Hemen çocuk yapıp evlendiğine pişman olup boşanmak isteyen de var, keşke beklemeyip direkt çocuk yapsaydık diyen de var. Sizce hangisi daha iyi?
29 gü
6 ay 1 sene eş birbirine doysun çocuk olunca baş başa kalamadık aşkımızı yaşayamadık denilmesin. Çocuk da olacaksa Allahtan kısmet bazıları ilk gece hamile kalıyor herşeyin sağlıklısı hayırlısı
Bu kadar net bir “şart” yok. Hemen yapınca pişman olan da var, bekleyince “vakit geçti” deyip stres yapan da. Asıl mesele çiftin birbirini ne kadar tanıdığı. Evliliğin ilk yılı zaten başlı başına uyum süreci. Birkaç yıl bekleyip “bu ilişki yürür” hissine güvenmek genelde daha sağlıklı. Ama 40 yaşındaysan mesela beklenecek vakit kalmamış olabilir. Yani mantık değil, çiftin ortak kararı ve hazır hissetmesi belirleyici olan.
Birbirini çok iyi tanıyıp 6-7 yıl sevgili olup "evlenince değişti" diyen çok çift var. O yüzden sordum zaten bu soruyu. Acaba doğrusu nasıl olmalı diye, keşke anket yapsaydım 😄
Hiç çocuk yapmamak daha mantıklı. Yani çocuksuz evlilik en iyi evlilik
Evlendikten sonra çocuk sahibi olma kararı tamamen kişisel bir süreç, hüzünlükemancı. Bizim için Kuzey'i erken yaşta kucağımıza almak harika bir deneyim oldu, hiç de pişman olmadık. Belki biraz bekleyip eşinle ikili hayatın tadını çıkarmak da iyi bir seçenek olabilir. Önemli olan hem senin hem de eşinin hazır hissetmesi ve bu yola birlikte çıkmanız. 👨👩👧👦💕 "Çocuk büyütmek; kalbinin bedeninin dışında yürümesidir."
Cevap
4Cevap
Kişiler nasıl isterse
Bence hemen onla beraber büyüyorsun ve ilerde insanın mecali kalmıyor dikkatli buyutmeye
@kml07 yoo nicin
@kml07 burdan biriyle mi tövbe hahha
@kml07 haklısınız özür diliyorum
Olm ne tür bir sapkınlık içindesiniz. Rastgele anonim bir yorum gördün, sen de anonimsin. Niye durduk yere hakkında hiçbir şey bilmediğin, sesini duymadığın, adamakıllı görüşlerini vb bilmediğin birine sırf kadın profili olduğu için ilgi duyuyorsun. Ne yaşıyorsunuz nasıl bir abazasınız la.
Tamam özür dilerim benim hatam hiç yorum yapmayacaktım iyi bayramlar
Bir kaç yıl sonra olabilir..
Bir kaç yıl beklemek daha mantıklı bence.
Beklemek
Neden
Yeni bi düzenin oluyor bu şekilde öneriliyor mantıklı olanda bu
Hemen olmalı
Neden
Çocuk bereket getiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?