Böyle bir durumla karşılaşsanız doğmasına izin verip, ona bakma sorumluluğunu alır mıydınız yoksa bakması hem ona hem bize zor olacak diyip onu aldırma sorumluluğunu mu alırdınız?
Çocuğunuzun engelli doğacağını öğrenseniz ne yapardınız?
Bu dünyada olan her şey Allah tarafından oluyor. O yüzden doğacak çocuğum benim hayatta ki sınavım olacağı için onun canını kıymak istemem. Şöyle de bir durum söz konusudur. Çocuk doğduktan sonra Allah korusun kaza falan olupta engelli olsa insan evladının canına yine mi kıyacak. Bana göre bu durum aynen böyledir.
Yine de dünyaya getirirdim ya ne olur ne olmaz belki bir daha çocuğum olmayacak değil mi eğer o çocuğu sevdiğim adamla birlikte yaptıysam yine de dünyaya getiririm bir şekilde bakarım ona bir şekilde hem para kazanırım hem bakarım yaparım yani bunu ben dayanıklı biriyim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çevremde 3 kişi yaşadı bunu. Birine kafası çok büyük bacağı kısa dediler. Diğerine engelli doğacağını söylediler. İkisi de sapasağlam normal doğdu çok şükür. Zor bişey. Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin. Öyle bile olsa candır aldırma taraftarı değilim.
aldırırdım hiç kimse böyle bi zorlukla hayat boyu baş etmeyi hak etmez kendimi boş ver benim evladım hayatım feda canım kurban ama o hayat boyu bu yükü çekecek değer mi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Allah kimseye böyle bir yük vermesin ama doğururdum