Allah'ım herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanın başına gelmeden asla tamamen bilemeyiz o an ne yapacağımızı ama ben şu an düşündüğümde ona bunu yaşatamam gibi geliyo hayatı boyunca bana muhtaç olması bana sorun olmasa da ona olabilir kendi içinde üzülebilir diye düşünüyorum ve aldırırdım
21 Yorumla- +1 yıl
Tabiiki o psikoloji ayrı ama eğer bunu bu şekilde düşünüyosan yarın bir gün böyle bir durum başına geldiğinde emin ol benim bu sorum ve verdiğin cevap da aklına gelir :)
6 7 yildir laptopu kucagimda tutuyorum spermlerim radyasyondan mafolmustur. kesin arkadan kol cikan yaratik cikar benden.
41 Yorumlabu soruya bende hayır doğurmam diyordum. sonra karnimda olunca birebir yaşayınca fikrim değişti. doktor doğsa bile yaşama ihtimali çok düşük demesine rağmen ben ondan vazgeçemedim. doktor doktor dolaştım herkesten aynı cevabı aldım. en sonunda kendi kabuğuma çekildim kızımla, Rabbime sığındık. 1 ay sonra doktora gittiğimde herşey düzelmişti :) iyi ki vazgeçmemişim. şimdi sağlıklı çok şükür kocaman güzel bir kız oldu :)
20 YorumlaBen dogururum. Sonucta Allahtah gelen birsey o cana nasil kiyilirki sadece özürlü dogcak diye. Annenin hayati söz konusu olmadigi sürece bence alinmamali. Elbetekki bakimi vs. zordur ama Allahta onun kolayligini verir..
20 Yorumla- Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇaçaronluğum tutar ve herkes üzülür 😄gece gece güldürdün beni 😂😂
13 Yorumla- +1 yıl
Çok saygısız insanlar var insanı çığrından çıkartıyo
- +1 yıl
Herkes saygısıyla seviyesini belli eder boşver düsünme bunları 😊
- +1 yıl
Sinir oluyorum hadsiz insanlara başka derdim yok yani seviyesi belli ama burnu da kaf dağında paşamın
alınmasından yanayım ömür boyu neden ceksin... imtihan demekte sacma o an ona o imtihanı senin kararın veriyo
30 Yorumla
+1 yılÖzür derecesine bağlı kendine bakacak duumdaysa aldırmam ama agır derecedeyse aldırırım doğrursam ömür boyu acı çekecek bu sefer beni neden doğurdun diyecek öylesi daha günah değil mi
20 Yorumla
+1 yılAllah kimseyi böyle bir şeyle imtihan etmesin. Ama bir kadın kendi canından bir parçaya nasıl kıyar, bunu nasıl yapabilir bilmiyorum. Anlam veremiyorum.
Elbette büyük konuşmamak lazım. Ama cana koymak apayrı bir durum.10 YorumlaAllah bilir o anki psikolojimi ve Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın ama evlat sonuçta ya, kıyamam sanırım doğururum.
10 Yorumla
+1 yılDoğurmam... Arkadaşlar bakmak da çok zor onun için hele daha çok zor...
20 YorumlaAldırırdım diyemiyorum ama doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum.
Ve doktorların böyle söyleyip çocuğun sağlıklı doğduğunu da gördüm, bilemiyorum..10 Yorumla
+1 yılAldırırım, hem ben bakamam, hemde onun bu şekilde yaşamasını isteyemem
20 Yorumla
+1 yılDoğurmak istemem , hayatım boyunca o sorumluluğu alabileceğimi düşünmüyorum
20 YorumlaHayır ben böylesine iğrenç bir dünyaya bu kadar saf ve korunmasız bir insanı getiremezdim.
10 YorumlaDogururdum evet, bu dünyada o kadar cok kalpten gönülden engelliler varki
10 Yorumla
+1 yılEvet. Yadırgamam. Ama inşallah sağlıklı olur. Amin. :) :D
10 YorumlaÇok zor bir soru ama doğru olan yaşaması ben bu doğru olanı yaparmıyım bilmiyorum
10 YorumlaDiğer konusunda 675 cevap paylaştı. malesef dogurmam o Allahin lutfu ama soyle birsey var o cocuk dogduktan sonra hep mutsuz olacak ileriyide dusunmek lazm
10 YorumlaDiğer konusunda 23,2b cevap paylaştı. Buyuk laflar etmemek gerek ama o cocuga hayati zindan etmek yerine cennete gondermek daha mantikli
20 YorumlaZor bir durum allah yardım etsin bilmiyorum ki ne desem
20 YorumlaZor bir karar empati kurdum diyecek bisey bulamadim
10 Yorumlabendogururdum. saglikli dogurup sonradan bir kaza gecirip ozurlu kalsa bu kezde boyle yasamamali deyip oldurmek gibi bisey olurdu. kimsenin garantisi yok. staphen hawking ve bircok ornekleri var
10 Yorumla
+1 yılİstemezdim çünkü kendimden ziyade çocuğumun öyle bir hayat yaşamasını istemezdim hep birine birilerine muhtaç.. Zor.
20 YorumlaDiğer konusunda 456 cevap paylaştı. Çok zor bir durum gerçekten. Büyük konuşmayayım ama şuanki aklımla aldırtmazdım
00 Yorumlaçok ağır engelli değilse ona bakabilecek durumum var sa doğururum
00 Yorumla
+1 yılAllah'tan gelen sonuçta, bence öldürülmemelidir.
110 Yorumla- +1 yıl
Ama çocuk hayatı boyunca acı çekicek..
- +1 yıl
Yani acı demeyelim, o'nunda ayrı bir şeyi var.
Görme engelli, işitme engelliler de var...
Herkes aynı olamaz. - +1 yıl
Yani görme ve işitme engeli de kolay bir durum değil ki bir gününü gözlerini kapatarak geçirmeyi denesene bir
- +1 yıl
Öyle de, herkes yani sağlıklı olamaz ki? Kaç milyon obezite hastası, diyabet hastası var. Her tür hastalıkla başa çıkıyorlar.
Yapacak bir şey yok. Allah sınıyor herkesi bir şekilde.
Bizim de sağlığımız var, paramız yok örneğin. Benim işim yok, okul eğitimim alamadım. ma iyiyim şükür. - +1 yıl
Sen konuya çok farklı yerden girdin diyabet hastalığı çözümü olmayan bişey değil ama engellilik veya Down çözümü olmayan durumlar
- +1 yıl
Tıp gelişiyor, düzeltiriz. Yolu vardır.
- +1 yıl
Hahahahahha kader kısmet şans diyosun hadi bakalım hayırlısı
- +1 yıl
Bu arada genelde, inanmayanlardır çocuğunu aldırabilenler. Çünkü kolay değil inancı olan birsi için, bir cana kıymak.
- +1 yıl
Çok inançlı bir insan değilim ama durduk yere çocuk aldıracak psikolojiye de sahip değilim.. Başlarda ben de aldırmam can o yaa dedim sonra biraz yakından onların hayatına bakmaya çalıştım ve özürlülere canavar gibi davrananı bile gördüm korkanı kaçanı.. Neden benim çocuğumun bunları yaşamasını isteyeyim ki..
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah göstermesin ama kesinlikle hayır
42 Yorumla- +1 yıl
Tabi canım Allah korusun ama diyelim ki oldu diye varsayımsal bir soru yani :)
Cevap sahibi+1 yılAldırtırım. Yani hem eşim ve ben zorlanırız, hemde çocuk ömür boyu acı çeker. En iyisi aldırmak
B dedim.
110 Yorumla- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk yapmam kafa rahat.
23 Yorumla- +1 yıl
Hadi kaza kurşunu oldu diyelim kız da doğurmak istiyo?
- +1 yıl
Kaza kurşununa mahal vermem. Engelli olacaksa da aldırılsın.
- +1 yıl
Sorunun cevabını aldım sonuçta 😁
+1 yılsenin cevabin nedir peki kendi soruna?
15 Yorumla- +1 yıl
Hmm soruya soruyla karşılık verme qeyfhi😂 ben aldırırım sonuçta ona hayatı boyunca böyle sıkıntılar yaşatmaya dayatma hakkım yok
- +1 yıl
tesekkurler 😊
- +1 yıl
Sen ne düşündüğünü söylemicen mi
- +1 yıl
aksini dusunsem cvp yazardim ama sen dusundugum cvbi yazmişsin.
- +1 yıl
Eyv😂
Bunlara kafa yoracağınıza öyle insanların toplumdan dışlanılmamasına dikkat çekin! Allah her şeyin sabrını verir
142 Yorumla- +1 yıl
Benim onları toplumdan dışladığım gibi bir önyargıya nerden kapıldın bilmiyorum ama olay o değil yani. Ben asla bir insanı herhangi bir eksiği olduğu için dışlamam ama önce karakterinin olması lazım! O engeller onların suçu hatası değil ben sadece böyle bir durum olursa insanların ne düşüneceğini merak ettim. Bu kadar önyargılı ve insanları ezen bir zihniyetle bu sitede nasıl barınabildiğin de ayrı bir merak konusu
- +1 yıl
Doğurmamak gibi bir seçenek olmamalı diyorum ben de. Ha birisini öldürmüşsün ha kürtaj yaptırmışsın. Evet sen sadece olası bir durumdan bahsetmişsin öyle olsa ne yapardınız diye. Ben de verilen cevapları hayretler içerisinde okudum. Bu da benim görüşüm, yorum benim yaptığım bir şey nasıl olsa ben de böyle düşünüyorum, 🙄
- +1 yıl
Ama sen kalkıp bunlara kafa yoracağınıza dışlamamayı öğrenin dersen ben bunu kendime yapılmış bir hakaret olarak algılarım ben o pozisyondaki insanlara karşı diğerlerinden daha hassasımdır hatta onlar için üzülürüm yapabileceğim bişey varsa yardımcı olmaya çalışırım rahatsız olurlar diye bakmam yanımdakilere de baktırmam hatta onların her anlamda bizden bir farkı olmadığını hissettirmeye çalışırım ki bence yok da zaten. Ama seninle gerisindeki görüşümüz uyuşmuyor. Ben o çocuğu ömrü boyunca sıkıntı çektiremem ve ben olsam aldırırım evet o da bir can ama şöyle düşün madem sen öldürmekle bir tutuyosun kürtajı o zaman ben de o çocuğu doğurmayı öldürmeyip süründürmek olarak görüyorum. Ben o sürünme pozisyonuna gelirsem şayet bir gün aman düzelir belki allahtan ümit kesilmez denmesi yerine çekip vurmasını tercih ederim
- +1 yıl
Bu benim gorusum diye savunmussun kendini ama resmen suclamayla baslamissin yorumuna bu nasip edepsizlik hadsizlik kendini bilmezlik kimse hayata gelen o insanlari dislamiyor dislamazda benim cevremde bedensel ya da zihinsel engelli insanlar hep vardi ilk okulda bile sinif arkadasimdi hep destekte bulunduk ama biz kosup oynarken onun izlemesi en az onun kadar bize koyuyordu neyse senin anlayabilecek kapasitede bir insan oldugunu dusunmuyorum yazmak icin yorum yapmissin yorumuna gorusune saygi bekliyorsan saygi da gosterecektin @yasemnss
- +1 yıl
Hahahhahaahha tamam tamam sennnsin belli ki hakkaten senin anlayabilecek kapasiten yok 😂😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Ben halihazırda doğmuş engelli insanları çekip vuralım demedim bu arada bilgin olsun belki okuduğun da kafanda beynini bulamıyodur çünkü 😏
- +1 yıl
Ben fikrimi savunuyorum mesela şu anda savunduğum fikrimi güncellemede görebilirsin keşke herkes birbirinin görüşüne saygılı olsa sen doğur ben doğurmak istemem cinayetse cinayet ne diyeyim yani yasal cinayet işliyorum ayrıca laf sokma işini başlatan kişi sensin ay bir de ben seni büyük sanmıştım baya küçükmüşsün sen azcık büyü bir daha düşün bence
- +1 yıl
Dunyaya gelmeyi emin ol sorsan cogu istemezler zaten bende engel derecesine gore karar veririm ama topluma kazandirmak icin senin yuz katin ugrastigima eminim ancak sende empati yetenegi olmadigi icin oturarak oynasin o da yeter diyorsun top oynamak kosmak en cok istedikleri seyken oturarak oynananlari onemsemiyorlar emin ol ayrica edepsizlik sadece kufur hakaret degildir saygisizlik ya da alenen bilmeden suclama da edepsizliktir yasin geregi ogrenememis olabilirsin kusura bakma bilemedim bir anda son olarak nasil konusursan oyle karsilik alirsin @yasemnss
- +1 yıl
Bir şekilde ilgini çekip yaşıma bakmana sevindim, ben senin yaşını umursamadan yazıyorum, böyle dediğine göre benden büyüksün. Çok yazık ülkenin şuandaki anne adaylarına, umuyorum ki biz öyle olmayacağız. İnşallah çocuğun olduğunda öyle doğmaz, inşallah pişman olmazsın yazdıklarından. Biliyorum ki her ne kadar böyle yazsan da , öyle doğacağını bilsen bile doğuracaksın. Vicdansız olamazsın (ız)
- +1 yıl
Vicdansızlığı belki de sen yapıyosundur o çocuğa bu hayatı direterek bir düşünsene? Ama emin ol benim çocuğum benim evladım olduğu için çok mutlu olucak çünkü öylesine büyük bir kalbim var benim
- +1 yıl
Kürtaj cinayet değildir gerektiğinde yapılması gereken bir eylemdir 10 tane çocuğu olan kadın onlara yedircek yemeği zor bulurken 11. Yi de doğurmalı mı mesela sence?
- +1 yıl
Ay of neyse ben sıkıldım senle tartışmaktan yazışmaktan valla başıma ağrı girdi yazmıcam sana daha
- +1 yıl
Ama şunu söylicem inançlı bir kardeşimizsin de her olayda Allaha sığınıp mantığı devre dışı bırakmak mantıklı mı öyle olsaydı Allah sana o aklı da vermezdi 😉
- +1 yıl
erkegim azicik sagina soluna bakma gibi bir yetenegin olsa gorurdun sorunun bu iste senin biraz bak etrafina derdim yas olsa zaten basta yazmazdim oyle bir kopmleksim yok derdim gorusume olan saygisizlik gerci asla anlayamayacagin birseyi nasil anlatabilirim ki sana ne de olsa soylediklerim sadece senin anlayabilrcegin kadar karsinda atomu parcalasam yine polemik yapacak bir konu bulursun o yuzden birakiyorum kendi aleminde yok ol
- +1 yıl
Saygı hakedene gösterilir
- +1 yıl
Bak benden bişey öğrenmiş oldun :)
- +1 yıl
Hhahahha yukardan aşğı mı inemiyosun bak bu baya komikti sen daha aşağı neresi yukarı neresi onu öğrenememişsin hadi sen şimdi git sınavlarına çalış denemelerini çöz bunlara biz kafa yorarız tatlım çünkü belli ki daha 40 fırın ekmek yemen lazım
- +1 yıl
Hadi kuzucum sen git yaşıtlarınla barbi bebek oyna senin gibi o kadar boş insan değilim ne yazık ki her dakika cevap veremiyorum sana malum daha önemli insanlar ve daha önemli işlerim var benim 😉
- +1 yıl
bir bak bakalım yazıyo orda gözlerini kullanabildiğini düşünüyorum
Diğer konusunda 808 cevap paylaştı. Üzücü düşündürücü ama galiba doğurmam
20 YorumlaRABBİMİN imtihanıdr dertte başüstüne keder de 🙏
10 Yorumla
+1 yılbn dogururum kıyamam sonucta o bnden bir parca
10 Yorumla
+1 yılOlmalı
14 Yorumla- +1 yıl
Ne olmalı
- +1 yıl
Çocuk
- +1 yıl
Doğmalı yani he tamam 😂
- +1 yıl
Ee yani sonuçta akraba evliliği değilse bizim yapamamamızdan kaynaklı bir durum değil. Ee engelli olacağı anlaşışmışsa bir oluşum olmuştur öldürmek olmaz. Öyle durumlar Allah tarafından aileye gönderilmiş bir sınav gibidir belki o çocuğu istemezsin busefer başka yerden başka türlü bir sıkıntı çıkar. Tabiki çok zor bir durum ama öyle yani
Diğer konusunda 549 cevap paylaştı. Hayır doğurmazdım
10 YorumlaDoğururdum.
10 Yorumla
+1 yılDogururdum 😏😏
10 Yorumla
+1 yılAldirtirim:(
10 YorumlaÇok zor bir soru
10 YorumlaDogmamali
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?